Selama Sisa Hidupku..

Tiga kali aku 'burn' album Maher Zain, tiga-tiga dah kena kebas. Baru letak atas meja dah lesap, ada saja yang nak CD tu... Tak ada hal lah, kira aku bagi saja kat engkau orang. Hehe... No worries.

Ada sedikit perasaan terkejut beruk, member-member yang kepala tak berapa nak 'dekat' dengan agama dan kepala heavy metal, suka lagu nasyid Maher Zain ni, nak lagi lagu InsyaAllah dan BarakaAllah. Berulang-ulang mereka putar lagu ni dalam  kereta. Alhamdulillah... Walaupun ada dikalangan mereka kurang faham lirik tersebut pasal liriknya bahasa orang putih, tapi syukurlah ada juga lagu berunsur ketuhanan berkumandang dalam speaker kereta mereka. Jadi hari ni aku 'burn' lagi yang baru. Kalau hilang juga redha sajalah. Hahaa...


~ Maaf pesal aku tak beli yang original... Tapi aku sokong Maher Zain. Hehee.. Lagu bawah antara lagu favourite dan aku tujukan buat BAKAL insan yang tersayang. Syhhhh...






Best Regard,


Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

21 komen:

imanshah berkata... [Maklum Balas]

aku pun minat man lagumaher zain, dah hafal dah..hukhuk

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

sama la.....
dok putar dlm kete hari2...
naik hafal sudahhhhh......
hahahaa

FiNa berkata... [Maklum Balas]

Slm...
wah... same lah... member aku pon camtu... tup2, berkumandang lagu 'for the rest of my life' kat umah sewa... hoho...

p/s: tag tu sebenarnya contest. Seperti yg ko lihat kat blog aku tu, copy n paste saja. pastu bagi permalink kat http://melromeo.com/2010/11/01/giveaway-domain-from-melromeo-com/

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Pokcik.. Nyanyi sket meh nak dengar.. Hehe.. Suke lagu BarakAllah.. For the rest of my life suka gak, tapi time dekat2 nak kawen atau dah jumpe calon baru leh cheq feeling lebih2.. Kikiki.. :p

P/S: Pokcik dah mula "feel" for the rest of my life ekkkkk.. Jeng jeng jeng.. :p

Nurul berkata... [Maklum Balas]

haha anda sama mcm cik nurul. sampai naik pening lalat dengar dia menyanyi lagu ni masa praktikal dulu.
Terutama lagu Barakallah tu..
=)

baru nak ckp.. Allah suruh kamu beli ori tu.. tu y asek ilang je .. =P

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Fina,
waalaikumussalam wbt..
best kan utk sang suami tujukn pd sang isteri...dan juga BAKAL suami isteri..kahkahkah..

ok nnt aku buat tag tu yer...huhu
tqvm...

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Dr. Hana wanAbe,
bkn ke dah dekat lagu rest of my life nk berkumandang?? n3 asek dok merah hati jer.. dah dekat la tu kan..
takpe nnt nak kawen tempah la pokcik boleh karok lagu dgn okestra rtm..
heheheee..lailailai...
:p

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

cik b,
warghhh awat tak ckp awal2..
boleh pokcik nanyi sama2 beliau..buat duet song majlis perpisahan korg aritu..hahahaaa..

yg ori mmerlukan kos yg beso.. hahaha

~cik b,awat blog kamu takleh buka yer??dah tutup kah?? :((

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Wah.. Pokcik pandai menilik tapi tilikan pokcik tu terlari dari sasaran.. Tunggu pokcik lepas laa dulu.. Kang dikate orang melanggar bendul pokcik lak.. Hahaha..

Pokcik mane leh nyanyi time kenduri kawen, nanti masakan masakan berunsur ayam yang dimasak khas untuk pokcik sape nak makan.. Haha..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

hahaha... tapi bakal suami saya tak tahu yang dia adalah bakal suami saya.... cane ni... huhuhu

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

bendul ape tu cik Hana..
waka waka......
takpe sbg yg tua pokcik kasi adik lepas dulu laaa ye... nnt tak keruan pula dok ngigau 7 hari 7 mlm..
hakhakhak....

pokcik dah kawtim dgn tukang masak soh spare kan kat blakang umah 5 ekor ayam masak merah khas buat pokcik.. so pokcik tak payah risau.. karok satuuuu!!!! huhuhu

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Fina,
tunggu ler sampai kamu tahu bakal suami kamu.. cam tu ler.. hahahaa

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Eleh pokcik.. Sape yang tak keruan di sini.. Sila bagi tau sama saya.. Orang yg dok ber"for the rest of my life" ni yg kene kawen.. Kalau tak, bukan takat ngigau, tido pon tak boleh daa.. Haha.. Lagi haru.. :p

5 ekor??? Budget saya 1 ekor setengah jek pokcik oii.. Mana mai lagi 3 ekor setengah tu.. Hahahahahaha.. Lagu Kalau Berpacaran satu.. :)

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

eleh sudah gaharu cendana puler dah taw saje buat2 asking2 puler...
kahkahak.. tak cite pon sape si empunya diri?? berside burn?? dan berjanggut kambing bagai..
dah ade calon dok baek lewat2 kan....
cita2, cita2 jugak tp kawen jgn katekan nehi yer..hehehehe..
yg psti cik Hana dulu pesal cik Hana pompuan.. boleh alasan itew??
huhuhuh.. :p

lg 5 ekor bapak Naz payung ler... takkn bapak nk kasi taw cik Hana nnt tak seperise.. mane bapak??senyap je die.. hehehe...
adekah beliau terasa bile tahu anaknyer nk melayari bahtera merdeka?? hehe.. :p

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Ewahhhhh.. Sudah skodeng disoal-soal pula.. Jap jap.. Ade sideburn dn janggut kambing.. Macam pokcik jek tu.. Lalalala.. :p

Tu ciri2 lelaki idaman laa pokcik.. Jumpenye tak lagi, nak langsung macam manenye.. Pokcik yang dah ade patut didahulukan dulu.. Nnt orang tua bilang, masuk angin.. Laaaarriikkkssss.. :p

Oh.. Seperais bapak naz tersayang.. Ni yg tambah sayang sama bapak ni.. Haha.. Bapak sibuk sama projek besar beliau barangkali.. Keje kena lebih, anak nak kawen, kene kuar duit maa.. Muahaha..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

kak hana, hysman, adek tumpang lalu yah??

wah... memori goreng kerepek yg lalu sudah kembali ye? hehehe

pakcik naz sedang bz barangkali. hehehehe

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Hana wanAbe,
pokcik takde sideburn lah...
janggut tu ado tp dah makin kureng..hehehe...silap org tuh..
:p

pokcik pon mane ade lg..tgh mencari tak salah memilih yg terbaik utk sehidup semati..hehehe.. takpe kite tungkatkn usaha.. ehe

bapak naz mesti tersedak tika makan bersama org tersayang bile taw anaknya kawen nk tema dlm taman..garuk kepala die.. huhuu...

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Fina,
kamu takleh lalu fina...
juz cros smbil lompat katak..
huhu..

belum kembali lg..
encik Naz belum kembali lg..
tak cukup forum..
hehe

encik Naz bz pojek byk kot?? bile la beliau nk payung keyEpsi yer??hehe

hazlin berkata... [Maklum Balas]

burn utk akak skali..

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

boleh sile beri alamat..
hahha

hazlin berkata... [Maklum Balas]

alahaiiii... mcm tak tau alamat akak... kan dah bg ari tu kan?......