Selamat Ulang Tahun Mieynna..

Selamat Hari Jadi Kawan..
Da tua da ko.. Hahaa.. Oraitt, semoga ko dipanjangkan umo dan dilimpahkan rezeki yang berganda. Jadi ler anak yang solehah.. Cewahh.. InsyaAllah k..
Lagu nih aku tuju special tok ko.. Layanzz.. May Allah bless u.. :p
p/s: Aku ler yg jadi mangsa die, 24jam 7hari Bonus Birthday 8pax celcom bagi kat die..
Adoyaiii.. hehee..
.
Best Regard, Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

81 komen:

my name is KARL berkata... [Maklum Balas]

ehem3x ek??

bgusla

haha

no - ni jawapan artis

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Selamat menyambut birthday kpd yg berkenaan... semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

wawawawa...nak gusipp!!!

Naz berkata... [Maklum Balas]

Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan ismet ulam raja... ops silap... Mieynna...
Allah selamatkan kamu..

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

nak wish gak..
eppy bevday Mieynna..
May ALLAH bless u always..
Insyaallah.
=]

FiNa berkata... [Maklum Balas]

huhuhuuu... epi bday kepade amieynna..


yes... yes... yes... gossip baru!!!!

man, umor beliau da banyak, cepatle masuk meminang.... yela, sebagai hadiah bday dia... hehehehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
pandei la mu ehem2..
ape yg bagus karl??
hehee..
klu tak boleh 'no' aku up skit tambah 'no komen'..
hahaa..



Bro Mirul,
InsyaAllah bro..
:p



Kak Arabella,
Aik,ha!!jagn nak bergosip plak eh..
cite ni hak kerajaan oraitt..
hahaa..
tapu klu nak bgusip jugak bleh tapi tunggu kat mapley mlm nanti k..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
knape dgn ismet ulam raja??
sihat ka die??
kem salam aku kat die ye..
heheee..
Hope..
:)



Anem,
pokcik bagi pihak die,thanx u..
hahaa..



Fina,
aik,nak bergosip jugak??
yok ar..tapi gosip ape??
gosip pasal otomen kalah kat planet zargus lawan team albuQaqi??
hahaa...best ooo....
fina,mulut hang pon,kalah mami jarum beb..hehee..mmg sesuai..
hahaaa...
umo banyak ke tak aku stil sikit..
hihikk..
:p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

gossip...
alahai man, taknak ngaku plak...
lari topik lak tu...
apara man, tak gentle la....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

woit,
itu bukan gentle namanya..
itu mentel..hahaa..
aiyaa ko fina..

weh,yg hang plak bila nak berlangsung??
dengo cite minggu depan ye???
tak jemput pon..
:p

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Ayooooo....
akak pun nak gosip kan jgk lah...

~wpun, ati terluka...menantu ku dikebas orang...
hehehheee....

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ape yang berlangsung???? bday??? da lepas la bro... ko lambat beberapa hari la... hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
Usah gentar..
Klu nak gosip pasai saye pon bwat abeh boras je kak..hehee..
orang taknak dengo pon..
lain ler kalu saye ni fofular mcm MAWI..kahkah..

~setiaku korbankan..
tapi inai dijariku masih tercalit 3 jari lagi..ini memberi maksud 3 quota lagi kosong..
jangan bersedih ye bonda..
anakmu tetap dihatiku..
hahaa...
(eeeeee poyonyeee akuuu...!!!)
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
oo aku maksudkan majlis renjis di renjis tepong komak???
buat2 tak tau plak??
eleh muu..

aku lambat bape ari??
bunyi mcm baru lagi???
bape aribulan??
:p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

14 aritu...

panggil aku sheh berkata... [Maklum Balas]

alamak kaco conversation ko ngn fina jap..

hhhhhehehehe

Idalara berkata... [Maklum Balas]

wah...terlewat lagi akak ni...selamat panjang umur untuk teman hysman tu..ehem,ehem...special ke..biasa2 jer...bseday hysman bila lak ek...boleh akak poskan kek kat hysman nnti..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

to : my name is karl, amirul, arabella, naz, hanim hussin, fina, tukang cerita, panggil aku sheh n ida lara..

thankss so much for the wish...huhu...terharunye kat kwn sy yg baik ni..

