Berakhirlah Sudah..

Berakhirlah sudah suma kotoran degil.. :p
01010011011001010111010001100101011011000110000101101000001000000111001101100
10101101101011000010110110001100001011011010110000101101110001000000110101101
1010010111010001100001001000000110001001100101011100100110001001101001011011
1001100011011000010110111001100111001011000000110100001010010000010110101101
11010100100000011011000110010101110000011000010111001101101011011000010110111
00010000001101011011000010111010100101110001011100000110100001010010010110
110000101110101001000000111010001100001011010110010000001110011011000010110
110001100001011010000010000001100001011100000110000100110010001000000111
000001110101011011100010111000101110000011010000101001010011011010010110110
00110000101110000001000000110000101101011011101010010111000101110000011010
000101001000001011010110111010100100000011100110110010101110010011010010110
11100110011100100000011000100111010101100001011101000010000001101011011000
010111010100100000011101000110010101110010011101000111010101101110011001110
11001110111010100110010001011100010111000001101000010100100101001100001011
10010011000010110101100100000001001100010000001101101011000010111001101100
001001000000111100101100001011011100110011100100000011011010110010101101101
011010010111001101100001011010000110101101100001011011100010000001101011011
010010111010001100001001011100010111000001101000010100100110101110101011011
100110011101101011011010010110111000100000011001000110000101110010011010100
110000101110100001000000110101001110101011001110110000100101110001011100000
1101000010100100110101100001011000010110011000100000011001000110100100100
000011000010111010001100001011100110010000001110011011001010110011101100001
011011000110000101101110011110010110000100101110001011100000110100001010010
000010110101101110101001000000111001101100101011011100111010001101001011000
010111001101100001001000000110010001101111011000010110101101100001011011100
0100000011101010110111001110100011101010110101100100000011010110110010101100
01001100001011010000110000101100111011010010110000101100001011011100010000
001101011011000010111010100101110001011100000110100001010010010110110100101
110010011010010110110100100000011100110110000101101100011000010110110100100
0000111000001100001011001000110000100100000011100110110100100100000001001
11011001000110100101100001001001110010111000101110000011010000101001010011
0110010101110011011101010110111001100111011001110111010101101000011011100111
1001011000010010000000100111011001000110100101100001001001110010000001100
00101100100011000010110110001100001011010000010000001111001011000010110111
00110011100100000011101000110010101110010011000100110000101101001011010110
0100000011001000110000101101110001000000111001101100101011011010111000001
1101010111001001101110011000010010000001110101011011100111010001110101011010
11001000000110101101101111001011100010111000001101000010100100001001100001
01110010011000010110111001100111011010110110000101101100011010010010000001
100010011101010110101101100001011011100010000001100001011010110111010100101
11000101110000011010000101001010011011000010111010001110101001000000110100
00110000101110010011010010010000001101110011000010110111001110100011010010
01011000010000001101011011000010110110001100001011101010010000001101011011
0000101110101001000000110000101100100011000010010000001101101011000010111
00110110000101101100011000010110100000100000011010100110000101101110011001
11011000010110111000100000011100110110010101100111011000010110111000100000
011101010110111001110100011101010110101100100000011000100110010101110010011
10100011000010110111001111001011000010010000001100001011010110111010100101
11000101110000011010000101001001101011000010110111001100001001000000111010
00110000101110101001000000110101101100001011101010010000001101110011000010
11010110010000001110100011000010110100001110101001000000111000001100101011
0111001100100011000010111000001100001011101000010000001100100011000010111
001001101001001000000111001101100101011011110111001001100001011011100110011
10010000001101100011001010110110001100001011010110110100100101110001011100
00011010000101001001010011000010110111001100111011000010110111000100000011
100110110010101100111011000010110111000101100001000000110000101101011011101
01001000000111001101100101011011100111010001101001011000010111001101100001
00100000011010110110000101110100001000000111001101101001011011100110100100
100000011101010110111001110100011101010110101100100000011010110110000101110
1010010111000101110000011010000101001010100011000010111000001101001001000
0001110100011000010110101100100000011000100110010101110010011011010110000
10110101101110011011101010110010000100000011010100110100101101011001000000
1100001011010110111010100100000011001000110100101100001011011010010000001
1000010110101101110101001000000110110001110101011100000110000100100000011
01011011000010111010100101110001011100000110100001010010010110110000101110
10100100000011100110110010101101110011101000110100101100001011100110110000
100100000011001000110000101101100011000010110110100100000011010000110000
10111010001101001001000000110000101101011011101010010111000101110000011010
00010100100100100100111011011010010000001100001011011000111011101100001011
1100101110011001000000110001001100101011010000110100101101110011001000010
00000111010100100000011001000110010101100001011100100010111000101110000011
0100001010010010100110000101100111011000010010000001100100011010010111001
00110100100100000011000100110000101101001011010110011001000101110001011100
0001101000010100011101001110000
.
.
Best regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

