Rahsia HANDSET Untuk Kecemasan..

PERKARA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG TELEFON BIMBIT
Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan. Banyak perkara yang boleh anda lakukan,antaranya : -
1) NOMBOR KECEMASAN
Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112. Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112.. Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi, ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci (Keypad lock).
~ Skrang ni bukan ke suma no kecemasan dah diselaraskan ke no 999?? Aku try dail dlm keadaan 'keypad lock' tapi tak berhasil.. :(. Mungkin hp aku Sony E tak boleh kot.. Cuba, try Nokia Brand boleh tak??
2) KERETA TERKUNCI
Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar. Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda. Jangan risau, telefon bimbit boleh membantu, tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera (alarm) sahaja. Caranya, cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah. Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda. Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm (satu kaki) dari kereta yang terkunci itu. Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat 'ON' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya. Pasti kereta anda tidak terkunci lagi, malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada. Kerana itu juga, penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini. Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.
~ Aku tak sure, tak cuba lagi.. Korang cuba, try, test.. Jadik tak??
3) KUASA BATERI TERSEMBUNYI
Mungkin ramai tidak tahu, telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan bateri tambahan. Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan. Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan. Untuk mengatifkannya, tekan kekunci '*3370#'. Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus. Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda.
~ Aku pakai Sony E, jadik takleh laa.. hmm.. :(
4) TELEFON KENA CURI Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri.Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda,sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin. Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit. Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat selamat. Bila telefon bimbit anda dicuri, anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut. Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar, dia tidak akan berupaya mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut. Jadi, walaupun ia di curi, namun sekurang-kurangnya anda berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya.
~ Alhamdulillah, takat ni hp aku tak penah hilang lagi.. Mintak2 jangan ler.. Juz beware!!
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

126 komen:

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ermmm.... yeke? bole caye ke nie? aku pun gne sony erricson gak... takley la nak cube....

dsebabkan aku gune maxis, ble aku call 122, operator maxis la jawab... no tu untuk prepaid topup larrr... hohohohohohooo.........

hahahahaha... btol ke bole unlock kreta?? macam klakar jer... mr. bean pon tak buat macam ni... kuikuikuikuikuikikui....

hazlin berkata... [Maklum Balas]

eh! tak pernah cuba pun. nanti akak cuba ek?

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

akak nya tepon murah jer...
bleh ke buat smua tu....
akak nyer, bleh call jer...
tak canggih manggih macam org lain...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
oo..sekapal la kite ye...
hidup sony e...wall e...hahaa..
kita boikot nokia
(dengar cite israel made)..
hihikk..
ellow cik fina sayang oii..
122 ke 112??
hahaaa..kopius aku...
:p
mr bean tu student aku..
jd sifu tak buat,die pon tak buat ler..
hahaaa...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kak Lin,
aik,lama menyepi kak..
mcm da lupe kitorang je..
ngeh..ngeh..ngeh..
ada pojek baru kaa???
:p
cuba kak,jgn tak cuba..
hehe..



Kak Nurul,
kite pon tepon murah gak kak..
sama la kita..:p
apa ade dgn teknologi..
asal boleh berbicara,udah cukup dr hp mahal2 takdak krdt..like dis..hahaa..
back to topic,saya pon tak cuba lagi..
:)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

zaman skarang macam macam bley buat dgn teknologi...

jangan salah gune dah ler...

kadang kadang orang tak tau mensyukuri nikmat kat dunia ni...

uish.... merepek je aku ni... huhuuhuhuhuu

hisman, malam ni aku da blah... ade hal...

bubye..........................

jangn nakal-nakal ek...........

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

eemm cam tak caye lah..akak da pernah try wat mase bateeri akak kong tak boleh ponnn..hukhukhuk

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Cam tak betul je info nih? Lebih2 lagi yg ke 2 tuh... Macam mengajar org membuat jenayah je... apepun tima kasih sudi berkongsi... :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina.
bagus kadang2 org yg merepek nih,kdg2 segala pandangan yg diberi bernas belaka..
tapi jgn merepek jadi kerepek plak udah la ye..
hahaaa..
ek eleh.. ko da blah...lek dulu..
makan2..minum2 dlu...
its ok..leter on la ye..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Bella..
wah nama gempaq tu..hehee..
itu lah pasal kak..rasa info yg disampaikan nih kureng berhasil laa..
takpe yg penting sharing is caring..dats mean i caring u sis..
huahahaaaa...
:p





Bro Mirul,
ntah la bro..tengok kdg2 tak leh pakai..tapi kalu betui bagus la..kalu tak betui abaikan la ye..
hahaaa..
:)

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

FUUUYOOOOO pakar perunding hp ni... hehehe.. BGS2...
(",)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

pakar????
dok ah...
pakaruddin ade mmber sorang nama..
hahaaa...
:)

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

kalau enpon yang ilang..
gi mana yaaa pakk?
hehe~

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hilang???
beli baru ler adik anem...
hihikk...
kalu ilang mesti dikebas org right???mesti ade org yg jumpa hp tu??so u can follow point no 4...
hahaaa..
betul tak betul information ni hanya Tuhan yg tahu...
hehe..
peace..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku dah try pakai hp utk bukak lock keter. x berjaya la bro. mungkin ada distortion frequency kot??

