Alkisahnya..

Rasanya macam sudah lama juga aku tak update blog aku ni yer.. Hahaha.. Apa korang kisah iye dak?? Hahahaa.. Bukan ape geng, broadband aku ni ada masalah 'kesihatan' sikit sejak dua menjak ni. Start dari hari sabtu lepas da mula buat perangai, jadi aku pun tanpa perasaan belas kasihan telah pun menghempasnya ke bumi. Hohohoo!! Tapi akhirnya aku juga yang terpaksa hantarnya ke 'hospital' untuk merawatnya. Fikirkan kesian kat 'dia'.. Hehe.. (masa buat tak pikir plak). Nyesal wehh!!!
Jadi Isnin lepas aku pergi Maxis Center kat area office aku, kononnya nak mintak 'technician'nya betulkan modem aku tu. Aku tiba dalam pukul 5.40pm sejurus balik kerja. Aku pun masuklah ke bahagian Customer Service, jejak je kaki semua senyap merenungku. Aku berfikir sejenak, berkata dalam hati "Aku pakai baju terbalik ker??" aku tengok ok je. Aku pun buat selamba badak je la duduk kat kaunter tanya kat awek kaunter tu, "Cik, kalau broadband rosak kat sini boleh betulkan tak??" (gaya macam nak betulkan peti ais) tanya aku dengan nada yang sopan. Tak pasal-pasal awek kat kaunter tu jeling aku. Perghhh!! Aku tanya baik-baik boleh pulak dia buat muka, aku pun buat muka sposen saja la. Malas nak kusutkan kepala aku yang dah kusut nih. Setelah lama menunggu akhirnya awek tu menjawab "Kat sini sekarang tak ada technician la bang. Kalau u nak cepat u boleh pergi ke Maxis Center kat Danga Bay or kat Taman Molek. Tapi sekarang nih da tutup office hour sampai kol 5 je".
Mak aiiii, pehal hang tak cakap awal-awal kan senang. Takkan nak cakap macam tu je kena tunggu lama. Apalah punya service. Hmm.. Tapi bilanya pulak ye aku nak pergi ke sana aku balik dah pukul 5.30pm lagipun banyak kerja ni wehh (cheewahh!!).. Dengan keadaan hujan lebat aku redah balik rumah sambil berfikir aku nak cuti ke tak hanya kerana sebiji modem broadband yg tak bernyawa. Dalam hati aku terdetik tak payah la bro, sayang cuti beb. Baik cuti tu aku buat pergi 'honeymoon'. Wakakakkaa.. Jadi... .
Macamane ni wehh!! Ceritanya sambung la nanti..
.
Best Regard,
hysMan
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

41 komen:

Sulela berkata... [Maklum Balas]

Cissss...bagi suspen lak dia. Cepatlah cite Man...arrrrggghhh tensen tensen...

Ahahahaha...;D

Yang ko pegi hempas modem tu watpe? Kan baik kalo ko hempas je diri ko atas katil dan terus tido...kekekeke

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Alaa Lela,
Sekali skala nak suspen macam citer hantu hang tak leh kaa??
heheheee...
takde mende saje je buat gempak..hehee..
Abeh tu, geram giler time orang nak cepat time tu la die nak buat hal.klu ku tido takut nanti ku mamai trus pi rendam dlm air lagi parah,kena renjatan letrik..
hahaa..
gwe tensyen yopp!!!

I am Karl berkata... [Maklum Balas]

karl skang tertarik dgn

p1 w1max tuh

rs mmg nk bli

coz dh rmai kengkawan gune

sgt2 bagus

hazlin berkata... [Maklum Balas]

salam dik Man...

memang geram bila line internet meragam.

tapi idak le akak nak menghempas barangan itu ke bumi....


akak kan cikgu... kena sabar...

kerana kesabaran melampau itulah akak buat keputusan drastik..

shut down je lappy tu..

hehehe..

joegrimjow berkata... [Maklum Balas]

heh
kene tanye review

miss GAZA berkata... [Maklum Balas]

saya gna streamyx.
line clearr aja..
lalalala~
:p

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

hahahaaaa......
misteri...misteri...
cepat2, sambung...
:)

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Assalamulaikum.. Tuan rumah.. Ooo hysman.. Heehee.. Gitu ke critanya senyap jek.. Igtkan blik kmpung kahwin.. Hik hik hik..

