Lagi Malaysian Hina Islam..

Seorang forumer yang menggunakan nickname stOrmfury @ william telah membuka satu thread undian yang bertajuk "Ya Allah, which one should I choose?" dengan meletakkan empat keping gambar yang sedang mengangkat tangan..

Inilah gambar forumer berbangsa Cina tersebut. Aku amat pelik kenapa orang2 beragama lain suka menghina dan menjadikan bahan lawak jenaka mengenai Islam sedangkan orang2 Islam tidak pernah menghina agama mereka. Ini menunjukkan kebenaran Islam sehingga orang2 yang beragama lain sangat cemburu dan menggunakan pelbagai teknik untuk provoke kesucian agama Islam sejak zaman Rasulullah SAW lagi. Orang Islam asyik bercakaran sesama sendiri sehingga bangsa lain ketawakan kita dan berani menghina Islam walau pun rakyat Malaysia sendiri. Sepatutnya orang macam ni yang ditahan ISA. Kalau nak no HP sicinabeng ni boleh lihat di forum TKO.

Astagfirullahhalazim.. Ape la nak jadik dgn dunia la ni..

Best Regard,

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

33 komen:

my name is KARL berkata... [Maklum Balas]

what the fuck!!!

marah btol la..

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

ini boleh mendatangkan marah!!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
'what the f**k'
oittt...
bahaya ayat tu...
sabo karl..
hmm..mmg double standard ar Malaysia ni..mane ISA yg digahkan sangat tu???hampeh..




Arabella,
Kak,suma marah..
nampaknya takde ape tindakan yg diambil utk si cinabeng ni..
hmm..:(

Idalara berkata... [Maklum Balas]

Mng kurang ajar betul diaorg ni...bukan saja ISA patut bukak mata tp semua Jabatan yang berkaitan dgn Agama kita...ni yg lemah ni...org murtad tk amik tindakan..org hina Islam biar lepas bebas..tapi org nak kembangkan Islam pulak yg dikawal rapi...ish3 dunia kit ni dah terbalik..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

saya sokong kenyataan akak..
org yg nak menegakkn Islam selalu ditindas tapi org yg memijak Islam tak dihiraukan plak..amek mudah laa..
sekarang ni mmg dunia da nak terbalik pon..
org beso2 skrag tgh dok bz..dorang alpa bab2 ni disebabkan politik semasa..
nak menang tapi abaikan rakyat..
:(

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Inilah keadaan sebenar Malaysia hari ini... masing2 tidur lena dan leka... nak tunggu ade yg ngamuk... mampuih baru ada tindakan susulan diambil... mmg hampeh... sape yg sepatutnya disalahkan gaknye?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

salam kembali bro,
lumrah kehidupan..
sape yg ade di atas sentiasa lupa tanggung jawabnye..bila da jatuh baru tergadah nak mintak tolong org bawah vote die..

ntah,saya pon tak tau sape yg harus dipersalahkan..
mungkin pihak berkuasa tak tahu menahu pasal hal ni lagi kot..

mungkin kne klua kat 360 baru dorang nak ambil tindakan kot..hmm..:(

jefrey berkata... [Maklum Balas]

Man, kadang2 kite tak bleh nak salahkan org tapi lihat sendiri attitude org islam sendiri. Takyah g jauh2 kat Malaysia je contohnya. Di suruh makan babi tak nak tapi minum arak nak pulak! Dlm TV tu sapa yang selalu kena tangkap merogol, mencuri, membunuh, buang bayi, org kite kan? So sbb tulah org pandang hina agama kite. Kata itu haram, ini haram di sisi agama tapi tetap buat jugak! Saya komen berpandukan pengalaman sendiri bercampur dgn berbilang bangsa, kaum & agama. Yg penting kita sebagai umat islam mesti bermuhasabah diri... renung dalam2 apa yg tak kena dgn masyarakat kita. Kita boleh tentang habis2an org menghina agama suci kita tapi at the same time perbetulkan juga akhlak anak2 kite, saudara2 kita & umat kita! Apabila iman kita kuat & tak buat perkara mungkar baru orang akan segan dgn agama kita. Kerajaan patut cepat bertindak memulau blog2 kurang ajar bukan stakat bertekak di parlimen dan dipertontonkan kpd satu dunia! Yg gaduh tu pun sama melayu jugak. Tu yg memalukan! Apa nak jadi dgn maruah negara kita?

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

F**K U BICTH!!!
sori..emo
sbnr nye acu dh baca psl mamat nie
too much...!!!!!tu yg marah sgt nie

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro jeff,
betul tu,pucuk pangkalnya ati kita sendiri..
kalu diri kita baik,baik la pada org lain,tapi kalu buruk 1 dunia,agama,bangsa,negara menanggung kesan keburukan kita..
ntah la bro..susah nak ckp dgn keadaan skrg nih..
:(





Acu sayang,
marah sangat ni gaya..
tapi rileks ler acu..
jgn maki hamun camtu sekali nnt org pertikaikn kata2 makian tersebut..k

echah_syed berkata... [Maklum Balas]

org islam sendiri pun tak menghormati agama sendiri mcmana org lain nak hormat kita :(

org islam minum arak,merokok,pergi pub,bergadoh sesama sendiri mcm kat palestin,berpecah belah rebut kuasa mcm skrg ni,hina sultan tonggak agama islam..dan byk lagik.


so kita yg cipta keadaan supaya agama kita dihina.

tepuk dada tanya akal :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kak echah..
betul tu kak..
kadang2 kita sendiri puncanya..

sekarang kita up sikit..
"tepuk dada tanya iman"..
hmm..