Naz berkata... [Maklum Balas]

saja... lupa nak tick follow email

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ntah aku pon tak cuba lagi naz...
nak try jugak bukak lock moto pkai hp..heheeee....
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

wuih... moto ko ada alarm. bole pinjam..?

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

owh member nama pakaruddin erk..
haa kim salam je la kat die.. hahaha
lps tu kim slm jiran nenek kepada mak obri k.. hahahahaha =p

lg 1 wan nk tgk sgt cite dragon ball evolution tu.. cos mmg minat sejak kecik tu.. ingat lg setiap sabtu and ahad pukul 9.30 pg tv 2..hehe..tpi dek kerana MAN kate mcm x best jee da patah hilang tumbuh berganti daa den nk tgk cite tu.. huhu

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku pon nak gak pijam mato ko yang ade alarm tu... bloh aku bawak masuk laut... pastu aku tinggal, suruh ko cari sendi... pastu bile nak unlock, mesti kluar bunyi.... bolela ko cari sendiri moto tu....hikihkhik....

jap2... ko ade ke moto ade alarm tu.... modify untuk skuter aku bley ka????

huhuhuhuhuhuhu.........

Naz berkata... [Maklum Balas]

hallo cik Fina. aku yg booking dulu moto dia. ikut turn yer. sila amek angka giliran kat kaunter no...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

yela naz... tapi lepas ko pinjam, aku nak pinjam plak taw.... tau! tau!

Naz berkata... [Maklum Balas]

boleh Fina. tp kena la tanya empunyer barang dulu. agak2 dia kasi x kalo bawak masuk laut?? ingatkan motobot ker? hehehee...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

hhahahahahahaha.. motobot pon ok gak... hehehehehehe.... ala, kalau maot dia ade alarm, maknenyer moto die mesti bukan calang2 punyer moto....

hakhakhakhakhak.....

ala... jangan risau ler.... hysman kan baek, mesti die bagi punyer lah....

Naz berkata... [Maklum Balas]

tu la pasal. jiran aku pakai alarm moto. tensen gue. pantang bunyi bising sket, asyik nak tuit..tuit..tuit.tuit.. jer bunyinyer.. kalo bunyi lagu Yuna ker best la sket..

Man memang baik, hensem dan pemurah... (kipas baek punyer...)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

eik???? naz minat yuna gak ke??? wa.... saye pon minat gak... tapi minat2 camtu je la.... takde la fanatik sangat... hehehehe....

hahahaha... hensom??? btol gak... hehehehehe....

Naz berkata... [Maklum Balas]

Yuna?? huhuhu... minat tahap ultramen.

betul ek?? (pssst... dia solo lg)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ultomen???? hahahahaha

solo??? xde maknenyer....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mr Shazwan,
akan ku kirimkan salam ko pada jiran kpd moyang obrit itu nnt..
ceh..hehee..

citenye best tapi tak mencapai sasaran sangat..quite slow skit citenyer..
tapi still best lg..
1 more thing,jgn compare movie n komik..jauh beza..
btw,komik lg bezzzz...
hahaaa..
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kepada pasangan sejoli..
Fina & Naz..

helllowwww malaysia...
amboiiiii hang berdua nih..
sodap dok berbual..
beta tak mangkat lagi weii..
dok ngata aku lg..
nih da mintak permit tuan rumah blum ni??heheee..

mcm2 moto aku ade..
mosikal,motobot,motocar,motorola,motore..hahaaakk..pilih je..
nak pinjam..takde hal ar..
free of charge..
aku kan baek lg pemurah...kan??
alarm moto aku ni special skit..
takde bunyi..cuma klu ade pape dia terus datang kat tuannya..
like moto mask rider...korang penah tengok tak??hmmm..
baek punyaa..
yok fina,naz..
klu rasa nak bawak terjun lombong pon boleh pakai..
huhuuu...
klu tak pon boleh buat barang hantaran korang..
kihkihkih..
apa laa lu mat...
:p

aik naz,siap boleh promote aku nih ape cer??ni nak kena payung kembang nih..
xpe akan ku bagi moto ajaib ku itu nanti percuma pada ko..
sesungguhnya ngko ler juara "saya menang moto" itu..
huahahahaaaa...
fina??anda pula bagaimana??
heheeee...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

senagal.........

puji awak pon takleh ke???

sengal2........

FiNa berkata... [Maklum Balas]

dah. jangan merepek.... kalo nak merepek, jual krepek.........



bubye.........

nak sign out......

