Fina Introspection..

Wallaweiii.. Pehal bulan April nih manyak btol orang main tag menge'tag' nih?? Adoyaii.. Takpe, take it easy bro.. Sonang jo nih. Pejam mata da boleh siap.. :) Oraitt, now aku nak menjawab tag from Adek Fina (yg slalu menjaja jual kerepek pisang kat aku walupon tak laku). Weh sis, ko kate busy tapi free plak nak tag aku.. Ceh.. Hahaa.. Thanx ingat lagi ko kat aku ye.. :p
Yang best tu suma geng2 aku kena jugak tuh.. Manyak gumbira beta. Hahaa.. Terima kaceh Fina & wish u luck sis..
Jawapan aku untok soklan I
Pemurah dan Baran.. Aku nih sonang nak bagi pinjam brg kat orang lain termasoklah brg kesayangan aku sendirik. Tapi bila benda yg aku bg pinjam tu dipulangkan semula tak seperti ghupa yg masa aku bagi pinjam tu, mula la darah aku naek. Hangien betol aku. Tapi biase aku dok diam je. Malaz nak carik gadoh. Silence is perfect. :)
Jawapan aku untok soklan II
Cinta? Nehii.. Cinta pada pompuan aku blom lagi nak katam.. Tengah dok blajo nih.. Hahaa..
Cintakan Allah adalah cinta yang tidak pernah luntur dan abadi. Cinta selainnya adalah Cinta yang luntur dan berakhir. Islam adalah agama yang syumul. Hendaklah kita bangunkan kesyumulannya. Kesyumulannya di dalam diri tidak sama dengan kesyumulan di dalam rumahtangga dan tidak sama kesyumulan di dalam jemaah. Kesyumulan di dalam jemaah tidak sama dengan kesyumulan di dalam negara. Natijah orang yang berfikir itu ialah merasa kebesaran Tuhan dan terus tunduk pada perintah Allah. Tanda kita mementingkan diri sendiri ialah tidak berniat membela fakir miskin dan orang yang teraniaya. Alim lisan pandai bercakap, tidak berbakti, alim hati kurang bercakap, banyak berbakti, alim lisan dan hati, bercakap dan beramal sama selari.
Jawapan aku untok soklan III
Apo die ye?? Hmm.. Manyak woo.. Tak tercapai akal jadiknye nanti. Hehee.. Aku ni tak memilih, elok dipandang, yg penting hati nak bersih.. Klu boleh pompuan yg tak tinggal solat, jaga maruah, bertudung, pakai handsock, stokin, lembut budi bicara tapi tang rupa bisa diator beb, itu suma sementara sajer kat dunia. :)
Jawapan aku untok soklan IV
Ape ye?? Hmm.. Mungkin MP3 player yg ayah aku bagi time aku jadik plajo cemerlang tingkatan 5 (2004) dulu kot. Kelako beno.. MP3 tu adelah hadiah pertama ayah aku bagi. Sejak dari aku kecik sampai 17taun, aku tak penah dpt adiah pape dr sesape. Aku dlu org susah, budak cerok bumi. Dpt adiah MP3 tu nak bgtau sekampong. Hahaa.. Dan adiah tu jugak yg paling mahal aku penah dapat dari ke-2 org tua tersayang aku dlm idup aku buat mase tuh. Aku bersyukur dan berterima kasih sesangat. Bapak aku kumpul duit nak rak beli adiah tuk bagi kat aku.. Terharu beb aku walupon korang nak gelak.. Tapi MP3 tu skrinnye da pecah kawan aku pijak. Aku amek balik aku silotep balik.. Hehee..
Jawapan aku untok soklan V
Setiap tahun, bulan, minggu, hari, jam, minit, saat dan detik adalah kenangan terindah dlm diari kehidupan aku. Yg baek perbaiki lagi dan yg tak baek jadikan pengajaran masa depan.. Tapi klu diberi peluang aku nak balik sekolah semula.. Mungkin time tu kenangan terindah semasa aku sekolah paling sonok coz takyah pikir nak bayo bil air, letrik, astro, tenet.. Hahaa..
Da terjawab.. Wokey Fina?? Aku nak panjangkan tag nih kat ko plak.. Hang jawab plak Fina.. Oraitt..
.
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

21 komen:

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

aku suke ayat tang..cinta pompuan xkhatam lg...hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

iye ar..klu da khatam,da kawen daa..hehe..

noramsein berkata... [Maklum Balas]

