Matur Nuwun Kak New Yoe..

Semalam balik kerja ada surat untuk aku. Hahaa.. Terkejut beruk aku. Selak punya selak kenapa tebal sangat woo.. Tengok cop setem pos area utara noo.. Ooo.. Rupanya kad raya special dari sahabat blogger di utara. Hohoho.. Oleh itu, aku nak ucap TERIMA KASIH teramat sangat buat Kak Nurul a.k.a Tukang Cerita, Tukang Ubat dan heroin-heroinnya dari Sri Manjung, Perak yang sudi memberi gwe kad raya yang sangat cun dan sempoi ni. Terima kasih yer kalian. Tak terucap lagi kata penghargaan lain selain hanya terima kasih yang mampu ku lafazkan. Yang membuatkan aku lagi speechless ada attachment Surah Yaasin dan doa-doa harian.. Banyak matur nuwun kek ("jutaan terima kasih kak" dalam bahasa jawa. ehee..), terharu sangat ni.. Hahaha..
. Selamat Hari Raya buat Kak Nurul, En. Muz, Izzah dan Jihah. Maaf andai sepanjang persaudaraan maya kita ni mungkin ada tersinggung atau terasa hati kalau tak di blog mungkin dalam FB, saya minta maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Semoga hidup kalian sekeluarga juga diberkati Allah Taala. Amin.. (lepas nih klu silap mintak maap lagi.. ehe..) .
~ Walaupun akak kata simple tapi amat 1000 kali bermakna bagi diri saya kak. Masih juga ada yang prihatin. Yang penting keikhlasan dalam hati.. (",)
TERIMA KASIH KAK.. Peace Yaoww.. Dah gantong pon. Ehee.. .
p/s: Harini 06/10/09 hari lahir kekanda sulung ku. SELAMAT HARI LAHIR kak. Moga panjang umur, dimurahkan rezeki dan menjadi guru cemerlang satu hari nanti. Amin.. Hahaa..
.
Best Regard,
Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

24 komen:

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Assalamualaikum encik yg jauh di sanun.. Hehehe.. Ape kabor? Sehat ke? Haha.. Bertegur sapa, brtanya kabar lak kita di sini ye.. Hahaha..

Ku pn dapat juge.. Tulisan cikgu mmg cantek laa kan man kan??? Heehee.. Pastu dah ler tebai, ku igt ade org nk anto cincin merisik ke ape ke.. Rupanya kad raya special brsama surah yassin dari kakak comel kita ni.. Hehehe.. Maceyyyy yek akak.. Wat susah2 jek.. Heehee.. =)

~ man.. nape cover name??? takmo bg tgk ehhhhh.. rahsia ehhhh.. hahaha.. =p

SELAMAT ARI LAHIR juge wat kakandamu.. Ku doakan dia akan jd guru yg cemerlang bak kata kamu.. Peace yaoowww.. =)

imanshah berkata... [Maklum Balas]

Tulisan saya pun canteekk juga,, haha bagi kad raya ni jelous ni, tak der lah..bila nak turun perak??sambil2 pg manjung, singgahla ipoh kejap yeop

Naz berkata... [Maklum Balas]

lawanya tulisan sis Tukang Cerita...
dah lama aku x dpt kad raya dr kawan2. asyik hantar sms dan email sajer. teringat masa aku zaman sekolah dulu, time nak raya beli kad raya yg jual bnyk2 tu. dpt murah sikit. tp skrg aktiviti tu dah lama aku tinggalkan. hehehehe....

nza berkata... [Maklum Balas]

bestkn kalu dpt suprise dr seseorg...sentimental value gitu...

Hepi besdy gak utk kak long man tu. Jd cikgu kena byk le brsabar.. Insyallah jd cikgu cemerlang nnti...amin.

panggil aku shEh berkata... [Maklum Balas]

auww! dpt kad raye tu..
bile lak ko nk pos kt raye kt aku satu? hee hee

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

Salam man...
alahaiiiii...mana akak nak sorok muka ni... malu akak wehhhhhh awak buat entry ni.....

Segan akak...
akak bagi kad raya sempoi jer....
man bagi akak kad raya, debom...ada gambar2 gitu....
apa sgt kad yg dibeli bbanding kad yg dibuat sendri....