Naz berkata... [Maklum Balas]

HAHAHAHAHAHAHAAA!!!!!!!!!986kuasa empat... sakit perut aku baca!!!! HAHAHAA!!!!

apa kes, pasangan sejoli??? erk... bukan ko ker Man? Fina, jng jual mahal. terhangat di pasaran dia sekarang ni...

pasal tuan ghumoh da tido, aku tolong jaga rumah ko yg malatop nie.

moto mu moto ku juger. gila babas punyer banyak moto hang. boleh bukak kilang...

yg menang moto power root tu pakcik menakan adik tiri laki belah bini no 4 jiran aku. tu pasal aku pun juara menang moto...

Fina, jng la marah. nanti ada org menggigil nak pujuk... saper yer?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

sape nak pujuk??
ko ler naz..
hahahaa..
excuse me bro..
aku pulakk yg kena..
aku tak masuk quota itu wokeh..
hehe..

time kasih padamu naz tolong jaga umah aku yg tak bape nak stabil..bebila boleh roboh..
nnt aku payung kentaki..
hehe..
moto jugak adalah antra salah 1 matlamat jangka panjang aku jugak..
kahkahkah..

"adik tiri laki belah bini no 4 jiran aku.."..tuntasnya,jiran ko si laki ke si pompuan??kompius aku..
hahakk..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

saper? ntah la. saper yg makan burger, dialah yg rasa burger... lalalaa... tengok, ko lambat la, dia dah off line dah... (jng marah ya kpd sesiapa yg berkenaan)

sama2.. rumah mu rumah ku juger. sama la mm moto hang... x kan kentaki jer kot?? hhehehee.....

jiran aku tu makhluk dua alam. ada time jd pompuan. ada time jd laki. ikut mood katanyer...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

amboi! amboi! amboi!!! sedapnyer mulut berkate......

ingat aku ni ape??? motobot???

dah! dah! tutup topik.....

bukak topik lain lak......

erm.... topik ape lak ye????

entah la.....

aku pon online kejap je ni...

pecah perut aku bace.......

hahahahahahaaaaa.......

oye, sape yang pakai sony e lagi????
cepat angkat mouse taruk atas kepale!!!!
(aku sahaje yang dikecualikan dari penyertaan ye....)


ish!ish!ish! tak sanggup aku nak tengok korng nieh....

huhuhuhuhuuuuuu.........

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina.. nak bukak topik aper. topik yg ni pun blum habis lg. ooo.. nak lari topik yer..

sonny e... ntah, menatang aper tu? man ko tau x aper tu??

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

dah salin code nyer..kat tempat slmt pon dah jugak..
pastu lupa tarok kat ner...
enpon ilang..pasrah ajer laaa..huuu

FiNa berkata... [Maklum Balas]

uish...... sony e tu, sony ericsson ler....

per ar naz......

kire topik td da abis kan???

yeyeh......

pernahke orang makan bege rase mcm makan goreng pisang???

aku rase tak pernah larrrr....

ko je la yang pernah kot.....

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Walawwwwwwwwiiiiiiieee


Gua nak try aaaaaaaahhh

Exited nih!!!!!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Anem,
hahahahaaa..beselah tu...
kalu taknak ilang tampal kat spec itam anem yg malatop tu..
kihkihkih...
gerenti tak ilang...
:p




Bro DJ Epoi,
cuba jgn tak cuba...
tapi majoriti yg da mencuba hasilnya hanya 60% je info yg betol..heheee...
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
ala,die saje je tu nak gertak ko..
fina nak uji ko setia ke tak menunggu..
so die kate la offline..
tgk tak dan pastu,muncul lg muka si manis nih kat bawah hang..
kihkihkh..
dats mean??lu pikir la sendirik bro..
hahahaaakkk..
(jgn marah bro...guraoo..)
peace..

2 alam???interesting beb..
boleh masuk majalah tiga...
ko yg akan glem nnt..hahaa..
:p

Sony E stand for Sony Ericsson..

btw,betul kate budak fina nih,ade ke makan beger rasa coklat straberi???
heheeee.. tapi aku lapo ar naz..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
eleh nak lari topik plak die...
malu ke???
kihkihkih..
bagus ar korang sporting ditahap gabanmen mcm aku..
huhukk...
aku da angkat mouse atas kepala..nampak tak??tak nampak pendek akal....
hehee..
apo la mu ni fina...
hahahhaaaa...
sekali Naz makan,10 rasa beliau boleh rasa...
hahaaa..
:p...sambil makan pon die boleh mandi...hebat tak hebat mamat nih...
kihkihkih...
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

fuhh.. meriahnyer sini, mcm hari rayer.

cik Anem ilang hp ker? salah letak kot? cuba buka spek mata hitam tu.. mana tau boleh jumpa... :)

Fina, ooo... baru pokcik tau. pasai dulu aku ada walkman brand 'sunny'. pakai 2 tahun tu, pastu kiok.. topik belum abez lg. jng lari ek.. aku slalu mkn burger rasa sos cili.. haa.. apa nak jawab??

