Rindu Bayangan..

Assalammualaikum..
Fuhh!! Terasa lama betul aku tak update blog senyum aku nih eh? Rindu wehh!! Cheewahh!! Poyo plak mamat nih.. Hehe.. Lebih kurang seminggu juga aku dok asik auto-post je. Aku bukan menghaibkan diri bro, tapi tak sempat. Aku cuma sempat 'blog walking' mana yang sempat je. Maaf ye teman-teman blogger sekalian sebab tak reply komen anda semua. Ampunnnnn..
Minggu lepas sampai ke minggu nih, banyak betul kerja yang harus aku 'settle'kan last-last minute. Tapi alhamdulillah semua siap on the time. I have to face it la. Nama pun makan gaji. Itulah yang dinamakn kerja, nak lagi kalau kerja bidang construction nih. Kalau takda projek dok diam (ngulor maen tenet), tapi bila projek melambak tak cukup tangan la plak. Adoyaii.. Tapi aku cuba positif sentiasa, InsyaAllah.. Selagi ada intenet, kerja suma no problem punyaa...
Ahad lepas 7hb. Jun, akak aku kahwin so bertambah busy gamaknye. Penat memanglah penat, tapi penatnya hati gembira sebab dapat berkumpul, berborak sesama sanak saudara yang sudah lama tak jumpa sambil tolong menolong dan rewang bersama penduduk kampong untuk menjayakan majlis walimatulurus nih. Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung atau tak atas keringanan tulang kalian.
Selamat Pengantin Baru buat kekandaku. Semoga jodoh akak berkekalan sehingga nafas terakhir. InsyaAllah, Aminn..
Aku akan cuba mengaktifkan semula diri ku ini untuk ber'blogging'. Majulah blog untuk AGAMA, BANGSA dan NEGARA.
.
Best Regard,
hysMan
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

52 komen:

Dj Epoi berkata... [Maklum Balas]

Salam.....

Sibuk walaweiiiiiiii betuk ku Man arrrrrrrr.....

Tak pa...skank kan musim Kahwin!!!
Kau bila pulak?

Sampai hati Lu tak Undang Dj Epoi kesana ar..

sob!!sob!!sob!!!
Dj Epoi Merajuk

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumussalam bro,
gwa esok kawen laa..
nikah lagi beberapa tahun..
hahaa..

bukan tak undang bro..
tapi gwa blurr,sumanya lupa...
sedangkan kawan2 dekat pon lupa arini majlis,arini juga baru jemput pakai henpon..huhuu..

sory ye bro..
nnt gwa kawen,konfrem gwa jemput lu..sungguh!!!hahaa

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Selamat Pengantin baghu tuk kakak mu itu...
kakak sudah, dirimu bila dik...

Emmm..adik ipar ku ramai pompuan, cantik2 plak tu..amacam?
:)

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

lu memang poyo man..hehehehe
acu gurau je..jgn marah noo...

uiks,x jemput pun kenduri??
sampai ati...


p/s::acu pun nk majuk gak lah mcm DJ Epoi..

Naz berkata... [Maklum Balas]

Aku juga rindu padamu... lama woo ko menghilangkan diri di persada alam maya ini...

Selamat Pengantin baru kepada kakak ko. aku doakan semoga cepat2 dpt baby. boleh ko tukar kain lampin ank sedara ko yg baru tu.. hehehe...

aRaBeLLa berkata... [Maklum Balas]

lorr hysman awat tak pakai baju melayu gakss..mesti cute..ahakss

panggil aku shEh berkata... [Maklum Balas]

fuh tahniah kawen ye abang ko..
pertanyaan diulang.. ko bile lg?
hehehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
diriku??
hmm..ku tunggu jihamu..
hahaha..

kak,teman kat sini tak kisah cantik ke tak yg penting ati mahu baek lorr..boleh sama2 bimbing..
hehe..

tapi buat masa skrg nih,tak terpikir lagi..aset mau ada dulu baru dok pikir..nnt nak bg makan anak org ape??pasir??pasir salak lorr..
huhu

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Acu Sayang,
ku mmg poyo..hahahahaa...
poyo blogger lorr..
:)

klu jemput pon,acu mcm nak turun mai jb..kan..kan??
hehe..

nak merajuk?takpe nnt bila teman one day kawen nnt teman jemput VVIP acu oraitt..insyaAllah..
promise..cheeewahhh!!!
haha

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
Sory geng,bukan aku sengaja beb.cuma tak sempat arr..ni skrg aku da bangkin kasi gegar sama ini dunia alam maya..tunguuu!!!
:)

ish,akak aku ade watpe nak aku yg kena tukor lampin..hahaa..aku ni sorang pokcik yg tegas dan ganazz..takde sape berani lawan tau...huhu

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ara,
teman klu pakai pape baju pon tak cute sis..sarung je ape baju yg ade depan mata,asal sopan..baju nih pon akak yg belikan..
hahaa..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

p.a.Sheh,
aku bila??
aku tunggu ko laa..
huahahhaaha...

