REQ: Camne Nak Buat 'Back to Top'..

Ade orang request "macam mane nak wat 'klik disini untuk kembali ke atas' ajar sikit... ade ilmu sebar2kan..." Oraitt yan, kat sini aku nak tunjuk skit ape yg aku tau tapi aku tak pro sangat ar beb. Stakat mane yg aku tau je ar ye.. :p 1. Ko gi kat Layout > Page Elements
2. Gi ke Add a Gadget3. Pastu ko klik ke HTML/JavaScript4. And than, ko paste code ni kat dalamnye. But make sure line yg aku tandakan merah tu, ko gantikankan dgn gambo link yg ko da upload tadi. Design ikot taste yg ko nak le k. Setle!!
.
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

48 komen:

alhaqimi berkata... [Maklum Balas]

bgus2!!!

Naz berkata... [Maklum Balas]

aik.. cam tu jer? aku rasa ko kena berikan skali html code yang boleh copy dan paste. kalo nak taip mcm dlm screen shot, mesti ada yg silap taip...

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

terima kasih cikgu ;-)

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Info bguna tuk org yg buto IT cam akak ni...
kui...kui...
:)

Idalara berkata... [Maklum Balas]

thanks man...akak ni masih merangkak2 belajar nak up date blog ni...maklum dah hampir senja baru berjinak2 dgn blog..hehehe..ada member siap bg free web lagi nk masukkan iklan berbayar..tapi sampai skrg tak pandai2 nak add..apa2 lagi ilmu yg bagus sila bg tunjuk ajar ye..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

sifu!!!!!!!!!

nanti kalo aku ade mase aku nak bwt gak la.

tapi, btol kate naz...
aku pon tak paham tang ayt ko:

And than, ko paste code ni kat dalamnye. But make sure line yg aku tandakan merah tu, ko gantikankan dgn gambo link yg ko da upload tadi. Design ikot taste yg ko nak le k. Setle!!

poning aku bace byk2 kali... tak dapat tangkap gak..
aku mmg rabun it ni...huhuhu

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Alhaqimi..
wawawa....
:)



Naz,
kat point ke-4 tu aku ade mention link 'ni' ke kod html nye..juz copy n paste..tp
klu salah sila beri tunjuk ajar ye..im not perfect..
hehehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Acu sayang,
sama2 murid2..
:p



Kak Nurul,
apa yg boleh dikongsi akan cuba dikongsi kak..tp buta IT takpe jgn buta hati..betul kak???hmm..



Kak Ida,
jgn ckp mcm tu kak..umo kita mengikut peredaran zaman kak.akan dtg lagi dasat..so buat ape yg terdaya dgn kudrat yg telah diberi oleh-Nya..
:p



Fina,
ko cuba try test klik kat point no 4 tu ade link 'ni'..copy n paste..but make sure ko ganti link image tu ke link ko punya sendiri..
orait??

Naz berkata... [Maklum Balas]

oo... x prasan la pesal 'ni' ko tu chumil sangat... anyway, good info..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahaa..saje je trick buat kecik2..nengok geng2 aku ni alert tak..
hehehe..
good info for my good friends..
chaiyokk..!!

Naz berkata... [Maklum Balas]

hmm.. smpat wat trick lg tu. hahahaha...

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Salam........Pak!!!

Gueiii nat wat juga arr!!!

Touche...touche!!!!

Tima kaceh bapak HysMan

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
idop ni jadi tak best klu all da time nak strait je..somtime tu kne trick skit..hehe..



DJ Epoi,
Ni Indon mane tersasar nih?? mix chinese ye pak?? nehiii....
u're welcome dong..
=)

Naz berkata... [Maklum Balas]

ye la tu bro.. x kick kalo x trick.. wahh.. pantun 1 kerat..

Suryani berkata... [Maklum Balas]

tenkiu bebanyak tuan punye blog diatas kesudian mengkongsikan ilmu yang banyak didada tu...sebagai balasan dengan kesudiannya saya bagi link kat blog saya..so...check out!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
fuyooo terer la hang bikin pantun sekerat tuuuuu..A.samad said pon tewas..
hehe.. =)



Suryani,
TQVM yan..ilmu sama2 kita kongsi..
:P

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahahaha... tu belum aku wat pantun setengah kerat lg..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

haha..klu stgh kerat trus takde pantun la beb..huhu..

