Akhirnya Pengembaraan Selesai..

Akhirnya..
Tadi aku gi wayang tengok citer Geng: Pengembaraan Bermula dgn member aku. Hahaa.. Kelaka giler.. Best ar.. Banyak action.. (Iye ke??) Suma penonton dalam pawagam tak kering gusi berdekah.. Ramai gak dlm panggung tu tadi dari umor 3thn sampai ler ke warga emas.. Ia sesuai utk tontonan seisi keluarga.. U.. Hihii.. Citernya tak berat tapi mmg adventure giler.. dgn sound system yg gempaq.. Lagi2 bebudak kecik yg ternanti2 kemunculan Upin & Ipin.. Aku boleh bagi 5star utk jalan citernye.. Memang puas hati. Tapi 4star utk animasi coz ade somthing pergerakan animasi yg tak bape nak smooth.. Kire ok la for the 1st tried.. Congrats.. Aku tabik spring kat crews Les Copaque.. Air tangan dr anak M'sia yg created citer nie.. Dalam cite Geng ni ade selitkan banyak moral value spt nilai persahabatan.. Ade banyak kisah lucu, aksi, seram, fantasi, nilai tanggungjawab dan ending yg sedih bila Oopet nak berpisah dgn Geng.. Yg paling aku tak leh nak handle berdekah bila Rajoo, Upin & Ipin nak jatuh dari satu curam kat kaki bukit dlm hutan.. Hahaa..
So, sape yg tak tengok lagi, pi la tengok..
Support our local animation film..
Lepas tu pi tengok citer Ong Bak 2.. :p
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

10 komen:

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Kaki wayang ke ni? :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Salam bro mirul..

Tak la.. last tengok wayang bln 11 taun lepas dgn geng study dlu..
pastu da xde daa..
jarang2..bole d hitung dgn sblh tangan..
member ajak,kdg2 ikot gak..
slalu beli dvd jer..
tapi citer mcm geng upin&ipin ni mesti kena tgk wayang..hahaa..

bro da tgk blum??

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Baik2... belum ade kesempatan g nak nengok... insyaallah kalu ade masa... nanti saya terjah... :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

salam bro..
orait..
make sure terjah k bro..
:P

my name is KARL berkata... [Maklum Balas]

betoi3x...

tp sian rajoo.. asik2 die je kene

noramsein berkata... [Maklum Balas]

man...
aku x sempat lg tngok cer ni...
huuuuu
bz gler...
pink panter tgok dh????
=p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Salam karl..
hehehe..mmg btoi kesian rajoo asik die je yg kena kejo tapi die baek sanggup bekorban demi kawan..hahaa..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Salam Am..
gi ar tengok pada aku citer ni best..ko aku tak tau ler..
pink panter??tak lg..aku support our asian movie@drama not da US film k..hahaa.. :p

noramsein berkata... [Maklum Balas]

aku dh tngok dua2 prg td!!!!
upin ipin mmg best....
x penah2 abes movie 1 panggung tepok tangan tau...
hahah
cm tngok konsert je...
best ooo

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tau takpe am...
hihikk..
:p