Ketelusan Yang Tulus..

Sekiranya kita hendak mengutarakan pendapat haruslah berdasarkan fakta yang relevan.
Bukan auta atau sembrono yang lebih kepada emosi ataupun berbaur fitnah.
Orang sekarang semua isu nak dipolitikkan.
Baik yang pro atau sebaliknya. Berlumba-lumba mahukan perhatian sang rakyat.
Lihatlah di dada akhbar, penuh dengan janji-janji intan berlian,
Pergaduhan Sang Rimau menentang Singa.

Perlukah kita membaca akhbar alternatif lain sebagai pengetahuan tambahan?
Perlu ke ada penyekatan di situ?
Aku suka baca akhbar Sinar Harian, tapi jarang jumpa kat office.
Bila aku bacanya, tidaklah bagai katak di bawah tempurung kristal.
Akhbar ni baru sampai Johor tahun lepas.
Penuh dengan info bukan IKLAN. Penting sekali telus 50-50.
Ada sisipan setiap daerah yang aku suka. Hehe.
Dah bosan dengan akhbar tabloid. Terlalu mengangkat.
Tahniah!! Sinar Harian. Hehe...


Anda baca akhbar apa?

**Sedang kecoh manis mulut Pilihanraya DUN Tenang...


Best Regard,

Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

24 komen:

mR.sYaH berkata... [Maklum Balas]

samalah dgn ayah saya suka baca sinar harian.. saya suka baca kosmo sbb lebih murah kat u.. hehe..

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

hyman-
kalau baca sinar harian..sure pernah baca ttg citarasa rinduan??

ckLah@xiiinam berkata... [Maklum Balas]

Saya baca Akhbar yang ada di Pusat Sumber Sekolah saja...memang tak beli surat khabar..

:D

hazlin berkata... [Maklum Balas]

suka sinar harian sebab darling i dua kali mukanya terpampang di situ..

uppsss.. bukan muka wanted tau!

white rose berkata... [Maklum Balas]

SINARAN mentari menyinari...
terhias diwajah mu, ketika ku berlalu...

oh, mesranya bila kita berdua...
bagai mahligai indah...



MIAHAHAHAHA...

kat tempat akak, hari2 wartawan SINAR HARIAN ni lalu...
sampaikan semua orang dah kenal dia...
namanya CIK SITI...
sekrang dah PUAN SITI...

yang tinggal CIK je, CIK WHITE ROSE...
miahahaha...

ijatnuar87 berkata... [Maklum Balas]

biasa baca sinar harian kat kedai makan jek,hehehe...biasa beli kosmo,sebab boleh harga ipt...nak beli akhbar lain cam tak berbaloi...citer sma jek

nza berkata... [Maklum Balas]

akak pn lbh suka baca sinar harian...lbh trbuka n kita boleh bc lbh byk kisah tnpa ada sekatan....

Idalara berkata... [Maklum Balas]

eh! tak perasan ada tk sinar harian kt tmpt akak..cis!! nampak sgt tk beli paper...rasa bazirkan duit je beli paper(baik beli roti untuk anak2 je) sbb berita selalu buat darah naik..

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

Akak baca paper online saja. dulu bila beli suratkhabar selalu bertimbun, tak sempat baca. baca online, pilih berita yg penting2 saja.

niesz berkata... [Maklum Balas]

niesz bc harakah..hahahaha..

hysman berkata... [Maklum Balas]

@mR.sYaH
kat u kosmo bape sen?

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Citarasa Rinduan
owh iyer ker?
hehhee..
nnt saye semak balik dolu2 pnya paper SH..hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@ckLah@xiiinam
oo tak aci kak..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@hazlin
wahh..
muncul 3 kali konfem title tan sri..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@white rose
laaa nyanyi la pulak..
hahaha..
hujan kak..:p

asal kak tak block dorg..
kasi taw WR pnya blog..
konfem laku surat kabo depa..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@ijatnuar87
cite lain2 bro..
try compare BH,HM dgn KOSMO,SH...
suma lain2 muka dpn..
so isi pon lain..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@nza
kannn....
mai la kite pakay ramai2 beli ini paper..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Idalara
hahaha...
darah naik..minyak pon naik laa...
hehe..
sabo kak yer..
itulah cabaran kpd negara maju..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Dinas Aldi
saye pon same kak..
tapi online tak full artikel....
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@niesz
owh really?
boleh jugak...
asal menilai mane yg betul n elok..
HM or BH bkn betul sgt pon..
haha

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum
Aduiii dah tertinggal banyak entry kat sini.....maaf atas sebab tertentu amat sibuk sikit sesejak ni...

wooooo mmg betui tuuu nak cari sinar punya lahhh payah cepat sangat habis kat kedai...

kalau metro gempak aje lebih tang isi tak banyak pun

sinar banyak citer dalam negeri bagus tu ....kalau tak mmg jadi katak lerrr mmg kira 50-50 tu yang sudah pasti....

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

akak pun suka baca suratbo ini...
satu lagi sebab ada selit no fon yg penting2 tu (polis, bomba, jps dll)

tp, ada sekali tu gunapakai no fon yg dipapar dalam suratbo tu, udah outdated daaaaaa...

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Afzainizam
waalaikumussalam bro..
takpe paham..
betul3..
yeah!!
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Tukang cerita
akak yg silap tekan kot..
:p