Man.. amender nyer setia2 nie? hohoho... dia tunggu tuan rumah memunculkan diri. mesti Fina asyik tengok cermin bila ko kata dia manis... hehehee...
ko lapo ek? g la makan. nak aku suapkan ker?
aku memang boleh raser mcm2 raser time mkn makanan 1 raser... apa punya ayat da...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hari gayer pon tak mcm nih weii..
hahakk..
yez,anem buat ape yg abg naz hansomen nih ckp yea..bukak spec tu dulu..hihikk..

brand sunny tu mmg ler cpt rosak.brand tu adek kembo yg tak seiras dgn sony..apa laa..
aku boleh jawab,aku makan burger rasa mayonis..haaa!fina,jawab???

tuan rumah bukan taknak muncul diri tapi bagi can pada org yg tgh cucuk jarum..hehe..
manis ape..ko tak rasa ke naz??
xpe kita bagi die kembang skit..
hahaa..
aku nak makan burger yg rasa pizza..
ade tak??tapi aku taknak raja burger..(boikott..)
patut ler aku rase semacam..hahaaa..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha... selamat hari rayer... lalalaa... mana kueh rayer ni tuan rumah?

brand sunny aku tahan 2 tahun tu.. okla dpt balik modal. kalo sonny e yg heboh diperkata2kan kat sini tu aku rasa boleh tahan 10 tahun.. mana cik Fina ni? x jawab2 lg soklan kiter? tengah nak susun ayat power la tu... hehehee...

cucuk jarum? itu fitnah semata2.. aku pun sependapat ngan ko. manis sungguh dia yer. anak saper la tu...

boikot mana2 yg patut kita kena boikot. belilah barangan buatan org Islam. Aku pulak makan burger rasa roti burger ramli la... :p

Aminah Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
aku gune nokia..yg no 1 n 4 tu da test..yg no 2 n 3 tu xlg..
eh tapi tol ke nokia israel nye?
nnti ko jd biz partner aku, leh r payung aku beli sony e tu kan??
aku nak yg ade kaler ijau tu..
hahaha....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
Slamat ari ghaye..
maaf zahir only..batin nope...
hahakk..
cik Fina tak abes lagi dok tengok cermin melihat rupa die yg manis setelah diperkatakan oleh abg Naz yg hansome dr pasir berdengung nih..
wakakakaaaaa...
"lihatlah dunia.."...
:p
Anak goku n chichi..
hihikk..
oo burger ramli tu ye...hmmm...
oraitt...nnt aku beli burger A1..aku makan burger tu,InyaAllah nnt anak aku dpt byk A1 kalahkan Nik Madihah...hahaa..
1 thing burger 5star pon jgn dok beli k......

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Aminah,
Aku penah terbaca la NOKIA made from Israel..tapi betul ke tak Hanya Allah je yg tahu..
kaler ijau??takde hal ar...
nak wame pink pon aku sanggup carik utk ko..asal biz berjaya..
hahaaa..
:p

Aminah Amin berkata... [Maklum Balas]

ade ke sony pink?
lom ade lg..
nnti klu da kuar..pndai2 laa belikan..hehehe..
ko ni mmg bercita2 tgi laa...jap lg aku nak smbung wat biz plan ni..
=)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Aminah,
ade.....
klu takde kita adekan..
takde yg mustahil kat dunia nih..
yg penting nawaitu..
hahaa...
kita mesti bercita2 tinggi..
klu tak,tak tercapai akal ler jadiknya..
hihikk..
buat leklok..utk masa depan biz kita..
cewahh...
:p

Aminah Amin berkata... [Maklum Balas]

hehehe...masa depan kite?
skg ni aku belajar wat yg best2..
nnti bile untuk biz kite, aku da leh wat yg best2..
=P

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

olraiittt...
teruskn usaha..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hehee... memang manis sampaikan aku pun tersalah sebut nama kat blog anem... :p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

Woooooooooooo…………….

Assalamualaikum dunia!!!!!

AMBOI! AMBOI! AMBOI!

Sedapnyer mulut korang mengate erk!!!

Aku blah sekejap je, da macam2 ayat power korang kluar ek??
Buat karangan bahase mlyu mesti dapat high mark nieh…

Tp klo nak dapat A1 tu, aku xleh jamin la bro… ei jap! Jap! Jap! Beger brabd A1??? Ade ke?? Tak pena dengo pon?? Kalo aku tau dr dlu, sblom aku amek SPM tu ari2 aku makan taow….

Gertak?? Uish… perkataan tu takpernah wujud dlm kamus idop aku bro… (chewah!)

Manis???huhuhu… nak tau tak petua aku?? Petua dy, amik sedulang madu yang baru diperah dari lebah menggunakan tangan, kmudian sapu ke muke dan dibiarkan semalamn… tapi you all kne la make sure, pd keesokan paginye madu tu dah meresap dlm kulit korang…. Hehehe…. Ade berani ker??? Idong aku bkan stakat kembang, da meletop da ni… wakakakakaka….

Broo……… aku makan bege rase nasi ayam la bro… ape kes??? Ble aku tanye makcik bege tu, die cakap bege tu spesel ntok aku sorang je.. takleh ntok org len… aku baru ingat nak blikan ntok korang, terpakse la cancel… korng jangan nangis ar…. Hahahahahahaaaa….

