Lelaki Sangat Tidak Macho Bila...

    1- Meminta wang dari perempuan, walaupun hanya meminta kredit RM10, anda akan dipandang buruk oleh wanita tersebut. (kalau si dia mintak duit shoping dari kita?camner...)
    2- Berpakaian selekeh. anda akan dicop tiada gaya.. (sekarang trend messy ler, huhu..)
    3- Rambut tidak berminyak.. TIDAK!!.. Pasti wanita itu bertanya, 'mamat ni mandi ke tak?' walaupun pada hakikatnya anda mandi.. (kalau pakai jel, mane nampk minyak walaupun dirapi kemas?)
    4- Baju anda tidak bergosok.. Nampak sangat anda pemalas.. hehe (same goes to her)
    5- Anda bersikap pemalu dan tidak berani.. Sebagai lelaki, anda harus berani buat ape saja, barulah wanita terpikat dengan kamu.. (tak jugak)
    6- Anda tidak senyum apabila anda melihat ada wanita tersenyum pada anda, memang sah anda akan diumpat.. (perigi cari timba, gediknya perempuan tu)
    7- Anda selalu ponteng kelas.. Wanita sangat benci lelaki ini.. Maybe tak semua.. Heee.. (ramai jer housemate aku dulu ponteng kelas awek keliling)
    8- Anda sangat panas baran.. Wanita akan takut untuk mendekati kamu.. BAHAYA!! ('beliau' suka leter)
    9- Anda seorang playboy.. Wanita tidak akan sekali-kali berfikir untuk menjadi kekasih kamu.. hahaha.. WOMANIZER!! (boleh diguna pakai)
    10- Anda tidak bersungguh-sungguh semasa melafazkan cinta kepada wanita kesayangan anda.. Kalau cinta anda tidak diterima buat kali pertama, cubalah lagi untuk kali yang seterusnya.. Hati wanita sangat lembut sebenarnya.. Mana tahu jika si dia terpaut dengan kesungguhan anda..WAH!! (beruntung nasib badan)
    11- Anda tidak menjawab pertanyaan wanita.. Memang anda sangat menyakitkan hati.. Jangan haraplah wanita itu nak tegur anda balik.. (asal budi baik dan cara sopan, takkanlah... Ahaks..)
    12- Anda menghentikan perbualan anda dahulu melalui sms.. Tak macho.. (kredit habis)
    13- Anda membiarkan wanita berdiri dalam bas.. Sangat tidak boleh diterima.. (Tapi kalau aku lebih utamakan warga emas, OKU dan pregnant ladies.. Hehe...)


   ** Wahai lelaki bumi, jika kamu tidak mempunyai wajah yang handsome yang mampu mencairkan hati wanita, itu tidak mengapa.. Kerana, sesetengah wanita mementingkan sifat, gaya,cara penampilan kamu dan cara bagaimana kamu melayan wanita..itu saja.. Hahaha...

Best Regard,
Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

15 komen:

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

KAMU LEPAS TAK 13 CIRI2 TU

ke ada tercicir??

hahaha

xpe la x macho janji HYSMAN

F
U
U
U
U
Y
O
O
O

ok gak kan

hehe

Qamarul berkata... [Maklum Balas]

wakaka start no 1 lagi aku dah FAIL!! ha3

Naz berkata... [Maklum Balas]

be yourself... itu yg lelaki dan perempuan suka... hehehehe...

hamihemo berkata... [Maklum Balas]

dah perempuan tu jual top up kena la minta kan hahaha

ADfeez berkata... [Maklum Balas]

hehehe... setiap satu fakta ada side laki n perempuan.. vice versa :)

white rose berkata... [Maklum Balas]

hahaha...
bagi akak, macho ke tak macho ke janji dia solat, tau hukum haram halal...

bab2 tak macho tu nanti diperkemaskan lagi...

mcm jaga jari...
buang kukunya, kasik losyen sikit...
lama2 berkilat & lembut laa dia...

mcm akak, akak rendam je dalam kolah...biar lembik...
dah lembik baru panaskan...


hahahaha...

eh, miahahahaha...

NzA berkata... [Maklum Balas]

moga semua kaum lelaki baca n3 ni n menghayatinya.......

bintangku berkata... [Maklum Balas]

W/pun muka tak hensem tp kemas, tetap org pandang. Tp kalo muka hensem tp tak kemas, org pun tak hingin nak pandang.

::FAIZ FARISH:: berkata... [Maklum Balas]

suka baca... hehehe....

miss ieyasabeela berkata... [Maklum Balas]

macho ke tak tak penting..yang pnting aty mau baikkkk..hehe

p/s: folo u back! :)

HEROICzero berkata... [Maklum Balas]

ah banyak cekadak la gadis2 neh. keh3x

nabilah_2908 berkata... [Maklum Balas]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nabilah_2908 berkata... [Maklum Balas]

" beauty lies in the eye of the beholder "

suka dgn quote ni :)

ada yg suka..ada yg tak..masing2 ada kelebihan tersendiri... :)

Cik Suheela berkata... [Maklum Balas]

WAHAHA yang no 9 mmg i sokong GILA2!!!!

niesz berkata... [Maklum Balas]

harus la jd laki yg gentleman..hehe..