Naz berkata... [Maklum Balas]

nasib baik ko gelak.. aku wat lawak tu... hahahr...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aku dlm keadaan ape pon dok gelak..
wlupon aku tension giler badak..
take it easy bro..
hahaha..

Naz berkata... [Maklum Balas]

situ sikap positif. bagus... amalkn slalu..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

insyaAllah aku amalkn..
hang pon sama jugak ler k..
=)

Naz berkata... [Maklum Balas]

itu aku try kekalkan, tp kdng2 terlepas jugak emosi ni. hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

beselah manusia tak perfect melainkan Rasulullah SAW..
tapi ko da jadi boss mmg somtime patot berhangen slalu..hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

memang betul. kalo nak mencontohi baginda, insyallah tuhan akan tunjukkan jalannya. kena ada azam sebegitu..

aku kdng2 berhangen gak. trutama yg lain disuruh, lain yg dibuat. tp kena kontrol jng smpai jd zalim kt org.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

yup,u r right Naz..
tapi sukar,perjalanan mencabar luar dalam..hmmm...

semalam aku buat silap,aku salah kira panjang hollow paip yg nak dipakai..jadi engineer kat opis aku ni trus beli..tengok2 tak cukup,batang paip yg nak tak cukup tapi paip yg taknak gi beli plak..
silap aku..time tu,boss aku gi woksyop dok nengok barang yg dibeli,balik2 je aku da bersedia nak kena leter dgn bos aku..aku tau salah aku..jd terima je la..
bila boss aku balik,muka die senyum je,tapi die marah jugak dlm keadaan memerli aku..aku syukur sgt..klu tak bengang aku dok kena marah satu opis mandang..hmm..
bos aku chinese tapi die boleh kawal baran die.. lego rasanye..
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

jauh perjalanan luas pandangan. jom kita meluaskan pemandangan dng berjalan2 jauh kat hawaii.. hehehe..

kena marah ke? sabo yo jang. kalo dah silap kena mngaku, mcm ko wat tu. kalo x org kata bodoh sombong. dpt bos yg rasional adalah 1 perkara yg bagus. member aku kena buli dng manager dia. silap sikit kena memo. cian dia..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

yokkkkkkkk!!!!tak sabo rasanyeee...
tunggguuu aku kaya dgn adsense bru aku boleh pegi hawaiii lorrr...hehee..

ntah nak kate kena marah tak jugak,die siap boleh senyum dok bebual lagi sambil matanya menjeling ke arahku..takoot woo..
YA,aku nyaku MEMANG salah aku..aku nih jenis manyak tanya,jadik tang last minit aku tgk senior aku bz,aku taknak kacau die..jadi aku buat decision sendirik.ini lah kesannya..tapi aku perlu bangkit.jadikan ia pengajaran dimasa mendatang.alhamdulillah boss aku pon paham..
KEGAGALAN HARI INI ADALAH KEJAYAAN AKAN DATANG..:p

kesiannye member ko tuh ye..awat dok kalut sangat manager die..
takde tolerance langsung..
:(

Naz berkata... [Maklum Balas]

boleh... pelan2 kayuh. hehehe...

mungkin bos ko ni pandai psikologi. dia x sound direct. tp sendri kena ingat ler.. hehehe...
btul, kalo kita silap, kena betulkn kesilapan tu. jng wat kali kedua..

manager member aku tu anti bangsa kita. kalo kaum sendiri, siap boleh gelak2 lg. so, member aku tu brenti jer. lg bahagia hidup..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

insyaAllah klu aku kaya aku tak lupa ko geng..

aku akan cuba baiki diri semasa ke semasa..banyak kesalahan mematangkn kita supaya jgn buat lagi masa mendatang..
insysAllah.. :p

ini yg susah klu ada puak2 nih..
da tau tak suka bangsa kita awat gi amek mmbr ko tu keje dlu..
aiyaaaa...klu aku dlm keadaan mcm tu pon aku benti..takyah dok layan org camtu..sakit ati jer..
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

:)

kalo aku pun, aku brenti. susah nak kerja ngan bos yg tengok warna kulit ni.. silap2 boleh jadi rusuhan kaum..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aih,takleh ckp camtu bro..hehe..
klu bos tu tgk warna kulit ko,rase die amek tak???
bos yg anti bangsa selain bangsanye..
:(