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

hahahaaa....
jihah ku baghu 2 tahun...
berjanggutlah hang nak tunggu Man...
:)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

selamat kembali man!!!!!!!!!!!!!

akhirnya ko muncul jua erk...
hahahaa...
kak hysmahani pe kabor???

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

salam mesra hysman..
akhirnye ade gak post br dr ko..
rindu aku kat entry2 terbaru ko..

slamat berblog demi agama bangsa dan negara...
=)

xuen adyla berkata... [Maklum Balas]

wow cantik la
patutlah lama hilang

Idalara berkata... [Maklum Balas]

salam hysman..wah..akakpun rindu bayanganlah kat blog hysman..rupanya kita sama..bezanya hysman dah selesai majlis tp akak masih belum lagi..masih dalam persiapan di rumah mak kt kg..seronokkan berkumpul mcmni wlauopun penat..akak tak sbr rasanya..bukan senanag nak kumpulkan semua sedaramara..mcm2 cerita timbul nnti..
p/s tahniah dapat abg ipar....wah..serba hijau..

miss GAZA berkata... [Maklum Balas]

wah,
sebok sokmo.
saya pon dah kangen bangat sama post kamu!
hepi blogging back..
=)

moga kekandamu brbahagia hingga akhir hayat.


er,
incik suda ada calon blum?
meh nk tolong carikan.
=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

yok.. kita kasi gempar ini internet...

kakak ko kan time tu tngh pantang. so, dia lemah x berdaya. ko lah kena tukar lampin dan mandikan baby tu. sbg persediaan di hari 'tuut'...

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Assalamualaikum kepada semua penghuni flat smile myfta.. Hik hik hik.. Juga x lupa pada tuan flat.. Haha.. Balik juge akhirnya.. Ku sempat brkahwin dan branak pinak mnunggu kpulangan kamu.. Hahaha..

Sume org da tny ape kabar.. Nk tny ape ek.. Kabar baik tak man.. Hahaha.. Ades.. Da lama x membebel kat sini, da x reti lak.. Haha.. Smbung bebel lain kali.. =p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
ku da berjanggut pon kak..
hehee..
skrg 2thn dan teman 22thn..
bila jihah 20thn,teman 40thn..
muda la kak..ku sanggup...
hahahahaa..juz joking d malam hari..hehee..
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
keranamu ku muncul kembali tau..
cheewahh!!!
weh,kak hysmahani sihat walafiat..
die kem salam kembali kat ko..
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Miyyna,
salam mesra kembali..
aku juga rindu da lama tak membaca post ko..sorry ye..
aku da aktif semula jd pengomen tetap blog ko..
wait n see..
insyaAllah..sama2lah kita..(hapuskan lalala uikk.. :p)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

xuen adyla,
ape yg cantik sis??
ku da kembali menyaksikan monkey yg mahu pergi..
hehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Ida,
Waalaikumussalam kak..
berhati2 kak nak balik Melaka mlm nih..bila saudara mara da berkumpul,akan terbit soklan2 yg tak tercapai akal dr mulut mereka..jd sentiasa bersedia dgn jawapan dlm kepala..cheewahh!!da mcm nak peksa plak..huhuu..
moga suma selamat ye..aminn..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

miss Gaza,
thanx..kamoo juga..
yok pekena game DOTA..
hehe..
insyaAllah..hopefully..

teman takdak calon lagi sedang mencari la nih..nak tolong kaa??
nnt teman masok program mencari jodoh ye..sonag sikit..
hahahahaaa...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
da mcm program Erra n Emran dlm GUGU GAGA je..hehee..si laki tuko lampin..hahahaa..
oh tidakk!!!
husbandnye kan ade..
aku terkecuali la..
tunggu ia benar2 berlaku baru aku buat..
cheewahhh!!!
:p

hang taknak coba kaa??geti x??

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Hana,
Waalaikumussalam doktor wanAbe..
hehehe..
wahh da berkahwin awat tak jemput tok chik??nak sempat bape anak pinak dokter??
mantopp..
hehehee..

Tak baik kalau tak dikabar..
huhuu..aik..nak bebel pon boleh continue kaa??
huhuu..oraitt den..

Naz berkata... [Maklum Balas]

hahahaha.... mcm2 da... aku dah lama x tngk astro. x tau la criter tu. :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

mcmane ko tau program tu klua kat astro klu ko tak tgk bro??hahaa..aku tak bgtau pon..
hehehe..

hazlin berkata... [Maklum Balas]

Man,
semua org rindu kat ko ek?

akak je tak rindu kat ngko...

hahaha..

selamat pengantin baru buat kakakmu. semoga bahgia selalu.