Wahhh.. Ku takut.. Rosak lalu dihempas.. Anak bini wat salah? Dipukul? Di flying kick? Waaa.. tkut wooo.. =p

Ececeh.. Da ada niat nk pi honeymoon.. Huuhuu..

Katanya org buta jek pndang org yg tak hensem, kiranya da sume pndang tu, maka kamu memang hensem tahap dewa laa nih.. Heehee.. =)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

aduh man!!!!
amenda crite sambung2 nieh???
semangat je aku bace...
ko ingat ni drama bersiri ke???

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Man....

gua nyer izzi dah bersepaiiiiiii weihhhhh!!!!!1!
pasal masaalah yg sama...

skang gua dah tukaw W1maX....
boleh tahan cikit.......skank..
harga bulan2 ponk murah sikit baiiiii!!

sian kat kou kan...?

sorry weih....takder huruf besau waktu gua balas komen nih...
ben10 kat sebelah tangan gua ...arrrrr

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

ciannye..
bukan cian kat ko..
cian kat modem tu..
sesekali die pon nak dbelai..
asyik bkerja je..

kpd en/pn modem..
harap bersabar...
smoga cepat sembuh..
hehe...=p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
itulah pasal..ni skrg tgh dok tunggu setahun..lepas stahun contaract abis gi tuko plak..
mmg ingat nak try P1 W1max..
tgk ar camne nnt..
hehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak lin,
Waalaikumussalam kak..
bukan ape kak..terhempas tu secara tak sengaja ntah perasaan dibawah pengawalan minda kot..
hehe..
klu shur down pc mahunya keje tak siap kak..
aduhh!!!
:P



Joe,
aku tanya ko ler...
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

miss GAZA,
streamyx ade broadband ye??
ntah nnt ana try..
klu nak intenet pakai kabel tepon tu leceh coz need to use fix line..
hmm..





Kak Nurul,
ape yg misteri kak??
takde pape pon..
saje je nak bikin gempaq..
huahahahaaa....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana,
Waalaikumussalam..puan pendatang..
hehee..klu ku kawen hang ler org pertama yg merasmikan majlis..
hahahaaa..

correction,itu secara tak sengaja..
mungkin ku tak solat zohor lagi jadi setan kiri kanan..itu yg terlepas tu..tapi klu anak bini tak ler..ku bukan kaki pukul..
pokcik akan cuba sentiasa muhasabahkn diri pokcik..
insyaAllah..
:p

honeymoon ku kat tepi Stulang je..
kamoo tahu stulang kat mane??
hihikk..

bukan la dokter,org pandang pokcik sebab pokcik nampak mcm org tak betul, tak senonoh + selekeh masuk tmpt yg branded mcm tuh..mne seswaii...
pokcik pakaian selekeh je..kdg2 bila tgk diri sndiri dlm cermin pon malu..tapi ape pokcik kesah yg penting pokcik tak buat salah kat org sekeliling..hmm..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
drama bersiri terbaru 'La Dolce hysMan'..
wakakakaaa....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

DJ Epoi,
bro W1maX tu coverage die ok dak??
gwa nak try arituh tapi tgk brand baru tak brani nak cuba daaa..
monthly bape bro??
nnt akan gwa pikir balik nanti..
hehe..

wahhhh!!!
bro malam nih kasi sama ben10 pakai kasut adidas tu wokeyy..
hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
aik,aku guna dari pukul 9pm-2am je..
5jam je..yg lagi 19jam aku kasi rest die kat umah..
jadi takdak sebab bila aku nak pakai die buat hal..ceh..
amek ko skali..heehe..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

cehh..
tp jgn laa smpai bertindak kasar...
ni die da baik ke?
mahal ke harga ubat ubatan die?
hehe..


-daku masih menuggu syurga cinta ni-hehe

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Wah.. Pnjangnya.. Balas surat cinta ke bang tulis panjang2??? Tettt..

