1st GA Pearl by mOoN..

1. Buat satu entry ringkas mengenai GA ni... dan entry tu mestilah mengandungi sebab kenapa anda join GA ni..
Aku di'tag' oleh Sang Sayap Halusinasi. Hehe...
Terima kasih En. Apez.
Aku cuba jawab tag ni OK bro...
Harap-harap terpilih , kalau tak terpilih anggap jer entry ni tak wujud.
Hahaa...
GiveAway dari Cik Munirah aka Moon, It's Truely Me...

2. antara warna putih, peach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...

 Aku sure ramai yang akan pilih warna PUTIH to describe themself...
Bersih, suci, murni dan kelapangan minda makna azalinya.
Kita pun sedia maklum bila mati, dikapankan dengan kain putih jugak.

Tapi aku nak pilih colour HITAM, kelainan sikit?
Bukan maksud aku tak suka PUTIH tapi aku more pada HITAM.
Gaya, mutu dan keunggulan. Hehe...
Blog aku pun hitam, nice bukan? Adeh... Angkat bakul. :p

Hitam membawa maksud kegelapan, keraguan, kejahilan, dan ketidakpastian.
Hitam juga sering berkaitan dengan topik-topik yang mengerikan ataupun serius.
Selain itu terdapat juga kawasan hitam, kambing hitam, senarai hitam, kucing hitam, titik hitam dll.
Semua negatif. Tapi bukan itu yang menggambarkan siapa aku.

Pada aku HITAM itu lambang kesungguhan dan kuasa.
Begitu juga kontranya pada yang putih. Perlu hitam bila menulis di permukaan kertas putih.
Itu pentingnya Hitam Putih tanda perjanjian. Hidup ni semua ada perjanjian.
Termasuk perjanjian antara kita dengan Allah SWT.
Walaupun tak nampak hitam putihnya, tapi al-quran dan as-sunnah dah nyatakan ajaran  yang menjanjikan ganjaran lumayan di 'sana'.
Kita hidup di dunia yang sementara ni pun sebagai perjanjian kita dengan Allah SWT.

Hitam seringnya melambangkan kekaburan, kerahsiaan, atau sesuatu yang tidak diketahui.
Seperti kotak hitam, projek hitam, dll.
Dalam seni silat pun tali pinggang hitam yang dikejarkan jugak kan?
Ianya juga memberikan kelebihan psikologi kepada diri kita.
Contoh team ragbi, All Black. Pasukan berjersi hitam ini yang termasyhur di New Zealand dan dunia.
Kenapa mereka pilih hitam? Susah ambe nak kabo.
 Sama macam aku kot. Hahaa...

(sumber pokcik G)

3. Terbuka kepada bloggers boys and gurl...
Semestinya aku lelaki...

4. Tag 3 rakan anda
Mynna, Naz dan White Rose

Apa aku merepek ni? Actually aku suka colour HIJAU.
Salam Malam Jumaat... Hehe...

**Rambut sama hitam, hati lain-lain. Hehe... Ada kaitan? :p


Best Regard,


Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

23 komen:

white rose berkata... [Maklum Balas]

10 budak hitam,
maen tepi kolam,
1 jalan2,
tinggal 9...

miahahaha...

HITAM ITU MENAWAN...

bila MENAWAN, tentulah TERTAWAN...
miahahaha...

hazlin berkata... [Maklum Balas]

nyamuk suka hitam

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

eceh........

kak pun suka hitam gak...hehehhehe, sebab kak gemuks...kalau pakai baju hitam nampak kurus kan?

opsss.good luck..semoga kamu berjaya ya

HEROICzero berkata... [Maklum Balas]

hitam itu kan pelengkap kepada putih? =)

hey gud luck!

NzA berkata... [Maklum Balas]

kalu pakai baju wrna itam nmpk kurus ckit.......

sahromnasrudin berkata... [Maklum Balas]

kalau pakai baju hitam, nampak smart kans huhuhuhh

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

hitam itu eksklusif bagi aku!

thanks sbb tag..
aku cuba cari masa ye..

ijatnuar87 berkata... [Maklum Balas]

biru mata hitamku,hehehe...aper pom,ambe pom suker itam gak,hehehe...hitam itu perilis,hehehe

aleen aiden berkata... [Maklum Balas]

gudlak!itam itu chun!

mOoN berkata... [Maklum Balas]

penyertaan disahkan...^^

hitam memang menarik...thanks join...:)

wahida berkata... [Maklum Balas]

akak suka biru!!

hysman berkata... [Maklum Balas]

@white rose
sedap suara dato' WR...
mcm orgnyer sungguh MENAWAN..
ini yg buat saye TERTAWAN...
ahaks..

hysman berkata... [Maklum Balas]

@hazlin
nyamuk aedes ade belang putih...
:p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Citarasa Rinduan
saye pon gemuks gak..
sbb tu suka itam..
ewahhh..hahaa...

tqvm kak..
;)

hysman berkata... [Maklum Balas]

@HEROICzero
betul3..
hehe.. tqvm

hysman berkata... [Maklum Balas]

@NzA
betul3...hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@sahromnasrudin
sbb tuxedo laki pon kaler hitam baru smarttt.. huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Amieynna Amin
sila3.....
aku main petik jer nama tu...
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@ijatnuar87
hehe...
hitam tu neutral...
huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

@aleen aiden
cun mcm anda jugak..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@mOoN
time kaceh...
hehe.. amin... :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@wahida
biru tanda kelembutan dan perpaduan..
cheewahhh..ahakz

niesz berkata... [Maklum Balas]

gud luck ek..niesz bnyk giler kena tag, tp xwat2 pon..waaa!bile la nk wat.. :)