Mana Hadiahnya Pokcik..


 "Cik Man, mana present?"
Adeh... Pandai pulak budak ni speaking depan pintu rumah.
Tak sempat menyempat nak buka kasut dah tuntut hadiah.
"Nantilah Cik Man bagi, kasi surprise sikit!"
Padahal memang aku lupa hari ini birthday anak buah aku.
Maafkan pakcik yer.
Esoklah pakcik pergi beli hadiah. Tadi ayah kau dah beli kek, ok la kan.
Macam-macam alasan aku bagi nak ngelak punya pasal. Berjaya akhirnya.
Hahaa... Pakcik yang kedekut. :p

Apa pun pakcik nak ucap,
Happy Birthday buat abang ngah, Muhamad Nabil Azfar yang ke-4 tahun.
Moga jadi anak yang soleh dan dengar cakap ayah & mama.
Dan pesan pakcik lagi, kau jangan nakal sangat.
Pening nenek kau nak jaga pesal kaulah yang paling aktif.
Haru rumah kau kerjakan. Aduh... Pening kepala. Tapi biasalah budak-budakkan.
Kalau tak nakal, ada masalah budak tu. Hehe...


Askar-askar abang aku, tiga-tiga bujang.
Bergegar rumah, tapi seronok mereka ni ada. Taklah sunyi teratak nenda.
Abang aku dipindahkan ke Johor Bahru, jadi sekarang ni tiga-tiga askar ni my lovely mummy jaga.
Beware kamu bertiga, rotan ada tergantung tu. Jangan nakal-nakal nanti kena denda pusing 'helicopter' dengan Cik Man. Korang setuju? Yeah!!!
Hahaa...

**Abang aku dan pun berpindah ke sini. Sesungguhnya Allah SWT Maha Mendengar dan Mengetahui apa yang hambaNya doa dan hajatkan. Syukur Alhamdulillah...


Best Regard,

Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

36 komen:

IMANSHAH berkata... [Maklum Balas]

kiut budaknya

white rose berkata... [Maklum Balas]

CIK MAN, achik white nak gak hadiah...

CIK MAN, nanti belikan abg ngah hadiah ye...belikan tuk achik white jugak tau...

miaahahaha...

HERO2 belaka...
best laa hero2 nih...
bole ajak main gusti2...
miaahahaaha...


anak buah akak 6 HERO, 5 HEROIN...
semuanya LASAK mcm mak sedara dorang nih...pecah2 laa pasu bunga opah dorang...
miahahaha...

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

2 hari lambat dr abg wan dia ye

haha

selamat hari lahir tuk dia

kim salam kat dia ye

hadiah xde lerr

tpi kasih syg tu boleh anytime leh bagi

hahaha

nunama berkata... [Maklum Balas]

terbaiklah Nabil!! :)
insyaAllah. Semoga jadi anak dan anak sedara yang soleh. hehe.

HAPPY BIRTHDAY!! (n_n)

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Selamat ari lahir anak buah cik man.. Heehee.. Moga jadi anak kebanggaan mak ayah ye.. :)

Cik Man.. Jangan lupe present saye lak minggu minggu depan hokeyyyyyyyyy.. Ngeeee.. :)

ijatnuar87 berkata... [Maklum Balas]

heheheh...ucapan hari lahir utk anak buah cik man deh....moga2 jadi anak yg berguna,hehehe...sok jgn luper beli present dier plak deh,hehehe

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam ... Kami Datang Ziarah Blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kahh... kahhhh

ade kerrrr pokcik dia kedekut.... tu lahhh kalau bebudak kata dia nak... nak jugakkk time tu....

Happy birthday to Nabil azfar...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

hensem anak sedara kau.. sehensem namanya.. dengar nama je dah taw mesti hensem.. hehe..

total anak buah skg brapa?
anak sendiri bile lagi?
kuikuikui

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

happy birthday nabil..
ewah..cik man ko tu mmg lupa..maklumlah dah tua...hahhahaha


hsyman..anak2 saudaraku hensom,,,hero semua pulak tu....sure mummy pun cun habis,.,,
man..bab rotan tu...umai yang pompuan pun kak ayu ada simpan sebatang rotan utk dia...
PS: guna entah bila??...sekarang dok tayang tepi tingkap...hahahha

::FAIZ FARISH:: berkata... [Maklum Balas]

Iqbal Comel

nabilah_2908 berkata... [Maklum Balas]

Cik Man dah beli hadia belum...??

