Selamat Bertunang..

Semalam member seopis aku FILA bertunang dgn kekasih awal dan akhirnya (insyaAllah) Mirul.. Aku dah janji nak datang tapi 'ekon' kete plak buat hal. Tengah lagi sekarang ni kat area Johor musim hujan, jadi kalu kete yg tak ber'ekon' ni time ujan lebat mesti mengaburi penglihatanku (poyo je mamat nih..). Jadi aku terpaksa membatalkan niat aku untuk pegi ke rumahnya kat Kluang.. Sory ye kawan. Daku bukan sengaja.. Aku tau ko mesti tertunggu2 kedatangan member baek ko nih kan!!.. Hehee.. Oleh itu, aku sanggup mengorbankan masa terluang ku ini utk membina satu n3 khas untuk mu wahai rakanku walaupun aku slalu menang lawan sepak menyepak dengan ko. Hahaa.. (takde kaitan pon..)
Pape pon untuk 'Mokcik hippO Fila dan Amirul', Selamat Bertunang dan kawinlah cepat2..
Selamat bertunang utk u'all berdua k.. Huhuu.. :p
p/s: sory gua cilokk gambow korang.. keh..keh..keh..
Best Regard, Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

19 komen:

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

suspend'er' tau hang nih...
ingatkan hang yg bertunang...
melepaslah akak nak bermenantukan dato h nih...
kuang...kuang....

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man, ko kasi gambar hadiah jer kat depa... x patut 2x... kiranya kat opis ko dah kurang la awek yg boleh di ngorat..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kak TC,
aish..dok ah...
segala janji akan ku turuti...
memertuakan cikgu dan dokter sudah menjadi harapanku kini..
anakmu slalu tersemat dihati...
akan pasti cinta bersemi..
title dato h impian ku pasti..
hahaaa...

abe bertunang??hohohoo..
insyaAllah nnt la akan datang..
umo depa berdua ni same dgn saye..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
kat dlm gambo sampul pak belang tu aku punya adiah la geng..sbg mohon maaf sbb da janji tp tak dtg..hmm..
mungkin murah tapi aku ikhlas..hihikk...
bukan kurang lagi naz,trus takde awek yg free..suma da kawen...mak2 org..aku terpaksa tunggu awek bima sakti lain berkunjung ke bumi...
hahaaa...
:p

my name is KARL berkata... [Maklum Balas]

bro...

cepat2 sket ek...

kawin best

hahahahahahha

***mcm la ade pengalaman kan??

FiNa berkata... [Maklum Balas]

hysman, ble nak buat nasi minyak? cepat-cepat tau... nanti jgn lpe jemput aku tau.... aku tunggu jemputan ko ke blog aku tau!!!! cepat!!!

Idalara berkata... [Maklum Balas]

adoi..hysman ni wat suspen akak je..tguk2 tajuk selamat bertunang..ingat ke hysman yg bertunang..best pren hysman dah bertunang hysman bila lagi agaknya..tp..kumpul harta kumpul ilmu dulu sebelum jadi ketua keluarga..jgn sbb tiada duit dan tiada harta rumahtangga tunggang langgang..siapa kata duit tak penting bila nak kwen..tapi jgn jadi hamba duit pulak..
Akak pulak tgh pening..adik bungsu nak kwen awal bulan 6 ni...akak anak pmpuan sulung so..semua nak minta pendapat akak..dia yg nak dapat isteri akak dia juga yg pening.hehehe..nnti akak jemput hysman..dekat je..kat melaka kat tempat ikan bakar..umbai..datang ye..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
Mcm da ade pengalaman je??
hahaa...
memang kawen best pon..
cuba try tanya org2 yg da kawen..hehee..




Fina,
bukan takat ke blog je,aku datang anto rombongan pinangan trus ke rumah ko..ko tunggu la ye...
hehee..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
saye bertunang??calon pon takde kak..
hehee..
betul tu kak,duit skrg penting ooo..
takde duit suma org lari tak nak dekat..
bukan senang nak jadi ketua kluarga kena bagi 100% komitmen.
skrg pon diri sndiri hilang punca..
hihikk..
InsyaAllah jauhkan diriku ini dr hamba duit..
Akak saya pon nak kawen jugak bulan 6 nih...7hb..
InsyaAllah ade kesempatan (kalau dijemput hehee..) jejak ler kaki kawe ke Melaka..
:p

Aminah Amin berkata... [Maklum Balas]

bro, aku ingat ko yg btunang..nway..nnti klu nak mkn nasi minyak..jemput tau..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tunggu aku jadi partner biz ko bru ko dpt mkn nasik minyak aku..
hahaa..
:p

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Walaweeeeeeeiiiiiii!!!

Bikin Gempaq jer Lu!!!!

Kawan2 sumer......dia sajer2 jer dok HINT kita cikit2

Dah ader yang PUNYA dah kot....!!!!

P/S Baru teringat nak adjus Adik Gua kat Lu....

wh0se berkata... [Maklum Balas]

baru bertunang...jgn nanti ko xdtg waktu dia kawin udahlah...merajuk bdk tu....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro DJ Epoi,
hint aponya bro..wallaweiii lu...
hihikk..
gua lame lagi ar bro..
tunggu lu jadik DJ hot.fm baru wa kawen..hahaa...
gwa da lame tunggu lu promot adik lu kat gwa..tp sampai la nih hampeh...ceh..
:P



whose,
kalu merajuk budak tu,bagi je gula2..setle..
senyap la die..
hihikkk..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

oit hysman... amboi... aku cakap btol2, awk maen2 plak....

nanti kalo ko da kawen, ko jgn lpe update blog ko ni... karang berzaman2 blog ko xde n3 terbaru... yela, orang dah syok kawen kannnnnn!!!!!!

hikhikhikhik.....

jangan marah ar bro...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aku tak ckp maen2 ler..
betol la nih..
ko juz bg alamat sampai ler kawe kat umah hang..
hihikk..no worries ye..

kawen,kawen gak sis..blog tetap dihati..cewaahh...statment poyo..
:p
lagi2 da syok dok bebual dgn ko nih..hahaa..

aku tak marah,cuma angry je??
lain kaa???
hehe..
:p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

sengal la hang ni... hysman, aku da ade shoutbox!!! eiiii.... beznyer... jom ar borak kat blog aku... ngeeeee....

poyo??? memang poyo pown... hikhikhik....

marah dgn angry lain la.... berlainan bahase tau... huhuhuhuhhu..

hazlin berkata... [Maklum Balas]

orang lain dah bertunang? u bila lagi?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
sengal???sikit2 ade la kot..
sengal ditahap gabanmen..
tp tak ler ditahap dewa2..
oraitt..
:p
aku kat opis nih..nnt malam aku menjerit kat blog ko ye..
ni bukan ngulor tapi terjumpa ular soh menjerit kat blog die..
hahaakk..
peace!!..
berlainan bahasa tapi tetap ade bahasa didepannya..
:p





Kak Lin,
lama lagi kak..
belum sampai seru..
:p
tunggu akak rekemen laa..