Kekasihku Seru..

Sebelom tu, korang jangan judge aku as JIWANG k.. Juz wanna share satu cerita tentang CINTA SUCI nih.. Walau jauh manepon kalau da kate cinta tu takleh watpo ar, right?? Layanzz..
.
Cerita ini mengisahkan tentang seorang lelaki yang bernama Jimmy..
Dia ni org Johor.
Die ade awek name Julie. Julie nih dok kt Perlis..
Diorng nih x pnah jumpe sblom nih, juz msg n call aje..
Gamba pon diorng x pernah tengok sbb mereka hanya memakai Nokia 3310i..
Diorng da x tahan nk jumpe sngat2.
Diorng pon berpakat akn berjumpe pada hari raye pertama..
Dan diorng brcadang utk berjumpe di rumah Julie..
Julie telah beritahu keluarga dia yg Jimmy akan datang beraya ke rumah mereka..
Pada seminggu sebelom hari raye, Julie terlibat dgn satu kemalangan..
Mayat julie selamat dikebumikan..
Seluruh keluarga Julie sngt bersedih atas pemergian Julie..
Julie di dapati terkoban dalam kemalangan tersebut..
Akan tetapi, Jimmy tidak mengetahui hal ini..
Kebetulan,hp Jimmy rosak pada hari kematian Julie..
Sehari sebelum raya, baru lah hp die siap dibaiki.
Apabila hp da ok, Jimmy terus msg Julie..
Mesej yg dihantar oleh jimmy tersebut semua di'reply'..
Pada hari yg ditetapkan, dgn alamat yg pernah diberi oleh Julie kpd Jimmy..
Jimmy bertolak dr Johor pd subuh awl syawal, dan smpai di Perlis pd ptng ari 2 juga dengan memandu kereta Proton Wira 1.6 kepunyaan kwn baiknya.
Bila smpai shj dirumah Julie, dia terus bagi salam dan memperkenalkan diri kepada ibu bapa Julie...
Ibu bapa Julie pon menyuruh Jimmy duduk..
Mereka perbualan dgn bertnya tntang diri Jimmy..
Tetapi mata Jimmy terjenguk2 ke arah dapur dan bilik2 yg ade dirumah tersebut kot2 ade Julie keluar atau menyorok dari dia..
Jimmy semakin tidak senang duduk..
Setelah lama berbual, Jimmy pon tny pasal Julie kerana beliau tidak tahan nk berjumpa dgn Julie..
Ibubapa Julie menyarankan supaya Jimmy banyak bersabar.
Jimmy semakin hairan,dan bertanya kepada ibubapa Julie,"kenapa mak cik ngan pak cik?? ape yg da berlaku pd Julie??".
"Julie telah meninggal dunia" kata ibu Julie..
Jimmy semakin kehairanan..
Jimmy bertanya "bila mak cik??sbb apa??"
Ibu bapa Julie pon menceritakan tentang hal kejadian..
Jimmy agak terkejut. Tetapi jimmy tidak percaya kerana beliau ade sms dgn Julie sebelum berangkat ke Perlis.
Jimmy pon tunjuk semua sms itu kpd ibubapa Julie..
Setelah membaca dan melihat no telefon tersebut, ibubapa Julie hairan kerana cara sms dan no telefon itu memng Julie yg punye.
Utk mendapatkan kepastian, ibubapa Julie bawak Jimmy ke tanah perkuburan Julie..
Jimmy masih x berpuas ati dan mengorek kubur Julie.
Memng betol Julie sudah mati dan berada di dalam kubur tersebut..
Jimmy semakin hairan dan ketakutan.
Sebelum Julie meninggal, Julie telah berpesan kpd org tua die supaya kalo dia mati, tanam skali hp die sbb die terlalu syg kt hp nih..
Ibu bapa Julie turut menceritakan hal ini kepada Jimmy..
Jimmy pon cuba sms Julie di depan ibubapa Julie,"awk ngah wat pe??"
Tidak lama kemudian, hp Jimmy berbunyi dan ade satu sms diterima, apabila buka shj sms tersebut, kesemua mereka terkejut beruk kerana sms itu dibalas oleh Julie dan sms tersebut berbunyi "x de wat pape pon.. awk da smpai ke??"
Jimmy semakin panic dan membalas "ibu bapa awk kata awk da MATI??"
Dan Julie pon balas "memng sy da meninggal.."
Jimmy cuba beranikan diri dan membalas semula sms tersebut dgn "ABES 2,MCM MANE AWK BOLEH BALAS SEMUA SMS SY??"
Tidak lama kemudian, hp jimmy pon berbunyi lg..
Kesemua mereka menjadi semakin panik, takut dan mcm bermain difikiran mereka semasa jimmy hendak membaca sms tersebut..
Apabila mereka baca sms tersebut, mereka jd terkejut BEROK & kehairanan n terpinga-pinga.
Kerana sms tersebut berbunyi
"DIGI ADA DIMANA-MANA"
hahahahahahahaha...
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU.. :)
Best Regard,Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

