Moleque Apologie..

Assalammualaikum..
Alhamdulillah sempat juga aku meng'online'kan diriku yang alpa ni buat seketika waktu. Aku minta maaf pada teman-teman blogger sekalian alam setelah sekian lama (padahal seminggu je) aku tak mengaktifkan diri dalam dunia berblogging ni. Hehee.. Pada yang prihatain terutama Mynna, Naz, Kak Nurul dan Cik Hana WanAbe, terima kasih tak terhingga kawan-kawan. Aku akan cuba menghapdet blog senyum aku nih seberapa kerap yang mungkin bagi hidangan santapan info-info berguna untuk sahabat semua. Bukan apa, baru-baru ni aku quite busy dengan kerja di kamar ofis. Banyak deh!! Dengan masalah PC kat rumah, problem takleh bukak Blogger & YM, hanya Facebook yang boleh di'access'.. Perghhh!!! Memang siuutttt betholl!! Nanti aku ade masa aku fomat terus kasi satle sama itu virus-virus benci. Dengan kena samannye lain, akaun kena block lain. Adoyaiiii.. Hmmm.. Itu semua dugaan hidup. Baru interesting skit, iye dak?? :)
By the way, aku ni baru balik dari kenduri Doa Selamat, Yaasin, Tahlil dan Tunang?? Oppssttt!! dari rumah Mynna. Konyang den. Hahaa.. Terima kasih Mynna, En. Amin dan Pn. Nora di atas kesudian menjemput teman yg tak seberapa nih dok makan di teratak Noramin. Siap bungkuskan 'berkat' lagi beb. Thanx u mokcik pokcik.. Dapat cenderahati tuala beb!! Gwe nak trus mandi nih. Hehee..
Banyak cerita yang aku nak cerita tapi masih tak berkesempatan lagi. Lain kali aku cerita lagi oraitt. Hehe..
.
Aku tak hapdet tak bermaksud aku menghilang, aku ada cuma sebagai pemerhati dari jarak jauh je. Cheewahh!!! Peace yaow...!!
p/s: Selamat Ulangtahun ke-32 untuk kekandaku pada hari ni 30hb. Jun. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki hendaknya. Aminn..
.
Best Regard,
hysMan
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

29 komen:

Idalara berkata... [Maklum Balas]

salam hysman..
hmm..patut lah lama man tk singgah umah kak ida.dah seminggu rupanya tk hapdet blog ye..
wah..baru balik dr umah myna? dia bertunang ke?...hehehe..nak kena tnya myna ni..myna yg man kata ni si myna yg kat blog ni ke?kot salah org lak akak ni..

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Assalamualaikum wahai pemerhati dari kejauhan.. Hik hik hik.. Hysman wanAbe.. Akhirnya kuar juge kamu dari prtapaan.. Pasti banyak ilmu di dada.. Haha.. =p

Akhirnya trjawab jugek nape laa dok aktif sakan kan kat FB.. Haha.. Igtkan trsangkut makwe2 cun kat FB.. Kan dunia dah maju.. Tak pakai number phone daa.. Email ade, frenster ade, facebook ade.. Hik hik.. Kan hysman kan??? =p

Kamoo.. Mynna dah tunang ke??? Wooo.. =)

Dan2 dpat tuala troih nak pi mandi.. Ish3.. Pokcik niii.. Ke tak mandi lagi da kul 12 nih??? Hurrmmm..

Pape pn, smoga cpat2 menyetelkan masalah kamu.. Smile myfta hilang senyumannya dek ketiadaan kamu.. Kih kih kih.. =p

Selamat hari lahir utk kekanda hysman.. Heehee.. Wah.. Membebel lagi.. Adoi.. Sudah jadi tabiat.. Layankan je laa yek tuan blog.. Wakaka.. =p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumussalam kak Ida,
mynna mane yg chomell??
mynna yg itu la kak,mane lagi..
kihkihkihh..

