Kawan Makan Kawan.. FATE..

Aku memang hantu cite2 Korea ni.. Lagi2 kalau cite gadoh2.. Huhu.. Kalau cite fight memang dorang real.. But somtime cite cintan cintun, lawak Korea pon best gak.. Nak dijadikan cite, semalam aku bosan aku carik ler DVD cite Korea yg latest kat Giant.. Yeeha!! Dapat akhirnya.. Ade brader yg jual CD ni suggest aku beli satu cite baru figh Korea ni.. Tajuknya 'FATE'..
Aku ape lg, trus beli ar.. Balik uma amek bantal trus tengok.. Best ooo.. Memang mantop.. Da makingnya tunjukkan memang real adengan gadoh2 tu suma pelakon tu buat sendiri tanpa stuntman.. Kira sepak trajang memang real ar..
Ni Cover depan DVDnya.. >>Citenya macam ni..
Ade 4 orang sahabat baik bersama-sama plan utk mencuri duit dari satu rival gang. Dorang suma dapat lepaskan diri & duit tu sehinggakan sorang dari kawan dorang (KWON Sang-woo) sanggup khianat kawan die sendiri untuk mencapai impiannya like a bigger piece of the pie la.. Akhirnya kawannya Woo-min (SONG Seung-hun) kena tangkap dan dimasukkan dlm jel.. Selepas 2 taun, Woo-min dilepaskn dgn awal coz prangai/atitude nye yg baik.. Niatnya mahu melupakan segala hal yg berlaku sebelum ni.. Tetapi 'FATE' tak membenarkan ianya berlaku. Makin lama die cuba utk melupakan, makin banyak masalah yg timbul dan makin sukar jugak utk die terlepas dari kehidupan gelap die sebelum nie.. Disebabkan ingin menyelamatkan awekz n kawan baiknya, die terpaksa khianat kawan die walaupun niatnya baik. Tapi ade orang lain amek kesempatan dgn menggunakan seorang lagi rakannya untuk membunuh sesama sendiri demi kepentingan duit.. Akhirnya ke3-3 mati sorang lagi gila..
Sanggup khianat kawan sebab impian..
Sanggup khianat kawan sebab duit..
Sanggup khianat kawan sebab cinta..
Panjang la citenya.. Tengok ar sendirik.. Kat Astro KIRANA da klua da cite ni.. Amaa..
Esoknya aku lepak depan TV, tengok Astro KIRANA cite ni da klua..
Kalau aku jumpa brader tu, aku smack down sama itu budak..
Ceh.. Penipu kate ni movie baru.. Piiigiiii ah... :(
Tapi nsib baik aku da tgk dulu.. :P
Yang penting aku sokong produk timur.. Aku nk elak tgk cite Amerika.. Boleh ke??

6 komen:

noramsein berkata... [Maklum Balas]

haha
ko tau man ...
aku g wayang smlm ...
x tau nk tgok cer pe ...
tgok la maut ...
huh ...
aku rasa crita tu layak wat drama je!!!!
serius ...
ko dh tngok????
aku saran kn x pyh la ....
nsib baek tiket smlm rm6 je ...
hampeh ...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

iye ke??
aku tgk trailer nye mcm gempaq je..
lg2 liana jasmay blakon..fuh..mantop..
as usual filem mlayu,gazek je nmpk mcm sedap tp bla tgk langsung xde content..hehe..

tp klu betul la ape ko ckp tu,hmm aku tunggu cd je la klua..
ko tgk kt mane??dgn sape??
xajak aku pn???amaa..

noramsein berkata... [Maklum Balas]

kt cs ...
sory aaa bro ...
ko kn keja!!!!
hahaha
aku kn sek lg ...
cuti seminggu maaaa
=p

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

wah...cam best je
nk kena cari nie...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

acu..cite ni mmg best..
tp da klua kat Astro KIRANA..
ari selase lps da klua..
chek kena tipuuuu... :(

-n.a.b.i.l.a- berkata... [Maklum Balas]

hehehe citer nih best2..ske gler ngan song seung hoon tuh coz dl kn die blakon citer autumn in my heart lah!!>..