Selamat Hari Guru 2009..

Terima kasih cikgu yang mengajarku membaca
Terima kasih cikgu yang mengajarku menulis
Terima kasih cikgu yang mengajarku melukis
Terima kasih cikgu yang mengajarku mewarna
Terima kasih cikgu yang mengajarku mengira
Terima kasih guru yang mengajarku erti hidup
Terima kasih guru yang mengajarku mengenal diri
Terima kasih guru terawal – ibu dan ayah
Terima kasih guru muqaddam
Terima kasih guru tadika
Terima kasih cikgu sekolah
Terima kasih pensyarah
Terima kasih guru sejati
.
Jasamu akan tetap ku kenang hingga ke akhir hayat ini
Terima kasih cikgu,
SELAMAT HARI GURU..
Guru Pembina Negara Bangsa
~Kepada Kak Lin dan Kak Nurul, Selamat Hari Guru kepada kamu berdua..
.
Lagu Guru Malaysia
Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua
Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan
Lagu & Lirik : Hashim Ahmad
.
sila download di sini: Muzik & Vokal & versi Minus One
.
. GURU PEMBINA NEGARA BANGSA
Bersedia melangkah megah
Walaupun sukar baktiku curah
Demi mu ibu pertiwi
Sumpah ku lafaz janji kukota
Berikrar eratkan bangsa
Kukuhkan cinta kepada Negara
Berjasa terus berjasa
Menyebarkan ilmu tiada batasnya
Guru Pembina Negara Bangsa
Gagah perjuangkan visi Negara
Bangunkan jiwa yang pelbagai rupa
Demi agama dan nusa tercinta
Guru Pembina Negara Bangsa
Tetap Unggul senadakan suara
Sehaluan menggapai matlamatnya
Cemerlang dan gemilangkan Malaysia
. Pencipta Lagu : Khairulrizam bin Khalid
Pencipta Lirik : Ili Nurbahirah bt Baharudin
Pengubah Muzik : Marzuki bin Tambi
. sila download di sini: Muzik & Vokal & versi Minus One
.
.
Best Regard,
hysMan
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

67 komen:

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

selamat hari guru utk sume cikgu..

man..
serius ko kurus dulu..
hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

termasok cikgu majidi antaranya yg disebut kat blog hang..
baguih la ko nih boleh ingat nama mereka..aku lupe ar..
ko ingat cikgu hasnah dan cikgu ahmad buncit..rindu ar kat dorang..
wakakakaaa...

dulu zaman makan hati..
skrg ni terkeluar hati..
hehe...

Nur Farhana Abdullah berkata... [Maklum Balas]

Rindunya nak balik skolah smula.. Huuhuu.. Selamat hari cikgu gak untuk cikgu-cikgu sedunia.. =)

Hysman.. Btol kata amieynna.. Kurus... Tapi ttap trserlah ayumu.. Haha.. =)

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

haah lupe lak nama cikgu 2org tu..cikgu hasnah yg suke suh salin notes sejarah kan?
cikgu ahmad lak org panggil cikgu supermario..aku pon xpaham smpai skg nape die dpanggil begitu..
=p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana,
awat blog hang den takleh bukak..
aiyoo..
da puas dr tadi nak jengah tapi takleh bukak juga..
hehe..sory yea..

Selamat Hari Guru utk guru2 sedunia juga..

itu zaman tok kadok..
lani zaman tok asimo da laen pattern badan..
yg penting kita gumbira..
hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
yea bettollll...
cikgu hasnah yg kejenya sek dok salin pepanjang kat papan ijau..huhu..baek cikgu tu kan..rindu aku kat die..

cikgu ahmad buncit dipanggil supermario sbb masa tu fames gam supermario..ko tengok misai n ketinggian die kan sama mcm mario..
takkn ko tak perasan..
ko penah maen game tu tak??
hehe

