Datang Bulan..

Hari ni dah masuk bulan Disember.
 Tak lama lagi dah nak meninggalkan 2010.
Agak-agak azam semua dah tercapai?
Hahaa.. Tak mengapalah, masih ada 30 hari lagi berbaki kan... ;)


7hb. cuti awal Muharram, apa lagi 6hb apply cuti ler. Hikhik...

Bulan Disember kenduri kahwin sana sini.
Bumi jadi basah gara hujan yang tak menentu.
Staf berlumba-lumba perhabiskan cuti tahun yang gaban banyak.
Anak-anak cuti sekolah, yang student IPTA menyibukkan diri kerja part-time.
Macam-macam ada bulan Disember...

Dan bagi kami di MAIJ, bulan ni penuh dengan cabaran.
Sebelum 2010 melabuhkan tirai, kami mesti kena capai angka yang telah disasarkan.
Kalau lebih lagi bagus. Jadi kenalah kerja kuat bulan ni.



Pagi tadi aku dapat surat arahan bertugas dihujung minggu.
Aku kena bertugas di kaunter penerangan zakat harta
di Danga City Mall, Johor Bahru.
  Kira overtime la ni... Adehhh...



Tak apalah, dah nama pun kerja.
Redha dah buatlah kerja hakiki dengan ikhlas.
Ayat poyo gwa...
Terpaksa cancelkan apa yang dah dirancang hujung minggu ni.
Pada kawan-kawan semua,
Segala perancangan hari Sabtu kita tunda ke hari Ahad k.
PC Fair tak tutup pun hari Ahad tu...
Hehee...
Bagi sesiapa yang bergaji besar, jangan lupa berzakat.
yang bergaji kecil pun...
Bersihkan hati dengan berzakat.
Zakat membawa berkat dunia akhirat, insyaAllah...

**JOM BERZAKAT HARTA...


Best Regard,


Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

28 komen:

sahromnasrudin berkata... [Maklum Balas]

salam ...terima kasih memperingatkan saya mengenai zakat ya..saya sangat hargai

afraliza berkata... [Maklum Balas]

wahhh..overtime...masyukkkk...

Siti Mashitah Saidin berkata... [Maklum Balas]

bln 12, my besday~ lalala~

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

kerja overtime janji MASYUKKKKKKK

hek3

Maya berkata... [Maklum Balas]

kami yang menurut perintah...dah luper ker..

Azmi berkata... [Maklum Balas]

terima kasih singgah blog sy.
cepat je masa berlalu..dah tiba pengakhirnya...

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

akak zakat ni potong gaji setiap bulan, senang sikit.
selamat bertugas dik!

sonata anak kancil berkata... [Maklum Balas]

salam kenal...tk singgah ke AGK


alhamdulilah akak potong gaji bayar zakat ni....income-tax pun very less...selamat bertugas di hujung minggu...akak pun bertugas gak...tp di rumah

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

salam..pg tadi ke hsa...tak tahu pun danga ada mall...dimana yer?,
kak ayu nie bab area johor mmg fail..tadi nyaris2 slh simpang..byk betul lecongan....

7hb 12,,,muharam,...cepatnya ms berlalu...

ckLah@xiiinam berkata... [Maklum Balas]

Zakat menyucikan harta...
Sentiasa ingat bahawa dalam harta kita itu ada bahagiannya adalah milik asnaf yang lapan iyu. InsyaAllah..

aima in luv berkata... [Maklum Balas]

bulan 12 kena msuk blaja.. huk2
apa2 pon selamat bkerja.. xmo malas2 tw

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

dapat duit overtime tu, jgn lupa bayar zakat...peh tu, belanja akak kef ef si...

hazlin berkata... [Maklum Balas]

macam sama je tajuk tu...

ehh idea sama???

nadia berkata... [Maklum Balas]

azam tahun ni tak terlaksana lagi..nk kne pkir pulak pasal azam baru..adoi!! hehehe.. =p

hysman berkata... [Maklum Balas]

sahrom,
salam... sama2 beringat...
insyaAllah..
;)

hysman berkata... [Maklum Balas]

afraliza,
hehehe...
overtyme mantop...

hysman berkata... [Maklum Balas]

mashitah,
oh realy??
wish u happy besday in advance..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

syazwan,
jom ikot obertyme..huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

maya,
oh tidak.... :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

Azmi,
sama2..
betul tu..
so kena creat azam baru fe next year..
hihi

hysman berkata... [Maklum Balas]

Dinaz Adli,
yer,itu yg sebaiknya..
trus potong jd tak memeningkn kepala..
hehee.. tahniah!!

hysman berkata... [Maklum Balas]

sonata,
salam singgah jugersss..hihi..
sama2.. ;)

hehe,bertugas dirumah mmg best..jelez saye..
betul3,less incometax..
takpe kak janji masyukk! kehkehkeh

hysman berkata... [Maklum Balas]

citarasa rinduan,
salam kak,danga city mall tu dlu best world dah tuko ke nama lain...
bgunan yg merah puteh tuu..
huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

ckLah,
iye betul tu kak..
zakat menyucikn harta..
tp rmai yg alpa...
insyaAllah sama2 beringat..
tqvm kak..

hysman berkata... [Maklum Balas]

cik aima,
saye mmg pkeja yg dedikasi..
hehehh

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak nurul,
hahaa..sempat lg tuu...
jom makan..hohoho

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak lin,
kite kan kreatif dan inovatif msti mngeluarkn idea yg same..
tp sungguh kak saye tak terpikir plak sama tajuk...
huhuhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

nadia,
azam tu awk sndiri yg lpskn..
tulah sape soh jual mhl..
hihihi