Maid Yang Terlampau!!!

Tadi pagi aku dapat email dr Kak Nurul a.k.a. Tukang Cerita.. Aku da lama gak perasan video nih dalam tenet tapi tak sempat nak share. Jadi Kak Nurul da email, aku try hapload & share skit pasal video nih.. Dalam blog Acu pon da ade. Sesape yg nak tau dgn lebih lanjut jenguk kat blog Acu nih.. Jadi sesape yg da tengok video nih abaikan je la ye..
Memang kuang ajo Amah nih.. Klu aku dapat, aku bagi sejibik smackdown & tanam idop2..
So Beware!!!
"Can you imagine if those were your kids ? Crazy maid! No way to employ a maid without "full time supervision"... Maid can never be trusted no matter how good they maybe!!! They're No. 1 liars esp. indon maid. Altho captured via CCTV but wats the damage on the kids off camera???"
Best Regard,Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

63 komen:

I am Karl berkata... [Maklum Balas]

M.E.N.A.K.U.T.K.A.N

nseb bek my siblings sume dh besa2

hehe

my maid xleh la nk buat bukan2 kan

hehe

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Salam Hysman....

Tq sebab publishkan video ni....
~akak nak suh, tp tak tertulis sebab bz sgt td~

Wpun akak dh tgk lbh 10x video ni, air mata akak masih menitis setiap kali menontonnya...

mungkin kerana akak mempunyai anak yg hampir sebaya dgn budak yang didera itu.....

Emosi akak memang benar2 terganggu...
sering tbayang2 video tu...
Mungkin akak emo...
tp, bg akak...
itu naluri seorang ibu....
yang mengandung dan melahirkan...
kalau bukan ibu pun menitiskan air mata...apatah lagi kami sebagai ibu...

Akak mbayangkan kesakitan dan kesengsaraan yg ditanggung oleh bdk itu....
kalau anak akak sendri terpijak akak pun, akak dah menjerit kesakitan....apatahlagi dihenyak2 begitu...

walau apa sekalipun agama dan bangsa budak itu...
akak doakan dia selamat...
tiada kesan berpanjangan dr penderaan itu.....

Kesian....

~air mata masih menitis masa menulis komen ini...
Emo kah akak?
:(

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku da tengok sbelum ni.. memang kurang ajo sungguh. patutla ada kes mcm nirmala bonat. buat kerja mcm @&*%...

Bla3 berkata... [Maklum Balas]

argh!!..tak sanggup aku melihatnya..
manusiakah ni..slmatkah budak tuu????..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

isyh..kejam nye maid tu..
nampak sgt xikhlas dlm mjalankan tugas..
ciannye dak tu..

kak lin..
itu bukan emo namanye..
org yg punye perasaan..
akan rasa sedih..
jahatnye maid tu!!

FiNa berkata... [Maklum Balas]

!@#$#$%$@#%#$^$%&^$%&$%^@#$^#^T$^$%^$%^%^@#^#^$6^@^@^$%^%Q!#$%$&%^*&^*(&*(&*(*)*()&$%^#^%$^$%^$%#$@^%&#!!!!!!!!!!

ish!!!!!!!!!!!!!
geram gile aku kat betino tu!!!
eih!!!
!%$#$^$^$%!!!!!!
aku tak abis2 nak mencarut nieh!!!
saket ati....
adik aku pon beso budak tu gak...

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

gila ke apa orang tu??
sakitnya ati.
rasa mcm nak suruh je petir panah dia,
biar rentung kat situ.
busuk punya org!!

marah ni tau..

wanieweng berkata... [Maklum Balas]

xbley tgk bende2 camni :(

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina..
mencarut apa tu? punyalah panjang mcm mantera jampi jer. hahaha... lama dah x kenakan ko. rindu ler.. hahaha...

panggil aku shEh berkata... [Maklum Balas]

my god!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
Naseb baek suma da beso panjang..
klu ade yg kecik pendek kena beware slalu..oraitt..
:(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
Waalaikumussalam kak..

Tq jugak coz emailkn saya vid nie..
bg alert skit kat warga manusia yg alpa nih..

Hati sorang ibu kak,sape yg tak tersentuh tgk anaknye darah daging sendiri disepak,dipijak mcm tu skali..itulah dinamakan IBU..

klu akak n en.hubby gi keje,Izzah n Jiha sape jaga kak??akak ade maid ke??

pada saya akak tak emo..
itu mmg patut bg yg dinamakan IBU..
naluri keibuan..
saya tgk tapi tak menangis tapi geram giler,klu saya dapat 'setan' tu..saya buat balik camne die buat kat budak tu..rasakan balik..

