Fakta ke Auta..

Release tension sat.. :p.. Saje.. :p
..
FAKTA 1:
Puteri Gunung Ledang Setelah dikajiselidik melalui sebuah perkuburan yang terdapat dipinggir Gunung Ledang, terdapat kesan-kesan peninggalan dan bukti yang menunjukkan mayat di dalam kubur tersebut ialah Puteri Gunung Ledang. Di sebelah bawah badan mayat tersebut terdapat secalik kertas dan setelah diselidik ia sebenarnya Kad Pengenalan Puteri Gunung Ledang. Nama sebenar Puteri Gunung Ledang yang tertera didalam IC itu ialah Tiara Jeaquelina bin Abdullah.
.
.
FAKTA 2:
Batu Bersurat Terengganu Mengikut sejarah, ada seorang hamba sultan Terengganu telah dipancung kerana telah melakukan kesalahan. Namun tidak diberitahu apa kesalahannya. Di atas kajiselidik kami, hamba yang dihukum bunuh itu sebenarnya ialah seorang yang bekerja sebagai posmen tetapi tidak mahu menghantar surat-surat baginda kemudian posmen itu melonggokkan surat dirumahnya. Pulis telah menemui 1,290 pucuk batu bersurat di rumah posmen tersebut. Alasan posmen itu ialah macammana dia nak angkat batu-batu bersurat tu naik basikal untuk dihantar ke penerimanya.
.
FAKTA 3:
Keris Taming Sari Ramai yang mengatakan bahawa keris taming sari telah hilang dan tidak dijumpai sehingga kini. Namun kami telah menemuinya di salah satu kawasan di pendalaman Melaka. Setelah berbulan-bulan mengadakan ekspedisi mencari keris taming sari barulah kami menemui motor Kris yang ditunggang oleh pakcik Taming yang sedang memakai Sari.
FAKTA 4:
Bangunan WTC Runtuh di New York Sebenarnya bangunan ini dapat diselamatkan dari runtuh namun fakta kami sangat jelas kenapa sebenarnya ia runtuh. Persoalan kenapa bangunan ini runtuh terjawab kerana Superman pada masa tu spender dia basah lalu malu untuk dia keluar tanpa spender dia, Batman pula takleh keluar siang sebab kelawar tidur waktu siang. Spiderman pulak hari tu mengalami kincit perut dan terberak-berak kerana tertelan sarang labah-labah. Manakala Kapten Amerika pada hari tu sedang menghadiri majlis penerimaan pangkat sebagai Kapten. Hulk dan wolverine pula tengah menghadiri interview sebagai pelayan hotel dan last sekali catwomen tengah jahit kostumnya yang koyak. Ini semuanya fakta kenapa bangunan tu runtuh kerana superhero amerika mengalami masalah.

Hmm.. Meh kita bermain mini teka-teki sat.. Ade sesape tau.. kalu tau abe kasi payung Proton Exora,boleh??? Kehkehkeh.. Saper tau jawapannya mmg bijak ditahap dewa2 kuasa 10????? Kui3.. (gelak Burung Hantu)..

1. Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat? Jawapan: Kotak penalti lah.. wawawa! 2. Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar??? Teka.. teka.. kalo terer! Jawapan: Selipar mana boleh buat gali tanah, guna cangkul lar huahahahaaa!! 3. Bende ape yang bile simbah air sebanyak mane pon kedalamnye paras air nye setakat tuu je tak naik-naik? Jawapan: Mangkuk tandas hahaha.. 4. 3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu? Jawapan: Koboi naik kuda bawak ayam.. Heee.. 5. Kenape pemandu teksi mintak duit nanti kenape die tak mintak duit dulu sebelom die mulakan perjalanan? Jawapan: Sebab kalo die mintak duit dulu duit tu tak laku sebab itu duit lama.. 6. Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU??? Jawapan: Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri! 7. 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung?? Jawapan: Sebab tak hujan laa.. 8. Scorpion kaler apa? Kaler Jengking 9. Pergi terbang balik berenang ape mende tu, jawabla kalo terer? Jawapan: Pancing la sebab bile kite campakkan joran, die terbang tapi bile dah dapat ikan die berenang.. 10. Orang yang kene penyakit aids boleh tahan berape hari? Jawapan: 3hari ler.. Ahad, Isnin Dan Selasa.. .

