REQ: Selawat Syifa'..

Ya Allah, berilah rahmat ke atas penghulu kami, Muhammad s.a.w. yang menyembuhkan hati-hati, penawarnya dan kesejahteraan badan, kesembuhan juga cahaya penglihatan, dan berilah rahmat keberkatan dan kesejahteraan atas keluarga dan sahabatnya.
Nak sedut Selawat Syifa' ni, klik saje --> Hijjaz - Selawat Syifa'.mp3
Berikut adalah selawat syifa. Bacalah selawat ini setiap hari, berapa banyak pun tak pe. Kalau hafal lagi bagus. Insya-Allah dengan izin-Nya penyakit yang korang alami akan berkurangan... Bacalah dengan yakin kerana Allah s.w.t, sambil berserah sepenuhnya kepada-Nya.

Selawat Syifa' di atas dapat menghilangkan lebam, bengkak, gigitan dan sebagainya.
Caranya ialah ambil minyak urutan, lalu bacakan ayat Selawat Syifa' ini dan kemudian sapukan di atas tempat yang sakit. Insya' Allah dengan izin Allah maka hilanglah sakit atau bekas itu.
Selawat ni jadi popular bila ianya menjadi lagu tema ending citer Anak Betong..
Bagusss woo!!!
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

71 komen:

Eiba berkata... [Maklum Balas]

Alhamdulillah...semoga diberkati terus..berkongsi ilmu pengetahuan akan menambahkan pengetahuan kita juga...Amin...

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Salam..........Lu nih sememangnnya KREATIF......
Keep Tegar disamping ILMU untuk dikongsikan...

Naz berkata... [Maklum Balas]

chantekk.. aku pun dah lama nak carik lagu ni. tq bro di atas link sedot dan kegunaannya..

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,

Dah Sedut sekenyang2nya... TQ...

hazlin berkata... [Maklum Balas]

Salam,
apa khabar org Johor?

Salawat ni sangat bagus dan akak pernah amalkan untuk rawat anak yg problem nak g sekolah.

congrats Man dan akak dah seduttt...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Eiba,
Amin ya Rabbal Alaminn..
betul tu kak,100 markah utk akak..
kihkihkih..
:p



Bro Epoi,
Gwa tgh dok berusaha bikin kreatif bagi lawan itu sama Casa Epoiian..
boleh gwa join luuu nnt..hehe..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
waahh..iye ke??scr tak sengaja..
u r welcome bro..
hehe..
gud info for my gud friend..
=)



Bro Mirul,
Erkkk...adoii..
alhamdulillah..konyang..
hahaha.. U r welcome bro..



Kak Lin,
Waalaikumussalam Kak..
Org Johor Kabo baek..
Bagaimane dgn gerangan org Manjung..ade baek??hehe..
iye kak betoi menjadik??
alhamdulillah..juz want to share..
slrrrrpppppp..silakan sedutt...
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

dah d.lod.. best... nnti aku masuk dlm hp. time mmerlukn cahaya kebenaran, akn ku play mp3 slawat tu..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

thanks man...
dwaktu2 nak exam ni..
tips2 bgini sgt sesuai..
thanks bro..

doakan aku..

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Akak baghu dgr semalam selawat nih...dari radio IKIM...
tapi, memang btoi...amalkan selalu...
akak selalu jgk baca.... untuk diri dan anak2...
kalau anak demam pun, akk baca selawat nih....


Emmmm....
pasal gambar Hijjaz tuh...
akak ni, buto IT dik....
akak tak gheti, nak edit2...
kalau rajin, watlah tuk akak...
:)
tp, kalau tak bz lah yer...
if not, akak gunalah jerlah gambar tu.....
akak tak pandai IT lah dik oiiiii....
:)

~ayohhh...ku malu lagik...~

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Erk! tambah lagik...
Sudah cantiklah gambar pfofile mu ituh...
~tapi, akak lagik suka gambar senyum senget yang jadi tak jadi mu tuh dulu...
:P

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

bro, mp3 nye format x de ke?
dh lama acu cari selawat shifa' nie...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
bezz yo??takpe nnt aku share selawat yg laen oraitt..hehe..
ek elehh,time mmerlukn cahaya kebenaran je baru nak play..
tp kalu time tak perlu??hehehe..