'setan' tu takde otak n perasaan kak..budak tu pon bukan tau pape pon.maid tu buat keje tak ikhlas,baek takyah keje..

saya kesian tgk budak tu,barangkali die trauma sampai la die beso..kesian..

Akak tak emo..it's natural as a mom.. :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
ntah Naz,dulu masa kes nirmala bonat tu,kita dok kesian kat maid n maki hamun cina kopek tsb..
tp bila kes mcm ni tersebar,buat kita pikir 2-3 kali..sape salah sape betul nih..
hmmm...
:(



Bla3,
tak sanggup pon bla,
inilah kenyataan bagi kehidupan manusia di akhir zaman nih...
kena trima.... :(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
aik,tak study ke??
aiyooo.... :)
Minna,Tukang Cerita as Kak Nurul lorr not Kak Lin..
teeettt.. :p



Fina,
aku pon sependapat dgn Naz,ko jampi serapah ke??
ooo..ko menghilang lama ghupanya dok menuntut ilmu Degawan ye??
hahahhaaaa..tak lama lagi ko jadik Degawati lorr... hehe..

sabo Fina,tarik napas...hembus!!
umat di akhir zaman.. :(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Lili Puteh,
iye samolah dgn den..
sakit ati ditahap 8 petala nih..
bukan takat busuk je tapi jadi bangkai bernanah yg sungguh jijik..
huh..



Wanieweng,
we have tu face it... :(

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku rasalah, mana ada org nak sepak terajang sesuka hati kecuali ada sebab. mungkin majikan suruh buat bnyk kerja.. tp kasi gaji sikit atau x kasik langsung. si maid pulak pendam jer dlm hati.. last2 nak lepaskan geram, anak majikannya jd mangsa. pas tu majikan tau, terus dibalunnya maid tu smpai parah.. huh.. mcm2 kan manusia ni..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

teett..
alamak salah org..
maap ye akak nurul..
hehehe..
adeh..
malu den...

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Emmm...mungkin btoi kata naz kot...
geram kat majikan..
bdk tu jd mangsa...
mungkinlah...cerita sbnr, kita tak tau...


Amieyna amin...
tak per dik...
nak panggil dato ct pun akak tak kisah...

:p
teettttt......

Idalara berkata... [Maklum Balas]

Ya allah..akak menjerit bila tguk aksi maid yg mcm binatang tu..menitis airmata akak man..sedihnya...lebih2 lagi bila akak kenangkan anak2 akak..tak sanggup akak nak tguk perbuatan maid yg tkde otak tu..
sedihnya..
berhati2lah bila cari maid,jgn percaya 100%.

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

kak nurul..
sowi again..
hehe..

k2..
pasni org panggil akak..
dato' k..
eh silap..dato' ct..
ngeh3x..=p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
aku pon sependapat dgn ko..
hmm..tapi takkn la maid tu takleh pikir budak kecik mcm tu disepak terajang..sedangkn die sendiri boleh pikir klu dia sendiri diperlakukan sebegitu rupa..
hmm.. :(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
malu pi maen daun semalu..
hehee..



Kak Nurul,
kita hanya melihat dgn video nih tapi tak tau sebab punca utamanya..
tapi mmg kesian tgk budak tu time kena tendang n pijak..
zalim woooo..
tak sangup kak..
:(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
ibu mana yg tak menangis jika darah dagingnya diperlakukan mcm kain buruk sebegitu rupa..
mmg zalim tahap dewa2 nih..
tapi tak suma kak..
ade maid yg betul2 baek..
klu tersilap pilih yg jadik mcm2 tuuu..
hmm..
:(



Minna,
dato' ct jgn sebot k..
sensitip..hehee..
ex gwe..
:p

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
lama da xjumpe daun semalu..
dulu mase sekolah..
bende tu jadi mainan..
hehehe..
setianye kamu kat dato' ct ek...
tp ko kene bela misai..
baru laa die bleh terpikat kat ko..
ngeh3x..

