Check in Draft..

Ada masa terluang petang Ahad ni, aku kemaskan sikit teratak buruk aku ni.
Dah 2 tahun lebih aku jadi blogger. (tapi bagai bertatih lagi)
Semua yang sebelum ni draft entry, aku check balik.
Manalah tahu ada yang dah tak pakai, aku buanglah buat penuh jer. Hehe...
Kadang-kadang benda tu ada yang privacy dan ada yang aku segan nak kongsi.
Macam-macam entry pasal aku ada buat dulu tapi semua save as draft.
Iyalah dulu konon-konon nak share information,
sekarang ni banyak kisah my story pulak. Hahaa...
Tak ada kerja cari kerja. Adeii...

Aku sempat jumpa entry aku bertarikh  24 Oktober 2008
2 minggu lepas aku buka blog SmileMyfta ni...
Aku tak jadi post pesal... ntah! (masa muda-muda dulu segan la konon, hehe)
________________________________________________________________________
My 1st Project...
Still runnin'..
Hari ini aku gi site kat Johor Port..
Bermula dengan di atas beberapa helai kertas akhirnya di emparkan di atas muka bumi Allah S.W.T... I'm so proud.. Can u imagine.. baru keje 2 minggu tapi dah diberi 1 projek yang agak beso kosnya pada aku yang takde pengalaman  & fresh ni.. Aku dah tolak job ni dengan alasan aku budak baru tapi emm.. Project Manager aku paksa jugak aku buat..haha.. He says that, "it's juz a training 4 u..". Hmm.. so kene rushin', pagi, petang, siang, malam aku tak tido buat drawing piping ni sampai siap (3 bulan lebih beb).. Sampai drawing aku kena 'conteng' dengan  pihak Titan Chemical sendiri pesal banyak silap. Aku sendiri tak boleh terima, tapi bos aku tetap percaya kat aku. Sekarang baru aku paham bukan senang nak puaskan hati suma pihak. Nak puaskan hati client bukan 1 keje yang mudah (banyak cikadak) itu taknak, ini taknak..hehe.. So...now, akhirnya projek ni sedang giat dijalankan...so we will see untill d end.. Puas hati bila dapat lihat hasil 'drawing' tangan sndiri telah terbina depan mata... Bukan ape but this is my 1st expirience in engineering when i'm already finish my studied last June at PJB.. juz want to share my expirience buddy.. :P
Important!! And now gaji pun da naik.. hahahah... :p
____________________________________________________________________

Bahasa rojak tunggang langgang. Aduh...
Projek ni dah selamat siap setahun yang lepas. Alhamdulillah.
Tahun lepas ada sikit renovation bos aku contact aku suruh buat,
Walhal aku dah pun bertukar kerja masa tu.
Terima kasih pada Project Manager aku kerana percaya kat aku.
Tapi aku tak dapat membantu pesal masa yang fix dengan pelbagai agenda.
Ternyata sektor awam dan swasta jauh beza. Aku ternyata lebih puas di 'sana'.
Dah tak jumpa kren-kren lagi dah. Dah tak main lukis-lukis lagi dah.
Sekarang main-main dengan VVIP dan 'menurut perintah' saja.
Hahaha... (Poyo gwa)
Itu semua kenangan... Dan cuba grab balik. Hehe...

**Habiskan masa terluang dengan ber'online'? Sesuai ke?
Haha... Dahlah aku nak basuh 'bini' aku lagi berfaedah, keluar peluh.. :p



Best Regard

Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

14 komen:

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Bang Man.. Mana pun jalan yang dikau lalui, semoga di hujung sana, yang dikau jumpa bahagia yang pasti.. Ecewahhhh.. ;)

Hidup Hysman.. Ekeke.. :p

hazlin berkata... [Maklum Balas]

basuh bini? wakakaka..

IMANSHAH berkata... [Maklum Balas]

Tak menahan basuh bini depan2 rumah

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

Wah seronoknya tengok projek dari lukisan jadi kenyataan depan mata...

selamat membasuh bini yeh, kehkehkeh

nza berkata... [Maklum Balas]

2lh untungnya kalu rajin wat coretan...boleh jd bhn rujukan n kenangan masa dpn.....

hysman berkata... [Maklum Balas]

@FarhanaDr
nape tak yg dijumpa dihujung sane cik Hana wanAbe..hehe...
Ecececehh...

silap la.. hidup kerana tuhan... :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@hazlin
akak sendiri yg ckp best basuh bini kann.. hehe..

hysman berkata... [Maklum Balas]

@IMANSHAH
lg sempoiii..ade bran?
hahaa

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Dinas Aldi
yer betul kak,bila nama kiter tercalit dlm drawing tu..terasa syukur sgt.. gembira walupun sekejap..hehe..

selamat3...nk join?
ahaks

hysman berkata... [Maklum Balas]

@nza
betul3..
ibarat diari moden..
haha

apezs shah berkata... [Maklum Balas]

salam

wah tgk kesah2 lama kkdg leh jadikan kita sedih dan gembira serta muhasabahkan diri sekejap hehe...;)

*apezs dah follow sini.. Cantiuk la blog ni.

hysman berkata... [Maklum Balas]

@apezs shah
itulah...mcm memori dlm blog nih.
klu nk tutup 2-3 kali pikir..
hehe...

~terima kasih.. kwn dah follow awk balik.. ;)

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

kak kan..suka sangat jenguk blog kamu....cantik berseri..
bab bini tu..dah okey ker tayarnya??

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Citarasa Rinduan
cantik berseri?
hehe... betul2 ke main2 nih...
time kaceh kak..
blog akak pon apa kurangnya..
berseri2 jugak..
wangi lagi bau asam pedas kulai..
perghhhh!!! terangkat..
tetiba lapo plak...
ahaks..

alhamdulillah.. dah elok dan diganti pon kan..
makaceh prihatin..
;)