Kejutan Liverpool, Red Devil Merana..

Manchester United, pasukan yg bakal memenangi liga Perdana Inggeris ini dimalukan oleh Liverpool dengan 4-1. Hahaa.. Ini merupakan jaringan terbesar Liverpool di Old Traford semenjak 1936. Kemenangan ni merupakan kemenangan penting utk Liverpool dalam mencabar Manchester United dalam persaingan merebut piala liga Perdana Inggeris. Kemenangan ni menjadikan Liverpool hanya ketinggalan 4 mata dibelakang United tetapi United kurang 1 perlawanan.
Jaringan:
Liverpool - Fernando Torres (28), Steven Gerrard (pen. 44), Fabio Aurelio (77), Andrea Dossena (90)
Manchester United - Cristiano Ronaldo (23).
Datuk Lee Chong Wei Bangkit Mengalahkan Lin Dan Di Terbuka Switzerland
Tiada apa yang dapat digambarkan selain daripada perasaan bangga dan gembira sebagai seorang rakyat Malaysia apabila Datuk Lee Chong Wei mengalahkan Lin Dan pada perlawanan akhir badminton Tebuka Switzerland. Lee Chong Wei menang ke atas Lin Dan dengan 21-16 , 21-16 . Perasaan agak gusar apabila pada awal permainan pada set pertama seperti perlawanan sebelum ini Lin Dan sentiasa di depan mendahului Lee Chong Wei 11-7. Selepas pertukaran gelanggang pada set ptama Lee Chong Wei mula bangkit mengejar Lin Dan. Apa yg aku perasan Chong Wei bangkit selepas dia menukar raketnya.
Sumber: Akhbar tempatan.
Best Regard, Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

30 komen:

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Dah namanya lelaki...
tak bleh dipisahkan dengan bola...
:)

~hang pandai mainkah HysMan?~

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kak,
skrg ni kak laki ka pompuan kaa suma minat bola..
yg tua ka yg muda ka,suma minat tgk bola...tak kisah la kdai mamak ka kedai cina ka (yg sure halal) kat uma ka..
bola utk kehidupan bukan kehidupan utk bola....
(pepandai je aku nih..)
heheeee...
yg penting ingat pada Allah yg satu..hihikkk...
(dan tutup aurat..hehee)

tak ler pandai sgt main..main bese2 je budak kg kak..dulu men kaki ayam je main..hmm..:(
tapi kalu tahap gabanmen mcm Gerrard tu takde ar kak..kihkihkih...
but i like futsal...
:p

peace no war...

my name is KARL berkata... [Maklum Balas]

karl kaki bangku!

hehehe

xminat bola.. i guess sbb environment ms kecik2

karl more to ps2, i mean video games, indoor games - bowling...

dulu ms sekolah menengah adela main bola baling..

but i got knowledge bout football teams.. haha.. sape player2 etc.. at least tahu & for me as a man, we must know... x byk, skt pun ok!

pjgnyerrrr mengarang

Idalara berkata... [Maklum Balas]

akak minat gak tguk bola dan badminton ni..tp terlupa nk tguk..dgr member2 kat opis citer je..kat rumah time2 mcm tu tgh layan majalah,novel atau buku motivasi...kdg2 tv yg tguk akak..hehehe

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Penyokong tegar Liverpool ka? apepun aku xmnat bola ar... aku mnat main badminton... tapi takde kaki nak main ar... tuh makin tembam aku nih... kui3x...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
betol tuu..
it's ok bro..
panjang mengarang dpt memperluaskan minda hahaaa..
walupon ko pnjang mengarang aku still takleh bet english ko..
haha..student tesl ar katekn..
hehe..



Kak Ida,
iye ke??ni nnt boleh ajak akak pi kedai mamak tgk bola..jgn lupa bawak 2 hero tu skali..
pastu tgk dragon ball evo..
hahakk..
ni kat uma mesti penuh satu rak novel collections..hehee..
akak sama dgn member saya..pantang jumpa kdai buku..1st dlm kepale beli novel...yg pling die suka cintan cintun punya novell
adoyaiii...
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro mirul,
badminton???
yok...
dtg jb pi main blkg uma kawe..
hahaa...
minat gak men badminton..
tapi badan still naik jugak..
hihikkk..
ati sonang...
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

lalalala...... Malaysia Boleh !!!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Ya!!! Malaysia Boleh!!
sehinggakan yg tak boleh pon dibolehkan..heheee..
Malaysia Apa-apa pun Boleh!!!
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

X kisahlah... janji kita support Malaysia walaupun kdng2 mendukacitakan...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

yezz..betul bro..
aku sokong ko..
jgn kite hanya pandai mgkritik tapi kita sendirik takde bagi sumbangan pape pon pada negara..
terus bagi sokongan..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

inilah semangat Malaysia Boleh !!!

hazlin berkata... [Maklum Balas]

kini ku tidak minat bola. baik aku bertenet.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
yezzzzza' Malaysia Boleh!!!!



Kak Lin,
Majulah Blog Untuk Negara..
hahaaa..
(kredit by mr.Naz)

Naz berkata... [Maklum Balas]

Tak payah kredit2... pakai jer slogan tu...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aik,nak jual nama pon tak boleh pe???
hihikkk..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

boleh.. lagi bagus ;p
iklan pree.. hehehee

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

opppssttt..
lupa plakk..
la ni iklan suma bebayar beb...
hehee..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

wallaweii... ko nak jd google ker?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aku taknak jd google tp jadik goolek..like ayam golek kat tepian jalann..
sodapp ooo sekor 14hengget..
nyamm..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

mahal gak yer... ko mkn ayam ada rasa pizza ker? :p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ade...ko penah makan Chiken Prosperity Astalavesta..ha,ayam tu kalu ko makan rasa pizza..combo lagi..hehe...

Naz berkata... [Maklum Balas]

pesal x der org nak belanja, aku x pernah raser. nak harap aku g beli, jng harap ler... hehehee...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aku paham sangat ko..
hahaaaaaa...
takpe kerana ko sifu aku..akan ku payung Chiken Prosperity Astalavesta hasil kuisan tangan ku sendiri..hahahaakkk..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hoorey... aku x nak mcd.. aku nak pizza perisa Chiken Prosperity Astalavesta kuisan tangan puteri putih salju...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aku pon tak layan McD gak..
u mean Snow white??
o..sbelah umah je..nnt aku pangil die ye soh buat pizza tuh khas utk ko...
hitup ujlas!!!!
sehhhh....
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha... dan 1 lg air perahan buah geduak dr puteri gunung ledang...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

geduak???
ayaq buah ape tu bro???
takde hal ar..
ditanggung halal..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

buah berdua... mcm ko tulis kat komen blog aku tu... hehehee

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahaaa..
aderkah???
hehehee..
adoyaii....
:p