Festival Layang-Layang Antarabangsa ke-14..

Petang tadi balik kerja aku dengan member aku terus gi ke Festival Layang-layang Antarabangsa kat Bukit Layang-Layang, Taman Bandar, Pasir Gudang, Johor.. Angin kuat betul tadi.. Kononya nak release tension tapi makin tension beb.. Hahaa.. Ramai betul orang, dengan jalanraya yang sesak.. Siapa yang naik kereta, kena bersabar la sikit. Aku rasa dalam 1jam baru dapat parking kot.. Nasib baik aku naik motor. Selit punya selit sampai jugak, tapi motor nak parking pon bermasaalah. Aku rasa selama 3tahun aku dok sana time study dulu, tak pernah bayar parking, tapi bila ade festival ni setiap tahun mesti Metro Parking buat kaunter sementara kat pintu masuk. Motor pon kena bayar 50sen. Ceh.. Bukan ape, aku bukan berkira tapi ramai betul manusia.. Berapa hinggit dorang boleh untung ek utk festival ni je?? Tapi aku tak salahkan dorang. Hehe, sempat tuu.. Tadi masa aku datang Tengku Mahkota Johor tengah merasmikan pembukaan festival ni. Ia acara tahunan yang mesti diadakan di Pasir Gudang setiap tahun.. Festival ni disertai dengan pelayang2 tempatan dan luar negara yang bertanding untuk mendapatkan title siapa pelayang yang terbaik dikalangan yang terbaik.. Meriah sungguh.. Dengan aksi giant local and international kite spt layang2 berbentuk Harimau, Buaya, Sotong, Spiderman, Beruang, KFC dan Pizza Hut jugak ada. Besar dan cantik ar.. Ada jugak layang2 yang boleh menari mengikut rentak muzik. Fuyoo gempaq giler.. Hehee.. Bukan senang nak naikkan layang2 gergasi tu, ade yang menggunakan 10-20 orang krew untuk menaikkan satu2 layang2.. Pulak tu, bila da naik layang2 tersebut diikat pada kren.. Disebabkan angin terlalu kuat, batu konkrit pengikat layang2 pon ade yang terbang, jadi konklusinya ia diikat ler pada kren.. Ada yang berkelah kat tepi tasik.. Yang bawak anak kecik panas2 kesian aku tengok.. Apa aku kisah, asalkan anak dorang tu tak hilang dari pandangan ibubapa dorang.. Hehee..

Ini pic secara rambang la.. Nak amek gambo banyak2 nanti filem abes.. hehee..
Actually, aku tak bawa kamera.. Ni pon pakai kamera handphone 'sendal pintu' aku.. So tak brapa nak clear ar.. To see more, klik sini.. kredit by Kak Ima, Mawar Merah.. Nice pic sis.. Huahahahah... Thanx.. :p
Btw, ok laa.. Pada aku pesta ni sesuai untuk aktiviti hujung minggu bersama famili..

Sempat lagi tu mamat ni nak interprem.. Hehe..
p/s: karnival macam ni bukan hanya famili je yg ramai, couple2 budak sekolah yg hingusan lagi ramai. Berpegang tangan ke hulu ke hilir masuk taman bunga da macam tak de batasan.. Sedih aku tengok. Ade jugak ramai minah melayu yg pakai baju tak cukup kain. Aku tahu panas, tapi ni baru panas dunia laa.. Sampai ada yang nampak lurah atas bawah.. Emm, aku tengok pon segan, mak bapak sebelah pakai songkok dan tudung, tapi anak pompuan pakai singlet dan seluar pendek amoi je.. Pelik. Tapi apa aku kisah, itu tanggung ayahnya la.. Sekali pandang rezeki, dua kali pandang dosa.. btul??? :p
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

6 komen:

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Sempat lagi posing maut ar?! Rezeki hjg mggu tu nampak lurah atas bawah? haha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumussalam bro..
Maut eh??uuyooo...hehe..
sesekali..

bro,klu cantek ok gak bro tp yg saya maksudkn dlm n3 atas ni pompuan berbadan besar (lebih gemok dr org gemok) pastu gelap.. boleh imagine camne bila die pkai ghupa gitu bajunya..tak ke selekeh??klu org tak berpijak pd bumi yg nyata gitu la..da tau badan mcm tu,pkai la baju beso skit ini singlet..mak ai..
saya nak pkai baju kecik2 pon segan..ni pompuan plak..hmm..

saya pndai ckp org tp diri tak btul jugak..hahaa..
tapi ini suma ape yg member saya ckp laa..hehe..bukan sy..

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Jadi burung hantu ke tu? atau terbayang lurah dendam? hahaha!

Ape buleh buat? Tuan punya badan pun xamik kesah? Lagipun skang ni kan gawat? Jadi pakaian pun kene gawat gaknye... tu yg terdedah sana sini... dunia2... akhir zaman...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumussalam bro..
jadi burung yg lebih dr hantu..
dan lurah yg tak bape nak dendam..
wakakaka..

Aik pakaian pon ade gawat ka??
nsib baik mood saya ok time tu,klu idak da sound depan2 soh dtg uma ambil gebo beso lg tak pkai2 kat uma aku..ceh..

hehe..

ima berkata... [Maklum Balas]

Ni akak nak pesan sikit, lain kali datang tempat macam ni pakai kopiah, jalan lurus je,jangan tengok kiri-kanan,kata nak tengok layang2......hihihi.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kak ima..
hahaa..
pakai kopiah nnt org ingai JAIJ plak,kesian meka yg nak buat dosa..
hmm..

da cuba try test jalan lurus,tp bendanya kat jln yg lurus,takleh nak watpo ar..hehee..

tapi klu boleh dielak mmg elak pon tapi jatuh tersungkur laa..
hmm..:p