Naz berkata... [Maklum Balas]

actually yg amek member aku tu big bos. yg saja buat hal, manager sykt tu. big bos cuma tau progress sykt ok. yg manager tu buli la saper2 yg dia x berkenan. tu la critanya..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

oo ic.. klu camtu,soh die gi anto surat layang udah..hahahaaa...
org mcm tu tak sedo dek untung..perasan mcm bagoss dgn kuasa yg die ade..buang negeri je..
:(

Naz berkata... [Maklum Balas]

member aku dah resign dan. biz sendiri lg baek.. so, tinggallah si manager tu kat opis terkedek2, sambil mencari mangsa seterusnya.. jng ada kes sorang manager parah dibelasah di tepi simpang dah ler.. hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

member ko tu biznes ape??
pandai ek member ko tu buat duit..
lepas nih klu ade terpampang kat brita tang pengurus urusan kena blasah or bunuh,die latuh..haha..
mu mulut takde insurans..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

dia wat biz ternak ikan.. lg masyuk beb. aku cuma x der tanah jer. kalo ada dah lama follow jejak langkah dia.

hehehe... bukan mulut aku, tapi jari aku x der insuran.. dia yg taip.. ;p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ikan keli pe Naz??
tapi aku dengar kalu takde tanah skrg da boleh pakai kolam buatan cam pakai fiber tank kot..hehe..
aku pon nak bikin camtu tapi tak tau nak start dr mane...

oleh itu,gunalah etiQa...
kihkihkih..pomot skit..

Naz berkata... [Maklum Balas]

pakai kolam fiber pun kena ada tanah atau space nak letak gak. member aku yg sorang lg tu wat blkng rumah jer. dia wat 2 tingkat mcm katil double decker..

iyolah.. ko dpt komisyen ker promote?? hehehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

fuh mantopp lorr..2 tingkat tuuu..
nnt aku nak bikin plak arr..
ikan keli n cacing mcm bagus dgn pasaran skrg nih..
niat ade tapi rezeki takdak lagi..
hehe..

komisyen aku sbg membalas air liur yg telah dilemparkan pada gwa tgh hari tadi dok makan kat arena jusco ade sorang mamat etiQa yg explain tang insurans ni depan aku.tapi setelah lama berhujah akhirnya gwa tinggalkn dgn senyuman yg lebar tandanya ku tidak berminat..
wakakakaaa..
padan muka die..

Naz berkata... [Maklum Balas]

actually kat market skrg hewan2 tu dah terlalu ramai org wat. tp kalo nak wat, x der masalah. sblum wat, kena wat research dulu. nnti bila boleh nak jual nnti, x der pembeli.. naya jer..

hahahahaa... sakit perut aku gelak. cian kat mamat etiqa tu kan?? kdng2 depa2 ni x paham yg kita sebenarnya x nak..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

itu la pasal..skrg nih da ramai yg usahakan produk tu..jadik kena carik alternatif lain yg menguntungkan..buah Naga..hehe..
aku ni pertanian slow skit lor..
otak susah nak running..:p

dorang paham tapi buat2 tak paham..
mane tau rezeki die aritu Tuhan buka hati si pendengar utk menyertahi insurans tersebut..
hehe..tapi nasib depa malang jika bertemu dgn ku..kihkihkih..

Naz berkata... [Maklum Balas]

buah naga? woo.. tu budget tinggi tu. nak kena ada tanah luas baru boleh tanam.

memang mamat etiqa tu malang bertemu dngmu... buat kering tekak jer.. hahaha

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aku buat tanam buah naga pakai hydrophonic plak..bole tak??
hehe..

abeh tu aku da ckp aku taknak tapi die kate takpe,aku pon layan je ler..huhu..

Naz berkata... [Maklum Balas]

mana boleh bro.. pokok naga tu kena stand pakai tanah dan akarnya panjang smpai ke dasar. kalo ko berjaya wat cara hydrophonic, mungkin ko akan bergelar saintis pertanian yg cemerlang..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahahahahahahaa.....
nak gali tanah pon pikir 2-3 kali..
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

naper? gali jer la. mana tau jumpa harta karun.. hahaha

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

takot gali punya gali,jadik lubang kubur...hahaa..trus tanam atas alasan kepenatan..hehe..