43 komen:

wh0se berkata... [Maklum Balas]

abstrak sungguh post kali nie...huhu...

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

ececece awk pun nak post guna binary code eak..jap akak nak decode binary nieh..huhu

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

opsss...akak dah decode..tapi akak malas lah nak translate kat sini..btw..banyakkan sabar la..~

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

*Tak Paham Gua siuuuuuuuuul!!!!!*

Naz berkata... [Maklum Balas]

fuhh... aku rasa ko dah masuk dimensi The matrix la...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Whose,
ini bukan abstrak whose..
ini binary code..
disebalik suma angka 0 1 tu terdapat satu cerita..
tapi takyah ceritalah..
segan kawan..
biarkan ianya berlalu..
kita pasrah dan redha..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak arabella,
thanx coz sudi memperkenalkn dan ajar buat code nie.. :)
dan thanx jugak tak translet kat sini..hmm..
ntah la kak..
kita diam salah,kalu kita bersuara pon salah..
jadi buat masa sekarang ni,pikir benda yg sepatutnya kita kene pikir..abaikn segala yg tak penting..look foward..
lets bygone be bygone..
past is past..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro DJ Epoi,
Tak paham bro???
Cuba try lu perhatikan betol2...
ape yg nampak dalam angka 0 1 tu??
:(




Naz,
Dimensi ke-4 laa...
matrix algebra...hahaaaa..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

tabahkan hati ya sahabatku... aku paham prasan ko. ko nak tunggu dia ker? setia betul ko...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

silap aku sendiri naz..
aku sure ramai lagi manusia kat luar sana sempurna2 nak dbandingkn dgn aku,budak kg..
biarlah..kalu ade,adelah..
perjalanan aku masih jauh lagi..
pandang maju ke hadapan..

"Jangan takut KEGAGALAN kerana takut kegagalan bermakna MENGHINDARI KEJAYAAN. KEGAGALAN mengajar kita KEKUATAN. Takut kepada kegagalan mengajar kita untuk TERUS GAGAL.."

Naz berkata... [Maklum Balas]

adakah ko bersalah bro? kalo ko ikut hati memang semua serba x kena. aku bab putus2 ni kureng arif sket. aku ingat bagus ko ada pengalaman camni. pasal kekecewaan akan mengajar ko erti kebahagiaan. kalo x prnah kecewa, susah utk kita hargai kebahagiaan yg telah, sedang serta bakal ko dapat.

teruskan perjalanan ko ni dng lebih tenang dan yakin. hidup mesti terus. jng pandang belakang(fuh cam criter hantu pun ada). ko bukan bersendirian. kawan2 kat sini semua sokong ko walaupun dr jauh.

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
terpacak rambut aku nengok code binary nih... Xpaham ar...

Naz berkata... [Maklum Balas]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro Amirul,
kalu tak paham tak pe bro,kawan pon tak ler segan..:p
saje nak main taip2 angka 0 1..
kan cantik kalu tulis banyak2..
nampak cam matrix skit..
takde ape lah bro..
abaikan k..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,susah ar aku nak cakap..
takpe lah "biarlah rahsia.."
cuma yg aku boleh ckp aku tak pernah nak menghargai ape yg ade depan mata,da hilang baru aku sedar tu suma..jadi BIARLAH...
:(

Naz,ko nak satu dunia tahu ke naz??
segan weii aku...hmmm...
da takde rahsia daa..
jadi kate2 dari ex-awek aku siti nurhaliza "biarlah rahsia...." da tak leh pakai lagi..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

ish... x gf ko da tua la. ko carik la yg muda bergetah sikit.

sori la kalo aku dah bocorkan cara2 nak pecahkan kod sulit rahsia ko tu. ala, normal la tu bro. sekurang2nya org tau ko ni lelaki tulen dan sejati. hahahahaaa.....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

walaupon x-gf aku tu tak bergetah lagi tapi die tatap mejadi pooojaan hatiku....cut!!!...
hihikk.. :p
ok ar aku tuko aku amek lyana jasmay..ok??set!!

