Iklan Raya TV3 di Tarik Balik!!

Jumaat lepas pengurusan TV3 sudah menarik balik iklan raya yang disiarkan sebelum ini di kaca tv. Iklan ini pada kawan sungguh melampau. Tidak patut mengaitkan perayaan suci Aidilfitri dengan  watak santa claus dan bunga teratai iaitu bunga yang dianggap suci oleh agama budha. Pihak TV3 langsung tak sensitif tergamak mereka menyelitkan unsur kristian, budha dan hindu dalam iklan tersebut!! Kalau iye pun nak 1Malaysia bukan begitu caranya. HAK ISLAM HANYA UNTUK ISLAM!! 
.

.
Mari kita beramai-ramai ISTIGHFAR panjang-panjang... PENJAJAHAN alaf baru telah menular dikalangan BANGSA MELAYU, pemikiran LIBERAL & ANTI-ALLAH telah menyerap ke segenap pelusuk benak pemikiran MELAYU-SEKULAR. Nantikan 'PEMERINTAHAN DUNIA BARU' atau 'NEW WORLD ORDER' seperti mana yg telah dirungkai dgn terperinci dalam rancangan bersiri paling POPULAR di laman youtube: THE ARRIVALS!!! Aku mengharapkan ALLAH tidak memalingkan mukanya dari TANAH MELAYU ini, semoga kita berada terus di jalan yg LURUS. ALLAHU AKHBAR!!!!

Best Regard,
Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

4 komen:

hazlin berkata... [Maklum Balas]

salam..
memang terkejut masa mula-mula nengok iklan ni..
macam tak sesuwei je... terutama kereta terbang tu..

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

byk blogger membincangkan isu ini......
tp, memang sangat2 tak sesuai.....
dah rupa apa.....

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

memula tgk terkejut sangat
macam mana la diaorang boley lepas kan jalan cite iklan mcm tu...
emm...ntah la..tapi Alhamdulillah dia tarik balik iklan tu...

Annies berkata... [Maklum Balas]

mcm iklan krismas jer... memang patut pun kena banned. kalau kanak2 tengok, mesti mereka keliru... :(