Minna,
u r welcome geng n gud luck for ur final paper..
take it easy sis..
chaiyokk..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
akak ustazah mesti lebih tahu dari teman nih..hehe..sory kak klu ade ayat2 teman yg salah..juz want tu share je..sila beri tunjuk yo..
nnt akan ku edit lirik lagu hijjaz tu khas utkmu wahai kekandaku..cewahh..
abes tu ramai ckp gambo profile tu control macho..tak suka teman..dis pic looks natural skit.b myself..
poyo lagik..:p

good info for my good friends..:p



Acu sayang,
klu acu tekan sedut tu otomatik trus ke fomat mp3 la cu..
betol tak?? :p

Idalara berkata... [Maklum Balas]

salam man..bila hati sedih dan rawan pun eluk amalkan Selawat ni..disamping menyembuh penyakit lain penyakit hatipun penting untuk dirawat.kerap2lah bg tips berguna dan bermanafaat ni ye dik..

p/s..pic baru ke tu...kalau dah hensem tu buat mcmne pun tetap hensem..hehehe

Naz berkata... [Maklum Balas]

hehehe... cahaya tu ada.. tp bila dah malap kena cas balik. dngr slawat ni bagus utk hati.. aku nak request zikir munajat. boleh bro?

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
Waalaikumussalam kak..
betul tu kak..yg sure stiap patah ayat al-Quran adalah penawar untuk segala2nya..perfect..
insyaAllah kak akan ku share ape yg patut.. hehehe.. =)



Naz,
chewahhh...betul tu bro..hehe..
zikir munajat??boleh no hal geng tapi banyak wooo..ko nak yg mane 1??style hijjaz ke,akhil hayy ke,indon ke?nnt aku hapload ye..
hahaha.. :p

Naz berkata... [Maklum Balas]

yg ustaz akil aku dah ada. ala, ko himpun jer smua versi zikir munajat yg ko boleh dpt. kalo ada versi mp3 mcm slawat syifa' lagi bagus. boleh menjadi santapan rohani...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

wahh..nnt org kate da tak rock nnt bro..hehehe..
oraitt,insyaAllah nnt aku hapdet n3 aku ni k..watch out bro..
hahaha..
aku pikir kurang sambutan klu aku upload n3 berbentuk islamic..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

kurang sambutan? hmm, x kot. seyes.. aku nak carik himpunan mp3 zikir munajat. aku ada beli kaset ust. badrul. boleh tahan..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

iye ke??la ni guna kaset lg ke geng??insyaAllah klu ade kesempatan aku upload oraitt..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ada.. mlambak kat kedai muzik wei hong.

ok.. aku tungguuuu...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

barangkali wei hong itu meminati kaset collection sbb tu tak abes djual lagiii...hehee..
tpi gwa tak penah dengar kdai tu..

tungguuuuuu...
yok goyang dulu yokk...
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

dia jual cd dan dvd skali. aku ada plastik cop kedai dia tu. pesal tu aku tulis. hehehe...

yuk..
mari lah bergoyang...
lalalala...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

nnt ko hapload ler gambo plastik kedai wei hong tu kasi pomot sikit..haha..mane tau hang dpt komisyen muirah skit..
:p

para penonton,bapak bapak ibu ibu semua yg ada di sini...
yuk nari yuukkkk..
ngehngehngeh..

Naz berkata... [Maklum Balas]

dpd aku promote kedai dia, lebih baik aku promote gerai cendol pak akob.. fames kat area2 shah alam. sedap gwa cakap lu...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

cendoll??fuhh terliur woo gwa..
sodap ke??nnt aku rasa..
nak lagik klu musim panas2..
aku tiap2 minggu pekena cendol permas lepas solat jumaat..
makan cendol tgh hari..mantopp!!

