Cepat Dan Garang 4..

Ada ape dengan CEPAT, ade dengan GARANG?? Emm.. Actually, cam biasa la, hujung minggu bersama kengkawan berjalan2 kat Bandaraja JayBee nih setelah 6 ari penat bekerja.. Dari kitorang dok melepak tak tentu arah baek gi lepaskan tension round2 bando.. Gi ar jalan2 kat City Square trus sampai tingkat 4, ape lagi tengok wayang ler.. Wayang lagi.. Hahaa.. Aku nih bukan kaki wayang tapi da dpt member memang kaki wayang secara tak langsung terpaksa jugak ler aku layan kepale die. Adoyaii.. Abes tu dari dok melepak kat kaki lima baek buat keje yg berfaedah, dpt jugak otak aku beroperasi. Hmm..
Pilihan cerita aku dis week, Fast And Furious 4. Fast and Furious 4 diarah oleh pengarah terkenal dari Taiwan, Justin Lin after filming "The Fast And Furious: Tokyo Drift". So kali ini dpt ler tengok 4 original cast members from the very first movie reuniting in another adrenalin pumping action after eight years: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster and Michelle Rodriguez.
So filem kali ini kita dpt lihat mcm2 scene from the illegal underground street racing in Los Angeles, and money laundering in Miami, to drifts on customised rides across perilous Tokyo courses, dan juga filem ini akan membawa kita ke lokasi sebenar dimana semua kisah ini bermula iaitu Mexico. Ex-con Dominic Toretto (Diesel) is on the run from the authorities together with his girlfriend Letty (Rodriguez). But when a tragic death of someone he loves brings him back to L.A, (biasalah nak balas dendam lah kaedahnya) Dom reignites his feud with agent Brian O'Conner (Walker) sbb diorang ni mempunyai musuh yg sama - Braga, a drug kingpin who is flooding the U.S. with lethal products.
.
. Baru start cerita je da kebabooommm where we can see, tyres burn and roads blaze when we see Dom and his gang in a fuel-tanker heist in the Dominican Republic. Gempak siuttt... We get to watch him doing what he does best - robbing things in fast motion. Secara jujurnya, filem ini akan membuatkan ada sindrom gigit kuku bagailah sekaligus making it a thrill ride to remember. The audience will be chasing through the streets of L.A. across the Mexican desert and into smugglers' tunnels. Hats off to all main cast members of the film, as they did justice to their characters, delivering intensity and emotion. The film sees stunning newcomer Gal Gadot, an Israeli native who makes her feature film debut here playing the role of Gisele, a liaison to Dom and Brian in tracking down Braga's empire.
Bearing themes of family loyalty and sacrifice, the movie should best be enjoyed for what it is and not be compared to the earlier films, as it does give what it came to deliver - hard pumping action stunts. This reviewer will also tell you that the ending to the film does suggest that this isn't the last we've seen of the Paul Walker and Vin Diesel in a racing flick.
.
Secara keseluruhan aku boleh bagi 4 bintang..
.
Best Regard, Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

11 komen:

Delima berkata... [Maklum Balas]

fioyoo..4 bintang tue..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

alahaiii...
ni bintang yg tak bape nak matang lagi nih Delima..hehee..
pi la tengok..tp cite omputeh beter bli dvd cukup..jgn sokong produk omputeh..hahaa..
pandai aku berucap..
cakap pandai,buat tengokkk....
:p

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Kaki wayang rupanya... :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumussalam..
tak ar..kaki orang..hehe..
follow member ar bro..
:p

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

elehhh...bukan kaki wayang ke???
hehehe...
jgn lupe mgu depan...
=p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aku follow si kaki wayang..
aku kaki tidow..
hahaha...
yup,aku takkn lupa..
=)

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

acu lum smpt lagi nak p tgk F&F nie..aduih...si dia sibuk dgn F1 je ujung mggu lps...
harap2 tu mggu nie leh le p menonton...

hazlin berkata... [Maklum Balas]

tunggu cd je...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Acu,
adoii..kesian acu ye..
takpe ar cu,F1 best jugak pe..
klu ler teman dok kt sepang..tiap2 ari teman mundar mandir tgk F1..
sabo sis..tunggu dvd jer..
hehe..



Kak Lin,
sedut je kak dr torrent..sonang tak berabes duit..
hahaha..
:p

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

anem baru balik tgk..

skrip dia simple jer..
besh2..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Hanim,
gempaq kan??hahahaaa..
sempoiii...
bape star bagi??