Naz berkata... [Maklum Balas]

org kalo dah skit hati, mcm2 dia boleh buat. asalkan hati dia puas... aku pun x nak amek maid. lg elok sndiri uruskan rumah. kalo ko nak pilih bini, cari yg rajin. supaya x payah amek maid..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aah!!!
setju dgn naz..
stuju yg mane??
sume aku stuju..
terutama yang last skali tu..
heheheh
man, jangan tunggu lame2...
seruan ***** tu..
hhhehehehehhe...

huh???
ape aku mrepak kan tadi??
ntah...
lalalalalalalalalalala
hikhikhik....

p/s: aku pon rindu gak nak goreng krepek dgn korang...
hehehehehe

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina, ko seorang rajinkan? Man tngh mencari pompuan yg rajin mcm ko utk dibuat bini.. compom korang x payah amek maid. amacam? ;)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
a'ah..dulu kat skola byk betoll pokok semalu...
sampai aku pon tak de rasa malu nak tarik suma pokok tu..hehe..
ok gak..
nnt aku bela misai cam datok k..
tapi aderkah berhasil idea tersebot??
hehee..
takpo lah..
ku tak berminat bela misai..
hahaa..
ku ni insan tak sempurna..
chewahh!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
insyaAllah..aku akan ikot nasihat ko tu..tapi klu da jodoh dgn org pemalas camne bro??
alamatnye kena amek maid jugak ler..carik yg baek,chantek..
klu aku kawen laen jgn balame aku plak..salah si bini...hehe..

soal carik bini ni takyah pikir dulu..
tunggu aku jadik jutawan bru boleh layann...hahaa..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
oit.....ko suma stuju jer..
umo aku baru lagi weii..
nak buat ape tunggu lama2..
ahakkzz..
aku tunggu ko grad lorr..
bleh kaa???:)

hang da start balek biznes kerepek kaa???awat da lama menyepi??
kerepek ko tak laku kaa??
hehee..
mari kita goreng kerepek berjemaah..
meh yok..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
aik..nak tolong adjust ke??
atau utk diri hang sendiri bro??
jgn la begitu kawan..
segan den...
ceh!!!

(Naz,koooooooooo.....)

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo dah jodoh ko dng pemalas, terpaksalah ko jd perajin. hahaha...
tp jng smpai queen control...

hahaha... ko ada hati nak amek maid cantek ker? woo.. x larat nak mkn nasik minyak kat indon. jauh woo...

kalo ko nak jadik jutawan,ko tukar saja rm100 dng matawang zimbabwe.. hahaha... time ko dah boleh jadi jutawan dan berbini... hahaha...

aku tolong sajer. yg laen pandai2 la korang... hehehe... mcm suka jer Man. hehehe... kita tunggu di pihak empunya badan pulak. kata org senyap tanda setuju... ;)

(aku dah tua, nak cari org yg sama tua juga.. hahaha)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tak sanggup aku jadik perajin tang etika dlm umah..
tak sangup woo...
lebih baek clash..
takleh buat bini cam tu..
hmm.. :(

sesungguhnya jauh wlucamane pon klu da cinta lautan api pon sanggup direnangi..chewahhh..
lagipon klu dpt org sana ku boleh juga jadik jutawan segera..hahaa..

oh,sekiranya begitu aku terpaksa cari bini di zimbabwe la??
oh tidakkkkk..takooot gwa woo..
sisih.. hehe..

suka???aku dengan suma yg dinamakn makhluk Allah aku suka..tapi gwa tertungu juga jawapan dr empunya badan..chewwaaahh..
hang jgn nak bergosip..aku juz kiddin' aje k..

ko muda lagi la Naz..tak baek ko ckp camtu weh..
yg ko pon jgn dok bz keje je..
take ur time for ur life geng..
gwa tak sabar nak makan nasik minyak ko..hehee..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahahaha... minda mu sama dng minda ku la bro. hahaha...

hahahaha lagi... ye betul2 tu bro. kalo dah jodohkan? selat Melaka sanggup direnangi. boleh jd jutawan segera...

ish, ko nak ker berbini gadis zimbabwe? hehehehe... lagi jauh tu. x larat aku nak naik flight jd pngapit ko...

haa.. kantol. ko suka kat Fina kan??? hahahaha.. aku sudah tahu dng jelas tanpa bersuluh lg... mana cik adik Fina ni... dia senyap jer. maknanya... jeng3x... x saba aku nak tunggu...

ala, kalo ko nak makan nasik minyak aku skrg pun bleh. nnti aku masak nasik pakai periuk karan dan tambah minyak sikit. pas tu ko bolehla rasa. hahahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kate kita geng matrik algebra mesti sama minda kita di tahap super saiya nih..
hahaa..

tp klu boleh selat inggeris lagi wokey..hahaa.
waa,taste nk tinggi..huhu..

takpe,nnt aku support tiket flight ko tu.kan aku kat sana da jadik jutawan.hahaa..

Naz,hang jgn dok loklak noooo....
ku hanya bercinta pada si 'dia' saje..chewahh..
oit,ko tak sabo dok tunggu??
ku juga,ku tak saba tunggu janda tersebut..
oppstt...
adoiii,giler dok aku layan..
hehe..

ah,nasi tu buat ape bro??
aku nak nasi jagung ke,briani ke,tomato ke, utk undangan mjlis pewrkahwinan mr.Naz & tuttt..
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

ala... malu2 pulak brader ni.... nasib si dia blum baca lg... hahahaha... x per, kita tunggguuuu...

ko nak nasik tomato? nnti aku g bli kat kedai. hahahaha...

alhaqimi berkata... [Maklum Balas]

2 tahun je kene minah indon siyal ni..

kalaw dapat la, mmg aku hiris hidup2 pastue perah asam limau..

tak kesian ker kat budak tue!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
klu si 'dia' plak yg baca ape kes??
mati aku woooo...dush!!!

pegi ar beli..aku tunggu nih..
hahaa..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

alhaqimi,
ni bukan takat siyal tapi '*&$%#%'..
aku boleh bayangkan camne rasa klu da dihiris pastu perah air asam..
mabelesss...hehee

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aku da bace da...
nanti aku fikir dlu..
solat istikharah dlu...
wawawaawa...

aih????
apahal lak aku yang kena???
awek zimbabwe tu camne lak???
huhuhu...

alhai naz,
kalo ko da tue,
jangan tunggu lama2...
cpat2 kawen..
ngeh3...

amende nieh???
ha???
tak paham???
amende??
ntah...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man..
si 'dia' dah baca la.. hehehehe....

alamak kedai tutup. dia tulis, 'balik zimbabwe'...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina..
solat istikharah? ish.. Man dah kena madu ker? siapakah mamat sorang lagi? adakah jejaka dr zimbabwe? hehehe... jutawan tu..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

naz, ko tak bace ke perkataan 'awek' tu???

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
aku tak gentar lorr..
hehe...dlm ati..
matiii akuu woiii..

panas juga mulut ko ni Naz,hehe..
rasa mcm nak amek fire extinguisher je kasi sembo kat mulut ko..dush!!
hahaa...
madu??madu lebah kot..
hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
'jejaka mix zimbabwe' tu lebih segak dr jejaka laen seantero dunia..
pilih la 'si die' menjadi pacar mu..
nnt hang boleh jadi jutawan segera..
hahahhaahaha...

p/s:takde kena mengena yg idop atau yg mangkat hanya sekadar hiburan semata2..
jgn nakal2 ye..

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina..
awek? x prasan pun... hahahaha...

Man..
mulut aku dah diinsurankan... fire ext dah kong dah. x boleh guna... hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz hang pakai insuran ape??
etiQa kaa???
patot la pandai berbahasa...
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ntah.. aku lupa. main potong maybank sajer. apa nama insuran aku lupa da... nak kena bukak fail merah aku baru ingat..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

fail merah tandanya da expired woo bro..
ko kena renew insuran ko tu..
patot ler skrg nih mulut hang terlepas bebas je skrg nih..
haha..

Naz berkata... [Maklum Balas]

fail merah tu kaler cover aku sajer. nnti aku tukar kaler lut sinar pulak... hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

lutsinar bahaya beb..
nnt nampak tuuutttt!!!!
kuning wooo otak muu..
adeee jee...
hehe...

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo stakat nmpak sijil2 x per la.. rasa2nya otak hang yg kuning pesal pikio bukan2.. hahahaha...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

sudah! sudah!!
aku tgk otak korang bukan setakat kuning, dah oren da pon.. jap g jadik coklat.. pasru, jadik hitam pulak.. uish!! bahayo tuuuuuuuu..

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina.. jng la jeles ngan kaler kepala otak kitorang... hahaha..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ini hanya hiburan semata2 takde kena mengena yg hidup atau mangkat..
hehe..

Naz,
aku akan pikir ape yg ko pikir..
hahaa..coz kita lelaki..

Fina,
blog aku pon da makin byk wane oren itulah tanda2nya..
hahakk..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina mmg jelezzzzz....
haha

FiNa berkata... [Maklum Balas]

yih???
jelez apahal lak???
takde kne mengena dgn yang hidup atau yg tak hidup yer...
aku tak jeles laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Naz berkata... [Maklum Balas]

so, sama2 lah kita memikirkan perkara org lelaki selalu pikir.. biar Fina tertanya2 apakah itu... hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

mari..nnt kita berdua juga yg direffer Naz..
kasihan Fina..
hahaha..

kejelesan Fina terserlah..
huhukkk...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

tak jadi nak solat istikharah!

Naz berkata... [Maklum Balas]

dia jeles lg ker Man. senyap jer dia dlm 2,3 hari ni... hehehe...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina..
x jadi pulak? kenapa... nak wat solat apa pulak pas ni ?? ;)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

solat hajat..
coz trus takde..
haha