Maruah Agama Islam..

Message:
1. Jika anda orang islam sila sebarkan artikel ini.
2. Jika anda orang bukan islam, diingatkan jangan sesekali bermain dengan api di negara MALAYSIA ISLAM ini .
Saya ingin berkongsi cerita ini dengan anda semua mengenai sikap segelintir orang Melayu kita atau lebih tepat lagi orang Islam di Malaysia ...
Kejadian benar ini berlaku di Carrefour Wangsa Maju beberapa hari lepas. Seorang pemudaIslam yang berkerja sebagai 'cashier' di pasaraya tersebut telah menumbuk seorang lelaki cina.
Ini berlaku kerana ketika pemuda cina tersebut sedang membayar harga barangan, pemuda Melayu ini telah menegur pemuda Cina ini mengenai gambar baju yang sedang dipakai oleh pemuda cina tersebut. Gambar itu ialah seekor babi yang sedang memakai serban di samping seekor anjing yang memakai tudung lambang agama Islam. Pemuda Melayu itu bertanya gambar apakah yang sedang di pakai oleh pemuda cina tersebut. Dengan rasa bangga dan tidak bersalah, pemuda Cina itu terus menjawab sambil menunjuk ke arah gambar bajunya dengan mengatakan babi yang memakai serban itu ialah Muhammad dan anjing yang memakai tudung itu ialah Khadijah. Mendengar jawapan lelaki tersebut, pemuda Melayu ini dengan tidak disangka2, menumbuk muka si Cina tersebut. Huru hara lah suasana di carrefour itu. Kemudian pemuda Cina itu memaki hamun lalu datanglah Manager Carrefour yang juga beragama Islam lalu memecat lelaki Melayu tadi. Apa yang di lakukan oleh Manager Carrefour tadi adalah satu etika yang tidak patut dicontohi kerana, menumbuk org sesukahati memanglah salah... Tapi malangnya, Manager tersebut bukan hanya memecatp emuda Melayu tadi yang sedang mempertahankan akidah agama Islam, tetapi turut memaki hamun pemuda Melayu itu dengan kata2 kesat. Pemuda Melayu ini pulang dengan keadaan hampa. Bukan kerana di pecat, tetapi turut di maki hamun oleh saudara seislam yang disangkanya akan turut manjaga maruah orang Islam..

0 komen: