Rasukan Iblis..

Tadi petang aku gi City Square (CS). Saja jalan2 dah lame aku tak menjengah CS, boleh kate 2 tahun barangkali. Hmm.. Dulu sibuk memanjang.. Study..study..dan study.. Tadi ada masa terluang aku keluar dgn kawan oldskool aku, Aminah dgn adiknye. Aminah ni member aku sejak dari sekolah rendah lagi.. Baik budaknya (iye ke??). Die still student, tak cam aku..hahaa.. Iye ar budak pandai.. :p. Sempena cuti hujung minggu yg panjang ni die balik JB nak abiskn gian tengok wayang katanya. Tengok kat Cathay CS. Tadi die ajak aku tengok citer Geng, aku cakap da tengok. Malas aku nak tengok lagi.. So die tengok citer Geng tu dgn adiknya. Aku tak tengok. Aku dok pusing2 CS sambil tumpang baca buku kat MPH.. Hahaa.. Lepas abis citer tu aku nak 'payung' die makan (almaklumlah da bekerja sekarang nih..) tapi tengok2 je die da gi makan kat McD dan bayo sendirik pon. Tapi aku tak makan ler.. (boikot..hehee). Jadi lepas depa makan aku ajak depa tengok wayang sekali lagi, kali nie aku nak 'payung kembang' plak. Survey punya survey suma citer da petang takut lewat sangat (ni yg susah bawak anak dara orang hehee..). Jadi kitorang buat keputusan tengok citer seram Rasukan Ablasa.. Panggung penuh beb, aku dok tengok skrin sampai mendongak. Haha.. Ni Minah punya keje la ni dok pilih seat depan2.. Huhu.. Tengok sambutan penonton, mesti best cite ni.. Tapi seram ke???
Tuntasnya, hampeh.. Ceh.. About this movie i'll give 3star only... Tak brape nak best dan tak takut sangat. Pelakonnya sometime macam jual rupa je tapi bakat takde. Macam tak geti berlakon pon ada. Nak buat kelakar pon tak ketawa.. Hampa jadinya.. Tapi boleh diperbaiki lagi.. Bukan senang nak jadi pelakon.. Hmm.. Aku rasa cite ni boleh dikategorikan 18SX coz ada adengan yg tak sepatutnya ditonton umum.. Waaaa.. Memang mengiurkan aku tapi segan aku dok tengok cite sebegini rupa dgn kawan baik aku sendirik pompuan plak tu dgn adiknya. Hmm..
Layan la sikit sinopsisnya:
Kisah ini menceritakan tentang kejahatan yang terbentuk di masa silam tentang Omar yang memuja iblis untuk mendapatkan ketaatan isterinya Laila. Namun pemujaanya hanya menyebabkan isterinya menjadi curang. Satu hari Omar telah ternampak Laila sedang berasmara dengan Nordin. Dalam keadaan marah, Omar memancung kepala Laila dan Nordin. Orang kampung telah mengetahui tentang kejadian itu lalu membakar Omar beserta rumahnya. 50 tahun kemudian, Asyraf, anak cucu Omar, kembali ke tanah lapang di Kampung Bukit Gemuruh, tempat kejadian ngeri itu. Iblis yang tertanam di bumi hidup semula dengan kehadiran Ashraf. dan kawan-kawanya Jimmy, Kim,Elly Ad, dan GG telah terjumpa peti pemujaan Omar yang mana terdapat alat muzik yang mengeluarkan bunyi aneh. Setelah membawa pulang peti tersebut, kehidupan mereka terganggu oleh kejahatan yang terbebas itu. Ashraf mencari jalan keluar untuk menentang kejahatan. Inilah kisah ABLASA..

Tapi pada pendapat aku ler, citenya kurang best.. Bukan nak ngutuk, tapi realiti. Maaf la ye, ini pendapat individu.. Ada sesape yg da tengok?? Ape pendapat korang???

p/s: Acu Sayang penah suggest jangan tengok citer ni.. Tapi aku nak wat camane da takde cerita nak tengok.. Haha.. Layan je ler.. Muohahhahaa.. Still bad.. :(
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

25 komen:

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Cerita Kita?

amirul berkata... [Maklum Balas]

Weiii... makin gempak arr blog Man... dah ada NAV. Bar... tapi cam ade something wrong je? sudut lagu ke sedut lagu? sudut videp ka sedut video... jgn ko tersedut sudah le... hehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumussalam..
Yo bro..
SEDUT dlm istilah lain download bro...
bukan sudut..heheee..
:p

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Baghu putus cinta ker??
Rileks lah... org hensom cam hang, kejap jer dpt pngganti...
~kt nak tunggu anak akak~
kuang...kuang...kuang....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
MasyaAllah..Takde lah kak..
orang cam saya ni tak layak lagi utk bercintan cintun..fokus dlm kerjaya dulu..hmm.. :(

Aik kak,promote nampak..hehee..
itulah sekarang ni tgh dok berusaha gigih nak dapatkn title dato' ni khas untuk anak akak..
Ingat janji kita ye..
huahahahaaa....
:p

Idalara berkata... [Maklum Balas]

wah...hysman ni kira2 berdating lah kot...hehehe siap tguk wayang lagi..tp dating bertiga..kacau daun jer..hehehe..jgn marah..akak gurau jer..i am soriii..(pjm kata amir RL)
Biasa lah citer seram melayu yg tk seram..dan nk bg citer tu ada daya tarikan tu pasal buat babak yg tak sepatutnya..macam rempit..malu akak kalau tguk dgn anak2..siap akak pgng remote cntr lg..tiba babak2 yg kurang ajar tu akak tkr cannel...promosi mcm bagus sgt..

orait...akak suke..hysman msh terus memboikot...
Selamat terus maju jaya.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
takde ar kak..
Aminah ni member saya sejak skola rendah lagi..kira saya membesar sama die ler..(jgn pikir lain)
Saya berkawan dgn sesape je yg sudi nak bkawan dgn saya..
tak memilih pon..
die still blajo lg,jd da lame tak jumpa gi ler tgk wayang..hmmm..

Itulah kak,sekarang ni susah nak carik pelakon mcm citer p.ramlee dlu..yg la ni suma tangkap muat except rosyam nor..
citer yg takde motif..
moral value pon sikit..
malu oo tengok...
:(

Boikot tetap boikot kak..
hahaa..
selagi boleh elak cuba elak ler..
hihikkkkk..
:p

Aminah Amin berkata... [Maklum Balas]

aku sgt terharu membaca blog ko yg de pic aku yg lg comel..smalam lupe nak tangkap gambar ngan ko laa..hehehe..aku da agak da ko memboikot..nasib baik aku mkn dulu..kang ade org serba salah lak..huhu..citer tu mmg hampeh n mase babak yg xdiingini tu aku rasa mcm nak tutup mata si yaya tu..under age laa katakan..hehehe..
~nway..thanks for the payung tu..even citer tu xbest n kene mendongak..hahaha..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

oh aminahku comel,da sampai daa??
aiseymen,sory ar geng aku tak topup lagi ar..ko taukan aku ni tersangat ler rajin... :(

part mula2 cite tu aku da pkir adik mu under age,ape plak cite mcm ni klua...adoyaiii..
adik ko ade cakap pape mynah??
segan weiiii..

ko terharu??
nangis ar..nangis laa..
wuuuuu.... :p
aiyaa...small matter ar beb..
aku tak kisah,member punya hal potong jari pun aku sanggup...
(poyo punya olang...)hahaa..
no hal ar..aku ikhlas..
no worries k..

p/s:nnt ko keje jgn plak lupa aku ye..wakakakaaaaa..

Aminah Amin berkata... [Maklum Balas]

en hisman yg hensem..aku da selamat tibe di bumi kl ni..bmula laa era assignment n bz yg amat sgt..tp nnti aku balik bln 5, aku nak belanja ko tgk citer yg ade heliza tu..no excuse..aku yg ajak so,aku yg akan belanja..ok?hehehe..

yaya xckp pape..mgkin die xpaham or die wat2 xpaham..dulu aku da pnah tbwk die tgk citer zohan..lg laa dashyat..huhu..

ni aku ngah nak g kuliah..sempat je komen ni..hehehe..

p/s: segan aku ko letak muke aku yg comel ni kat blog ko..hahaha..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Alhamdulillah slamat jugak hang sampai yo!!!
hahaaa..

ok,aku tunggu sini.jangan plak harapan tinggal impian udah la ye...:p

woii,gi kelas sana...piii...
sempat lagi tuh...
ahakkk...

p/s:ko gambo camane gaya pon tetap comel kawan...