44 komen:

Bla3 berkata... [Maklum Balas]

wakaka..:))
bleh tahan cite nii..
promote digi nmpk..:)

aWekCLunK berkata... [Maklum Balas]

punye suspen bc.
dgn ati yg bergetar,
jantung hampir terkeluar,
last2 digi dpt nama.
brapa digi byr wt promosi??
ghee~

Idalara berkata... [Maklum Balas]

hurmmmmm....suspen je hysman ni..udah le akak dok sorg2 mlm ni..anak2 kat rumah kakak diaorg..hehehe..tapi akak ni tidakle penakut sgt pun...
mula2 tadi rasa suspen dah sedih je baca citer ni...tapi bila sampai hujung2tergelak pulak dah..pandai ye buat citer lawak...wah promote digi nampak..

Nur Farhana Abdullah berkata... [Maklum Balas]

Adoiyai.. Trgolek brguling-guling baca.. Haha.. Jiwang tol.. Hee.. =p

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

ohhhhh....
nasib baik akak pnah mendapat email cerita sebegini...

kalau tdk, tertipu den...
:P

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bla3,
thanx coz sudi menjenguk teratak teman yg tak seberapa nih..hehe..
bukan pomot digi tapi memerli..
hehee..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aWekCLunK,
hahahahaaa...
berjenaka dihujung minggu..
thanx sudi singgah sis..
digi tak bayo,punyalah kedekut die cuma bagi tendang badut kuning tu scr percuma..hahaa..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
akak dok sorang2,kesiannye..
nape anak2 akak tinggal sane plak??
gurau senda perlu dalam kehidupan..
takkn nak stret ajo...kan??
somtime perlu release yo!!
den tak pakai digi tapi memerli tang coverage digi yg slalu digembar gemburkan sbg coverage terhebat..padahal...hehee...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana,
Baik2,jagn jatuh katil udah ler..
hehee..
jiwang??aderkah???
heee..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
Hahhaha..naseb baek yo..
saje kak nak release tension kak..
selamat berhujung minggu...
:p

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

haha..
lama aku xtgk blog ko..
lawak r ko..
so pasni kene tukar digi la..
=p

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Buat lawak hujung minggu ka Lu? hehehe... pasni bulehlah tukar line DIGI... kehkehkeh...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mienna,
ko tak tgk blog aku camne aku nak jengah blog ko??hehe..
aku paham ko bz final nih..
hahaa..
klu ko tukar digi,bermaksud suka line ko ade lorr..aiyoo..
manyak woo..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro Mirul,
Waalaikumussalam..
release tension hahaa...
ingat digi ingat toyol kuning..
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ish.. misteri sungguh. smalam aku komen hari ni dah x der.. memang misteri sungguh seperti n3 ko ni..

>intro dan part tengah criter ni memang best dan saspen.. bila part endingnya.. huhuhu... :p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
hang pakai DIGI kan??
aku tau,aku nampak wajah ko seiras dgn lembaga kuning tersebut..
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hehehe... serupa ka??

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

oo..
kire membalas dendam laa yer..
xpe2..
=p
line digi xde coverage kat umah aku laa..
tp aku da byk sgt no laa..
hahaha..=p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
serupa noooo..
cuma perot kasi maju lagiii...
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mienna,
tau tidak mengapa...
dush!!
hahaa..

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

brape byk komisyen dpt dr Digi nie??