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
sunyi blog aku tanpa komen ko..
hehe..

hapuskan lalala?
xpaham...
=)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Lin,
ish!! akak tak baek la kak..
hehehheee..
ku redha,pasrah aje laa..
aminn..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
jap lagi aku singgah..
japp...
tak paham ke buat2 tak paham???
huhu..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

setelah lama aku berpk..
aku da pahamm..
usah sebut pkataan itu lg..
nanti dkatakan kite mengutuk die plak..
huhu..

jemput2 singgah blog aku..
tambah laa ape yg patut ye..
=)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

...

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Baju melayu? Takdak ka? Heehee.. Ish3.. Baru ku nak nengok hysman brbaju melayu kaler hiaju peberetku.. Huk huk huk..


Smlm nak cakap daa.. Tapi trlupa.. Baru arini ku trigt.. Huuhuu.. Nape rindu bayangan erk tjuk entrynya??? Hahaha.. Kalo takat rindu bayang jek tak rindu orang watpe.. Heehee.. =p

Naz berkata... [Maklum Balas]

pesal aku x pernah nmpak rancangan tu dlm tv biasa. so, compomla dlm astro. hahaha

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
lantak die la kita nak ngutuk ke kita nak ngejek ke..yg penting kita tak mention nama sesapa..klu die terasa,hak dia laa..
yg penting aku tak maksudkn die..
so die jgn nk perasan..
forget about dat..

aku da singgah daa..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
hang ni klu malas nak komen dok sah le dot..dot..dot.. adik oiii..
mmbuat ku terpikir apekat disebalik dot..dot..dot itewww..
huhuu

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Hana,
baju melayu banyak mok cik,tapi ku takkn nak pakai baju melayu ketika ku nak mengangkat pinggan cawan..
huhuhuhuu..

actually,rindu bayangan lagi mendalam dr rindu orgnya..ini disebabkan klu byg kita da rindu dan angau apetah lagi dgn orgnya..hahahaaa...
u r da 1st ask dis Q maa..
huhu

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz.
kira ko nih kaki tv juga la ye boleh dok ngafal citer ape yg tgh berkumandang la nih..hahahaa..

Nur Farhana berkata... [Maklum Balas]

Ke hadapan kakanda hysman.. Hak hak hak.. Ok pe pkai baju mlayu angkat pinggan cawan.. Nmpk sweet tau.. Nak nmpk sweet tak??? Hahaha..

Perrgghhh.. Giler jiwang smpi mnusuk tepat ke jantungku jwapanmu itew.. Nsib baik ku msih hidup dn brnafas wlpn panahan ayat jiwangmu tembus ke jantungku.. Hahaha..

Nape org lain tak tanya erk man? Hurrmm.. Adakah ku sorang jek yg suke nyibuk? Tak boleh ke ku tny man??? =(

FiNa berkata... [Maklum Balas]

saje nak bagi gambo aku muncul man... hihihi...

dotdotdot lagik...huhuuuu

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

tu la man..
aku pelik..
aku xmention nama sesapa dlm entry aku..
tp aku dkatakan mengutuk..
siap gtau sume org lg..
biaq p laa kat depa..

-bile nak suh aku payung wayang?-
=p

Naz berkata... [Maklum Balas]

dok aih... pesal nama crita yg ko taip tu aku x pernah dengar. so, aku agak hanya dlm astro...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Hana,
watpe teman nak nampak sweet bukan org mandang teman pon..
baju tshirt kan mudah..
bleh tolong2 juga..
:)
wahhhh!!!ayatmu itu sampai juga ke jantungku..nampaknya jantungku berhenti berdegup..
dush!!!
tet..tet..tettttttttttttttt..
dokter boleh tanya..mungkin dokter prihatin kot takpon dokter terlepas pandang..
tak folow pkembangan ku..
hehehe...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
iyolah wajahmu kan chantik...
(kombang la tuuu)
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
sape mkn cili die yg tersa pedas..
biarkan aje mynna..
yg die nak lebeh2 nape??
perasan la tu die..
jgn layan..

wayang???
24hb..tranformers wokey??

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
mmg pintar kamu ye..
ni klu aku sebut suma slot drama kat media prima sure ko tau kann..kann??
zati dan si mawas??
hang layan kaa???
hehee

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

man..
memang da malas nak layan pon...


hehe..
itulah maksud sbnr aku..
jom kite layan revenge of the fallen..
=)

Naz berkata... [Maklum Balas]

wuih... expert la hang ni bro. aku pun tak tau criter tu. hahahaha.....