Uji IQ..

Lama juga aku tak post entry baru (padahal baru 4 hari weihh). Hehe.. Intenet rumah aku banyak problem, jadi aku online bila masa office hour (atas dasar nasehat Kak Lin, berokband aku tu dah pi anto masuk Zoo Teipen.. kesian beliau). Boss jangan marah yer. Hihikk..
Okay, aku nak share satu soalan uji minda. Email IQ test ni aku pernah dapat dari Engineer aku last few month ago. Aku dah dapat daa jawapannya kurang dari 2 minit beb.. Itu pun masih dikira lembab la.. Hahaa (yoyo'oo je aku..poyo!!). Tapi semalam bos aku resend lagi email IQ test ni kat aku. Memaksa aku untuk menge'share' dengan korang. Jom kasi layanzz..
.
***************************************************************
What is the value of the second row?
[Tengok jam kat taskbar bawah.. Okay SET, start NOW..]

(Click here to large pic)

NOTE: THE ANSWER WILL OPEN THE ATTACHED EXCEL FILE THEN YOU CAN ADD YOUR NAME IF YOU WANT!
. This is a mathematical challenge, and it's been said that: * If you're an engineer, you should be able to solve it in (under) three minutes, * if you're an architect, in three hours; * if you're a doctor, in six hours; * if you're an accountant, in three months and * If you're a lawyer, probably never. .
The answer is the password to open the spreadsheet that is attached to this email. If you figure it out, open the spreadsheet, type your name in, save it and resend it to your friends.
.
***************************************************************
.
Saja suka-suki.. Aku tahu jawapannya mudah bagi korang yang hebat tapi aku nak tahu berapa lama korang perah otak untuk dapatkan jawapannya.. Kasi habak mai kat kotak komen yer.. Chaw.. cin.. chaw..
.
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

13 komen:

sayu=pilu berkata... [Maklum Balas]

dah dapat jwapan nya tapi tak tau nak buat camna..lebih kurang 2-3minit jea bt nih...hehehe
13 erk

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Assalamualaikum Man..

Dokter in 6 hours ye.. Nasib tak jadi dokter lagi.. 2 minit camtu..
Dpat 13..

sI tEDI berkata... [Maklum Balas]

aduhai.. kena try bila free nanti

eiba berkata... [Maklum Balas]

Jawapan less than 2 min.. = 13 kan??? soalan adik2 tu man oiii... layan soklan ganaz sikit leh tak??? hehehhehehehehe...

Eiba berkata... [Maklum Balas]

Man...pe kata aderkan pertandingan hahahahhaaha...akak rasa syok lak nak jawap soklan cam nie..

Annies berkata... [Maklum Balas]

mungkin 13... ntahlah. main agak2 jer.

hazlin berkata... [Maklum Balas]

salam,
cikgu math ni malas nak kira-kira. pakai kalkulator.. tak jumpa pulak jawapannya..

cuba boleh?
jawapannya 13...
hahaha klu salah jangan marahhhh...

hazlin berkata... [Maklum Balas]

man,
bila nak lawan anyam ketupat ni?

nza berkata... [Maklum Balas]

nih cikgu Math nk jwb....

hi...otak hr ni bler le cz dpt cuti deepavali free la..ramai gak msg jelous kt cikgu2 nih...asyik cuti,cuti,cuti..nk wat cam ne kn, kalu ank murid cuti so kt sk xde org n cikgu pn dipaksa cuti gak (paksa ka kena cuti tu...)...

pusing2 + belit2 + congak2 + pas tu guna mental arematik = 13..ayoo...apa ni!!!

nza berkata... [Maklum Balas]

nih cikgu Math nk jwb....

hi...otak hr ni bler le cz dpt cuti deepavali free la..ramai gak msg jelous kt cikgu2 nih...asyik cuti,cuti,cuti..nk wat cam ne kn, kalu ank murid cuti so kt sk xde org n cikgu pn dipaksa cuti gak (paksa ka kena cuti tu...)...

pusing2 + belit2 + congak2 + pas tu guna mental arematik = 13..ayoo...apa ni!!!

Naz berkata... [Maklum Balas]

setiap simbol mewakili 1 angka. pesal aku tengah fening tahap gaban, aku x leh nak pikior... ramai jugak yg jawab 13. teringat criter tower 13... hehehehehe...

nnti kalo aku dah pree, aku cuba fikir jawapannya, walaupun dah ada soklan bocor kat sini. hehehehe...

imanshah berkata... [Maklum Balas]

Tolong jawab bagi pihak saya ya..

[S]itie [B]Um [B]Um berkata... [Maklum Balas]

dh pernah dpt emel ni. jwpn die engineer. dan betul!! ct tgh blaja kt ump amik chemical engineering. yeay!! hehe