P/s: aku br 2kali call ko ek..ni je masa aku nak kol..kang da xd masa n kredit..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
awat hang tak cakap awal2..
klu tak,aku org pertama wish kat ko..
hepy belated birthday Fina..
:p



Sheh,
Hahahaa...no hal la..
kaco je,aiman tak kesah..



Kak Ida,
Lewat jenguk tak kisah kak,yg penting jangan lupa trus..
hehee..
biase2 je.. :)
befday kawan lambat lagi kak,lagi 6 bulan..hehee..
akak,jgn cakap nnt dikata janji plak..
kalu da janji kene tepati..
im waiting for ur cake..
ngeee...
:p




Mieynna,
coverage celcom uma aku skrg ni makin slow ar..terok beno.
da puas aku buat 6 repot kat servise center,hampeh tol..
aku ingat nak tuko ke maxis je..
heheee..
sory ye..ko kol sek tak dpt je..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

Amieynna Amin...
Sama2.. semoga panjang umo, murah rezeki...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man...
ismet ulam raja dah arwah dah... aku salah nyanyi lah... hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ooo ye ke Naz..
aku tak kenal..
heheee...
ade ye nama ghupa itu?
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

ada... yg org tua nak mampos x sedar diri sambut birthday tu... hahaha...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
akhirnye aku bjaya bckp ngan ko..
ade lg 5ari lg..
bersedia laa anda...

naz..
kite kenal ismet ulam raja..
die kene heart attack masa sambut besday kan?
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

Amieynna Amin..
Man punter birthday lg 5 hari ker??

haaa... pandai pun. dia lah yg kena heart attack time birthday. mana ada org yg pernah kena?? dia sorang jer.. hahaha...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

Naz,
man punyer da lepas bln 9 aritu..
yg 5 ari tu coz kite ade 5ari lg utk free call..=P

haa..ismet tu da tau sakit, xmo g hospital lak...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Amieynna Amin...
la bulan 9 ker?? hehehe.. virgo...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
hahahaaa..lawak betul la mamat tu..
betul..aku tak penah dengo sape ismet ulam raja nih..hahaa..
excited lebeh2 sampai mati??
terok beno ghupanya..
new record ar..hahaa..
slow ar aku nih..
hehee..



Mieynna,
Aku muda lagi...
im still 21..hahaa..
:p
tepon ler..
usah gentar..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

La.. ko x tau saper ismet ulam raja?? hahahaha.... Mieynna, hang khabaq kat sahabat kita ni saper tuan ismet tu??

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

naz..
mgkin shabat kite ni suke tgk citer2 omputih kot..
tu yg xtaw sape ismet ulam raja tu..=p

man..
ismet ulam raja tu bapak kepada abdul wahab, abdul wahib n abdul wahub...
da kenal??=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

Amieynna Amin...
Zaman sudah berubah... dunia semakin maju... hehehe...

Man...
Selain tu tuan ismet juga ada besan yang ada penasihat 20 persen...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

naz..
maju mana pon dunia..
filem2 lama tetap dhati..
hehehe..

penasihat 20% yg ade misai kontot..
=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

Amieynna Amin..
Hmm... bnyk sngt produk2 dr luar masuk negara kita. tp, produk2 tempatan tetap bertakhta di hati...

Selain si misai kontot. anak bongsu kpd tuan ismet suker main gitar. nenenengneneneneg... neneng.. ne.. neng..neng...2x

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

naz..
pastu tgh main lagu tu..
ade plak org masuk nak menari..
sgt comel..
hehehe..=p

kamu rasa man paham x ape yg kite ngah ckp ni???=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha.... comel sungguh... i like !!! ntah la Mieynna, kalo dia x paham... suruh dia g taip 'ismet ulam raja' kat pokcik google. dlm wikipedia pun ada... glamer betullah tuan ismet, anak2, harta2, menantu2, besan, dan juga tuan penasihat misai kontot...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

naz..
besan = saddiq sepakraga eh silap..saddiq segeraga..
menantu2 = hamidah, rafidah, ghasidah, jln da..
hahaha...=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ya bethouull... tuan sadiq sigaraga... anak2 dia somer cun2. Man boleh pilih mana2 yang berkenan. Nak amek semua skali pun boleh...

