Penangan 'Setan Merah'..

Assalammualaikum..
Tanggal 18 Julai 2009, hari yang di tunggu-tunggu oleh penyokong bola sepak negara menyaksikan skuad kebangsaan beraksi dengan skuad bola sepak dunia, Manchester United untuk perlawanan persahabatan bagi melengkapkan jelajah Man Utd. Asia Tour 2009.
Dari kaca mata televisyen aku kat umah.. Wahh!! Kagum aku, ramai betul umat manusia membanjiri Stadium Putra Bukit Jalil kira-kira dianggarkan 100,000 hanya kerana mahu menyaksikan skuad 'Red Devil' menghentam Malaysia. Penuh sesak dah macam kat Old Trafford. Adehh!! Coba try tengok kalau Selangor lawan Johor, ade penuh macam tu kaa?? Haa.. Itulah penangan team setan merah (jangan mare aku pasai aku bukan penyokong kuat ManU haha..). Yang manusia tulen pun da jadi setan magrib-magrib terpekik kat stadium.Man Utd. menang 3-2 hasil kuisan hebat Roonie, Nani & Owen manakala Malaysia plak hasil tendangan maut Mohd Amri Yahyah (pengulas sukan omputeh sebuh Yaya). Rajagopal boleh tarik nafas lega la pasal tak kena tibai dengan teruk oleh Man.Utd. Walaupun jersi nombor 7 milik Cristiano Ronaldo telah bertukar hak milik ke Owen, Sir Alex Ferguson tampak rilek je ye (Real Madrid telahpun membeli Cristiano Ronaldo dengan harga 80 juta pound makkkk aiiii mahei giler!!).Tahniah Malaysia. Sekurang-kurangnya boleh juga la, dari tak boleh kan?? Man. Utd. terpaksa cancel trip to Indonesia pasal kes bom meletup kat 2 foreigner hotel di Jakarta.~ Agak-agak penonton beriban-riban petang tadi kat stadium solat magrib tak? Termasok orang beso-beso jugak ler. Hmm.. Juz tink +ve, dorang solat kot kat surau.. :) .
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

21 komen:

ApEz ""MaTTeNo"" berkata... [Maklum Balas]

diorang boleh bagi alasan....surau penuh.....hahahahah

<< s| tED| >> berkata... [Maklum Balas]

yup! Aku pun x paham.. jgn kata bola.. kalau ada apa2 anugerah pun... sebelumasar dah bersusun tunggu.. :(

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

boleh tahan 3-2.
kira ada standard gak la team malaysia.
huu~

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

salam Adik Hysman...

Dorang semayang tengah padang kot Man...
Solat jemaah lagi...hahahhaaaa....
:)

~ada sihat ker dik???
:)

imanshah berkata... [Maklum Balas]

Hiburan dunia semata nih..tapi kalau kita p supermarket pun ramai gak Melayu yang ISLAM masih membeli belah, dah makan2 waktu maghrib..mana2 pun sama, tak kira padang ke, stadium ke, Mall ke, restoren ke, kalau dah memang jenis tak kenal sejadah, memang lah..semoga Allah melindungi kita semua

Naz berkata... [Maklum Balas]

Ingat Red Devil.... ingat Red Giant.. muahahahaha.....

Syabas pasukan Malaysia... semoga prestasi akan dipertingkatkan lagi ke taraf antarabangsa.... 1 pengalaman yang hebat!!!

panggil aku shEh berkata... [Maklum Balas]

alah..
Man U tu saje jer bagi Mesia tak malu tu.. kowt2 kena bayar extra kowttt sape tau???
hehehehe..spekulasi saje !!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Apez,
hehe..mcm ade pengalaman je bro??
huhuu..



TED|,
a'ah..mcm APM mlm td..huhuu..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cikgu Lili,
takleh dibanggakn sgt..
itu pon bgantung pd naseb..
gaya permainan tak sama dlm EPL or CL..hmm
tp harus bangga juga..huhu

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
klu bethol tu kak,ya ampunnnnn bangat..hehee.
tp masalahnye kak saya tgk dah kol 8 pon penonton maseh kat sit depa lg..huh..but juz tink +ve maa..

~den pon solat magrib lmbt jugak tadi alpa asyik tgk bola..altagfirullah..
hehe.. :(

Alhamdulillah,sihat kak..
terlebih sihat da nih..rasa da nk sakit skit..hmm..dugaan ye..
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cikgu Imanshah,
Aminn...
itu pon fakta yg betul jugak..
tgk kdg2 pokcik pakai kopiah dok shoping dlm giant..huhuu..

~Fanatic Liverpool kaa??
yok pi next week??huhuu

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
ape kate skuad 'gergasi merah' dok lawan skuad 'jengking'..
kehkehkeh..

klu ko dok dekat bukit jalil,ko layan tak pi tgk??

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

p.a.Sheh,
pandei la ko..
spekulasi yg boleh bwk mati dehh!!!
huhuu..ade kebenarannya juga..
saje kononnya objektif 2018 akan mudah tercapai..kahkahkah...

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,

Apa kabar? Lama x singgah... Dorang solat qada'... hehe... berpikiran +ve k?...

Naz berkata... [Maklum Balas]

skuad jengking... pergh... biso bona tu.... :)

aku sibuk lar. x g pun stadium bkt jalil. kat tv pun aku x tengok....

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Salam kembali bro Mirul,
hahaa..
beselah,org bz..huhuu..

sebab mcm tu boleh qada' kaa??
klu gitu tiap2 pagi dok tidow dulu nnt nak zohor boleh bayo qada' solat subuh.mcm tu ke??
hehee..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
jengking biso tu tak bape beno kadang2..
huhu..

tmpt mcm tu takyah pegi la,wat poneng pale je..iye dakk..
hehee..tp klu ade ruang aku join jugak..huhu

joegrimjow berkata... [Maklum Balas]

ku smyang!!!

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

joe,
aku da bace blog hang..aku salute sama ko..toing3x!!!
btul kate ko yg penting pada diri sendiri iye dakk??
:)

Naz berkata... [Maklum Balas]

kadang2 biso tu yang lagi bahayo.... sekali menyengat dikala musuh alpa habis musnah musuh itu...

memang la sakit kepala... bila tengok harga tiket.. muahahaha...

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

tp klu da giant pijak,mati jugak scorpion tu kecik..hehe..
tp klu kita motivate scorpion tu supaya walau kecik tp semangat mau beso,d jangka boleh kalahkan juga giant itu..hahaa..

tau takpe..klu tgok harga tiket,aku da boleh makan lunch utk sebulan setengah..
mahei giler beb..
:)