Alahai Anak Muridku..

 Budak-budak sekarang ni kecil-kecil dah pandai bercinta.
Memang zaman dulu pun ada juga cintan cintun bagai nih, lain nama dipanggil cinta monyet. Tapi rasanya budak-budak sekarang ni dah lagi advance kot.
Ada kes, darjah satu pun dah ada couple. Pelik kan...
Yang lebih teruk budak yang berumur bawah 12 tahun (belum baligh) dah kenal apa itu seks dan ada yang dah pandai 'berzina' antara lelaki dan perempuan. Mana mereka belajar? Astagfirullah...

Apa-apa pun didikan dan bimbingan ibu bapa di rumah dan guru di sekolah amat dititik beratkan. Ilmu agama wajib diterapkan dalam diri kanak-kanak sejak dianya kecil.
Aku dulu pun pernah dapat surat cinta monyet masa kat sekolah tapi aku tak pernah layan. Pesal aku sentiasa ingat pada kata-kata kakak aku,
"Man, sekarang ni tumpu pada pelajaran, belajar pandai-pandai. Nak bercinta nanti-nantilah. Kalau dah kat Universiti tu nanti melambak-lambak awek-awek cun. Teckle je lar, nak nikah terus pun akak tak kisah"
 Tapi yang hibannya, sampai dah habis belajar la ni dah kerja ni pun masih tak ada awek, macam mane tu? Hehehe... Saja gurau..

Eh, aku tak maksud nak bawa entry berat. 
Actually nak gelak sakan geli geleman dengan surat budak hingusan nih.
Bergolek-golek aku baca. Hahaha... Adeii...
Share dari 'kotak dalam'...
Ini surat kantoi yang dijumpai oleh seorang guru dalam buku anak muridnya.
Kasi layanzzz....


Apa macam? Rasa nak sembur fire extinguisher kat dahi dak perempuan ni?
Kecil-kecil dah pandai abang2... Hehe.
Awak suka saya tak? Saya sangat sayang awak lebih dari puncak gunung K2.
Sayang Sayang, Sayang Saaaaayang Sayang. Sayang Sayang Sayang? Sayang Sayang Sayang, sayang sayang sayang lebih. Hahaha... Jiwang karat.

** Bukan nak promote diri yer, sekadar fakta bukan nak auta.. Ahaks...

Best Regard,

Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

16 komen:

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Maklum Balas]

aduhai kanak2 alaf baru... kelakar gila surat ni.

ckLah berkata... [Maklum Balas]

Zaman sekarang budak-budak bercinta ala 'touch and go!'


...kekadang ngeri apabila membuat 'sport check' beg murid, menjumpai benda2 yang 'menakutkan', pend drive, flash card atau memory kad yang mengandungi perkara2 'na'uzubillah'. Objek2 kecil begini, kekadang tak terjangkau oleh cikgu2...mereka pandai sorok di tempat sulit. Ibu bapa kena lebih peka. Mereka tak pakai surat 'pecah kaca pecah gelas' lagi. Medium cintanya lebih ke depan....dan sukar dikawal.

Naz berkata... [Maklum Balas]

klakar tp ada kesriusan dlm isu gejala bebudak zaman skrg. kecik2 lg dah pandai terlibat dlm kes2 yg x sepatutnya depa ceburi... hmmm (smbil geleng kepala)..

white rose berkata... [Maklum Balas]

hahaha...
akak banyak kantoikan budak2 nih...
belum sempat dorang nak berutus surat, akak dah cekup dlu...

hebat kan?
miahahaha...

cara akak berbeza...
akak tak marah2 atau tengking2...
tapi akak buat cara halus...

hahhahaa...
caranya stiap kali akak masuk kelas, akak akan mnggunakan pasangan tersebut dlm stiap cerita yg akak sampaikan...

contohnya,
"SI A merupakan isteri kepada SI B..."

pastu budak2 tu malu2 la...
hahahaha...

KEJAM kan?

mahfudzah berkata... [Maklum Balas]

bahahahaa..lawak la budak2 skang ni..aiyoo..dulu sekolah rendah pon saye xtahu ape tu cinta?dasyatt lah!

NzA berkata... [Maklum Balas]

kat sk ni slalu la kami terima surat2 cinta monyet ni man...bukan setakat abang lg, ada yg panggil hubby, ayang, anje n b....naik geli cikgu2 baca...bila ajar buat karangan xpernah siap ttp tulis surat cinta jap je siap brjela2...hu...

::FAIZ FARISH:: berkata... [Maklum Balas]

masa aku form 5 slalu dapat..... hahahaha

skY Hayyat berkata... [Maklum Balas]

wakakaka!

semonyet-monyet surat cinta skY dulu pon x mcm tu!
ekekeke!

mR.sYaH berkata... [Maklum Balas]

hahah.. tulah kecik2 dah pandai.. klaka tul budak perempuan ni tulis surat..

hazlin berkata... [Maklum Balas]

salam..
akak datang ni.. :)

suka tulis surat cinta masa sekolah dulu...

:)
:)
:)

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uihhhh aku ingat dulu dulu ajerrr cinta monyet

pecah kaca pecah gelas
sudah baca tolong balas

pen merah pen biru
You marah i love youu

tu ayat bebudakkkkk... seriusss ni sekarang jangan buat main bebudak sekarang bukan macam bebudak dulu.... dah pandai buat projek tauu... bahaya betoiiii kalau tak di bendung

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

Mak ai surat! Ni bahasa budak darjah berapa ni? kat sekolah akak, budak tingkatan 3 pun boleh jadi tulis bahasa macam ni.

"..dan kalau awak mencintai saya (gelinya, kahkah) awak tak payah bergurau dengan sikin kalau saya nampak awak dengan dia senang senang kita putus ok."

Silap2 bila putus, si penulis surat ni yg meraung lebih.

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

perasaan bercampur baur baca entry ni...

kesian sebab penulis entry ni masih belum ada yg punya ( ye ke? cam tk caya je....)

lucu baca surat budak tk cukup umur ni, kelako!

tapi, masa yg sama, risau melihat 'ke advance an' berbudak skrg ni...ayoooo...sy ada beratus2 anak murid yg perlu dipantau, juga 2 org anak yg bakal mjadi anak dara kelak.....

nunama berkata... [Maklum Balas]

boleh pula ek tulis gitu? isyh3. hehe. dulu, x dpt surat. dapat coklat je. ops! haha. :P

bahaya nih. kena pantau. kalau tidak, mcm2 hal.

insyaAllah. pasti ada punya. cepat atau lambat je.

HEROICzero berkata... [Maklum Balas]

mengeja pon merangkak2, ade hati nk bercinta. keh3

niesz berkata... [Maklum Balas]

hahaha..geli giler..aduh..mane la blaja bnda2 mcm nie..niesz dulu skola, x pnh terpk lgsung psl nie..ni la bdk2 skrg..terpengaruh betul..