Lai Lai Lai Entry Baru..

Salam 1Malaysia. Hahaha.. Kau dah kenapa Man, buang tebiat nak bersatu-satu pula. Takkan semua benda nak disatukan... Aku tarik balik ucapan salam tadi. Dimulakan semula dengan Bismillahirrahmanirrahim dan ucapan salam Assalammualaikum serta Salam Sejahtera kepada pembaca sekalian.
Apa ye? Aku tak ada idea apa aku nak kongsi. Makin lama kenapa makin menebal penyakit 'M' aku ni. Aduhh.. Blog ni pun dah tak ter ├║pdate' semuanya gara-gara Facebook (FB). Leka, lalai dan taksub dengan bermain FB. Tapi kadang-kadang terfikir kenapa aku rajin FB tapi malas nak berblog. Kononnya tujuan aku berblog dulu sebagai medium untuk berdakwah dan memberi info-info yang boleh diguna pakai kepada pembaca. Tapi sekarang dakwah la sangatttttt!!!! Makin hari makin kurang entry yang aku sajikan. Nak kata aku sibuk, tak ada la sangat. Mungkin nafsu buat ayat tak ada kot. Haha.. Pada hal, blog ni lagi best nak banding dari FB. Memanglah aku tak sangkal FB ni lagi mudah dikendalikan dari blog tapi blog ni ada keistimewaannya yang tersendiri. Penyampaian blog pun lagi mudah nak disampaikan. Tapi FB pun kalau digunakan dengan cara yang betul, bagus juga. 
Itu saja untuk kali ni. Aku buat entry ni pasal Kak Nurul a.k.a. Tukang Cerita tagged aku kat FB. Rindu katanya zaman purbakala berbalas komen di blogger. Tapi sekarang ni, NEHIII... Sibuk sangat segala bagai. Hahaha.. Semua dah jarang berblog. Jadi azam 2011 aku nak aktif balik. Cehhh...

~ SELAMAT ULANGTAHUN KE-2 buat blog aku ni pada 10.10.10 (tarikh tragedi Oktober tuu).. Pejam celik dah 2 tahun. Moga akan kekal hingga tahun ke-100. Hehehe... InsyaAllah.. Amin.


Best Regard,


Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

8 komen:

hiro berkata... [Maklum Balas]

kawan aku ajak lai2..men dota je..hee

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

hysman sudah kembali menulis..
apa yg syok sgt berFB tu man?
hehehe...

happy birthday to SmileMyFta..
hadiah xde..

imanshah berkata... [Maklum Balas]

aise man..nak kekal ok, tapi rajen2 lah menulis..huhu

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

hiro,jom derr..
hahaha..

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

mynna, aku kembali pesal aku syg blog nih.. aku tak hapdet sampai hilang backgroung blog aku nih.. huhu.. pasai tu tuko.. huhu..

pesal suka FB?? ko ade jawapannya.. hahaa..

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

cikgu imanshah, camne nk obat penyakit M nih... baeklah tanamkn tekad RAJIN, RAJIN dam teruss RAJIN.. hahaa

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

akak tak bleh nak kata apalh sebab akak pun jarang hapdet blog....
hahhahhahha

bUdAk kEnTaNg berkata... [Maklum Balas]

jarang tp hapdet gak kan....
but 2 thumb up n3 GUMUK akak tuu..
kekeke