Lari??? Aku bukan nak lari topik la bro… sprting, aku memang sporting… chewah!! Puji dri sendri lak…. Hehehhehehe….

Man, ko da tarok mouse atas kple??? Aku nampak la…. Hehehehe… rupe ko sebijik macam @#$%&*%$#... hehehehe… tak sanggup aku nak sebut… paham2 je la ek….

Wa… naz memeng ebat… skali makan 10 rase bleh di rase…. Lidah bercabang seploh ke bro??? hekhekhekehek….

Lupe lak nak wish… selamat ari raye gak spesel wat man n nas… raye kpale otak korang…. Puase pon lom lg, nak raye dah??? Korang da abis bayo pose ke taun lps??? Ngeeeeeeeeeeeeeeeee….

Walkman brand sunny???? Tak pena dengo pon??? Zaman ble tu bro??? huuuuuuuuu… yer…. Sony E selamenyer…. Hehehehehe….sony E mmg bez… hee…

Man, amende cucuk jarum tu??? Aku ni bdak2 lagi… tak paham ayat orang tue2 nie… ngeeeee… =)

Boikot! Jangan tak boikot taw korang!!!! Produk malaysia pon ok what?!!

Man, ko memang gle2 minat kat biznez ek??? Bgus2….

Wa…… panjang meleba aku merepek kat sni…. Wawawawawawa…

Ok la… aku nak chow jap gi… korang jangan nakal2 ek…

(^-^)

Naz berkata... [Maklum Balas]

Naz to sesiapa yg berkenaan...
Bila org pompuan mula berkata2 org laki hanya mampu tutup mulut dan mendengar... hehehee... ayat hang kaw2 tu... x terkata aku dibuatnyer...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

hahahahaha. amik ko..... kihkihkih... bez! bez! bez!

Naz berkata... [Maklum Balas]

ish.. mana la Man ni... aku dah kena bez! bez! bez!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Tarik napaz panjang aku nak menjawab..
jenuh beb..hahaa...

Woit,ko boleh cakap gundik hang kat madu sendirik..bahayaa oiiii..
wallaweiii mu nih...
ingatlah org tersayang..
:p

Waalakumussalam wbt cik manis fina..
IOBMA..IOBMA..IOBMA
Mulut kitorang memang sentiasa sodap,nak raser????hehe..

kitorang esei dpt A1++ giler badak punya terer...nak test??a samad said pon bagi lima bintang..

Ade la,daging berger brand A1 yg ade gambo ayam puteh..aiyaa..
tarak tau kaa..takpe nnt gi riki kat giant k..ade melambak..nak cuba try test gi lar carik..
muda2han dpt A1 ke belakang..
kihkihkih...oppssstt..minta2 dijauhkan..nauzubillah..
:p

Gertak adek bradek dgn botak..sepupupu pada angelina jolie..hmm.. nape aku jual kepek nih???
toing..toing..toing..

fina,
oo..ko pakai madu lebah ye nak tepek kat muka..takpe nnt aku soh naz letak 'madu' die soh dok tenyeh kat muka die..gerenti semlam tak bernafaz..hahaaa...
esok pagi..nehiii...
kahkahkahh..
sesungguhnya lobang idungmu tatap menjadi poojaan hatiku..cutt!!!

huuuhuuuu...aku nangis nih tak dpt berger..ko kedekut ar fina naya kitorang camni...takpe ade lori ade bas akan tiba waktu ku balas..
kaw..kaw..punyaa..hahaaa..

sportingmu mengalahkan tok mudim menyunatkan bebudak..takpe kitorang open..ckp ape yg nak dicakap..free on air...
open?????? aderkah..(naz..heloo)
hahaaa..

weh,muka aku sebijik ape??@#$%&*%$#??ape jadahnya perkataan tu fina??tak paham aku..hehee..
(buat2 tak paham.. :)

Itu la pasal..deria rasa naz mmg power,sekali die bertikam lidah,bukan takat lidah bercabang 10 tapi lidah bercabang 100 dibelah lagi 7 setiap satu...
mengerikann...hihikk..

Naz,die tanya kepala hotak kita??nape die slalu dambakan hotak kita berdua naz??aderkah???
jeng..jeng..jeng...
:p

Brand sunny hang tak lahir lagi..aku pon dulu ade gak tapi cukup sebulan meletup kat sebelah telinga aku..itu yg sound trouble skrg nih..tapi brand tu mmg kureng skit nak banding dgn sony..
:)

Cucuk jarum itu adelah mentol yang dinyalakan tanpa kalimantan..
hmm..cucuk jarum tu dat mean jarum tu yg telah dicucuk...
hmm...ting..tong..
(sewel..)

Aku minat BIZita..power oo...
skali die angkat kaki..terangkat oo KLCC..hehee..