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

ooo..
game yg men lompat2 tu kan?
aku tau game tu..
ko pon panggil die supermario ke?
hehe..
aritu aku tserempak ngan die kat Giant..die xngajar kat majidi lg..=)

joegrimjow berkata... [Maklum Balas]

happy teacher dayyy

Nur Farhana Abdullah berkata... [Maklum Balas]

Tak blh bukak ke? Huuhuu.. Tak pe laa.. Dah takde jodoh kan.. Hak hak hak.. Takpe.. Brusaha.. Hendakkan ssuatu bnda tu bkn snang, brusaha.. Chaiyyok2.. Wat yg trbaek.. Trbaek wok.. =)

Naz berkata... [Maklum Balas]

Selamat Hari Guru. jasa2 mereka terlalu bnyk utk kita. dr seorang budak yg x tau apa2 sehingga lah kita menjadi pemuda/pemudi harapan bangsa yg bijaksana.

pandai betul ko edit gambo2 koleksi ko. jejaka hansem dilihat di mana2 saja... hehehe... siap bersongkok dan memegang m16.

hazlin berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,

ni Kak Lin ni.. ala cikgu Hazlin..

hehehe...

Sukanya hati ku bila Man quotekan nama akak... khusus untuk ucap selamat hari guru...

baik sungguh adik nan sorang ni...

terima kasih..

thank you..

nak mintak email add boley???

terima kasih sebab buat n3 lirik lagu guru malaysia tu. akak nyanyi sekali je setahun..

ngeh ngeh ngeh..

tak nyanyipun tak apa.. tugas tetap aku buat!!!!

FiNa berkata... [Maklum Balas]

man,
seriously,
aku bukan nak puji or mende2 ntah...
tapi,
aku nak gtau nieh,
kalo aku satu zaman dgn ko,
1 batch dgn ko,
gerenti aku sangkut kat ko bro...
lagi2 tang songkok ko tu...
serious nieh...

huhuuu...

nseb baik la aku tak sama zaman n sama batch dgn ko bro...

huhuuu~

p/s:takde kne mgene dgn yg hidup atau yang tlh menjadi arwah...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
ha'aaa..game yg lompat2 tu amek diamond..hehe..
die ngajo kat mane skrg??



Joe,
Happy Teachers Day too..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana,
da boleh bukak da...
abe oghang Joho..
hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
bettoll tu bro..
tanpa guru kita juga zero..
ada satu hari 16 Mei ni,kita appriciated dorang..Terima Kasih CIKGU..

bukan ape,pengawas kena datang awal2 pagi.jadik klu dok asrama mane sempat nak bercermin..jadi juz sikat rambut ala kado trus pakai songkok..sonang..pastu dtg skolah tahan budak dtg lmbat..
huahahaha..itu keje aku tiap2 pagi..seronok beb..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Lin,
waalaikumussalam..
SELAMAT HARI GURU,CIKGU HAZLIN..
hahaa..

U're welcome sis..
oraitt..eysman_md@hotmail.com..
betol tu kak,yg penting tugas dilaknasanakn dgn perfect walupon tak pandai nyanyi lagu tuh..
hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
oit,ni merli ke apa??
hehe..
ish,ko nih..klu ade pon hanya org yg ade masalah penglihatan je yg tersangkut kat aku..
hehee..

suma pengawas pakai songkok..
ku juga tak terkecuali..
hehe..

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Man..

TAHNIAH....sudah ada diploma ditangan..
~patut lama menghilang...
emmmm....jadi best student ke?
:) TAHNIAH!!!!


TQVM wish akak...
bnyak terharu loh...
:P
~tp, hadiahnya mana? ahaks!

zinatulhayah89 berkata... [Maklum Balas]

salam...
bagusnye dia nih..
siap edit khas buat guru tu...
tahniah...=)

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Hai abg johor.. Saya "yg mempunyai msalah penglihatan" dtg balik nih.. Heehee..

Alamak.. Dah ade yg nak trsangkut kat si kacak bersongkok sorang nih.. Mlepaslah kita.. Huk huk huk..

