Cuci Jangan Tak Cuci..

Haritu aku ada pertandingan bowling dengan staf-staf.
Nak kata kalah, menanglah juga.
Nak kata menang, memang jelas pun kalah.
Kira OKlah, dua game main tak ada yang tersungkur masuk longkang.
Hehe...

Disebabkan kami ni yang tak berapa nak menang, dapatlah saguhati.
Special punya depa kasi...
Semua orang dapat 'WASHING BAG'...
Washing Bag? Makhluk apakah itu?


'New Product of 21th Century'
Itulah yang terpampang kat depan plastik bungkus benda alah ni.
Katanya lagi, ia diguna untuk melindungi kain, mengurangkan rolling dan distorsi dalam mesin basuh serta membuat pakaian dalam kekal keadaan sebelumnya.
Adehh... First time I know about this product.
Jadilah kan... Dari nothing. Hahaa...
Siapa yang pernah guna benda alah ni?
Kalau aku, humban terus baju aku dalam mesin basuh. Hehe...

Apa-apa pun terma kasih ye penganjur.
Aku cuba praktikkan guna benda alah ni.


**Basuh baju pakai tangan, sambil boleh exercise.. Ahaks.


Best Regard,


Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

18 komen:

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

bak sini wan gune n buat experiment dulu meh...

haha

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

selalunya washing bag tu guna untuk letak pakaian 'delicate' yg mudah rosak bila dimasukkan dlm mesin basuh sedangkan pakaian gitu patut cuci pakai tangan jer :D

apasal plastik tu ditulis "21th" century, patutnya 21st, hehe

hazlin berkata... [Maklum Balas]

kesiannya adik ku ini...

itu barang untuk letak baju @ seluor @ tudung @ apa saja yang bila kita masuk dlm mesin basuh tu kita tak nak mereka bercampur dgn yang lain...

hahaha
ada faham?

hazlin berkata... [Maklum Balas]

kalau tak nak, pos je ke manjung...

Hasrol Nizam berkata... [Maklum Balas]

aku pun tak pernah dengar jugak. tapi lepas baca komen kat ats ni, baru fhm apa fungsi dia :D

Pendapat anda?
Dalam hidup ini, kadang-kadang

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

baju pompuan byk yg kena masuk dalam benda alah ni (cam tudung...bla..bla..bla...tnya mak! :p )....kalau org laki, humban semua je kot dlm mesin...

noramsein berkata... [Maklum Balas]

ok la man benda ni... aku slalu masukkan baju melayu n kemeja yg kain licin... x rosak la baju nye... =P

noramsein berkata... [Maklum Balas]

ok la man benda ni... aku slalu masukkan baju melayu n kemeja yg kain licin... x rosak la baju nye... =P

white rose berkata... [Maklum Balas]

weii...akak xpenah gune pun mende alah tuh...

akak suke basuh guna tangan je...

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

hsyman...

thanks atas takwim yang awak poskan itu..

kak suka.....ada entry khas jam 11 malam yer


oh adikku..itu benda yang nak elakkan pakaian bercampur sgn pakaian lain...benda kecik-kecik sesuai diletakkan

tak reti guna..mai..pos kat kak ayu..hahahha

hysman berkata... [Maklum Balas]

mr.wan,
amboi... pantang bnda pree..
hehehe...

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak dinasaldi,
tq kak,saye baru taw bnda alah ni.. sblm ni kompom tarak tahu woo..hehe..

itulah td masa saye tulis n3 nih mmg dah tulis 21st tp bile tgok2 balik 21th...nk tuko takut hak cipta terpelihara.. hohoho..
:p

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak lin,
dah paham....tp bnda alah ni bkn makin merumitkan ker...kan senang campak jer trus dlm mesin..
hehe...

nak pos gak? aik.....
pakai burung merpati ke kak?
telegram? hihik...

hysman berkata... [Maklum Balas]

serol,
kita yg bdk belia remaja ni mmg ler tak tahu... nk lg laki,ade kitorg kesah? asal terbasuh je sudah..
hehe..

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak nurul,
bla..bla..bla.. tu ape kak?
nk taw gak..tnya my mum dorg juz "tetttt".. adoiii...
hehee...
yes dats was men... :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

arm,
taw gak ko ye..
rajin ghupernyer ko ni basuh erk? igt ke doby jep...
ahaks...

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak whiterose,
basuh tangan la terbaek kak..
hehehe.. :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

Kak Ayu,

samer2... ;)

dah tgok... tqvm.... :D

bnda kecik2 tu bnda ape? :p

nak pos jugak? adehhhh,merpati putih je la kak oiii... huhuh