Happy Birthday Nabil... ;)

mR.sYaH berkata... [Maklum Balas]

cute2 belaka... selamat ari jadi.. pasni kena prepare adiah awal2 yerkk..

hazlin berkata... [Maklum Balas]

pokcik man...
untie lin nak hadiah jugak... tapi tak mau hadiah rotan.. hehoheho

maiyah berkata... [Maklum Balas]

mana aci.. kene beli gak hehe :D kat rmh adik yg sy tnggl pun ada 3 org hero ank sedara.. kalo xde mmg sunyi bila ada gamat dibuatnya :)

Nadia Nadiana berkata... [Maklum Balas]

diorg ni cute sgt!!! geram tgk!!! cute mcm pokcik nyer jgk..hehehe.. ^_^

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

Happy birthday, abang ngah!

Err, cik Man, denda pusing helikopter tu camana kekdahnya?

hysman berkata... [Maklum Balas]

@IMANSHAH
tyme budak2..
cikgu pon dlu camtu gak...

hysman berkata... [Maklum Balas]

@white rose
cik white tiap2 ari dpt ros putih,kite dpt ape?batang yg berduri..
hehehe....

gusti klu ade yg gembeng payah gak..
hohoho

perghhh 11 org anak buah..
kalah saye..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@mr.syazwan
wahhh,abg wan arini ker..
hehe..

happy birthday wan..
nk kasih syh tu yg mahal..
haha

hysman berkata... [Maklum Balas]

@nunama
amin ya robb..
hehe..
tq unty nunama..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@FarhanaDr
wahhh....
ni yg kena sick nih..
(buat2 sakit kunun..)
tetiba....:p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@ijatnuar87
hehe..
tq uncle nuar...
pokcik die tetap lupe..:p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Afzainizam
pokcik die sejak azali kedekut..
cuma baru dihebahkan jer..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Amieynna Amin
eh iyer ker?
nama aku ko taw tak?
agak2 hensem ker huduh..
hehe

skrg 8 org anak buah..
nk masuk 9..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Citarasa Rinduan
mekaceh unty ayu..
nak adiah...
hehe

same la kat sini,rotan tu utk perhiasan utk sergah die jer..tp tak pakai pun....umai budak baek,klu ade rotan pon mesti tak akan kena punyelah..hehe..
chaiyok umai

hysman berkata... [Maklum Balas]

@::FAIZ FARISH::
paling tak takut org..
huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

@nabilah_2908
cik man buat2 lupe..
hehe
mekaceh unty bella... :)

hysman berkata... [Maklum Balas]

@mR.sYaH
tak nak tahu pun tarikh2nyer..
hehe.. boleh cengitu bro?
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@hazlin
nenda lin la.. kesilapan di situ..
:p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@maiyah
salam kak..
hehe.. kann.....
dorg nilah yg jd ultramen kat umah nih..bising gamat..huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Nadia Nadiana
pokciknyer huduh..
jgn samekn.. lain baka...
hahaa...

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Dinas Aldi
mekaceh unty dinas..
hehe...

pusing helicopter tu denda zaman asrama dlu kak...
ade yg guna jari telunjuk,ade pkai batang softball..
pusing2 sampai pening tgk pd pendenda bape round..
huhu

HEROICzero berkata... [Maklum Balas]

hehe comel budak nye. HAPPY BIRTHDAY!

*kalau semua askar, meriah lah. =)

eqbalzack berkata... [Maklum Balas]

bro, nak hadiah jugak...hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@HEROICzero
mekaceh uncle zero..
meriah klu yg dengar ckp..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@eqbalzack
boleh... sila amek hadiah di kaunter 6 yer. hehe