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Weihhhhhh!!!!!

Lambat nyer Gua....

Selamat Hari Jadi Cik Puan!!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
oo..baru aku paham...
aku da search kat pokcik google daa..kalu menantunya hamidah, rafidah, ghasidah, jln da aku tau sangat la..besannya tuan sadiq segaraga lagi aku kenal..hahaaa...
dok sblh uma aku tu.. :)

"Zaman sudah berubah... dunia semakin maju..."
helloooo geng,maju2 aku pon aku still ingat lagi k..3 abdul kan???betol tak??hahaa..
berdekah aku dok baca chating korang..hahaa..
aku tengok cite tu tapi tak bape alert tang nama die..
hihikk..
wahh..nak aku pilih ke???
ko pilih dulu la Naz..
hahaa..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mieynna,
aku da paham..
terang tanpa dengung..
hahahaaaaa..
wah,ni mesti ayah ko dok bukak cite tu berulang2 kali ye dak???
abes tu,hafal suma character dlm cite tu..hahaaaa..
bagus..aku pon minat cite2 evergreen tapi org bukak baru aku layan ler..
hehee..
bagus2....
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro DJ Epoi,
lu sik bz je bro..
hehee...
:)

p/s: Mieynna,DJ Epoi wish kat ko tu...
jawab...!!
:P

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
tau xpe..
ak da leh hafal skrip cite tu da..
hehehe..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

Dj epoi..
makaceh...

Naz berkata... [Maklum Balas]

aduhai... senak prankeas dan tulang tunjang aku tahan gelak.... hahahaha....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mienna,
kalu gaya gitu ko da boleh digelar mienna astalavesta..
hahaaa..
camne ok tak nama tu???
:p




Naz,
hahahhaaaaaa.....
nasib baik diafragmen ko tak mengecut ketika prankeas dan tulang tunjangmu senak..kalu idak makan nasik berulam jantung ismet ulam raja dlm 'sana'..
hahaaaaa....
adoyaiii...
:p

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

sedapnye nama tu..
hahaha..
g check komen aku kat binary code tu...
=p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

kak amieynna, budak man ni memang suke bagi nickname kat orang len ikot suke ati die je... hahahahaaa....
naseb baek die tak brape tau name2 crite2 evergreen yang len, kalo idak, abis sume name die bagi nickname apekejadahnyentah kat name2 tersebut...

hahaaaa...

krepek mulai garing....

=D

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku gelak x habis lg nih... hahahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mienna Astalavesta,
oit jgn cakap kat sini..
nnt org len bace..
ayoo...
:)



Fina AlbuQaqi,
aku tau tapi tak bape nak tau..
hehee..
da garing..
waduhh,tak sabo aku nak rase..
nak cikit cik Fina!!!!



Naz,
bebaik jgn sampai bertabor gigi tok misai nnt..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ni tok misai senyum dtg :}

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

jeng3x...
die datang sambil bertongkat siku..
jentayuuu...

Naz berkata... [Maklum Balas]

bertongkat siku x per.. jng bertongkal ali atau bertongkat warrant...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tongkat siku bertongkang dagu..
jentayu...

tongkat ali ler sodapp..warant pom ok lagi..
jgn tongkat kacip udah ler..
hehee..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

huhuhu... ada kena mengena dng yg hidup ker?

hehehe... pandai mu wat kerepek kacip... ;p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
haha..ini takdak kene mengena antara yg idup atau yg da mangkat..
juz for release tension..
layan lagu shiela majid sodapp jugak kdg2.. hehe..

dak eh..kepek tu bukan aku buat tapi itulah kepek cik Fina *tuutt* yg die buat aritu..tak sesuai utk kita utk kaum hawa jer...
itu yg die sensored..
hahaaa...
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

oh.. kalo lagu tu, pokcik rasa senang skali... hehehe...

cik Fina kita tu manada masa nak wat kerepek... skrg ni dia dah busy... tinggal kita berdua jer Man...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

walupon ati teman rasa tak senang ati tak btrus terang..hahaa..

die tak bz,tapi buat2 bz..
ahakk..
aku kenal die tu..
yoyo'ooo je aku..
kita berdua je pon da boleh gamatkan forum..
kahkahkah..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ooo... kiranya statement ko baru td tu brterus terangla eh... chesz...

