Cara Baru Penyebaran HIV.. Berhati2..‏

Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya.. Sila baca artikel berikutmengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa. Tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati.. Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih :
1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.
2. Di kawasan permainan kanak-kanak.. Satu lagi kawasan pilihan penagih. Terdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.
3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk dikerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi ''Welcome to the real world, youare now HIV positive''. Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati..
. 4. Di Georgia & Florida, ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman.. Jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling.. Mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.
.
5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampur kandungan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos. Order di tempat lain.
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

13 komen:

Naz berkata... [Maklum Balas]

Pergh... sungguh x bertanggungjawab saper yg buat kerja keji ni. kalo dah kena, jng nak sebarkan kat org lain pulak.. agak2 kat Malaysia, ada tak kes mcm ni??

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

alamak..bahaya niii..pasni tgk movie bw kusi malas lahhh..huu~

bahaya ada d mana2 jua..
=]

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

banyak jahat lah ini orang...
tp, gila org nih kan ada memacam....

minta dijauhkan lah dengan perkara2 camni....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
diri da kena tak jadik masalah bg die nak pikir keja betul atau salah..
yg penting die lagik gumbira jika ramai lg senasib dgn die..
boleh buat persatuan..hmm..
kat Malaysia aku tak tau,harap2 penduduk Malaysia boleh berfikir secara waras lagi..itu suma sudah ketentuanNya.. :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Anem,
kantoii nampaknye anda sangat gemar menonton cinema..hwawawa..
awat cik anem tak bawak mangkuk cik anem??hehe..

ingatlah org tersayang.. :p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
kepala org yg giler2 pon lain2 gak..hehe..

harap2 laa..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

org kapir ni memang dah mereng. dah la wat mender2 salah smpai kena hiv. pastu saja nak kasi jangkit kat org lain. bila baca n3 ni, aku jd was2 nak masukkan jari dlm token syiling..

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

saya ni budak belajo agik..mana ada duit nak tgk movie selalu..huuu..
klu movie menarik br tgk..

cik anem blom order agik mangkuk tersebuttt..heee..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Tapi Naz bagaimana pulak yg kat Malaysia nih??adekah suma yg menghidap virus ni org kapir??
emm..majoriti org melayu bro..
mungkin warga Malaysia bole berpikir scr rasional lagik kot..
hmm..konklusinye,berjaga2 slalu..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aih,UTM kan manyak sponsor??
paling kureng pon loan PTPTN..
hehe...tapi slalu member yg payung kembang btull tak??hahaa..

takpe la,sejurus cik anem suda meng'order' habak mai kat chek nooo...:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man, betul tu.. kita kena sentiasa berwaspada.. semoga kita x terkena.. amin..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Aminn...
MasyaAllah,takleh bayangkn aku woo..
mintak2 dijauhkan..

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku juga begitu... amin..