Ais Batang Malaysia..

"Assalamualaikummm... Cikk, beli aiskrim milo.."
Itulah antara alunan suara yang kerap kedengaran kat depan rumah.
Suara anak kecil yang inginkan Airbatu Malaysia.
Ada orang panggil ni Aiskrim Batang.
Lantaklah nak panggil apa, yang penting masyukkk!!
Hehe...

Tiba time cuti sekolah memang laku.
Alhamdulillah.. sumber pendapatan umie kat rumah.
Hahaa... Bertambah woo...


Siapa pernah makan?
Actually aku baru je habis tolong mak aku ikat plastik aiskrim ni.
Boleh tahan banyak kali ni. Jenuh aku nak mengikat.
Kali ni banyak pulak perisa umie aku bikin,
Ada bubur kacang, jagung, asam boi, durian belanda, tembikai susu, tebu, bandung dan strawbery.
Aku layankan saja. Bila lagi nak tolong umie aku kan.
Korang tengok molek tak molek aku ikat?
See my hand la derr..
Hahaii...

**Yeeppaa.. Vietnam tewas kepada Malaysia 2-0. Tahniah skuad kebangsaan. Hope sabtu ni sejarah baru tercipta pada semi final ke-2 di tempat lawan. Menang3. Amin...


Best Regard,

Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

24 komen:

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

sangat pernah makan! sejak darjah 1 lagi. orang Penang panggil aiskrim Malaysia.

acik, nak eskrim jagung 1, durian belanda 1, susu 1, tebu 1, bandung 1!

heheheh..

mR.sYaH berkata... [Maklum Balas]

sem lepas selalu mkn..
sedap dan murah.. hehe..

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

BATANG MALAYSIA MEMANG SEDAP!

erkk ais krim ok..

hahaha

wan suke BATANG ASAM BOI HSYAM yang buat sendiri perh mesti terangkat kan

=_=

*think +ve

husniah zaimah berkata... [Maklum Balas]

AIS Krim malaysia! sedap!! kecik2 dulu, blik sekolah msti beli.haha.. btw, hadiah kau aku post esok kalau sempat ;)

Hasrol Nizam berkata... [Maklum Balas]

bubur kacang tu. sedap2. :D

Pendapat anda?
Dalam hidup ini, kadang-kadang

::FAIZ FARISH:: berkata... [Maklum Balas]

Tajuk kemain Gempakkan?

SiNoMoSa berkata... [Maklum Balas]

Salam Hysman,

Walawei..i like ais krim bubur kacang tuh..yum3x dulu selalu gak buat ais-krim nie utk makan sendiri..asam boi dgn bubur kacang..hehe

Psstt: smg azam 2011 utk ke dunia kjuruteraan dipermudahkan..lets join our world..hehe

ckLah@xiiinam berkata... [Maklum Balas]

Pernah buat dan jual....

:D

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

mak acu penah jual air krim nie dulu & acu tolong bawa jual kan kat kelas masa pegi ngaji quran..hehehee

bintangku berkata... [Maklum Balas]

Dlm byk2 jenis tu, bubur kacang yg best. Mmg mabeles!

nabilah_2908 berkata... [Maklum Balas]

eh..mesti la pernah...masa sekolah rendah dulu...habis jer sekolah..sure akan serbu kt tepi pagar sekolah...ada makcik jual ice cream ni... :)

err...nak beli gak ada lagi tak..? hehehe... :P

jom ke APA KATA HATI pulak,
SERIBU KALI CINTA

wahida berkata... [Maklum Balas]

suka wooo...masa kecik dulu suka perisa asam boi, pas tu kalau beli mesti patah dua share ngan my friend, dulu harga seposen je, sekarang berapa harga ur mom jual?

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

suka bangat aiskrim ni...lagi2 bila balik sekolah, cuaca lak panas...isap skit2 sebab takut habis...


sekarang harnya berapa kupang ye?

hazlin berkata... [Maklum Balas]

tak selera pulak tgk aiskrim tu sbb skrg tgh hujan di manjung...

perisa laici ada?
sarsipun sedap!

white rose berkata... [Maklum Balas]

mulanya baca ade mood nak cerita pasal ekrem malaysia nih...

tetiba muncul perkataan "YEEPPAA.."
terus akak terbelahak...
kahkahkah...

kau tau ape akak bayangkan?
seorang jejaka NEPAL sedang menonton bola, bila bola gol terus dia kata...
"YEEEPPAAAA...GOLLL!!!"

miahahaha...

akak pun masa sblm jadi ckgu ni memang penjual tegar eskrem malaysia...akak jual seposen je dik...
ekrem jagung, milo, sirap, bandung, durian & macam2...sehari mesti habis 100 batang...ari jumaat, akak sedeqah je kat budak2...

zaMir berkata... [Maklum Balas]

nak bli 1...perisa cendol ada x??

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

wooooo aku nak oder gakkk... aiscrim malaysia ni masa time aku kecik tu harga dia sepuuh sen naik jadi 20 sen tapi sekarang tah berapa agaknyerrr...

dahsyat ko ikat siap gunting lagi kemas.....

Cik Fia berkata... [Maklum Balas]

bestnya.. fia suka eskrem.. :)

nza berkata... [Maklum Balas]

pndapatan smpingan yg dtg dr dlm rumah je....alhamdulillah....budk2 mmg suka aiskrim....

NuRuL NaDiA berkata... [Maklum Balas]

mengidam la pulak..arghh!!
da lama gler tak mkn aiskrim niy..encik hysman,sila belanja sy okeyh..nnt sy tlg umie awak ikat aiskrim tu..ngeee~ ^^

amirul berkata... [Maklum Balas]

Sesekali layan ais batang ni best juga... kami juga pernah mengusahakan ais batang sebelum ini... tapi dah malas nak buat... bebudak makan main campak plastik merata...

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Salam kunjungan salam ziarah…. hooooo menjana pendapatan keluarga tuuu...

ingat lagi dok sekolah hisam aiskrim batang ni.... sedappppp


aku suka bubur kacang masyuk sangat lahhh

Pencacai Alim berkata... [Maklum Balas]

skang ssh dow nk jumpa aiskrim kingkong tu

nunama berkata... [Maklum Balas]

giler besh aiskrim ni.
hehe.
suka aiskrim milo juga. feveret orang ramai. :)