Idalara berkata... [Maklum Balas]

rindu nak jadi cikgu mcm 25 tahun yg lepas..cikgu yang jadi rebutan anak2 murid..sbb cikgu ciut dan muda remaja lagi..tapi awas..cigku yg kiut ni agak tegas orgnya..mungkin ada anak2 murid kak ida yang dah jadi doktor,pegawai kerajaan dll..harap diaorg tak lupa pada cikgu diaorg yg dah lama 'bersara' dari dunia guru ni..

p/s man dah berjaya dpt diploma ke..akak tahu dari 'tukang cerita' punya komen..tahniah ye..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

xpasti laa die ngaja kat ne..
aritu aku jumpe dia kat kdai gambar..die kate nak wat pasport nak g luar negara...

aku da ingat da game tu..
=)

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Man...
akak nak cd cerita geng upin ipin tu...
anak2 akak sukaaa......
download satu kat akak...
:P

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

selamat hari guru
buat diriku
dan semua guru2
seMalaysia!!
ghee~

FiNa berkata... [Maklum Balas]

la....
patutla aku pakai spect..
ada masalah penglihatan rupanya...

hehehe...
bukan perli laaa...
ikhlas ni bro...

Naz berkata... [Maklum Balas]

kiranya ko slalu tahan budak dtg lewatlah yer?? perghh, ramai musuh ni. kalo aku sek sama tahun dan sama sek dng ko, aku juga akan ishtiharkan perang dng ko. aku lah pengganas merangkap ketua anti pengawas... hahahaha....

wow... cik Fina telah meluahkan isi hati beliau kepda ko. kena loteri nampak bro? hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
Terima kasih kak..
:)

adiahnya belom beli lagi..
bese org bagi ape ye utk ari guru??
bunga ke atau petai??
hehe..
takpo nnt teman adiahkan citer upin & Ipin..haha..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

zinatulhayah89,
itu namanye pengorbanan..
cheewahhh!!
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Farhana,
doktor mana boleh ade masalah penglihatan ler..
:p..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
Selamat Hari Guru utk akak juga as ex-teacher..stiap guru perlu ada perasaan bangga kerana tanpa mereka tak terlahirlah insan2 yg terbaek kat muka bumi nih..hehe..

Terima kasih kak..
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Minna,
luar negara???
fuyoo,bawak diri la tu..
haha setelah sekian lama org dok ngata die..mario..
haha..astaga..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Lili,
hehe...



Fina,
Klu betul time kacheh la ye..
kamu jugaaa..
bodek la tuh..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
sblm ko jd pengganas merangkap ketua anti pengawas ko da disumbatkan diberi surat amaran merah tandanya ko kena buang skolah..waawaaaa....
berani??cobalah...

ish ko nih,takde maknaya ler..
die kena pakai spec baru nampak hitam putinya aku..
silap pandang tuhh..

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo aku dpt surat merah tu, aku main campak2 jer. kat pos box rumah bapak aku dah menimbun surat2 mcm tu. aku wat dek jer. cikgu besar slalu main ping pong dng aku. hahaha...

pompuan pandang x pernah salah. pesal dia ada power kat mata dia. apa lg Man... nyeh3x...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ah ko..takat cikgu beso ape klas..
aku pegawai pendidikan KPM lagi wehh..slalu men belon aco dgn aku kecik2 dulu..haha..ku tak gentar lorr..
hahaha..

ah..tak mau gwa...tak seswaii beb..
ku sedo sape diriku ini..
ko takyah ler nak jd cupid yo!!
adehhh..hehe..hang pula??

noramsein berkata... [Maklum Balas]

kt aku x wish ke???
hahah

Naz berkata... [Maklum Balas]

pegawai pendidikan KPM? eh bagus ni. anak sedara aku nak masuk asrama tp x dpt. boleh tolong2 x? hehehe...

ko yg juai mahal. si 'dia' dah kasi signal. x kan ko tengok jer. do something.... muka dah macho, kena ada gentlemen sket..
aku, usah ditanya. tahulah aku nanti... ;)
>panahan sang arjuna telah dilepaskan...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Am,
Alamak alapak..
aku lupo ar bro luu..
ko skrg jadik cikgu aku lupa ar..
aduiii...