Naz berkata... [Maklum Balas]

cendol pak akob sedap giler. time t.hari berduyun2 org bratur nak membeli. siap ada yg order dng dia time majlis kawen. mkn cendol time t.hari mmng mantop... slurrpp..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

cendol pak akob ni boleh cart or beli ikot tenet tak??ingat aku nak order je gi anto ke JB..hehe..
nak jugak aku rasa..bleh??
ko ckp slurrpp teringat aku mamee slurrpp..da lame aku tak pekena..
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

mana boleh order pakai tenet. kalo sudu dan straw dia bolehlah.. hahaha..

yok pekena cendol... tngh panas2 ni, layan sedap gak..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ek elehh..
kempunan aku..
yok camne,klu aku kat sane jam ni jugak aku pi kedai pak akob tuu..
huwaaaaaa!!!!

Naz berkata... [Maklum Balas]

jng nangis yer.. aku pun x pergi lg gerai pak akob tu. dah lama aku x lalu gerai dia... kalo aku suruh dia bukak branch kat JB..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

a'ah semata2..
hehe..klu gitu mamak manikam kat JB yg jual cendol la nih nak angkat bendera putih kah??
hahaa..manyak kesian wooo..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ala.. yg penting kualiti dan servis yg terbaik. org sanggup dtg walaupun jauh. hehehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tapi gwa tidak..
klu sedapp tapi jauh baek aku gi yg dekat walupon terok rasanye..
hahaa..
jimat kos skit dizaman kejatuhan ekonomi nih..paham2 je ler..
hahaha..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha... kalo jauh sngt tu x payah la pergi. x balik modal..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tapi klu org banyak duit,lautan api pon sanggup direnangiii oiiii...haha

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo org kaya laen la criter.. depa tu berusaha nak buang duit jer..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hehe..depa buang duit tapi scr tak langsung duit datang balik kat depa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo camtu x per la.. org kaya la katakan... hehehe...

kalo mcm kita, dpt hampeh ada la... ;p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ko terkecuali oraitt..

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku? ada apa dng aku??

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

menurut ulasan anda..
"kalo mcm kita, dpt hampeh ada la..."
'kita' tu tak seswaii,hang dikira jutawan wooo..klu aku sorang bru bettoll hampeh..
hehe..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ish, belum lg la Man. bukan senang nak jd jutawan. bnyk nak kena lalui dulu. aku blum cukup lg..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

jutawan wang + ilmu..
lagi kayo beb..
aku ckp camtu sbg semangat utk ko capai cita2 ko..
hehee..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ohh... aku dah semakin bersemangat ni Man.. kluar semua musle2 aku nih..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

waaa...muscle beb..
six pack ade tak??
hahaa..
ni semangat super saiya nih..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ntah? x nampak pesal gelap. aku tengah 'earth hour' skrg. pasang pc dan kipas jer..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

aiyoo..manyak sodap wooo...
fabulo romatika..
hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

romantik mcm kat dlm batu caves.. hehehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahaaaa....
best tuu..gwa nak follow ar..
can??
naseb baek tak diiringi alunan muzik background "wel,wel,wel,wel.."
hehee...

Naz berkata... [Maklum Balas]

last time aku g batu caves bertahun2 yg lepas. penat kaki aku daki tangga. aku x nak naik lg. kalo ko nak naik, naik la sorang2.. aku tunggu kat bawah minum cendol lg best

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

penat sangat ke bro??
aku takde niat nak gi tapi klu ade kesempatan mmg aku nak juga naek..
mcm mencabar je..
takpe nnt aku naek ko tunggu ler bawah tapi make sure ko payung aku 2set cendol k..
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

penat tu memang penat. time dah smpai, rasa mcm x percaya jer da smpai atas. time turun senang sikit. nnti aku order cendol 2 set. aku bli siap2 kat pak akob.. hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ok bro,jangan janji tinggal janji..
aku tuntut nanti sekirenjye gwe dtg batu cave sama2 menyaksikan ayah pin naek ke langit..hebat woo...
hahahaaaa...