Aku pon da berpenyakit mcm ko fina..
suka merepek..
barangkali kita dari kecik diajar makan kerepek kot..hmm..
takpelah..trima seadanya..hahaa..
klu ko takde fina,lagi kitorang nakal..
:p

Naz,
aku tak boleh dok diam bila pompuan da start berkata2..
tension beb..menggigil lutut..
kuang..kuang...kuang..

jejeng!!!!
otomen datang..
tit..tutt..tit.tutt..
utk slamatkan Naz dari kecaman Bez..Bez..Bez...
Fire!!!!!
splashhh!!!!kedebabooommm..
musnahlah kota fina albuQAqi??
ha????
hahaaaaa...

poneng pale aku layan si fina nih..
adoyaiii...

Naz,aku lambat slamatkan ko..
panggilan kecemasan...
ting..tong..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

Mujur otromen datang. aku dah separuh nyawa kena fire...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

wa.........

mletop perot aku gelak...
wakakakakakakakakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakaka......

o.... ko jadi otromen ye man???takleh jadi ni!!!

takpe! tekpe! aku jadi robot transformer!!!!
siap ko man aku kerjekan.....
bezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzt!

ninong ninong ninong!
(bunyik otromen da nak kalah)

heheheheheeeee....

dah! dah! dah! maleh aku nak layan korang merepek lagi... ni dah lari topik la korang.....

kembali ke topik asal,
rahsia handset utk kecemasan....

(^0^)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
naseb baek otmomen datang..
kalu tak dtg hilang nyawa trus..
hehee...
tapi raksasa yg fire ko tuh sape??
ooo...Raksasa Ravena Tendes yg berasal dari kota fina albuQAqi tu ye..
huahaaaa...
da..daa...cukup..


Fina,
robot transformers mane boleh klua skrg,die tengah dok touch up muka die nak beraksi kat pawagam coming soon..kasi licin berkilat..
yg peliknya robot tu guna madu utk calit kat muka die..
kasihan...
:)

Fina,penah nampak otomen kalah x??
hihikk....
itu lah..da jauh melencong..
ya,back to da topic,rahsia kecemasan bila guna handset..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

huhuhuuuuuuuuuuu............
aku tak kire....
kalini aku nak otromen kalah gak.....
aku tak kira.....
huhuhuhuuuuu.......

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

taknak kalah tu..
hihikk..
suka hati--> kedebaboommm...
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku pandang dr jauh pertempuran yg dasat giler tahap 7 petala langit ni...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

oo..ko da slamat..nak lepas tangan..
amek ko....
kame..hame..ha!!!!!
fuyo otomen buat kamehamehaa tu..
giler siott...
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

pesal aku penonton... kamehameha otromen hang tu x menjadi... hahahaa..

FiNa berkata... [Maklum Balas]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
FiNa berkata... [Maklum Balas]

siap korang berdua...
aku buat kuay ko hei kong!!!
dush! dush! dush!

hahhhahahaha...
padan muke..........

FiNa berkata... [Maklum Balas]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

sape la yg padam 2 komen kat atas ni ha??nak kena fire nih..
hahaaa..

Naz,
actually menjadi bro tapi ko depan si powerpuff gurlz ko buat2 tak de pape..hehee..
peace!!
:p




Fina,
kuay ko hei kong??
ape ke benda tu??
tak penah dengar pon fina..??

Naz berkata... [Maklum Balas]

tu adik beradik king kong... kalo aku kena aku wat2 sakit... kui3x..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ko tak tau ke kuaykoheikong tu???

lantak la ko....

ninong ninong ninong....

lalalalalalalaaaaa......

hihihi...
(O_o)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
Kah..kah..kah..
bijak sungguh lakonanmu itu..
:p




Fina,
Aku tak tau..sungguh..
Aku budak kg..hehee..
eleh,da kalah ckp ler..
huhuu..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man...hehehe... aku kasik can kat Fina. nenong3x...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aaa...aku mati...
aiyaa skali mak otomen datang ler pulak selamtkan si anak..
hahaa..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

jng la mati. nnti saper nak hapdet blog ni... ko buat2 pengsan dulu. line clear, ko bangun..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ko jgn bagitau dia org Naz,pecah ler rahsia kita..aku baru nak bgun tgk Fina albuQaqi tak muncul2 lagi..hehee..
klu aku takde,aku amatkan blog nih kat ko ye Naz..oraitt..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

oo.. kalo camtu ko letak patung muka ko jer... hehehe

pehh... blog juga boleh diwasiatkan... canggih btol kepala hang ni..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahaaa..pandai la ko..
patung aku mahal oo...
tak tercapai akal klu nak mebeli..
kihkihkih..

aik,kate ikot slogan.."majulah blog utk negara.."jadi aku amanatkan blog tersayang aku nih pada ko ler..hahaa..
skrgkan teknologi makin canggih,negara makin maju..
hahakkk..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

patung ko platinum ke aper? mahal nak mampus.. kalo jual, sampai 40 generasi mkn x habis...

kalo cam tu aku nak wat blog bnyk2 la. nanti aku boleh wasiatkan blog2 tu kat anak2 aku. kalo x cukup aku wat beribu2 lg... hahaha...

blog ko ni special, x berani aku nak jd pemegang amanah...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

sengal la korang nieh...

jangan nakal- nakal ek korang....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
Gold Platinum berkembar 3..
hehee..
mak oii 40 generasi eh??
giler badak laa..
hehee..
:p

nanti???bukan ke ko memang da ade banyak blog??
kantoii..hahaa..
nak chong kat aku..

