Mangsa Ragut di Taman Perling, Johor Bahru..

This can happen anywhere, pls alert your loved ones... Be careful.. Holding tight also useless. Need to wear helmet when walking on the road. Problem. Dear All, This is what happened on Friday afternoon, when this girl was crossing the road to work as a part time salesgirl after school. While crossing the road a motorbike came from behind and the pillion use a helmet and hit on the head while the motorbike was moving. The girl died on the spot. She just only 18 years old. Always be alert and for the ladies ...... your handbag!!!
Take care!!! .
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

30 komen:

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,

Kerap sangat berlaku kes ragut ni... peringatan yang bagus untuk semua... Thanks Man!

I am Karl berkata... [Maklum Balas]

bro,

my class mate

bru kene ragut semalam...

die naik motor dgn bf die..

die ltk handbag die kat tgh2 antara die n bf die

ms kat traffic light bdr tun razak,

org sblah die trus ragut bag die tuh n chow....

nseb bek tak jatuh

tp kerugian byk

ermmm...

xtaula apa nk jadi

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro Mirul,
itulah manusia akhir zaman..


~kegunaan blogger..
medium penyampaian..
cheewahh haha!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
waduhh!! kesian bro..
so da buat report blum??
bpe ratus lesap??

act,my parent also penah kena ragut jugak mcm gaya yg ko ckp tu..
bayangkan la parent aku yg berumor 58 n 63 naek moto kena tarik@rentap handbag dlm riba mak aku (tgh2 la) camne??naseb baik mak aku terus lepaskn..klu tak jatuh..dah ler kaki ayah aku tak kuat..puaka pnya orang..

ntah la manusia nih..
cri jln pintas..

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man.. parents ko pernah kena erk?? memang durjana dan brengset punya peragut. semoga pragut tu kena gelek ngan lori sampah... so, parents ko ok??

nza berkata... [Maklum Balas]

mmg ngeri..nauzubillah!!! mtk2 dijauhkn.....

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

isyh...
bengong tol..
kat taman perling ke?
mcm xtau je kes ni..
huhuu..
thanks for reminding...

pasni xmo bwk handbag laa..
bwk beg balik kg je..
agak2 ade yg nak ragut x??
huhu

hazlin berkata... [Maklum Balas]

jahat betul si peragut itew. tp kenapa si mangsa tu seksi sangat?

<< s| tED| >> berkata... [Maklum Balas]

peragut ni perlu di sembeleh jek..

bintangku berkata... [Maklum Balas]

ciannye... tu ler.. bahye zaman skrg nie. Aku nie kalo nak gie kl naik motor, beg2 sume sumbat dlm bakul b'tutp kat blkg motor tu. Bior ler org kata cam org tua ker apa ker pakai box tu janji brg2 aku selamat.

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ish3! kesian la..

mak aku pon penah kene ragut gak..
naik moto.
hang bag die (actually beg tadika adik aku), taruk kat bakul..
kene ragut gak..
time tu nak raye, (mase tu bulan puasa la), mak aku kuarkan duit singgit2, (untuk djadikan duit raya budak2)...

mybe peragut ut nampak mak aku kuar dari bank,trus die ragut naik moto..
abis dokumen segala bagai melayang...

ish3.. bulan2 pose pon nak meragut...

panggil aku shEh berkata... [Maklum Balas]

uh.. kesian!
ape lah salah dorng ni..
tgh carik rezeki pon ade yg buat
bende2 bongok ni

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

memang tak guna punya orang.
kecik2 suh blaja tak mo.
dah besar cetek ilmu.
geram ni..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
alhamdulillah,perent aku selamat pasal mak aku trus lepas sbb mak aku prasan balakng moto bpk aku ade sebijik lg moto tgh dok stanby tendang moto bpk aku klu moto yg kat depan tak dpt beg tersebut..
terok kn..

polis pon ckp kat mak bpk aku naseb baek takde pape..pasal kat situ simpang 3 bro..mmg mudah nak jatuh..
alhamdulillah suma slamat..
cuma mak aku terperanjat pucat..
tak sangka..
hmm..ntah la bro..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Ibu Nza,
minta2 dijauhkan yea bu..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
aku pon dpt dr email kawan aku bg..
hmm..

baek bwk bag guni
huahahaha..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Lin,
mmg jahat d tahap gabanmen..
terok benop perangai..

beselah kak,cina kot...
pakai slua katok..
hmm..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

s| ted,
disebat dan disula juga..
geram wooo..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

btol2..
beg guni..
gud idea..

agak2 ade pragut..
masukkan trus dlm guni tu..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

bintangku,
haaaa..bethol3x...
aku pon pakai bos juger lagi beso..
lantar ar org nk kate ape yg penting brg2 aku tak berhujan panas..ruang pon beso..
hahaaa..
pedulikan mereka..
hehe

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
org yg meragut bkn pk pon bulan ape..
yg depa pk depa untung..
klu yg gian tu asal dpt 'brg' je setle bunuh pon sanggup..
so beware bg sesape nk kluakn duit.
oraitt adek fina yg menjual kerepek hangus..hahaa

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

p.a.Sheh,
pasal depa takde akal la depa bongok..sama2 beringat..
hmm....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cikgu Lili,
nk salahkn sape ye??
ibubapa atau budak tu sendiri??
:(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
pastu ikat guni tu kasi buang dlm lombong..

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

lombong najis lg best kan???
hehe..
yerkss...

Naz berkata... [Maklum Balas]

geram betul aku dng peragut mcm tu... x fikir ker kalo parents depa pula yg kena... aku agak mesti mat pit. kalo dah terdesak, sanggup jd mcm binatang. x der hati perot langsung...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Mynna,
a'ah yea..
waaa....wanginyer...
hahaa

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
skrg ni bukan je mat pit tp mat gian,peminjam along suma da jadikn ragut ni sbg salah satu jalan nk dptkn duit..
hmm...

Naz berkata... [Maklum Balas]

apa la nak jadi skrg ni kan Man... meragut dah hari2 kita dngr mcm 1 kemestian dah... kesian kat mangsa ragut.. ada yg cedera dan ada juga yg hilang nyawa.... huhuhu...

Redynne™ berkata... [Maklum Balas]

salam hysman,

Alhamdulillah, x ada apa2 ngn ayah bondanya..

ish..mmg x bleh tahan ar dgr kes ragut nih..klu jumpe dpn mata, mau kena sunat lg skali smpai putus..

marah nih.. kembang kempes lubang idung hamba dah nih..