"sejati,itu yang kau ucapkan..
bila janjiku gengam,
bawah pohon yang rapuh.......
usia perangkap kita..
bala..bla..bla..."

tapi segan still ade lagi ni beb..
huh.. :p
mintak2 die tak bace ar..hehee..

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo dia baca mcm dia paham. lainlah kalo dia pernah blajo binary code..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aik,kalu ko da ajo bro mirul kat atas nih mesti la die boleh cari translator tu jugak kawan... :s
hmmmm....

Naz berkata... [Maklum Balas]

apa susah.. ko delete jer la komen aku yg tu. compom x dpt dikesan punyer..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

oraittt..udah didelete..
thanx bro..
jgn marah aku delete komen tu..
heheee...
untuk menjaga hati pelbagai pihak..
:p

da lama ko tak update blog gitar ko..manenyer beb???jaming diujung minggu..kihkihkih..

Nuranim~ berkata... [Maklum Balas]

sometimes its not easy to make such a big decision.,
have faith in Allah..HE know what best for u.,

Allah did not promise that the way would be easy. But He did promise that He will be with you in every single step of your life. As long as you want him to

People come in our life for reason

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

u welkam..ok lah tu at least kalo awk rase nak luahkan sesuatu tp cam segan2 ley guna binary code nieh..ahakss...
cinta ni tak payah di kejar,dia akan dtg sendrik bila tiba masanya..ape yg perlu awk pk sekarang utk mantapkan lg masa depan awk..~

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Thanx Anim..
Segala2nya da tertulis di sana..
i'd agreed with u Nim..
semuanya adalah ujian dari Allah utk hambaNya..samada kita ingat atau lupa pada-Nya..
kita hanya pasrah,redha dan tawakal..yg penting teruskan hidup dgn usaha ke jalan yg diredhai olehNya..

but i'd attracted with ur statement
"People come in our life for reason"..
ya absolutely,kalu tak hidup ni takde la warna warni...
hmm..
thanx again Nim..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Sis Arabella,
tapi da ramai tau..hehe..
kalu da pecah,segan jadinya..
hehee..:p..

ya kak,pikir masa depan..
sekarang ni jgn pikir apa2,juz nak kumpul duit bergunung2..
nak jadi jutawan yg tak bape nak fakir..la ni aset penting..
hahaa..
jgn terkejut,1 day nnt ada dalam 10 richest man in Asia Tan Sri Dr. IR Hysman tersenarai..hehee...
masa tu sekali petik 50 yg datang...rupa yg hodoh ni da tak dipandang.. :)
da main point is 'dont forget HIM'
DIA yg bagi rezeki dan boleh tarik rezeki bila2..
thanx sis..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

takper, yg penting ko dah luahkan apa yg berlegar2 di minda dan hati ko. boleh kurangkan kesedihan dan aku juga suka kongsi suka dan duka kawan. at least ko akan jadi lebih relaks.

aku sehari dua jadi malas nak pegang gitar. ntah naper... mungkin sorer aku belum ok lg. mungkin juga aku nak wat dlm bentuk binary code mcm ko buat. :p

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Weih!!!!!! hEbat oarang2 bijak pandai macam korang......

Aku tersipu2 memikirkan?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
yapp,aku rasa rileks skit..
thanx coz prihatin..
aku pon tak amik pot sgt..
perjalanan aku jauh lagi beb..
juz want to share..no worries..

kalu ko buat code ni,camne org nak men gitar daa nak kene translet..
aiyaaa..ngeh..ngeh..ngeh..






Bro DJ Epoi,
Dapat bro??heheee...
bukan bijak ini cuma code biasa je bro..
kat sekolah dulu pon penah belajo benda jadah ni..(iye ke??)
heheee...
abaikn je..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

Ala, org hensem mcm ko ni senang2 jer boleh dpt spare part baru. cuma kalo ko lebih kaya dan berjaya lagi berebut2 pompuan nak jadik special gf ko. compom, ko x payah pening2 kepala nak ayat2. pasal pompuan yg akan ayat ko time tu... time tu la ko boleh wat jual mahal... :)
hehee...

