Kesempurnaan..

Assalammualaikum w.b.t. kawan-kawan.. Aik, Kak Nurul macam tahu je aku pergi Jom Heboh nih? Hehe.. Bukan ape kak, kalau fikir secara logik dan mantiknya memang den tak nak layan ke tempat sesak mcm tuh (buwat poneng paler den ni haa), tapi disebabkan member-member den Fila dan Nora ajak ku pergi semalam lepas balik kerja tengahari, ku turutkan saja kata hati. Hahaa.. Nasib baik gwa naik motor senang nak cilok-cilok di tengah kesesakkan kota. Cheewahhh!! Memang jem giler semalam. Aku yang naik motor ni pun tensyen memanjang takut bergesel dengan kereta. Adoiii.. Tapi alhamdulillah selamat semuanya. Semalam juga ada eksiden motor dengan kereta, lagi lah bertambah jem (dengar cerita penunggang motor tersebut mati sehingga terkeluar isi perut). Astagfirullah, minta-minta dijauhkan..
Oraitt, bercerita pasal Jom Heboh ni. Aduhh.. Ramai betul umat manusia yang mengambil bahagaian memeriahkan majlis penghebohan ni kat Teluk Danga, aku juga tak terkecuali la baik penduduk dari Bandaraya Johor Bahru ni sendiri dan penduduk berdekatan daerah. Yang aku kesian ada yang sanggup bawa anak kecil (ku kira baby tu umur dalam 5-9 bulan), ada yang bawa warga emas berkerusi roda dengan sinaran terik matahari. Aku memang tak leh tengok benda macam nih. Kesian woo.. Aduhh.. (Ada ape la dengan tempat macam ni, selain untuk cuci mata?? Hahaa.. Adakah aku??)
Disebabkan aku melayan depa berdua yang tak betul tu, secara tak langsung aku pun terjumpalah dengan beberapa artis tempatan. Tengok dekat-dekat, MasyaAllah sempurna sungguh makhluk kejadian Allah nih semua.. Semua cantik-cantik, semua cun-cun, semua kacak-kacak belaka. Mungkin depa ni suma memang dah diciptakan rupa untuk menjadi santapan umum. Perfect!! Nak lagi Rozita Che Wan, chantek giler mukanya. Macam patung beb. Hehee.. Jakun kan aku nih. Budak kampung macam aku nih mestilah jakun kan.. kan??
Antara artis yang sempat gwa bersemuka nak gadoh.. Hehee..
Tapi aku tak bergambar pun dengan artis-artis ni semua. Aku cuma jadi cameraman untuk teman-temanku saje. Walaupun aku berada depan mata depa nih suma. Taknak la aku. Depa nih semua manusia biasa jugak, buat pa aku nak bergambar plak kan. Kihkihkih.. (yoyo'woo ke aku nih..)
Takde apa lah yang aku nak cerita. Saja buang masa korang membaca.. Hehee.. Pengalaman kali pertama pergi Jom Heboh nih wehhh!!!...
.
Sebelum aku terlupa SELAMAT PENGANTIN BARU buat teman sekelasku, Diana dan pasangannya Wira Darma yang telah selamat diijab kabulkan hari ni. Tahniah.. Semoga dipanjangkan jodoh dan kekal hingga akhir hayat.. Aminn..

Kad jemputan segera yang disampaikan oleh Diana kepada gwe kat ofis beliau pada khamis lepas.. Terima kasih beb. Ingat lagi ko kat aku ye. Tadi aku pegi ke majlis dengan Amienna Amin, thanx Minna.. Gambar kat bawah ni pun kredit for Minna (walaupun kabor thanx Minna for da pic hehe..)

~ By the way, minggu nih aku sikit busy coz akak aku kawin Ahad nih (jadi driver tersohor, hehee..) so sorry kalau aku tak dapat menjenguk ke teratak kawan-kawan oraitt.. :p

Best Regard,

hysMan

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

9 komen:

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Assalamualaikum hysman.. Ooppss.. Sblom pape, ku komen entry nih dulu, tkut lupe lak nnt..

Heehee.. Di sini juga ada entry kesempurnaan.. Kesempurnaan fizikal.. Heehee.. Ciptaan Allah, subhanallah..

Slamat pngantin baru utk kawanmu itu.. Smoga bhagia ke akhir hayat.. =)

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

heheheee.....
salam man, btoi tekaan akak ek.....
berenjoy'an kat jom heboh ek....?
:P

patutlah akak nampak lubang idung hang dalam tv smlm...ops! terlebihhhhh......

~emmmm...cantik luaran semata2 takde gunanya man... emmmmm....

hazlin berkata... [Maklum Balas]

salam man,
kerja ke hari ni?.. kerja rerajin tau.

akak kat rumah relax relax sambil tengok tv...

ni nak balik kg...

oh! syokkknya chottiiiiiiiii...

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

1st time ye man?
acu dh bbrapa kali gak le ke jom heboh nie bila d buat d bkt jalil...tp acu pegi pg2..masa org baru buka booth...

pegi pagi2 nie best..cuaca x panas.org pun x ramai.x de la nk b'sesak2 sgt...msk booth pun rileks je...

miss GAZA berkata... [Maklum Balas]

jom heboh?
cool sgtkah?
:p

huhu
nk boh quotes sket!
yg cantik itu ciptaan ALLAH dan yg buruk juga ciptaan ALLAH.
jika kamu mmuji yg cantek brmakna kamu mmuji ALLAH.
dan jika kamu mengeji yg buruk maka kamu juga mengeji ALLAH..
=)

moga mempelai pengantin berbahagia hingga akhir hayat.
Ameen~

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

g jom heboh xmo ajak..
huhu..

thanks yer..
coz sudi mengajak, menjemput dan mhantar balik..
maap ler gambar kabur2 ayam..
almaklumlah hp minta dganti baru...

lg satu..
mintak maap pasal buku tu..
huhu..
bsalah plak rasa diri ini..

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,
Sesekali itu layan Heboh pesalahnya ye tak? Jgn terheboh2 udah le... selamat pengantin baru buat kawan Lu... Dan selamat pengantin baru in advance buat kakak & pasangannya... semoga kekal hingga ke akhirat...

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku ingat perfect apa td. rupanya pesal fizikal sang artis. golongan artis kebanyakannya sedap mata memandang pesal dah kerjanya menghiburkan org ramai. tp yg paling bagus ialah yg yg tahu jaga batas2 agama dan adat resam budaya. kalo stakat cun kat luar, tp kosong kat dlm, x der maknanya... aku blum pernah g jom heboh lg walaupun dan bnyk kali buat kat tmpat aku. sama mcm ko gak, x suka brsesak2. sesak napas aku ni... hehehe...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

alamak...
naseb baek tak terserempak denganmu mse kat JH...