Naz,jgn ckp mcm tuh beb..segan ler kawe..hahaa..
bro,dgn tekan punat delete je tak sampai 1 saat blog nih bole terdelet slama2nya..hmm..
dosa klu tak pegang amanah dgn betol..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
jgn dok cakap berulang kali..
40kali hang dok sebut sengal kat kitorang,karang jadi betul2..
susah badan kitorang nnt..
hehee..
:p

janji tak nak nakal2 lagi..
promise..
hahaa..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha... Man, tengok Fina ni... brapa kali sebut kita sengal da... dia jeles la tu, x bleh mkn kerepek cam kita.. yam..yam...

blog2 yg laen tu cuma blog mencari rezeki. blog yg aku betul2 maintain beberapa kerat jer..

nak segan apa. kan betul...
kalo tertekan delete, tu dah x nak lg la tu. aku pernah ter'buat' mender tu secara x sengaja... time tu tngh2 nak blajar seting blogger. nasib bukan blog kesayangan aku... huhuhu...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

takde maknenye aku nak jelez tengok korang makan kerepek... aku boleh buat sendiri la krepek tu... kerepek pisng perasa durian dihiasi rase rambutan dan mangga serta kurma... sedap wo...

bagus bagus... jangan nakal2 taw..
camni la kawan aku....

(^-^)

Naz berkata... [Maklum Balas]

dasat la Fina ni... aku nak cikit kerepek tu boleh... kui3x...

ko juger, jangan nakal2 taw... hehehe

FiNa berkata... [Maklum Balas]

dasyat ke?? aku memang dasyat, tapi aku takde la dasyat macam otromen penghisap letrek dari plenet zargus apekebendenyentah tu...

nak rase??? bole... bole... aku bagi secubut je... krepek tu mahal woooo... rasenyer kalo ko jadi jutawan pon aku susah sket nak bagi ko rase... tapi krepek tu akan aku bagi kat seseorang yang ***tuuuut***


hahhahaa... dah, jangan piker bukan2 lak.....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
aku tau fina ni memang jeles tgk ke'power'an kita berdua dpt mengalahkan die..
hahaa..
kerepek kita tak sma dgn kerepek die byk sgt perasa..
ajinomoto takyah cakap..
hehee..

blog mencari rezeki??blog jugak kawan..takde beza pon..hehee..
blog kesayangan ko yg mane??
aku boleh agak,my guitar n i??
hahaa..
aku tak bape nak geti la bikin blog follow adsense rule..
yg point byk pon stil kat blakang..
metatag aku mcm tak berfungsi je naz..
:(

Aku pon nak sikit kerepek ko Fina??
boleh??bunyi cam sedapp,tapi rasa tak tau ler..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

sronok gak gurau2 ngan cik Fina kita ni. hehehe...

buat masa ni aku sayang blog yg ko sebutkan tu. sok lusa, ntah ler.. hehehe...

meta tag blog honda ko tu ok jer. amek masa sket utk proses google indeks dlm server. kalo ada masa, wat lg blog2 baru. x rugi... mana tau boleh wasiatkan pd anak2...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
ko dgn Naz suka beno guna perkataan *tutttt*..
ape kebenda tu??



Naz,
Aku pon sonok dok nyakat cik fina nih..hehee..
sporting n sempoiiii...
:)

Blog My Guitar And I ko tu hope kini dan selamanya laa..
insyaAllah aku pon akan follow blog tu kini dan selamanya..
hehee..

aku da cuba nk carik niche baru tapi smpai skrg tak dpt2 lagi niche yg sesuai..tiap2 ari ahad aku terpacak dpn pc cari niche yg sesuai..tapi hampeh la bro..hmm..
tp aku akan cuba lagi..
:p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku pon suke berkawan dengan orang2 **tuuuut**
tapi aku tak de la sampai jadi ***tuuuuut**

hahahahaaaaaa...

tuuut tu maksudnye.....
(rahsia lar... hahahahaaa.... aku je tau...)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

biarlah rahsia...
play safe..hehee..
:p

tp aku nak tau jugak..
:)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

nak tau gak??? tanye la naz... die mamang pakar dalam alam rahsia nie.... hahahaha

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

die pon taknak bagitau aku..
sedeyyy...
takpe,nnt aku carik kat dlm encyclopedia or kamus import from oxford lagi yea...
:)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ok ok... weh... aku ade berita sedih ni... sedih sangat... pasni takleh dah borak dengan kocam slalu... ko tengok la kat blog aku...

Naz berkata... [Maklum Balas]

'tuut' tu aderlah... jeng3x... kita tunggu selepas iklan... hahaha...

