Dragon Ball Evolution..

Sebuah filem aksi, Dragonball Evolution telahpun menemui peminat filem Malaysia mulai semalam, 12 Mac. Kalu citer ni made in Jepun aku ler orang first akan tengok.. Hahaa.. Tapi disebabkan produk ni da dibeli oleh omputeh, jadi da tak bape nak excited aku gi tengok. Disebabkan member aku Halim ajak aku gi tengok, aku balik keje tadi gi GSC layan kpale die.. Hmm... Not bad ar cite die. Tapi pada aku ade kureng skit. Tak bape byk fight. Dah semestinya komik lagi best. Hihikk.. Kalu nak ikotkan cite ni takkan abes. Kalu ade movie pon bukan takat skual or trilogi tapi berbelas2 movie series baru abes kot. Hehee.. Sape yg tak tau pasal komik kegemaran aku mase kecik ni, ini serba sikit pasal penulisnya. Dragon Ball Evolution ni adalah salah satu adaptasi komik sains fiksyen yg popular kat Jepun yg diilhamkan oleh Akira Toriyama. Akira berkeje keras untuk memastikan setiap novel grafik, video game laris dijual termasuklah fenomena katun series yg berjaya diseluruh dunia.. Hero dalam citer ni Son Goku (Goku) yg mempunya atuk (Gohan) tapi mati dan berjumpa dgn Master Roshi (Pendekar Penyu) dan akhirnya kawen dgn Chi Chi. Bulma geng seperjuangan untuk mencari 7biji Dragon Ball diseluruh pelusuk dunia. Musuh pertamanya adalah Picolo @ Pico. Panjang ar citenye lagipon aku da lupe. Berkurun lamenye citer nih. Dulu time katunnya kat TV2 kol 9 pagi tiap2 Sabtu & Ahad bertahun2 nak abes. Yg penting lepas Evo yg pertama ni mesti ade sambungan coz manenye Bilzita, Majilbu & anaknya Son Gohan.. Belum muncul lagi. Hmm.. Agak2nya bape USD ar omputeh beli cite ni kat Akira ye.. Kayo beb..
Gi ler tengok.. Terutamanya Naz... :p

Lepas nih plak klua movie Tranformers, Fast & Furious, Harry Porter etc.. Pasal ler citer melayu takdak kualiti sama dgn citer lua. Terpaksa abe tgk citer hasil si kafirun nih.. Hmm..

Best Regard, Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

2 komen:

Idalara berkata... [Maklum Balas]

wahhh...ni kalau ajak dua hero akak tu g tguk melompat2 suke diaorg...tp skrg ni bulan dah agak gelap so kena tggu sikit ari lagi nk bawa diaorg nonton,,biasalah bila dah kuar mst melayang hijau biru..mst nk makan minum dan lain2 lagi..siapkan duit je.....tp okeh ke tuk budak2 age 13 n 11 ni..

lama dah tk bawa hero dua org tu nonton movie..last tguk cite incredible hulk..last year kot..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

bawak la kak..
ok la kot..citenya tak bape berat sangat.cite ni tontonan umum (U) cuma ade part akhir tu under 13 tak leh tgk..beselah kak citer omputeh..tak laku klu takde adegan kiss2 nie..hihikk..
tapi klu nak compare citer ni dgn Rasukan Ablasa,cite Rasukan Ablasa lagi teruk.. 18SX..
hmm..
:p