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

gigihnye ko wat binary code tuh..ahakss

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kita kalu nak berjaya kena gigih beb...
kalu tak,tak berjaya sis..wakakaaa...

Naz berkata... [Maklum Balas]

kes dah tersebar...apa criter dng dia sekarang??

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ntah ler naz.....
takde pape pon...
:(

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku agak mamat tu dah kena penumbuk kat parking lot. :D

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,knape mesti kat parking??
:P

Naz berkata... [Maklum Balas]

kat tempat laen pun buleh. tp kat parking lot sedap skit buat operasi, trutama kat basement 8.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

pandai la ko...
tapi memang pelikkn..
zaman da maju,intenet yg serba pantas ni pon org yg nak bertindak still lembab nak kluakn senjata..
tapi kita takkan boleh amek tindakkn slagi tak dpt arahan..
hmm...

Naz berkata... [Maklum Balas]

itu contoh kecil, contoh lebih besar kat gaza sana tu. mana dia negara seagama yg turut berjuang menentang kekejaman zionis? so, kita boleh bayangkan hati umat Muhammad sekarang ni yer... bak bebuih di lautan luas. banyak...ramai... tapi terlalu lemah. :(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tapi buih tu atas air..
air kalu sedikit lemah tapi kalu kat lautan luas (termasuk buih yg lemah tadi) menjadi kuat same like tsunami bisa melenyapkan daratan yg luas..da point is 'AIR'(org yg berkuasa membuat keputusan & memberi arahan)..
kalu terasnya lemah suma dahan & ranting jadi lemah..
kalu terasnya kuat,buih2 tadi bila bergabung boleh menjadi kuat menentang daratan yg luas tadi...

ape aku cakap nih....
pening aku..
hehee.. :p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahahahaa.... aku rasa mcm paham... tp ada blur2 sket. hmm, paham la tu kot? kalo ko jmper mamat ni bersendirian, apa ko nak wat?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Aku tumbuk muka die + back hand..
Bagi sikit smack down (if u smellll,what hysman can do it)..
pastu aku pijak,rejam sma itu batu bata..baru aku sumbat kat jail@ISA..
kalau die tak sedar jugak kasi sembelih..setle..
Pastu war2kan 1 dunia,ini akibatnya jika mempersendakan agama Allah swt..

Tapi Islam taklah zalim mcm tu skali,terseksa cinabeng tu..
ntah sekarang ni kne ikut undang2@mahkamah yg bisa jatuhkan hukuman..takzir..
Kalaulah ade hukum hudud dan Qisos..hmmm....

Naz berkata... [Maklum Balas]

wow... mcm best jer. aku nak join skali lah kalo camtu... kasik debik dia sampai dia tidak dikenali oleh gf mahupun family dia sendiri.

Tp betul kata ko... Islam x zalim dan bukannya ganas sepertimana yg di war2kan oleh barat. kita masih ada perasaan dan belas ikhsan.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hmm...
betul tu..
islam tu mudah tapi manusia yg mengaku die islam zahirnya tapi lahiriahnya sama perangai cam kafir yg selalu merosakkan nama Islam..

Mantop ar blog gitar ko tu..
bagus2....teruskan usaha geng..
aku dari dulu blajo gitar xpenahnya katam...
tersekat dipertengahan jalan..
Naz,men lagu mUSe ar...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Islam... nama yang cukup indah tetapi umatnya ada yg baek dan ada yg mcm setan. harap2 kita ni di bukakan hati utk mendapat hidayah Allah. iman kita (aku la tu) ada kalanya ok dan ada kalanya merundum... banyak dosa la aku ni... pasal tu aku selalu 'buat jahat jng sekali'... hehehee... ish... astagfirullah...

lagu muse... hoh... aku tak pernah maen lg. aku ada masalah nak ikut melodi. kalo senang bolehlah... pasal aku pun blajar maen gitar x pernah habis. belajar separuh2 jer. ko tau maen?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

InsyaAllah...Aku pon banyak dosa gak..dan selalu buat jahat berulang kali plak tu..bukan jarang2..
hihikk..
:p

ntah,aku tengok senang je member aku men kod Muse..Plug In Baby..
Tak pon ko try men lagu Hey They Delilah or Kiss Me..mudah kodnye..
Aku dulu member aku ajo 2 lagu tu ar tapi aku cpt fedup..bosan,member aku ckp tangan aku keras sangat..
so konklusinya,aku tak geti main ar..hohoo..

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo kod senang boleh la kot. nanti aku try survey lagu tu. kalo aku boleh ikut, aku update kat blog.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

oraitt....
jgn lupa kredit idea aku k...
hahaaaa...
dunia skrg suma glam bro...
apa ade dgn nama??
muohahahahahahaaaaaa...
(gelak gajah...)
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

boleh... no hal punyer. nanti aku letak nama dan blog ko beso2 mcm gajah jugak... hehehee jng marah :p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

weh naz tak yah ler..
gua main2 je ar..
aik,ko kan tau aku ni low profile..
tak suka glam2 ni..jauh2..
riak + takbur lagi ujub..
tak sebati dlm jiwaku..
Aku hanya insan biasa...
wakkakakakaaaa...
poyo ar mamat ni..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

iyolah tue... :p