Salam Lebaran 1430H..

Buat Kak Nurul, Kak Hazlin, Naz, Amieynna, Farhana, Kak Nza, Liza Zul, Bro DJ Epoi, S TED, Bro Jeff, Kak Sha, Bro Mirul, Pu3 Balkiss, Kak Sulela, Sheh, Redynne, Kak Idalara, Acu Sayang, Cikgu Imanshah, miss GAZA, Joe, Fina, Karl, Kak Eiba, Cik Lumut, Niesz dan semua followers SMILEMYFTA@blogspot.. Izinkan aku memohon maaf dari hati yang paling dalam..
Andai jemari tak sempat berjabat, Andai raga tak dpt bertatap seiring beduk yg bergema, seruan takbir yang berkumandang ku hulurkan salam menyambut hari raya aidilfitri jika ada kata serta khilafku membekas lara mohon maaf tulus ikhlas dariku, Hysman..
Sebelas bulan kita kejar dunia kita tahan nafsu angkara.. Sebulan penuh kita gelar puasa kita bakar segala dosa.. Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka.. Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.. Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf.. Di hari suci nan fitri ini, kita cuci hati, kita buka pintu maaf.. Salam Lebaran, Mohon Maaf Zahir & Batin yer buat kawan-kawan.. Aku tahu aku banyak buat silap kepada yang 'berkenaan' (sesape yg terasa la yer).. Ampun maaf dipinta.. Hanya sekadar gurauan maya dari seorang teman yang tak sempurna.. Terima kasih semua..
.
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

35 komen:

{lumut} berkata... [Maklum Balas]

thanx hysman.
nanti jup lg lumut amiik k.
nak pergi berjuang jup.
take care.

niesz berkata... [Maklum Balas]

slamat ari raye too..

maaf if ade wat silap ek..
ati2 d jalan raye..
ehe..

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Salam man....

yea...yea...nama akak yang pertama...
~ke, nama yg ptama tu maknanya banyak wat dosa kat hang man??? :P ~

Selamat Hari Raya yer.....
akak pun minta maaf andai sepanjang persaudaraan kita ni, ada salah tutur kata...ada yang terguris tika bercanda...terumpat terkata dan sebagainya.....
maaf zahir dan batin...

dari akak sekeluarga...
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

cik lumut,

u're most welcome beb..
selamat berjuang..
;)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

niesz,
Salam Lebaran ye..
kamu takde silap pape pn..
ehee..
kamu juga berhati2 oraitt..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
Salam kembali kak..

hehe..iyer ke??
mane ade kak..
nama akak yg 1st pasal senang sgt ingat dlm kepala.. hehe..

saye pn sama jugak kak..
Salam Lebaran 1430H buat akak sekeluarga.. En.Muz, Jihah, Izzah..
0-0.. ni betul2 nih.. ehee..

Maaf Zahir Batin.. :)

I am Karl berkata... [Maklum Balas]

tq

salaam eid mubarak

minal aidil walfaizin

sI tEDI berkata... [Maklum Balas]

hysman : selamat hari raya.. hati2 dalam perjalanan!!

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Jangan panggil Tukang ubat En.Muz... formal sgt bunyinya... panggil abang Muz dah cukup... lagi mesra...
kami sempoi saja maaaa....
tak caya, tanya kak lin....
:)

~tp, abang muz itu sedikit skema...
hahahahaha......

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

acu pun sama ye man...
maaf kan semua salah & silap tutur kata acu ya...
salam lebaran..insyaallah kita jumpa lagi semiggu dari sekarang...

imanshah berkata... [Maklum Balas]

Salam, walau kita tek pernah bersua, mata juga tak pernah bertentang, namun persahabtan maya sangat bermakna..saya juga mohon maaf atas kekhilafan penulisan saya, selamat berhari raya, maaf zahir batin..ada masa ke ipoh contact lah saya

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Assalamualaikum encik abang man.. Hoho.. Daku kmbali.. Wah.. Lama ku tak ke udara.. Kah kah kah.. =p

