Memalukan!!

Apa nak jadi la kan dengan remaja-remaja kita sekarang. Berbangga-bangga melakukan dosa. Kalau boleh nak satu dunia tahu. Bangga sangat dengan kencing syaitan. Amat memalukan.
~ Mengikut link yg diberi member aku ni dalam email, minah-minah ni suma budak terengganu.. Dengar logatnye macam betul kot.. Lu pikir la sendirik!! :(
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

27 komen:

joegrimjow berkata... [Maklum Balas]

ishh
bahaya2

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,

Dunia dah Maju! Maka orang pun kena maju... Hampeh.Com... apa nak jadi tak tau lah... kat sini ada remaja yg terang2 membeli air tu kat 7eleven... mangkuk.com!

Naz berkata... [Maklum Balas]

mcm *&^%&* jer minah2 tu. yg baju putih tu mcm bangga jer dpt minum air setans tur... kalo dah masuk utube x lama lah bebudak tu. sure heboh 1 kg....

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

malunya..
semua org bole tau diorg asal mana bila dgr diorg cakap.

nza berkata... [Maklum Balas]

masyallah..apa nk jd dgn budak2 tu...cepat2 le brtaubat..

<< s| tED| >> berkata... [Maklum Balas]

mereka tiada perasaan malu sbb tu boleh rakam n sebarkan..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

joe,
mara bahaya..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Bro Mirul,
salam kembali..
kat sini sama gak..bbdk melayu beli ayak kencing setan tu kat 7e,den minum kat public phone sblh uma,botol pi buang kat longkang..da baunya busuk nak mampuihh!!!
puaka.com..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
bukan takat 1 kg tau,satu donia klu da masok utube..memalukan anak malaysia scr amnya dan melayu amnya..da takde rasa segan silu..
pompuan plak tu..burok beno prangai kalah berok..
huh..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cik Lily,
mmg memalukan..!!
tp depa gumbira pabila meneguk..
sambil mengeluarkan longatmya..
adehh!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kak Nza,
Subhanallah..
ntah la kak..itulah umat akhir zaman.. :(

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

s| TeD,
mmg tak tau malu..
huh!! >;s

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Salam hysman.....

akak ni, mengajar berbudak remaja...memang mengaku, kekadang perangai dorang ni, memang dah semakin pelik dan berani....

bila sesekali buat spot check, byk btoi jumpa benda tak sepaptutnya...
kekadang macam tak caya dorang bleh terjebak..... muka nampak cam baik...
:(

hazlin berkata... [Maklum Balas]

Salam,
ku tidak mengerti kenapa ini terjadi. Ini petanda akhir zaman...

I am Karl berkata... [Maklum Balas]

oh my!!!!

hmmm

panggil aku shEh berkata... [Maklum Balas]

org t'ganu ke??

aku malu ar..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

kak nurul,
salam kembali kak nurul..

zaman skrg ni tak same cam zaman saye apetah lagi zaman akak..
skrg bebudak kepal dorg da terlampau over tinking..
benda yg kita buat time usia 17tahun,umo 12 tahun da pandai buat..pelik la kak bebudak skrg..
nilai moral down..apetah lagi agama..
hmm...
(sy ckp utk saya juger..)

dont judge a book by its cover..
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Lin,
barangkali..
Rasulullah SAW sebelum ditarik nyawanya sempat melafazkan umati,umati,umati..syg betol Rasulullah pd umatnya..
tp ini ke yg dibalas oleh umatnya??
sedeh...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
tak caya kena caya gak..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

p.a.Sheh,
dr loghatnya iye la kot..
depa yg memalukn kita,kita nak malu watpe...

FiNa berkata... [Maklum Balas]

ish3.. tak tau nak cakap camna...

alia berkata... [Maklum Balas]

salam, maaflah ya, saya bukan nak kata apa yang mereka buat tu betul tapi saya rasa kalau kita nak menegur biarlah pada caranya dan saya rasa dengan post video secara terang-terangan di sini bukanlah satu cara yang baik. saya lihat blog ini penuh dengan entri-entri islamik, Alhamdulillah tapi nampaknya moderator pula yang tak seperti mengikut apa yang hendak diajarkan. cuba anda baca balik comment-comment yang ada, apa yang anda nampak? saya rasa walaupun kita rasa kita betul, kita bukan yang selayaknya, sedangkan pelacur pun tuhan jemput masuk syurga, demi air yang dia bagi pada anjing tepi jalan, jadi siapa kita untuk menilai org. saya cuma nak cakap, ada akal fikir sendiri, buat baik buat jahat semua ada hemahnya.

niat baik, cara laknat, sama saja dengan orang yang berbuat laknat tu sendiri. macam ini,

kau curi roti.
kau kena tangkap.
kau kena bantai sampai lembik.
pasal roti.

mencuri memang salah.
bantai sampai lembik pun memang salah.
jadi apa yang betul?

wallahualam

maaf sekali lagi, sekadar ingin beri pendapat =)

FiNa berkata... [Maklum Balas]

...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
hahaha..
ko slalu cam tu Fina..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Alia,
Terima kasih atas komen anda.
sama2 kita beringat yea.

cuma saya tertarik dgn "ada akal fikir sendiri, buat baik buat jahat semua ada hemahnya"..
biarlah kita dengan pendapat kita,orang lain dengan pendapat mereka sendiri.
kita ni manusia biasa tak sempurna kecuali Rasulullah SAW,kadang-kala bisa buat silap juga.siapa kita yang nak menghukum mereka.itu memang saya tak nafikan.itu hak mutlak Allah SWT.
itu saya kira hak masing2.negara Malaysia, negara demokrasi.
kalau kita fikirkan ianya +ve,+ve la ia.begitu juga sebaliknya.

bukan niat nak menjatuhkan maruah (walaupun mereka sendiri yang menjatuhkan maruah mereka sendiri),tapi sekadar berkongsi tentang apa yang berlaku sekeliling kita sekarang.
hanya sekadar berkongsi untuk santapan,renungan dan minta pendapat orang awam.
saya tak berani nak menyentuh bab2 agama ini kerana saya bukan hebat dalam bidang tersebut.saya hanya menyampaikan.saya akan cuba rujuk pada ustaz saya nanti.insyaAllah..

adakah apa yang kita buat skrg ni diterima orang sekeliling?? satu persoalan yg sukar diungkai..
tepuk dada tanya iman.
setiap yang kita lakukan ada orang sokong dan ada orang membantah atau membangkang.itu lumrah kejadian @ kehidupan yang bernama MANUSIA..

ini blog pribadi,bebas untuk memberi pandangan..
sesiapa yang terasa atas entry ini saya minta maaf bebanyak.
blog ini tidak ade mention bahawa ianya totally islamic.hanya sekadar berkonsi ape yg terdapat dalam inbox email penulis.
terima kasih kerana sudi jengah ke teratak buruk saya SmileMyfta ni yea.. :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Fina,
ko lagi..
adehh!!

Redynne™ berkata... [Maklum Balas]

hmmmm...
mmg x bagus to judge a book by its cover..
tapi klu terang2 kat mukadepan gambo arak.. budak kecik pon tau dah apa isinya.. :P

ish..ish..ish..