Hari Ini Dalam Sejarah..

Dalam sampul ni ade beribu2 duit.. Hahaa..
Tengah tunggu turn amek duit gaji, Ha! gaji la kononnya..Sekejap je da setahun.. Rasa baru macam semalam.. :(
Tahun lepas 31 Jan. 2008, aku dgn geng2 aku dapat duit upah sebagai petugas koperasi Poly-JB buat kali ke-5 berturut2 hasil dari penat lelah kitorang setelah 2 ari bertukus lumus membantu pelajar baru masuk ke Poly-JB bagi sesi Jan.07/08 dengan mengagihkan barangan koperasi dan barangan yg diperlukan sepanjang minggu orientasi berkenaan.. Kejenye mmg penat dengan mengangkat barang, melayan karenah ibubapa pelajar yg ingin membeli barangan hostel tp bila pikir upah, suma keje dapat disetlekn dgn lancar.. Hahaa..
Aku buat keje amal ni (kira amal laa tolong Poly..) sejak aku sem 1 lg (Dis.05).. Bukan aku sorang je tapi geng2 satu umah sewa aku pon layan sama. Duit beb.. Tapi aku da letak jawatan bulan 12 yg lepas. Bukan sengaja tapi tanpa di sengajakn, al-maklumlah da keje da jauh so lost contact dgn akak2 koop tu suma.. Huhu.. Dapat duit time tu memang suka beno, iye ar bole support makan 2 bln tuu.. Terkenang balik, betapa peritnya nk budget dok uma sewa dulu.. Hmm.. Sekarang da keje so ringan sikit kepale otak tak yah nk pikir bayo uma sewa, api, air.. Hehe.. :P
Time kehidupan semasa belajo, life yg sungguh menyeronokkan bagi aku..

3 komen:

noramsein berkata... [Maklum Balas]

yes man ...
study life mmg best ...
wlu pon aku x sbr nk abes kn lg 2 thn ...
but i'll miss it ...
yg penting aku tetap kt sek ...
blaja kt sek ...
masuk mktb kena g sek ...
keja pon kt sek...
heheh
=p

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Aik? Budak poli rupanya... I pun bekas Poli gak taun 97. Time study seronok pasal xyah fikir bende lain... focus study je...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

>> am
baguih la..jd pendidik mulia kejenye.. lgpn dr dlu ko mmg da pegang skola..klu bole nk runtuh skola ko kejekn dgn hairil..wawwawa..:P

>> amirul
yupp,im poly student-dent..
97?mak eh..10 taun lbh yg lps..
tp bro,bdk poly skrg ni xdenye nk pk study..kt kpale dorg awek,pakwe,cintan,cintun kt tepi longkang pastu kene cekup dgn rela..amek ko..hmm..itu je kejenya bila bulan mengawan..rosak suma..
huh..:(