tp kalo tambah sorang lg mesti lg hangat kan?? hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahaa..aku tak cakap..
:p

masalahnye die taknak join..
hmm...bz..bz..bz..
hampa daku..
:(

Naz berkata... [Maklum Balas]

x perlah... Fina kan baru nak masuk skolah... biarkan dia uruskan apa2 yg patut. Cik Aminah mana? ni kan n3 dia...?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ntah tadi die habak,die banyak assignmt nak setlekan..tension lg dgn presentation..hahaa..
dis week maybe die balik JB..
aku nak paksa die soh payong movie..
hahaaa...

Naz berkata... [Maklum Balas]

pompuan x suka paksaan. ko kene pakai ayat2 manis yg memukau jiwa dan raga beliau... ish... dia baca x?

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

Naz..
sy masih dsini..
sempat baca ape yg korg bebelkan..
tp xsempat nak mmbalas..

Man,
nak paksa aku payung ko?
payung UM aku ada byk laa..
ade mcm2 kaler..
nak pink ke, hijau ke...
hehehe..
nnti tgk jgn tegur..
kite main 1,2 jus ek..
sape kalah..
kene payung..
ngeh2..=p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

sape kawan dgn aku jiwa kena kental..
takleh hati tisu termasuk pompuan..
hahaha...
ayat2 manis aku bebentuk paksaan..
paksa rela..hehe..
die bace Naz oiii..
=)



Minna,
boleh gak payung UM,tp aku nak wanee ijau@biru taknak pink,boleh??
hahaa..
1,2 juz gerenti aku menang..
jgn pertikaikan..
:p

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
jgn overconfident..
nnti nangis teresak2 dpn kaunter beli tiket kalau kalah..
hehehe..
nntikan kepulngan aku ye..
=p

Naz..
jgn kutuk2 kite..
kite baca tau...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

tak sangke ko cam ni man...
takpe la... berterus terang la ko... suke ati ko la man...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

Fina..
jgn merajuk...

Man..
ape ko da wat kat fina..
ayoo...die merajuk..
xtaw...

Naz berkata... [Maklum Balas]

huhuhu... gua cuma baca dr kejauhan ini... samada ko dipayung atau memayung... hehehe...

Miena, soli la sis... bukan kutuk la.. borak2 jer.. :)

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

bro naz..
xkesah laa..
kite main2 je..
bro, nak ikut tgk muvie?
leh payung kami berdua..
hahaha..=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ish... saya x nak kaco awak dan Man.. :)

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

bro naz..
xde maknenye mengacau...
=p
kite ikhlas mengajak...

Naz berkata... [Maklum Balas]

jauh la.. kat johor... u all tngk dulu, pas tu hapdet la dlm blog.

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

bro naz...
okies2...
lmbat lg..
2mgu lg..
=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ala.. pejam celik dah sampai 2 minggu.. :)

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

bro naz..
masalahnye skg asyik celik je...
ni pon ngah celikkan mata yg da nak pejam...
asgment2...=(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

heloooooo Malaysia...
kehkehkeh..soli ye mengacau line..
hehe..
payung kembang payung kuncup..
mane satu??
awal bulan payung kembang tapi dlm jangka masa 2minggu lagi mulai kuncup..
hahahaaaa....
minna soh bro Naz payung ye sbb payung die slalu kembang memanjang..
kehkehkeh..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku tak pakai payung... tp pakai baju hujan. hehehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

takpe la baju ujan ko klu pakai yg GIVI brand punya dah tentu tak basah klu pkai yg tesco made mmg basah jadi kita klu nak berteduh kne menumpang kat org yg tak basah,rite???so anda la yg paling ideal dan sesuai..hahaa..

lifeiss berkata... [Maklum Balas]

hekkkk!!!
aparaaaa~~
haha..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha... aku x pilih brand.. janji boleh pakai suda... tesco brand ok per..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

a'ah..ok ape ke hei beb..
blum sampai lg destinasi da lencun basah..camne!!
aku sure klu ko naik moto,ko gerenti pilih GIVI brand..hahaaa..
konklusinya,berteduh la pada org yg slalu meneduh..hahaaa..