rindu ar kat Idalara..sat lagi pi terjah..yok gelek yok!!!
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumussalam Hana WanAbe..
hahakhakk..
byk betol ilmu nih..tak sabo2 nk nurunkan kat kamoo yg suka bebel bagi stop skit utk half of minute pn cukup lorr..hahaa

dunia mmg tanpa sempadan cik Hana tapi ku di sini tetap ada sempadan muhrim.hahaa.....facebook mcm best plak..dok layan chat sambil merapu dgn applications nye..klu kamoo ade pon ku buat2 tak nampak..bkn ape taut kena bebel..hahaa

mynna tunang??sapa habak??
kekekeke...
(mynna jgn mare...)
pokcik da mandi dr kol 7 tadi ok..
wangi lg ni haa dok pakai baju bubuh downny 4x..hahaa..

ku takde kamoo kan ade yg boleh menyinarkan smilemyfta nih..iye dak dgn bebelan mu itew???

Terima kasih beliau ucap..
ku tgh dok layan la nihh..
zazzzzzsss!!

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Hysmannnnnnnnnn.. Kamu memang sukeeee nyakat orangggg maa.. Papa jahat bak kata fabulous cats.. =p

Dah memang ku sukee bebel, nak wat camanerrr.. Bukannya slalu ku dpat bebel kat kamu budak kcik.. Ku tahu, pokcik mmg "lari pecut" bila nampakku kan.. Yelaaa.. Pasni invisible kan diri.. Takde laaa org tu pnat nak buat2 tak nampak.. =p

Majuk 4 saat..

Tapi sebab bebelanku mnyinari smile myfta, maka ku majuk 4 saat jek arr.. Kah kah kah.. Pape pn, ku ttap trase mnyucuk di sudut kamar hatiku kata-katamu itew.. Sampainya hatimuuuuuu..

Ku pulang laa ke umahku.. =(

<< s| tED| >> berkata... [Maklum Balas]

selamat kembali!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cik Hana WanAbe,
ek elah majuk plak die..
ku belikan jajan nak??
cikedid??chocklat??mau???
lepas 4saat ku amek balik..
heheheee...
boleh plak mcm tu ye??hehee..
takpe la klu camtu,after dis klu pokcik nampok muka kamoo terpampang dlm FB to ambo akan buzz beriban-riban kali khas spesel utk kamoo sampai kamoo nak gosok gigi..pastikan halal ye gunalah fresh n white..
hehee..

meh la dtg lagi ke smilemyfta..tak baek ngajuk2 tau..
tak bertegus 3hari berdosa beb..hehee..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

TED|,
selamat..
:p

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Pokcik.. Nak ferrero rocher, takpun cadbury pun eden ok ajo, asalkan cekelat.. Strawberry cecah chocolate takmo.. Pastu nak eskem malaysia perasa asamboi, milo pon sodap.. Dgan pijja hut, side order chicken wing.. Ngan jajan yg perisa durian tu erk.. Maceyyyy pokcik.. Sayang pokcik lebeyyyy laa.. Wakakaka.. =p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

ku bg cokelat wane wani sekeping seposen tu udah la ye..eskem m'sia pon da abes meh pokcik bg kiub2 airbatu dlm esbok..pijja hut??pokcik tak gaji lg,mrh ambo bg lempeng 3rasa,manis,masin,pedas...
durian tgh musim tp jajannye da limited tak jual sempena musim dorian..so pokcik bg plastik itam aje laa..
mau???boleh kaa??
hehee

hazlin berkata... [Maklum Balas]

selamat keluar dari pertapaan...
moga man sihat selalu.

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
muncul juga ko dialam blog ni..
terubat rindu nak baca entry ko..
(erk..ye ke rindu?)

klu nak tahu..
sama ade btol ke x,
daku bertunang..
sila lah ke blog aku ek..
dsitu terdapat jawapan yg anda cr selama ni..
kihkih..

kamu menggunakan tuala pink itu?
Aawwww...
hehe..

Redynne™ berkata... [Maklum Balas]

salam hysman..

daku pon slalu ghaib juga dr alam maya nih.. cuma x de yg ferasan sbb daku lowprofile & jarang m'hapdet.. kekeke..

keja mmg x reti nk abis beb.. :P
ape2pon, jage kesihatan..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hari2 aku ingat kat ko. tertanya2 gak dlm hati aku naper ko x muncul dlm dunia maya ni. ada problem rupanya. patutla ko asyik kat fb jer. hehehe... amacam, menjadi teknik carik folower fb tu?

tajuk n3 ni dlm bahasa per? moleque tu aper Man? apologie tu aku tau la... maaf kan maksudnya... hehehe

ko nak format balik pc ko tu ker? nnt ko wish belated birthday kat kekanda ko tu yer? yg kawen hari tu kan??

