Bagi Yang Suka Holidays Ke Indonesia.. Beware!!

BERHATI-HATILAH PADA MEREKA YANG HENDAK PERGI BERCUTI DI SEKITAR BALI, BANDUNG DAN JAKARTA.... INDONESIA
Pada mereka yang pernah pergi Indonesia, korang sure ke yang korang makan tuh ayam goreng? Hehehe.. Betul ke, macam tak percaya je?? Di beberapa tempat di Indonesia tikus sawah ada yang dimakan? Kalau tidak ingin memakannya interview je dulu dagingnya?Tetapi yang paling membezakan adalah struktur tulangnya..
.

Hati-hati.. Kelihatannya seperti daging ayam.....? TAPI TIKUS!!!!

Dibakar utk menghilangkan bulu..? Dicuci sebelum dimasak.....
.

Dipotong-potong sehingga menyerupai potongan daging ayam......

Persiapan utk di goreng....

Sebelum diberi bumbu....

Siap di santap....

Weeckkk....!!!

Best Regard,
hysMan
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

37 komen:

Nur Farhana Abdullah berkata... [Maklum Balas]

Haah laa hysman.. Mcm ayam.. Eeuww.. Ayam kepsi, ayam mcd? Huhu.. Gelinyerrrr.. Caner laa dorang blh mkan bnda camni.. Huhu.. =p

alhaqimi berkata... [Maklum Balas]

eww!

macam ayam! xmo la eee

Bla3 berkata... [Maklum Balas]

macam2 ade..tulah Indon..
tuh baru tikus..klu babi..
alamaknye selesema babi la.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana,
camne camner farhana,klu termakan..kita gi sana pon kita tak tau itu daging ape..hmm..
klu da lapo,makan suma bnda sauk aje..
iye dak??so b4 makan tanya dulu..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

alhaqimi,
klu da termakan,
silalah muntahknnya semula..
hahaa...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bla3,
hehe..betul tu..
tp bio saintifik sikit influenza A H1N1..hahaa..
kononnya..
:p

~ h a n i m h u s i n ~ berkata... [Maklum Balas]

aduhaiiii..kembang tekak den..
xder mamam lain lagi ke diorang nk cekik..huu

FiNa berkata... [Maklum Balas]

wekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
nak munta aku tgk...

aku membayangkan man makan pon nak temunta... yu~
loya tokak den...

joegrimjow berkata... [Maklum Balas]

yekkkkk

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

harap2 tu bro DJ Epoi tak de la tersalah mkn benda nie semua :-D

panggil aku shEh berkata... [Maklum Balas]

yark!!!
geli aku tgk..
dah la aku suke ayam.
nape xbanding ngn babi jer wei?
aiyaaa~

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Kui...Kui...Kui!!!!!

Baca Komen Acu Buat Gua rasa meloya........

Wek...Wek...Wek.....

ADAKAH AKU?
Oh Tidak!!!!!!

Gua confident ngn Spesis2 Makanan Gua kat sana........
Cuma Gua tertinggal Microskop & tester air jer!!! untuk nak check segala kuman2 degil heheheheh

Nampak macam sedap siut!!! heheheheh

Idalara berkata... [Maklum Balas]

ala man..kembang tekak akak...sure pas ni nak mkn terbayang2 di mata...yerk..gaknya djepoi terkena keracunan di bandung tu sbb salah satu drnya kot..hehehe..

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,

Hai man tunjuk benda makan lak?
nasib baik aku udah makan kalau tak tentu aku muntah dibuatnya tengok gambow tikus gorg tu yekkk...

P/S: aku tak kan pegi ler holiday kat indonasia hihihi...dapat tiket free pun sory ler

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

mcm ayam goreng madu..
bwarna keemasa lak tu..
presentation food pon menarik..

wuerkkk..
geli nye..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Anem,
dorang da cekik tikus tu,tu pasal dorng nak mencekik..
apa aku cakap nih..
huh..



Fina,
oit,sodapnye mulot hang...
hehe..
ko belom makan lg aku da termuntah..
uwekkk!!!
hahaa...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

joe,
sodapppp!!!
:)



Acu,
agaknye ler kot...
patot ler dj masok wad 3ari..
makan tikus!!!
tetttt!!!
hehe..
juz 4 laugh..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

DJ Epoi,
Hahahahaaa....
lu ade makan ayam tak time gi bandung arituh??
ntah2 lu pekena ni tak??
mintak2 simpang!!!!
bukan gwa sorang ckp..suma org berkata..
dush!!! hehe...
sodappp!!!yok try test pekena..
:P



Kak Ida,
bayangkn tak salah kak...
tapi klu merasa lg beshh!!!
hehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro Mirul,
Waalaikumussalam bro..
bro,klu aku takkn lepas terus balun je..uwekkkkk!!!!
aduh!!!sakit diafragma aku..
iye ke???bole caya dpt tiket pree tak nak gi..hahakk..



Minna,
mmg sama...
tp ni dimensi tikus madu..
hahahaa...
geli ke suka???
haha...

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

wei..
mesti laa geli..
kat umah aku ni byk je tikus..
klu jual kat indon..
leh dpt untung..
hahaha

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

mmg nampak geli.
tp
pas nampak sedap pas masak.
kulitnya cm ayam panggang.
cm letak madu gitu kasi kilat.
nyum..
sedap hingga melihat jari.

euww..
nasib baik la i duk malaysia.
ahaks~

Naz berkata... [Maklum Balas]

hah!!! sebijik nmpak mcm ayam goreng... naik kembang tekak aku ni..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
byk ke??
klu gitu kita buat biz export tikus ke negara jiran..
ok???ade bran??
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Lili,
u nak rasa ke??
mari ke rumah kawan i..
sodappp!!!
pasti sampai menjilat kaki..
hehe..

alhamdulillah,
malaysia free lg..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
kombang ke kecut??
aku tau ko 24jam memanjang lapo..
suma ko sauk..
hehe..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
gud idea..
ni bleh diaplikasikan utk bisnes yg bakal kite usahakan bsama..
yerkkksss...
=P

Naz berkata... [Maklum Balas]

walaupun aku makan sehari skali, namun utk makan tikus goreng tidak sama sekali. ya ampun...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
yok!!!
lepas kita buka syarikat export tikus ni den kita bukak pula restoran makanan yg bernama Restoran Makmentik..
nyumm..nyumm..
hehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
klu darurat mane tau satu hari nnt..
astagfirullah..minta2 dijauhkan..
da mcm n3 ulor melingkar kat blog ko da...
kihkih!!

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
makmentik tu hanya dgunakan dijohor aku rasa..
aku sebut makmentik kat kwn2 aku yg lain..
dorg xfhm..
yes..
kite tukar nama bisnes kite..
=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo dah darurat, jngkan tikus.. biawak dan buaya pun sanggup...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
iye ke??ooo ic...
klu mcm tu kita tuko ke nama 'Minna Makmentik Restoren...'
(Minna adalah mak pada mentikus)
hehe...
jgn mare...hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
iye??
tapi beb buaya mkn buya pe??
waduh!!! zalim wooo..
haha

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

sejak bila nama mina scra rasmi mjadi mak makmenti ni??
sesuka sesuki je yer...

klu aku maknye..
sapa kah ayahnye??
jeng3x..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ayah tak tersenarai...
hehe

*SiRibenMerah berkata... [Maklum Balas]

salam singgah.. good info.. euwww... sgt meloyakan tekak.. =P~

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

SirebenMerah,
meloyakan tekak yg selalu menjadi kegilaan depa yg tak bertanggungjawab..
hmm.. :(