Fina, ko ni sibuk sangat ker pas ni?? mcm seyes jer kata2 ko tu...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku series la naz...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina... ok, slamat terbang ke angkasa raya. time raya jng lupa balik mesia... boleh aku dan Man dtg ghumah ko makan kerepek rayer..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
takkan ko bz sampai takleh online??
rileks ar Fina...
kita akan terus berhubung dgn dunia blogger ni k..
good luck..
balik Malaysia nnt jgn lupa kat kami ye..
nak rasa jugak kepek pelbagai perisa ko tu..
:p
Selamat berangkat sis..



Naz,
yepp,kita akan tunggu sampai Fina nih balik ye..
:(

Naz berkata... [Maklum Balas]

senyap jer member kita tu?? dah naik flight lah tu. kat luar ghumah aku ada bunyik kapal terobang. compom Fina ada kat dlm tu...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahaaaaa....
sedeyyy ooo....
:(
sblh umo aku pon nih dengo bunyi kapal terobang..
die ler kat dlm tu jugak..

Naz berkata... [Maklum Balas]

berapa bnyk kapal terobang da dia naik???

FiNa berkata... [Maklum Balas]

korang, penat aku nak taip panjang2, bace comen aku yang terbaru kat last post aku yer

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
sebelah badan die naik utk menyedapkan pendengaran ko dan sebelah badan lagi die naik khas utk menyedapkan telinga aku plak..
konklusinya,die prihatin kat kita s kawan die..
cewahh..
:p



Fina,
Iyolahh..
:0

Naz berkata... [Maklum Balas]

ok.. da baca..., semoga ko suksess kat sini atau kat sana...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ya..same s me too...
tapi Fina hope ko jangan jadi pi mai pi mai tang tu jugak oraitt...
perlu anjakan paradigma skit..
pepandai je aku nih..hahaaa..
:)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku tak paham la ayat ko man, matang sangat.... huhuhuuuuuu...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kalu matang sangat ko hak bagi kat abg Naz kat atas nih..
hehee..
gerenti die boleh translet ke 'Bahasa Budak'..
Naz,plz our sis....
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ok.. dlm bahasa budak bererti lompat2 keluar kotak.. haa... ada faham?

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku tak dok dalam kotak la naz....

huhuhuhuuhu....
(buat2 xpham nieh...)

pe naz???? aku tak paham la... tu ayat katak bro...

Naz berkata... [Maklum Balas]

kan bahasa budak tu... maen lompat2 keluar kotak. x pernah dngr lagu katak si katak lompat ke?. rasanya semua budak2 tahu lagu ni... laenlah kalau dah biasa dengr lagu london bridge, baba black sheep, little sunshine...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahaaaa...
satu lg Naz lagu twinkle2 jgn lupa..
hehee...
alaaa sama cam lompat kancil dgn buaya..last2 kene ketuok..
keletukkk..
adoiii..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

haa... betul.. Man, kalo Fina x paham bahasa budak kita ni.. tak tau ler..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
hahakk..klu tak paham jugak bro,aku rasa beter Fina kna masuk kindergarden utk ke9 kalinya..
mak oiii...haha..


Fina,pernahkah kau terfikir seketika berada ditempatku..
like CT said..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hehehe... mesti dia paham. peal skrg dia nak masuk u.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

nak masok u lepasan skolah sama dgn masuk kindergarden di alam dewasa..baru nak bermula kehidupan.
hehee..
itulah bahasa budak2 kita..
haha..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha... bener wahai kawan. gue sokong lu hempatploh ratus pratos...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

4000%..waaaa..manyak woo..
knape mesti 4 taknak 5 ke 6 ke 7 ke..hehee..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ntah... agaknya hari ni hari angka 4 aku kot???

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

sama dgn alamt umoh aku..hahaa...
dan aku jugak anak ke-4..
kahkahkah..
tapi gwa minat no 5..
ceh..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

umoh aku pun no 4. dan bercita2 nak ber'tuut' 4. mengong la aku ni... hahaha...

ko minat no 5?? aderkah???

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

woiii..taste lu nak beso..
sorang pon tak terjaga..
nak 4 plak..hihikk..
takpe azam ade,insyaAllah boleh..
:p

5,no ganjil beb..
perangai aku pon ganjil..
idup ganjil..
mcm alien ganjil datang ke Bumi mencari rezeki yg halal..
hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

azam dan cita2 tu tetap ada... tp kena sediakan banglo, keter beso dan dll sebanyak 4 set la dulu..

oo.. pesal no ganjil.. naper tak no3,7 dan 9?

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku suke no 7...

cheh menyampok plak aku nie...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
pompuan camtu mata duitan je bro..tak bagus..
ayah pin org yg mcm tu je pon dpt berbinikan berbelas2..hahaa..

pesal dlm kehidupanku sbg anak muda banyak yg berkaitan angka 5 sejak dr kecil hingga dewasa..
kahkahkah...



Fina,
aku tau nape ko suka no 7..
tp beckham skrg da tak pakai jersi 7 ler...hahahaaaaaaa...
ayoyoo..
:p