Ku yg prtama mrasmikan majlis? Takpe laa.. Ku segan nk mrasmikan majlis org nih.. Biarlah ku lihat saja dari kjauhan.. Uhuk uhuk.. =p

Heehee.. Ku tahu kamu bkn kaki pukul.. Kaki blasah jek.. Haha.. Lamanya tak nyakat kamu.. Hahahaha.. Kini ku kembali..

Mesetilah ku tau stulang katne.. Bkn kata stulang, dua tulang, tiga tulang, tulang ikan.. Hik hik hik..
Tapi nape pi stulang? Jom pi pulau perhentian dik hysman.. Aik.. Sape yg nk pi honeymoon ni.. Tettt.. =p

Kamu selekeh??? Meh sini ku belek sikit.. Haah laa.. Adalah sikit.. Hak hak hak.. Alah hysman, mrendah diri lak.. Ku tahulah muka kamu mcm Shah Rukh Khan.. Ooppsss.. Mcm hero malaya.. Jgn laa segan2 nk bg tahu semua.. =p

Naz berkata... [Maklum Balas]

ganasnya ko ni Man. kesian modem ko tu. x pesal2 kena masuk icu. nnti kalo dah kawen, jng buat prangai tu kalo wife ko mogok. kesian kat anak org woi...

baru aku paham maksud ko dlm komen. pesal ni la ko pijak modem ko tu yer Man. kalo ko nak cuti, buat serampang 3,4 mata. selain g maxis center, ko boleh g melawat sedara2 atau kemas rumah dll. x lah rugi sngt cuti.

>naper ko x snap gambo awek kaunter tu.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
ku tidak sengaja wooo..
hehe..maafkan patik yo..

die da baek..
nak tahu kisah selanjutnya..
tunguuuuuu!!!!
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana,
Surat cinta buatmu..cheewahh!!!

iye la kamu mesti merasmikan majlis sebab kamulah mempelai hawa tersebut..hahahahaa..tett!!!

ku juga kembali utk nyakat kamuu..hahaa..

sebab stulang tempat percutian yg paling kurang baget..hahaa..tido tepi loji..heheee..
wahhh!!!pulau perhentian??nice..
toplesss...yok pi..hehee..
gatai naaa..

bukan segan itulah kenyataan dokter farhana..lihat pandangan beralaskan kaca berlaian dengan pandangan mata sendiri..meh datang kasi belek2..hehe..sesungguhnya ku sedar.. :)

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

kamu ni ganas sungguh.
lain kali ketuk paku.
kamu yg ajar kan?

jgn lupe sambung cite.
tp
blom tentu lili sempat baca.

akan berusaha baca gaklah.

lagi satu,
lili di bintulu.
mau pulang ke klang.
ghee~
suke..
rindu gaban!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
suma kate aku ni ganas..oh tidak..
ku tak ganas tapi tegas..
cheewahh!!!
ish,klu anak bini tak ler aku buat mcm tu..
klu aku marah,aku amek wudu' je..
cuma time tu aku hangen betol,tak sempat menyempat benda tu da jatuh..hehe..

cuti annual aku tinggal bape hari daa..takpe lah malas aku nak cuti..
aku guna pc opis kejap..waktu lunch aku online ler..hahahaa..
kemas rumah??rumah kau sentiasa kemas..tengok ler sape??hehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cikgu Lili,
nak ketuk camne,bersepai kang nanti..lagi takut warranty avoid..
hehee..

pokcik tak kisah..
yg penting jgn terus putus dgn teman2 blogger da cukup..okeyy..
InsyaAllah..nnt ku sambung..

bintulu??
fuyooo...jauhnya cikgu..
mesti best kan..
dpt tgk dunia sana mesti lain dgn kat bandaraya nih..
hmm..
lupa plak dulu cikgu lili dikenali dgn awek clunk kan??
iye dak??hehe

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Surat cinta darimu buatku tlah slamat ku terima dn ku baca lalu ku balas.. Senyuman meleret di bibirku menerima kehadiran suratmu itu.. Pasti tidak lena tidur malamku nanti.. Cheewaahh..

Ku suka nasihat brader Naz.. Kalo ku mogok, jgn pukul diriku yg lemah ini yerk.. Jgn ditonyoh ke dinding ye muka ku yg x bape nk cun ni..