Naz berkata... [Maklum Balas]

prot aku akan maju bila lepas makan. klako aku tengok ghupa aku dpn cermin time tu... hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Acu,
den dapat -30% je..
heheee...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
hahahaaaa..adoiii...sakit perott..
sempat lagi tu nak pandang cemin..
ceh..nak tengok sama ke tak dgn lembaga tu ye??hehe..
:p
nnt boleh skodeng kat blakang pokok..hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

heheheh.. jom kita skodeng sama2.. ;p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

yok.............
tak sabooooo wooooo....
hahaa...

hang tgk sape ajo sape nih???

Naz berkata... [Maklum Balas]

tak saber yer? amek ini teropong... skodeng la puas2.. hahaha...

er.. tu dikira ajar ker ha? ;p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

teropong tu watpe beb,gwa takmen teropong2..gwa direct..
astagfirullah..public komen dok cite benda ni..sensored woo..
hehee..

iye lor..ajar ke jalan berunsur kegelapan..heheee...
tak ke?? :p

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku pun nak beristigfar mcm ko jugak.. astagfirullahalazim... kalo cam tu jom ke mesjid pulak... :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

mari kawan..
kita dengarkan tazkirah selepas solat isyak..
kita muhasabahkn diri kita yg da lama dimunasarawakkn..
adoiii..
solat isyak pon belum..
hehee..
kantoii...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
ko promote digi..
tp sendiri xgune digi..
setahu aku..
digi ni..
mcm org2 lame je yg gune..
hehe..=p
maap klu salah...

Naz berkata... [Maklum Balas]

wooo.. ada tazkirah la.. lama suda aku x berjemaah kat mesjid slain hari jumaat. ish2x.. ni yg rasa berdoser ni...

Amina, bukan dg ker pendatang asing slalu pakai?

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

naz..
mcm btol je..
agak2 mesti iklan digi sampi kat negara dorg kan?
hehe..
-maxis dihatiku-
-celcom dijiwaku-
haha..

Naz berkata... [Maklum Balas]

Amina..
agaknya la kot. tp memang dg fokus kat pendatang asing. rata2 pokcik2 endon kat sini suma pakai line dg...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
aku setia dgn celcom..
dr zaman TM Touch sampai la ni Celcom tetap dihati aku..
tak penah tuko..
aku penah skali pakai dg as 2nd tp skjp je lepas clash tak pakai lg..
kihkihkih...
tak mcm ko Minna..
klu bole suma brand ko nak konker..
hehee..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
aku pon da staun lebih tak dngar tazkirah kat masjid poly..
dulu slalu time blajo..
astagfirullah..
ape nak jd dgn aku nih..

mmg dg slalu mat2 jebeng pakai..
bangla pon turut..hehe..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..bukan konker yer..
skadar mencuba..
klu best..best laa..
digi pon aku ade dulu..
as family number..
tp skg sume da tukar maxis..

wah..frust sgt smpai xmo gune digi lg ke??

naz..
aku ingat foreigner tu dr negara omputih..
kihkih...=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

maknanya kita kena rajin2kan kaki ke mesjid. kalo lama x gi, jawabnya berat la hati tu nak berjemaah...

Idalara berkata... [Maklum Balas]

man..mlm2 akak selalu tinggal sorg2..anak2 g surau..tapi tklah lewat sgt baliknya..mujurlah akak ni diberi sifat keberanian..wah..terlebih sudah!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
coba ko coba..
aku nih yg nak tepon ko problem nak carik mane satu no sebenar ko..
aiyoyooo...
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
betol tu bro...
klu da bese pegi masjid,bila skali tak gi rasa mcm nyawa melayang..
begitu lah perasaan gwe..
tapi skrg nih..hancuss..
hmm.. :(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
wahhh..terlebey sudah..
baek2 kak..kat blakang tu ape ye??
ade sekor lagi bawah katil..
jeng3x..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

hmm.. kalo camtu kita kena start dr mula la. memula penuhkan dulu solat 5 waktu. pastu semayang brjemaah 1 waktu sehari dulu kt masjid. pastu 2 waktu pulak, pastu 3 waktu sampai kelima2 waktu tu kita boleh berjemaah tanpa tinggal. sesungguhnya Islam itu indah dan mudah... :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

betul tu bro..
tapi style aku trus terjah je masjid dulu2 la..
hehee..takde step..
sebab aku klu kat uma sewa dulu susah skit nak solat nak lagi mmbr aku kepala senoneng suma..
yg penting nawaitu tu..
klu kate nak buat,buat laa..
jgn lengah2kan..
hehee..