Terbakar Hati Siapa Tahu..

Alkisah... Taibbbb...
Maka tersebutlah kisah... Taibbbbb..
Sang kancil datang beramai ramai menghadap Sultan Firaunnn.....
Mana Firaun pakai sultan dah...
Hahahaa... Masih anda ingat dialog ni?

Punyalah saya 'excited' harini.
Iyalah dah seminggu lebih tak ke 'office'.
23hb. 'turn' saya baca tafsir al-quran. 'Nervous' woo...
Kononnya naik-naik nak pakai 'smart-smart'.

Dalam keseronokan pagi tu, tiba-tiba berlaku kejadian aneh.
Adoiii.... Bermulalah sebuah kisah... Taibbb...


Baju kesayangan hamba TERBAKAR. Ya Allah...
Huh! Apalah punya seterika. Seterika yang dipersalahkan. Hahaa...
Tak jadi pakai baju LUCKY, terpaksa berubah pakai baju lain.
Dah jadi suram pembacaan tafsirnya. Hehe...

Tengaharinya kakak saya 'call'.
"Man jumpa akak kat dataran petang karang, ada daging korban banyak ingat nak suruh Man bagi kat mak", pekik kekandaku.
"Baik!!!", tanpa saya persoalankan.

Balik kerja terus ke Dataran Bandaraya Johor Bahru sempena Majlis Keputeraan Tuanku Bersama Rakyat.
Jumpa kanda saya, terus dia bagi daging dan...
Abang saya sempat beri sumbangan kemeja beliau.
Katanya baju tersebut hadiah dari staf dan tak pernah dipakai.
Saiz XL besar sangat jadi dia beri kat saya.
Amboi bang ingat badan orang ni besar sangat ke?
Macam tahu-tahu saja baju saya pagi tadi terbakar. Huh...


Dulu dapat 2 helai baju batik.
Sekarang dapat baju kemeja pula.
Yang sebelum-sebelum ni, lagi macam-macam dia bagi.
Dan lepas ni kereta Civic pula bang ye.
Hahaa.. Alhamdulillah, rezeki.
By the way, thank you so much bro.


Best Regard,

Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

18 komen:

Pencacai Alim berkata... [Maklum Balas]

bagi aku selai..

hysman berkata... [Maklum Balas]

tak dpt jekkkkk...
aku kedekut orgnyer...
hahahahhaa....

imanshah berkata... [Maklum Balas]

ish2 teman pakai saiz M je..haha

hysman berkata... [Maklum Balas]

cikgu iman,
sama ler....
abes org dah bagi takkn kate takmo plak kan..
kecik hati die...
hehehe

aima in luv berkata... [Maklum Balas]

exited smpai baju trbakar...
hahaha,, xpa ada hikmah. xpasal-pasal dapat baju baru.. hehe

zureen berkata... [Maklum Balas]

hahha.. tulaa.. dulu-dulu mak suruh belaja seterika elok-elok degilll~ :P

sahromnasrudin berkata... [Maklum Balas]

salam ziarah..terima kasih berkunjung ke blog saya..semoga sudi folo dan berkunjung kembali ya..

hazlin berkata... [Maklum Balas]

hahahaha... rugi sehelai baju, Allah hadiahkan pelbagai..
patut sesangat bersyukur...

hysman berkata... [Maklum Balas]

cik aima,
itulah...
alhamdulillah...
setiap apa yg berlaku ade kebaikannya...
;)

hysman berkata... [Maklum Balas]

cik zureen,
dah elok2 dah..
tp seterika yg degil tak maw dengar cakap..
ahaks...

hysman berkata... [Maklum Balas]

encik sahrom,
salam ziarah..
insyaAllah kwn follow...
tqvm..... :)

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak lin,
alhamdulillah..
bersyukur sgt2...
;)

wahida berkata... [Maklum Balas]

alahai kesiannyer...baru ingat nak bajet hensem ye x? hehehehe...
anyway, thanks follow blog saya, saya dah follow kembali...

hysman berkata... [Maklum Balas]

cik wawa,
bajet 2011 menduka citakan...
jd kwn tak ler bajet sgt...
hahaha..
u mostly welcome..
same2 kita memantapkn blog..
hehehe...

nza berkata... [Maklum Balas]

patah tumbuh hilang brganti...
trbakar rentung dpt yg baru...hi

rezeki brganda2 tu....

Wahidah berkata... [Maklum Balas]

alhamdulillah murah rezeki kan..btw,juz call me wai ok..bukan wawa..isk3

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak nza,
alhamdulillah...
rezeki tanpa diundang..
hehee..

hysman berkata... [Maklum Balas]

cik wai..
wokeh cik wai...bkn wawa erk??
hahaa...
alhamdulillah..
;)