~tp, akak tak bleh nak wat entry, sebab kad raya man akak letak atas meja kat sekolah.... sgt2 menghargai.... :)*pi sek tak bwk kamera* :)

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

ops lupa....
Hepi Besday tuk kakak mu itu...
semoga hidupnya diberkati Allah sentiasa.... Amin!!!
:)

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

best kan dpt kad raya?
betul2 terasa di hargai

Sulela berkata... [Maklum Balas]

Huuuu...takde sapa yang sudi nak bagi kad raya. Hanya Bank Rakyat je yang sudi menghulurkan tanda ingatannya bahawa hutangku masih banyak...harharhar

Seri Manjung dah dekat bebeno ngan tompek den...ekekeke

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Waalaikumusalam cik Hana,
kabo baek dan terlebeh baek..alhamdulillah.. ehee

itu la pasal,chantek beno tulisan beliau..segan plak gwe punya tulisan dlm kad aritu..hehe..
tp mmg banyak2 terima kaseh pada ustazah glamer kiter nih sudi meringankn tulang beli sampul setem gi pos..kami hargai sgt kak.. ehee..

~biarlah ianya rahsia kami.maya is maya real is real..cheewahhh!!! :p
skrg proses nk lenyapkn profile dlm maya..hahaha..

Amin.. :p

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

cikgu imanshah,
ipoh dah sampai aritu tp kat bassten je laa..insyaAllah klu sampai perak ate calling2 cikgu yop.. ehehe

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Naz,
hahaha..negara dah maju ekonomi dah bekembang cara dan gaya dah berubah ekoran peredaran masa..
untung ade jugak yg masih SMS tanda die ingat lg kat kita dr trus lost contact..iye dak..
ehehe

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Kak Nza,
best kak..tak terhingga.. syukur!!
sentimental nk nagis neh.. sob3..
ehe

Amin..insyaAllah akak juger yer..moga jadi guru cemerlang dan umi terbaik.. insyaAllah.. :p

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

sheh,
weihh ko dok tinggi sangat kat puncak..puncak alam kan..camne aku nk pos beb.. hahaha

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Kak Nurul,
salam kembali kak..
sorok bawah meja kak..byk ruang kosong tuh..ehehe..

beli guna duit kak,buat sendiri pree opcas..jd mna yg lebih beharga??pasti yg beli kan??haa..
tocheh2 yer kak..sukerssss woo..
wahh letak atas meja skali gempaq??nak nanges nih kak..uwekkkk!! hahaha..akak ni bio betul..segan woo..klu ade gambo akak sepamily jer takpe nih ade gambo ate..adoii..gambo saye akak kasi kaver dgn soletep yeh..hehe

akak saye ucap balik terima kasih katenyer..td die eksyen siap dpt kek dr student lg maa..ceh!! haha..

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Acu,
betul3...
acu jugak dpt iye dak??
wahhh!!! gumbira rase hati..
:p

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Kak Lela,
hahahaha..ok la,kirenye kak bg duit raye kat bank rakyat laa..ehehe..aishh bese la tu,keperluan katye nk hidup..
;)

iyo koe?? nnt klu den sompet eh dtg sane den roger2 kak eih..:p

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Biarlah rahsia.. Poyo jek ayat.. =)
Lenyapkan profile dlam maya??? Bersara??? Kerana sesuatu?? Oh budak kecik.. Jangan tinggal daku.. Ooppsss.. Terlebey sudaaa.. =)

~ Selamat membuat kputusan.. Erk.. Apakah???

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

ish dak beso ini..sungguh strait tanya itu soklan..dush!! slow kayuh maa...nnt trus ilang org tanya plak..hehe..
dah setahun bersara laa..hahaa..

keputusan?? apekah??

Farhana berkata... [Maklum Balas]

Kalau tak straight tny, nnt tuan badan brdolak-dalik.. Jadi, tembak je trus.. Saye kan gadis zaman sekarang.. Radikal.. Hahaha.. =p

~ nape bersara.. cian kat pngunjung2 smile myfta yg baru brkembang bunga2 cinta mereka.. pasti sedey bila "kekasih hati" pergi mninggalkan mereka.. =(

Naz berkata... [Maklum Balas]

yg dah lost contack tu x leh nak wat per... mana yg still belim lost tu kena keep in touch. mcm touch and go tu... hehehehe

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Hana,
Radikal ditahap kritikal dah nih..
tanpa belas lg sasaran kamu..cehh!!
:)

~matlamat utama dah menyonsang laa cik Hana..kdg2 alpa maen intenet nih kan..ehehe.. lps nih kat opis jer la bru buleh online..hahaha

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

Naz,
klu ko ikot teori touch n go,byk yg dah diguna pakai oleh remaja zaman skrg nih.. haha

hazlin berkata... [Maklum Balas]

tak aci betui dak nuwun ni...
kad raya akak dia tak balas pun...
x pe .... x pe