'Apo die ye?? Hmm.. Manyak woo.. Tak tercapai akal jadiknye nanti. Hehee.. Aku ni tak memilih, elok dipandang, yg penting hati nak bersih.. Klu boleh pompuan yg tak tinggal solat, jaga maruah, bertudung, pakai handsock, stokin, lembut budi bicara tapi tang rupa bisa diator beb, itu suma sementara sajer kat dunia. :)'

emmmm...
x khatam lagi ye ...
tp punya la bnyk list idaman ...
man!!!!
jgn tnggu lama2...
heheh

Naz berkata... [Maklum Balas]

jawapan yg bagus kepada soklan yang bagus. tahniah pesal berjaya jawab tag cik Fina kita tu. aku jer blum lg. tag2 laen pun aku blum jawab lg... kalo aku ada masa yg sesuai, aku try jawab... :)

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

dah abih dah jawab tag nih yer...
Amik tag 'balas dendam' kat blog akak plak...
huwahuwahuwa,,,,
:)

hazlin berkata... [Maklum Balas]

Jawapan aku untok soklan I
Salam hysMan,
"Pemurah dan Baran.. Aku nih sonang nak bagi pinjam brg kat orang lain termasoklah brg kesayangan aku sendirik. Tapi bila benda yg aku bg pinjam tu dipulangkan semula tak seperti ghupa yg masa aku bagi pinjam tu, mula la darah aku naek. Hangien betol aku. Tapi biase aku dok diam je. Malaz nak carik gadoh. Silence is perfect. :)"

nak tahu jugak apa "benda" tu? seluar dalam ke? mana tahu orang pinjam tu sampai jadi cam "tak seperti ghupa yg masa aku bagi pinjam tu"

kesian kau Man...
hehehhe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Am,
aku tau ler hang tgh dlm berasmaradana..cewahh..
kesian ler kat aku ni dok sorg2 kat JB takde sape menemani..
ade tak??apekah itu??
:p



Naz,
aku pon ade lagi utang 2tag lg nih tak terjwb tapi aku jwb adek Fina kita nih punya dulu..takut kang die da gi egyp tak sempat nak nengok..hahaa..
jawab Naz..make sure ko jawab..
:)



Kak Nurul,
aahhhhhhh!!!! tidakkkkkk...!!!
akak,tak baek tau balas dendam..
Tuhan tak suka..hehehe...
orait akan ku usahakan..
hahaa..insyaAllah..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Lin,
makkkk aaiiiiii....
slua dalam ka??aiyaa..
klu teman bg slua dalam gerenti teman pon takkn soh depa pulang balik kak oiii...sensored woo..
hahahhaaaaaa...

mcm2 ar kak,tp underwear tak termasok pakage k..hehe..
nota ke,report ke,cepit kuku ke,cd ke,kasot ke,baju ke,termasok skali kertas jawapan hint soklan final teman dlu yg lect teman bg,kantoi ler..hehe..tp geram beb...
aiyoo..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

jawab tu insyaallah aku akan jawab. tunggu...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

man.......... aku taharu kat part hadiah paling bererti tu....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
kitorang tunggu nih..copat!!
:)



Fina,
somtime benda yg kita sayang slalu jd mcm tu..so klu ia masih ade depan mata hargai lah ia..
=)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

jap2... aku buat tag tu, takkan aku nak jawab gak man????? adus... lemah eden nak menjawabnyer.... takya la man... tak yah erk??? tau! tau!

huhuhuhuuuuuu....
taknak jawab tag tu...
plz bro...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

jawab je la Fina oiii..
tak susah pon..
aku nih yg banyak keje pon still boleh buat..
tak sampai seminit pon..
heheee..
buat ye...
huhu..

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku busy sket. nnti2 aku jawab, bila kena time...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

time sntiasa kena..
orgnye je yg tak kena..
hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

orgnya kdng2 x kena dng time... hehehe..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku bukan pe man, jz that aku susah sket nak jwb soklan no 3 tu......... huuhuuuu.......

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

nak kembali ke sekolah..nak dok hostel blk ngn kengkawannn..hee

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
ie ar..masenye da time...
aiyoooo...



Fina,
Jawab je ar wehh..
its normal sis..
eleh..takot pecah tembelang la tu..
kihkihkih..



Hanim,
???? telinga unker da klua..
hehe..
betol tu time tu moment paling bezzz...
:p

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

btl tu p0kcik..mcm2 bende wat kat hostel..smpai warden pon nk pitam layankan kitaorg...best nyerrr..
memory remains 4eva!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Hanim..
memori tinggal kenangan..
kenangan akan mengejar memori..
aiyooo..manyak poning pokcik..hehe..