*UPDATED 13/03/09* Thanx pada sesape yg telah coba ye.. Hehee.. Ingat abe nak bagitau jawapannya semalam, tapi kompiter abe kat uma intenet server down plak daa..hahaa.. Sape yg teka betul, congrats abe ucapkan.. Nampaknya takde sape yg 100% betul, jadi Exora nih abe yg punya lah.. Hihikk.. Nak tau jawapannya, bole ler korang bawak cursor korang 'highlight'kan kat setiap hujung soklan... Hahaaaa...

.
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

9 komen:

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

acu nk jwb soalan teka teki
tp x leh jwb semua
sbb ada sesetgh je yg acu tau

1) tak tau
2) mana de org gali tanah pakai selipar,org pakai cangkul la..betul x?
3) tak tau
4) tak tau
5) duit dulu mana laku..betul x?
6) mana de batal,anjing tu jilat kaki dia bukan kaki imam..
7) tak tau
8) scorpion kaler jengking le
9) lupa aa..dh penah dpt teka teki nie...
10) tak tau

ApEz ""MaTTeNo"" berkata... [Maklum Balas]

1. Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?
>>kotak penalti
2. Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar??? Teka.. teka.. kalo terer!
>>pakai cangkul
3. Bende ape yang bile simbah air sebanyak mane pon kedalamnye paras air nye setakat tuu je tak naik-naik?
4. 3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?
koboi naik kuda bawak sekor ayam
5. Kenape pemandu teksi mintak duit nanti kenape die tak mintak duit dulu sebelom die mulakan perjalanan?
6. Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU???
>>imam jilat kaki die sendiri..
7. 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung??
>>pakai payung pasar malam
8. Scorpion kaler apa?
>>kaler jengking
9. Pergi terbang balik berenang ape mende tu, jawabla kalo terer?
10. Orang yang kene penyakit aids boleh tahan berape hari?

my name is KARL berkata... [Maklum Balas]

best3x

tp ni cm cpy dr somewhere je..

teka teki malasnye nk teka

bg jelah
jawapan kt bwh ke

ima berkata... [Maklum Balas]

akak tak reti lah nak jawab soalan kau ni..tapi dengar pantun akak,

Ada bas ada lori,
datang rumah ambik award dan tag sekali.

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Ni bukan release tension nih... menambah tension... tak nak jawab arrr... tak tau jawapan sepenuhnya... setakat payung exora... tak mau... nak payung pasar tani... kui3x...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Acu Sayang,
trimas kaseh coz mencuba...hehee..
ok la tu acu,skurang2nya ada gak yg betul..mencuba lebih baik dari kita biarkan otak kita dok diam...
nantikan jawapannya...huhukkk...
:p




ApEz ""MaTTeNo"",
Uhukkk....hang terer jugak eh..
ade byk betul..heheeee...
Takpe usaha tangga....
:p





Karl,
fakta and auta kat atas ni dpt dari email.dr mane tah die dpt email aku..setiap hari dorang ni anto email brupa lawak,humor email kat aku..naik berdekah aku kalu cek email..hehee..
yg teka tekuk ni aku men berbalas2 email dgn member2 aku..jadi saje nak share...hahaa..
peace no war...
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ima,
part dapat award ni memang tersangat ler kawe suke..
thanx u veri mach sis....
:p
tapi dpt tag la plak???
nehiiiii....
nak kena hentak kepala kat dinding baru boleh jawab..
hihikkk...
juz wait n see ha..
KIV..
hehehh..
:p




Bro Mirul,
menambah tension??memang pon..
hahaa..
tapi tension itulah yg menggerakkan minda kita bro..
ok ape bro exora...eleh,exora taknak ezora(fazura) nak plak..
pandai ler CEO Burung Hantu nih...heheheee...
:p

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

ada yang akak bleh jawab...dah biasa ...teka teki tu...
tapi tak nak jawab..sebab tak bleh jawab semua...

bleh?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak TC,
bleh..no hal ar...
tp da ade jawapan kak..
ngeh..ngeh.ngeh..
:p