Mempelai hawa? Ku sungguh terharu atas kesudianmu itu.. Siapalah diriku utk brdamping dgn insan sekacak kamu.. Ouh.. Pedih hatiku.. Tambah pedih kerna sang arjuna hanya sudi bertemu di dalam mimpi sahaja.. Ku sedar diri ini tuan besar hysman.. =(

Yeyeh.. Battle of sakat mnyakat.. Hik hik hik..

Ape? Topless?? Ouh.. Kamu mmg gatai.. Gatai merelaa.. Cungkil mata tu kang.. Yg halal takmo pndang, yg haram dikejarnya.. Ish3..

Akan ku jelma di hadapanmu nanti, ku belek kiri, ku belek kanan, tanpa pndangan bralaskan kaca, ku yakin, ku hampir pasti, kamu mmg kamu.. Ku trima kamu seadanya kamu.. Hak hak hak..

Chewaaahhh.. Ayat-ayatku lagi hebat.. Surat cintaku juga lebih panjang darimu.. Hahaha.. Jgn jelessss.. =p

Naz berkata... [Maklum Balas]

tegas?? hmm, boleh la kot. hehehe....
ooo, modem ko tu terjatuh la yer? atau ko saja jatuhkannya?
bnyknya ko cuti sebelum ni. msti ko nak simpan cuti utk raya timekan? senang2 amek jer mc... (tumbuh tanduk)

aku cuba kasi idea ajer... kemas rumah kdng2 best. boleh buat kita berpeluh... sihat Malaysia...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Lili Puteh...
dah smpai Klang roger2 pokcik taw. nnti kita g pekena mee jawa kat port... hehehe...

Nur Farhana...
nak jadi calon kpd Man ker? boleh saya jd pengapit nnti... ;)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

kak farhana,

saye pon nak jadi pengapit kak farhana boleh???
(kak ke erk??)

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina...
aku apit Man, ko apit cik Farhana kita ni...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

oh tidakkkk!!!!
kamoo suma tak dibenarkan menjadi pengapit ku..
biarkan saja malaikat kiri dan kananku saja yg menjadi saksi persandinganku iteww nanti..
:)

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Fina.. Kak??? Huuhuu.. Layan sajalah.. Heehee.. Fina.. Kak juga ingin jadi pngapit.. Adui.. Pening daa.. Bape rmai nk jadi pngapit nih yerk.. =p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

eleh man...

aku ta kire.. nak juge jadik pengapit kak farhana and ko...!!!!


kak farhana...
ye laer..
mmg akak...

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Adik fina..
Ye btol.. Mmg akak.. Ahakz.. Awat x pggl pokcik man, ABANG.. Lagi manis.. Heehee.. Tettt.. Lagipun penah dgr hysman ckp nk cari calon isteri lebih muda tau.. Pastu nk kawen awal lak tu.. Ok laa tu kalo pggl ABANG.. Praktis.. =p

Fina.. Ok2 camni.. Snang cite blh jadik pngapit.. No hal pny.. Majlis man, fina kipas pngantin pompuan dia (ke kipas diri sendiri?? tettt..), majlis akak, fina kipas akak.. Haa.. Settle daa problem kita.. Heehee.. Takmo gado2 okey.. =p

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man...
malaikat sentiasa ada di kiri kanan kita. x nak nak bersnding x nak pengapit? kawin koboi ke apa ni??

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana & Fina,
ape nih kawan,jgn mcm nih..
aku tak suka la saling kena mengena nih.. aku taknak masok campur..yg penting aku nak solo skrg ni tak mau sesape jd 'tett' aku dan pengapit aku k....
hehee..baru bebetul setle da prob maa...
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
kawen kat thailand ler..
huhuuuu...
hanya disaksikan tok kadi aje...
:)

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Hysman.. Bgus da settle prob.. Ku gurau jek ngan fina.. Kamu jgn amik ati.. Ok laa.. Slamat mlalui hari2 sibuk anda.. =)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ku tak amek hati pon cik Hana..
yg penting kita gumbira dan tak nimbulkan masalah utk org lain..hehee..

~Farhana,awat takleh bukak blog dokter??da cuba byk kali..tapi still takleh..hmmm..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ish2x... naper nak kawin kat Siam? kalo tok kadi saja yg jd saksi, x sah loh...