SELAMAT HARI GURU geng..
ko nyepi weh nak alert camne aku nak wish kat ko..
huhu..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
aik,amek kesempatan nampak bro..
hehe...boleh ler no hal tapi kena bg tips..soh bapak sedara die juga yg bayo oraitt..
:p

gentle -> lembut woo..
taknak ar..aku tak layan cinta cyber..jual mahal baru saham naek..bak kate ko..
huhu...

sang arjuna mencari cinta yg terlepas didepan mata membiarkan berjalan tanpa memutuskan..huhu..
da goreng kerepek daa..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

man, cpat la payung...
da menjulang aku muji tuh....

Naz berkata... [Maklum Balas]

uish... tu lg mengambil kesempatan. nnti aku transfer patploh ratus zimbabue dollar. hahahaha...

ingat lg ko yer.. betul2x. jual mahal akan menaikkan mata dlm indeks papan saham jejaka Malaya terakhir..
ala, memula chienta cyber, pastu jumpa2 pulak kat luar... ;)

gulp... speechless. alamak, kerepek aku dah hangus la... hahahaha...

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina mintak ko payung dia la.. payung aku skali taw...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ape plak.. aku study lagi.. tader duit..
laen la ko..
ko la payung...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
okeis..aku payung ko kepek pisang ok tak???
boleh ler..sedap woo aku goreng..
hehe..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
hanya patploh ratus zimbabue dollar only??itu nak beli daun pisang nak buat goreng pon tak lepas bro..
hehe...

aik,sifu yg ajo takkn ku boleh lupa pula..haikk!! sifu'...
ish ko nih..mne ade weh..mcm ade pengalaman je bro??

klu da hangus hanya bagi pada Fina gerenti die sanggup membeli..
hahahaa..

Payung memayungi...cheeewahhhh!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
hang tak leh tergolong lagi dlm kelompok selesa 'maseh study' walhal ko tgh dok tunggu result intake..
so hang tak terkecuali juga utk payung memanyungi..
payung emas lagi baguih..
hahaha...

Naz berkata... [Maklum Balas]

kira ok la tu. daun pisang boleh amek kat blakang rumah nenek aku...

pengalaman di alam mimpi adalah... hehehe...

kalo dah hangus, kita kasi free jer kat dia...

dah mcm kedai payung blog ko ni.. hahaha...

bro, payung emas? ko nak kasi kat Fina eh?? ehem2x..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ok set..
nnt aku pi amek kat rumat nenekmu..
duit tu aku buat pi beli rempah babas..hehe

adalah??jeng3x... :p

nak ke die??stau aku klu diberi harga baru die bli..klu bg free takut die tak caya plak..takut ko letak racun..hahaa..

payung kombang.. :)
oit,ape kaitan dgn Fina,hang ler..
payung emas kan diberi pada isteri tua yg sanggup dimadukan..wakakaka..

Naz berkata... [Maklum Balas]

ok, nah kunci pintu gate rumah nenda aku.. x nak la cap babas, beli la cap adabi..

;p

ye tak ye jugak. kalo camtu kita jual 3 seploh hengget...

uish... no gosip liar ni. x betul ni...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ooo nak yg pure malay jugak..
ok,aku pi beli adabi..
tp klu takde,alagapas pon ok weh..
:P

boleh3x...kasi pulun suma pada Fina..
hahaha... Finaaaa!!!!

betol laaa..klu liar kita jinakkan..
haha...