Peace No War..:p

Aminah Amin berkata... [Maklum Balas]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Naz berkata... [Maklum Balas]

Rasukan Iblis... bunyinyer saja dah menyeramkan... fuh!

Aminah x peluk ko ker dlm panggung :p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Aminah,
wei,cite yg ade heliza n awal tu pe minah???
adoyaii...cite tu ke??hmm..:(
aku tak bape berkenan dgn lakonan si awal....tapi takpe ar disebabkan ade heliza aku boleh layan..zazzzz....
:p



Naz,
Mengong luu...hehehhh..
weii..berlapis la sikit wehh..:p
aku yg bpeluk tubuh ade ar nak tunggu bila citer nih nak abis...slow ar..
hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ekekee... berpeluk tubuh? hehee... pas ni ko blaja aku plak g cinema.. ;p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

takde hal ar bro...
aku tgh tunggu goku aku...
Dragon Ball Evo....
yokkk naz...

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku pun gila kentang dengan DB. aku tngh wat koleksi DB, DBGt & DBZ dlm blog aku, blog yg aku x pernah gtahu kat ko. hehee...

aku dngr DB evo dah lari dr konsep asal crita sebenar. ntahla... kena tengok bru tau..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

itu ar pasal..omputeh klu da beli citer jepun dibuat filem slalunya tak bape nak best...tp kne tengok dulu...tengok gazek mmg tak best...yg menarik perhatian aku time KAME HAME HAA je..thats all....yg lain hampeh..
lari konsep...
time aku skola f5 da klua gambo piko,nk buat movie..tapi bru la ni klua wayang..bertaun beb nk siap..
hmmm....takpe nnt aku payung ko k bro..huahahaha...

ape name blog ko tu naz??
aik,kedekut nmpk...heee..
byk btul ko blog ye...
untung bape ribu????
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

payung... jng x payung beb... bak kata org2 lama... belanjer kawan2, melipat gandakan rezeki... hahahaa.... aku reka sendiri peribahasa ni. nak jd cam karam sing walia..

ok, kalo ko nak tengok salah 1 blog DB aku, cuba ko taip 'stream dragonball' kat google. Aku punyer no 5 dpd 1,570,000 competitor. Huhuu.. bangganya aku...

ko jng stop meng'adsense'kan diri. pasal peluang wat side income terbentang luas di depan mata. buat topik yg ko minat, dan hasilnya ko akan puas hati dan masyukkk... ;)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

klu nak kira sgala nasihat n pengajaran ko tak ternilai brader..takde hal ar kalu takat payung tgk movie..aku kalu da kaye nnt aku nak ajak ko gi hawaii..yok??dpt cuci mate..hehee..
tapi aku tak kaya..hmm..
:(

Fuyooo..top 5 eh???bijaknya ko..
congrat bro,nnt balik aku try tengok k bro..
aku tak tau nak cari niche ape..suma yg aku suka dpt rate ciput dr google..yg aku minat gegiler takde plak..hmm..aku berminat tapi da penat aku carik niche.....naik bosan pon ade..
hmm..have any idea naz???

Naz berkata... [Maklum Balas]

ala.. ilmu tu bkn aku punyer pun.. aku pinjam saja. bila2 masa boleh hilang, kuasa tuhan.

g hawaii? best tu bro. boleh cuci mata sambil minum air klapa laut kat tp pantai. skrg mmng la ko x kayo. 4,5 tahun lg?? :)

ok, pasal niche aku pun x der idea lg nak kasi tips. aku dulu2 pun jem gak. tp bak kata pepatah 'alah bisa tegal biasa'. practice make perfect... ko main2 jer ngan keywords..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

iye ar,kalu ko tak bagi tauilmu tu..org lain pon tak tau..thanx geng..:)

InsyaAllah pagi ptg siang malam aku doa supaya dimurahkn rezeki..tapi kalu gaya gitu niat da menyongsang camne ek??hehee..

Aku akan cuba dan terus cuba....
Alah bisa tegal biasa yezzzzza'...
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hehee... bukan niat menyongsang. ok, wat kita berholiday kat hawaii. kita cuci mata pakai air laut la. adakah itu mengongsang??? lainlah kalo cuci mata pakai clorox...

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

hysman,ngedate eakkk...ahakss

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tak ler...
hang out dgn member2...
dats all..
hmm..:p