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Lin,
Alhamdulillah sihat..
akak pon sama jugak,semoga sihat2 selalu..
aminn..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
aik,baru smlm jumpa udah rindu ya amah??hehe..
aku taknak jengah nnt ko mesti denykan pertunangan ko..hahaa..
aku da bg towel tu kat mok aku..huahahaha..
malu dehh!!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Redynne,
Waalaikumussalam..
daku juga lowprofile mane dok nunjuk2..tp depa cari blog ni utk berkongsi info2 yg berguna..
insyaAllah..
ku juga selalu terperasan jika anda tak menghapdetkan diri dlm blog mu itu..
hehe...
keje tak habes..tp rambut makin habes asek garok kepala tension tahap maksima..kekekekee..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
ko xtau ke aku sentiasa merindui ko..
oppsss....
correction..
merindui entry ko...

nape xpakai je tuala tu..
baru laa comel mcm aku...
cube try pakai..
msti rasa comel..
hikhik

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
hari2??waahhh!!!
terkesima aku woo..
thanx kawan..
sory aku sempat jengah blog ko kat opis tp tak sempat nak komen daa....
teknik tu mmg menjadik tp contact list email aku pon tak ghamai..aku maen balun add je..hehe

u r rite bro,moleque apologie tu bermaksud pemohonan maaf secara sopan santun..
agaknye laaa..hahaha

yupp aku kena fomat balik PC tu..ni pon guna lappy akak aku..hahaa..
bukan yg kawen aritu,itu akak aku yg atas aku tp yg befday semalam abang aku yg kedua daa..hehe..
insyaAllah geng..n thanx..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
owh rindu n3..
aku juga rindu n3 kawan2 blog juga..
hahaa..

oit,ko igt aku like hairil kaa??
oh tidakk sama skali..its not my fav kaler oraitt..
semalam da baek aku dpt wane ijau boleh cik Manan dok curik tuala aku tu..cehh!!hahaa..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

tu laa pasal..
aku citer kat mak aku..
cik manan teramik ko nye tuala..
mak aku kata "cian man dpt tuala pink"..
hehe..
ala man..
ko pakai kat umah..
xde sape nampak..
hehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

uishhh!!!
yg ko pi citer nape??
malu dehh!!!
ko ckp takde sape nmpak??
tak da sapa nampak kaa..
Allah nampak beb..
hehehee..
awwww...!!!!
lariiiiikkkkkkk!!!
hahaa

miss GAZA berkata... [Maklum Balas]

eh,
bz pon kamu hapdet jugak.
daku ni dah brkurang sket bizi pon tapi malas menghapdet jgak!
hilang moodku nak hapdet bro!
takde feel betul ni nak hapdet.
adehh..
rasanya sbab putus cinta kot!
hahaha
=p

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

pas majlis kenduri kan ade post mortem..
so aku citer je laa..

aku ckp ORG..
ALLAH mmg sentiasa nampak kite..
ade ape ngan kaler wahai en hysman ku????

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

miss GAZA,
curik2 masa dok hapdet ler..
hahahaaaa...
somtime kena release tension..
hahaaa

putus cinta??
dgn sapakah??
aderkah???

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
wahhh!!siap ade postmortem tuu..
caiyoo la hang..
dedikasi sungguh family hang..
bila nak buat press conference??
hehe

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

MAN..
mestilah ade post mortem..
nak kaji mana kelemahan2 yg ade..
so bleh dbaiki..
dan xkan berulang...

press conference??
tgu aku umumkan bakal suami aku laa..
mcm tok Ti umumkan nak kawen dulu..
hehehe...
jgn risau..nanti aku jemput ko..ngeh3....

miss GAZA berkata... [Maklum Balas]

erk!
tah bro..
sukasukiku saja tulis plik2!
mood xdak sama..
=p

FiNa berkata... [Maklum Balas]

kak mynna!
tak jempot pown!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!