Dua hari lagi hari mau raya.. Saya dengan ini, ingin mngucapkan slamat hari raye buat encik hysman yg jauh nun di johor bharu.. Dgn ucapan, moga raya kali ini membawa seribu makna dlam hidup anda.. Dn smoga prsahabatan ini kekal hendaknya sampai raya taun dpan, taun dpan dpan, taun dpan dan dpan dan dpan lagi, dn smpi raya bila2 pun.. Supaya hidup saye sntiasa ceria sbb dpat mnyakat kamu.. Kah kah kah.. Kenang daku dlm doamu.. Cewaaaahhhh.. =p

Wah.. Ucapanku giler skema.. Pnjang puler tu.. Saye minta maaf tulus dai hati yg paling dalam kalau slama prkenalan ni bnyk mngguris hati dn prasaan kamu, ada trsilap kata smpi mnimbulkan rasa tak puas hati ke, slah faham ke, ku minta maaf yek.. Kira 0-0.. Ke 1-0??? Heehee.. Selamat hari raye Hysman WanAbe.. =)

amirul berkata... [Maklum Balas]

Salam Man,

Selamat menyambut Lebaran yg bakal kunjung tiba... Salam Aidilfitri dari kami buat sekeluarga Man... semoga raya tahun ini membawa seribu makna buatmu... Sambutlah kedatangan syawal ini dengan penuh kesyukuran... :)

Naz berkata... [Maklum Balas]

Man, aku pun samer juga. aku mintak Ampun dari hujung rambut sampai hujung kaki kalo2 aku ada buat salah dan silap sepanjang aku kenal ko kat alam maya ni. mana tau pas2 ni kita boleh mengeteh sama2 kat mapley smbil berborak2 mcm kita borak2 dlm tenet. kot2 aku tersesat kat JB ker... hehehehe...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri juga aku ucap kat ko dan family. semoga hari raya tahun ni lebih meriah dan lebih bermakna dr tahun2 yg lepas.

ni aku juai pantun kat ko... mcm biasa...

Hampir berakhir bulan puasa
Menjelang pula hari raya
Persiapan raya sudah sempurna
Zakat fitrah jangan lupa pula

>tq bro utk design kad raya tu. aku suka banget... :-D

Lili Puteh berkata... [Maklum Balas]

(imagine dulu situasi tgh salam raya)

man,
cik ja nak mohon maaf ni,
dari kutu rambut sampai kuku kaki.
seandainya sepanjang perkenalan kita yg tak pernah ketemu ini,
hatimu telah tercela dgn kata2ku,
terluka dengan tingkah lakuku,
tersenget dgn rapuanku.
maaf banyak2 man.
jgn simpan dlm ati ye.
simpan dlm perut xpe, nnt ia boleh keluar balik. :p

selamat hari raya.
maaf zahir batin.

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Karl,
U're welcome..
Happy Eid Mubarak jugerssss..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

s| TED|,
insyaAllah utk TED| jugak..
berhati2 dijalan rayer..
ingatlah org tersayang..
:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
panggil bro watzzup watzzup ok dak?? hehehe...
takpe ar kak En.Muz lg moleq pasal die dokter woo..ade MBBS lagi tuh..ingt sonang kaa?? ehee...
lagipun saye takooot dgn beliau takut kena enjek..hahaha

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Acu sayang,
yer..sama la kita..
suma saye dah maapkan 0-0 yer acu..
klulepas nih ade buat salah lg kita mintak maaf ghayer tauh deoan.hahaha..
aminn..insyaAllah kita bersua lg next week.. :)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cikgu Imanshah,
Salam kembali cikgu..
sama-samal lah kita..
insyaAllah..