Naz berkata... [Maklum Balas]

cendol pak akob aku kena bli dulu kat shah alam. tp rasanya kalo dah sampai bt caves, da cair kot.. x perlah, ko minum jer air dia sama ngan cendol+kekacang dlm tu. hehehe...

ayah pin?? huh.. :(
hahahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

mane sodap minum air 0 camtu woo..
takde nikmat lorr cendolnye..
takpe la,janji cendol pak akob n ko payung..hehee..
shah alam jauh ye dgn batu cave??
aku tak tau plak shah alam jauh dgn batu caves tuu..hehee..

ayah pin da naek langit ke 100,
taknak turun2..hebat tak hebat ler mamat tu..hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

tu lar.. mungkin kena masuk dlm bekas polistrin. hehehe.. jauhnya kalo naik moto dlm sejam. kena lalu 2 highway... kesas dan mrr2. kalo guna pres maksimum, dlm 20 minit boleh smpai.. sampai spitallah... hehehe.....

ckp jer naik ke langit. ntah2 dia kat siam. hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

waaaaa jauh jugak tuu..
takpe ko simpat dlm telap polistrin..
make sure nnt ko kasi..
kesas ke mrr2 ke aku tak tau..
untungkan jadi org bando kan..
hmm aku kat sini kampong je...
naek pon highway plus je..
sadis woo...

siam pon dikira naek jugak pe..
ntah2 rusuhan politik kat thai abishit n thaksin tu angkara die..
hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

dpd pergi b.caves.. lebih baek g ulu yam. dah dkt da tu.. boleh mandi manda cuci mata. kena dtg awal pg baru boleh pilih port yg best.

plus juga highway. tp yg x bestnya, semua hway ada tol.. ikut jln dlm la jimat. hehehe..

uh.. mungkin juga bro. pesal aku x trpikir...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ha!! tgk,ajo aku lagik..
hehee...aku da tobat tak nak ikot lorr..
aku baru bace kesah hari kiamat..
takoot wooo...byk tanda2 da jd kenyataan..
aku nak tobat..
:p

itu la pasal.tapi jln still berlubang2 juga..ape tah yg depa buat dgn duit tol tu.aduh..

hehee..anggapan ku itu barangkali meleset..hehe

Naz berkata... [Maklum Balas]

bukan ajo. cuma kasi guide kalo ko trsesat kat area sana tu. maksud aku cuci2 mata dng air sungai.. ko pikir apa ? ;p

duit tol tu depa buat bermewah2 jer. hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hahahahaa...
pandai ar ko nak cover line..
ceh...hehe..
awat??dtg sna juz utk cuci mata je kaa??adoii..takde logika la bro..
huhu..

bermewah2???

Naz berkata... [Maklum Balas]

sambil2 menyelam, kita boleh cuci mata kat sana. air sana ada campuran akar kayu dan herba. baik utk terangkan penglihatan... so, nampak tak logiknya.. hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

nampak tapi somtime tak tercapai akal nooooo..
hahahahaaaa..
oraitt..nnt aku pi sana..
klu mata aku still rabun gak..
aku carik ko sampai lubang cacing..hehee..
sambil menyelam tengok ape yg ade dlm air..
huhuu...

Naz berkata... [Maklum Balas]

hehehe... jom kita g. lagipun lama dah aku x ke ulu yam. kalo x berjaya juga, kita boleh g kat ulu bendul pulak utk cuci mata ko tu... hahaha

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

jom..pastikan teropong ajaib ko,jgn lupa bawak...
ko ade peralatan lengkap kan??
eleh ko...buat2 tak penah gi plak..

oh..ulu bendul??banyak betul ulu kat sana ye??kat sini juga ade ulu,ulu tiram..tapi tiram nya tarak ada..tempat si amalina bdk pandai kononya tuuuu..hehe
hahaa..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahaha... boleh3x... teropong ajaib tu aku dah upgrade ke version 8.0...

ulu bendul kat negri 9. ulu tiram kat kluang ker Man?? Amalina? ntahla.. cepat benar manusia ni brubahkan?? ;(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

iye ke??
fuyoooo...nak pinjam??????
huhu..

n9??aku pikir shah alam..
hehee..
ulu tiram kat jb sempadan dgn kota tinggi..
biar lah die dgn dunia die Naz..
hmm.. :(

Naz berkata... [Maklum Balas]

pinjam.. boleh. dtg la sini. aku ada kat hawaii.. aloha... senorita...

ooo.. kat smpadan Kota Tinggi rupanya.. kita kat sini doakan saja genius Melayu kita tu kembali kpd asal.. amin..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

hey baby when u talk like that..
hip dont lie..senorita tongga..
hehee..

kota tinggi ko tau ke kat mane??
hihikk..
Aminn ya rabbi..