Berpuluh Kali Cakap Tak Dengar Juga!!

 
China: Seorang bapa, Lu Tan menyeret seorang anak lelakinya keluar dari sebuah kafe Internet di sini selepas membogelkannya, lapor sebuah akhbar kelmarin. Dia menyerbu kafe Internet itu baru-baru ini dan menyeret anaknya di hadapan rakan-rakannya. Seorang saksi berkata: "Dia (Tan) memukul budak itu yang menangis meminta belas kasihan. Namun, bapa budak itu mahu memberitahu semua orang bahawa anaknya tidak berguna dan menyeretnya ke rumah setelah membogelkan dia dengan kedua-dua tangannya diikat." Dia menyatakan beberapa anggota polis tidak bertindak campur tangan walaupun selepas mereka dihubungi untuk membantu budak tersebut. Saksi itu menjelaskan bahawa budak berkenaan didakwa mencuri wang untuk digunakan bagi melayari Internet. Tan berkata, dia bertindak memukulnya kerana tidak mahu kehidupan dia dirosakkan oleh Internet. Menurutnya, ibu budak itu meninggal dunia semasa dia berumur sembilan bulan. "Saya sudah membesarkannya. Saya bekerja keras untuk membiayai keluarga," kata Tan. -Agensi-
 
**Teringat zaman muda mudi dulu kala. Nakal-nakal juga, sebat-sebat juga tapi tak adalah sampai begini. Adeii... :p

Best Regard,
 

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

9 komen:

::FAIZ FARISH:: berkata... [Maklum Balas]

tula kau nakal sgt, kan dah kena

nabilah_2908 berkata... [Maklum Balas]

degil sngt gaknya ank dia ni....mungkin si bapa dah bnyk bersabar...sampai satu tahap...ha....hambik le habuan dek kerana xnk dgr cakap org tua..hehe.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak ;
NASI AYAM IBU

aleen aiden berkata... [Maklum Balas]

nak ajar anak,ajarlah.tapi motip die bogelkan anak tu knape?haishh

phee ungu berkata... [Maklum Balas]

: kejam juga laa . tapi , salah budak tu juga

NzA berkata... [Maklum Balas]

skali tgk kesian lak kt budak tu...xsampai hati..
agaknya bapanya dh geram thp maksimum tu...

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

acu tak pernah sekali pun kena pukul dari kecil hingga lah sekarang :)

HEROICzero berkata... [Maklum Balas]

HAHAHAHA. teringat kisah lama, bapak cari sampai ke cc.

=)

Bigdaddyz berkata... [Maklum Balas]

sebenarnya ...akibat kemudian hari utk si bapa mungkin lagi teruk akan di terima,bila dendam tersirat...

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy bumbung kereta karat

zaman aku pun main game gak tapi pandai main pandai simpan... karang bapak aku tau aku habiskan duit sekolah main game habiss aku dikerjakan... but aku tak ponteng sekolah tau...