Naz berkata... [Maklum Balas]

alagapas pun x nak. kalo x der, moh kita g blkng rumah nenda aku. sana bnyk tumbuhan rempah ratus...

kita paksa dia beli semua.... muahaha...

ini liar bukan sebarang liar. ini liar x der insuran. nak kena jahit ker jari jemari ko tu. sesuka hati jer tekan keyboard...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

waa..blkg umah nendamu juga ade rempah ratus...
teruja beta...huhu..
yok!!!!hehe..

die mane makan pakse Naz..haha..

klu takde insuran ape kate pi aku kasi pomot lagi..etiQa..
hehe...panazz nih...hehe

Naz berkata... [Maklum Balas]

rempah ribu pun ada... hehehe...

tp dia makan kerepek... hahahaha...

ko ni nak bro etiqa ker. ;p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

rempah riban??
fuyooo..klu campor dgn rempah riban zimbabwe lagu masyukk!!!
hehe..

mmg makan kerepek tapi skali mkn jadi merepek ..
ku tak sangooop woo..

tak salah kita menolong rakan2 saudara..hahaha

Naz berkata... [Maklum Balas]

jadilah rempah zillion... hahaha...

tau x per... hahaha...

betul2x... tolong menolong amalan mulia. tp ko ni tolong bos dia ajer.. bukan tolong brader tu... hehehe..

FiNa berkata... [Maklum Balas]

naz tuka gambo lagi??
huhu..

amboi! korang punyer krepek da hangus sampai nak jadi abu da weh!!
melalut korang sampai ke dasar laut bros!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
rempah zillion membuatkan satu planet zargus kita mampu beli wehh..
alamatnya kayo la kita Naz oii..
hehe..

aku tolong die,tp komisyen mesti brader tu yg dapat juga..huahahahaa...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
Kacakkan Naz..
ape kata ko............
(alamak siaran tergendala)
kihkihkih....

ko ingt sonang ke nak ke dasar laut..
org yg nak buat pelantar minyak tgh laut tu pon amek masa 3hari nak piling ke dasar laut..
hehe...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ape2lah...
maleh aku nak melyan krepek hangos korg tu..

Naz berkata... [Maklum Balas]

Fina..
aku tukar gambo pesal saja gatal tangan... kalo aku dah boring, aku letak ajer gambo ko jd avatar aku nak? hahaha...

mcm x biasa... ;p

Naz berkata... [Maklum Balas]

best3x... org lain beli pulau, beli tanah.. kita beli planet. perghh, x tercapai akal mereka2 yg jutawan itu. hahaha...

kalo camtu, ko mintak 50/50 la bro... hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kita buat laen dr yg laen..
nnt kita dijadikan ikon islamic like tokoh Maal Hijrah ler..
InsyaAllah..angan2 nak menggunung..
huhu...

boleh no hal pastu lg 25 from 50 aku kasi ko..kita gi hawaiiii..
hehe

Naz berkata... [Maklum Balas]

kalo kita dah berjaya beli planet, kita pasang azam utk beli galaksi pulak. perghh... dah mcm crita Star Wars pulak...

aku pun dpt gak komisyen bro. toceh3x.. ohhh... hawaiiii...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

wahh..angan2 mu itu bukan takat menggunung tapi da menggelikan hati..heheheee...
Star Wars??wahhhh..ku pula cuba imagin Star Trek..huhuu..

iye la..untung rugi dont worry aku baek hati kasi share sama itu member..payung kembang woo..
hawaiiiiiiiiiii..ku datangggg!!!!
:p

Naz berkata... [Maklum Balas]

angan2 kena hebat. kalo x dpt beli galaksi pun, dpt beli tanah dlm 57 ekar kat Malaysia ni pun dah cukup baik.

lambaian gadis2 hawai smbil gelek2 semakin terbayang2 di minda... hahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tapi angan2 maqt jenin takleh jugak bro tanpa usaha..mc gwe ler..huhuu..tak nampak pape hasil lagi..
hehehe..

waa...kuat sungguh imaginasimu beb.hehe..im commingg!!!!!

Naz berkata... [Maklum Balas]

ohh.. kalo nak usaha kena ada angan2 dulu. kemdian baru usaha. tp aku percaya pada rezeki. kalo itu dah rezeki kita, insyallah ia tetap kita punya...

hehehe...