Dj Epoi, org yg bijakjaksana selalu nampak bijak org. ;)

Nuranim~ berkata... [Maklum Balas]

yes..people do come in our life for reason..sbb tu bile ade sesuatu berlaku..kite patut bersyukur..mungkin Allah tetap kn kehadiran dia dlm hidup kite hanya setakat itu saje..

anyway..feel free to grab ape2 je di blog anim..as long as bermanfaat..tk yah bg tahu pn tk pe..its for public =)

**sy pn blaja jugak binary code ni kt Auckland ni..hehe**

Idalara berkata... [Maklum Balas]

hmm..mula2 akak tguk ingat pc akak yg rosak..tapi okeh je..apa yang tersirat disebalik yang tersurat hnya hysman je yang tahu...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,im not perfect.. :(
kalaulah kate satu hari nanti Allah swt bagi aku kekayaan mcm yg ko cakapkan,aku takkan carik pompuan dulu dan takkan biarkn pompuan menguasai aku..
aku nak bagi kekayaan aku pada mak bapak aku.biar mak bapak aku merasa dulu hasil duit penat lelah anaknya sendiri..sejak dari dulu dorang idup susah..aku nak tolong dorang.baru aku pikir idup aku..
pompuan yg datang time tu majoriti yg materialistik..tapi tak suma la..hehe..tapi aku tak memilih pon..asal cukup 5 waktu & tutup aurat sudah..perangai bisa diatur..
wah wah...gaya mcm da nak kawen..
poyo ar aku nih..
hehee..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Anim,betul tu..
oraitt thanx 4 ur permission..
patutlah awak tau..hehee..
jelesnya sy awak dpt further study kat Auckland..
bila la agaknya rezeki saya ye..
singapore yg sebelah umah pon tak penah pegi..hmm.. :(




Kak Ida,
its time tu matrix reloaded.. :P
mula2 memang saya je yg tau,tapi da lama2 suma da tau kak..hahaa..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

betul.. sebenarnya kita semua x perfect. tp cuba la dptkan perfect tu dlm ibadah. tu jer yg Tuhan nak tengok. Bagus ko ada cita2 utk bantu family ko. Sebelum depa menutup mata, kita sebagai anak2 buatkan mereka bangga dng kita. pasal cinta, insyaallah ia akan dtg... just teruskan life seperti biasa tp lebihkan fokus pada cita2. cinta ibarat kunci kreter aku. bila nak pakai selalu hilang. bila x nak guna ada ajer kat dpn mata... iyer ker?? hmm... ntah la...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kalau aku sepit kuku,
masa nak guna madang hilang je..
tapi bila taknak pakai depan mata..
hahaa..

bak kata adam dan farah breet breet..

"kita tak tahu antara dua pilihan yang nyata,
sebelah hati inginkan cita,
sebelah lagi inginkan cinta,
agar hati membimbing kita.."

oleh itu dekatkan ati kita pada-Nya..InsyaAllah..
hehheeee....

Naz berkata... [Maklum Balas]

Haa... itulah yang sebetulnya...

*aku pulak slalu hilang cikopeng... ko tau apa tu?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

pelik2 la perkataan2 ko nih..hahaa..
ntah..ape cikopeng tu beb??

Naz berkata... [Maklum Balas]

mender ni gunanya untuk korek taik telinga. Diperbuat dpd besi mcm dawai dan hujungnya berbentuk leper macam sudu. hahahaa...

bila aku x nak pakai merata2 aku jumper menatang ni kat rumah... bila aku time aku nak korek telinga, mender ni ghaib dng tiba2. Misteri sungguh...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ooo..besi tu...
aku rasa aku tau kot..
mungkin die takut dgn telinga ko kot..banyak sgt..hahaa..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

agaknya la...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahahaaaaaaa... :)

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
akhirnya aku dpt gak baca binary code tu..
bwk bersabar yer..
wpun da terlambat..
aku nak gak bg pendapat..
aku sgt bangga dgn prinsip ko..
aku pon nak jd mcm ko..
insyaallah...

feel free to hear from u...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

helooooo..
segan ar beb aku..
takpe benda da lepas..
jgn dikenang..
be urself k..
:p