~balik bawak kete baru..perghhh!!
insyaAllah klu saya ke ipoh saya coba try test contact cikgu mane taw tersesat.. hehee

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumusalam Cik hana Wanabe..
hehe..
sama lah saye gak nk wish bnda yg sama..hehe
alah jb dgn kota bkn jauh pn..
kita buat rombongan ceq kiah ke umah mynna yeh..ahhaa..

sayu ar dokter,takleh nk tulus panjang2..sadis nih feel nak ghayer dah..Cik Hana pn jaga diri bebaik..raya2 gak buku jgn tutup abes..hehe

0-0 yerk.. ku jugak slalu nyakat kamu tp kamu lg bayank..hahhaa
thanx n u're most welcome..:p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Amirul,
Salam kembali bro..
InsyaAllah sama2 lah kita menyambutnya dgn sederhana..
SALAM LEBARAN buat bro n Honey..
Maaf Zahir Batin..

~simpati dgn rumah bro yg dipecah masok..hadapi dgn tenang wokeh..

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Naz,
InsyaAllah klu persahabatan maya nih sampai ke alam realiti kita dok ngeteh kat mapley ahmad khan..hehe..
sama2 la kita,0-0 bro..
aku harap gak hari raya nih hari yg paling gembira dr yg sebelumnya..

aku beli pantun ko..cam biasa..

Persiapan raya ala kadar saja,
Maaf-maafan itulah syarat,
Walaupun aku tak kaya mana,
Setakat rm7.50 apalah sangat..

~ thanx bro sudi recieved kad yg tak seberapa aku tu.. :p

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Cik Ja,
(sambil salam niat dihati nak duit raya hehe..)

takde la cik Ja..
biase jer..kita manusia tak sempurna..segalanya dah dimaafkan sama jugak dgn saye k maafkan keterlanjuran bicara saye yeh..
insyaAllah ade mase kita bersua di FB lg..
klu simpan kat perut gusar termuntah makan rendang byk sgt.hahha,camne?? hehe

sama2 lah kita 0-0 k..
insyaAllah next week kita ketemu lg after ghayer..
:p

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

man...

alang~alang, panggil jer lah Dato Seri Dr. Muzaffar...
moga2 jadi kenyataan....
bleh akak jadi Datin Seri Puan TC...
huwahuwahuwa....
gelak goling~goling....
:)

hysMan.. berkata... [Maklum Balas]

Kak,

Waghh!! amin...
ehee...
Datin Seri Toh Puan Tukang Cerita??
hurmm...mcm somting wrong je kak munyiknyaa.. hahaa..
nmpk mcm ahli kelab tingkap golongan elit woo.. hehe

dush!! lg gelak bkn takat guling2 dah sampai hentak kpala kat dinding..hahahahaha

nza berkata... [Maklum Balas]

YEAH!!!! namaku trsenarai.(ee...hepi trover dos lak...)

SELAMAT HARI RAYA N MOHON MAAF JIKA SLAMA INI ADA TRLANJUR BICARA.

Redynne™ berkata... [Maklum Balas]

salam aidilfitri man...

Mohon dimaafkan yg terkasar bahasa, tersilap kata kata..
sesungguhnya kita semua hanya manusia yg x terlepas dari melakukn dosa..

bUaL kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Kak Nza,
selamat pulang ke segamat dr kelantan ye kak..hehe
sama2 lah kite.. :)

bUaL kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Redynne,
betul tu kak..
sama2lah kita yeh..
:)

Sulela berkata... [Maklum Balas]

Kak pong nak mintak mahap dari punat keyborad, ke screen komputer, terus ke hujung jari jemari dan mata serta hati...hehehe. Man, seronok keh beraya? ekekeke

Naz berkata... [Maklum Balas]

ko dah stat kerojer ker Man??

bUaL kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Sis Lela,
waduh,komplik beno tuh pemohonan maap kamu..wokeh sama2 la kita yer kak..0-0.. esok silap maap lagi yeh.. ehe

Raye taun ni mcm takde feel jer kak.. :(

bUaL kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Naz,
aku dr hari kamis dah start keje dah tp bz skit,maklumlah keje tinggalkn lame byk tergendala..kasi setle baru hapdet..ehe

ko dah start keje blum nih??
waa..lame ko beraya beb?? :)

Naz berkata... [Maklum Balas]

aku jumaat petang dah stat kerojer. tp dr rumah jer. ni pun tngh wat kerja smbil2 mlayan blog.. hehehehe...