Sahabat Sebenarnya..

Adakah anda tahu hubungan antara 2 biji mata anda ??
Mereka berkedip bersama...
Bergerak bersama...
Menangis bersama...
Melihat bersama dan...
Tidur bersama...
Meskipun mereka tidak pernah melihat antara satu sama lain…
PERSAHABATAN seharusnya seperti itu...
Kehidupan akan berasa KOSONG tanpa KAWAN...

 (sumber pokcik G)

**Mereka hilang mungkin bersebab... Muncul bila terdesak...


Best Regard,
Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

38 komen:

wahida berkata... [Maklum Balas]

aku x nak komen pasal sahabat, aku nak komen, comel betul baby dlm gambar tu kan?

IMANSHAH berkata... [Maklum Balas]

kita sahabat

::FAIZ FARISH:: berkata... [Maklum Balas]

stuju ngan wahida

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak wawa,
warghhh marah beno ayat di situ...
hehe...
sahabat dgn kwn berbeza...
carilah 1000 sahabat elakkn 1 musuh..
ahaks..

hysman berkata... [Maklum Balas]

cikgu imansyah,
yeahh!! kita sahabat maya..
hehe..

hysman berkata... [Maklum Balas]

faiz,
korang ni mesti alergik dengor perkataan 'sahabat'kan?
ehe..

nza berkata... [Maklum Balas]

dan sahabat la tmpat kita mengadu...

eqbalzack berkata... [Maklum Balas]

sedih je bunyinya...
mungkin sahabat tu sibuk..muncul bila ada kelapangan...sila maafkan sahabat tu..hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak nza,
betul tu kak dan make sure dianya tu benar2 kenal kita dr A-Z....klu tidak lain jdnyer... :(

hysman berkata... [Maklum Balas]

bro eq,
sentiasa memaaf dan meminta maaf..
;)

noramsein berkata... [Maklum Balas]

tp aku selalu ada... ko yg x selalu cr aku... lalalala... =)

bintangku berkata... [Maklum Balas]

kdg2.... kwn sejati lar yg lebih byk menolong kita dari adik bradik. Tp tak semua lar...

hysman berkata... [Maklum Balas]

am,
ko kepoh der....
suma rahsia aku nnt ko jaja...
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

kak bintangku,
betul tu kak..kdg2 dorg lg kenal kita dr sibling kita sndiri..
sharing is caring. ;)

IMANSHAH berkata... [Maklum Balas]

saya tag ni..

http://www.abgshah.com/2011/01/giveaway-edy-awak-busuk.html

hysman berkata... [Maklum Balas]

baek cikgu...
akan cuba usahakan utk menjawab mlm karang..tqvm
;)

white rose berkata... [Maklum Balas]

adakalanya KAWAN juga suka makan kawan...
ntah ape laa rasanya makan kawan tu kan...

ade rasa mcm sardin dalam tin ke?
miahahaha...

KAWAN...

kau kawan, kau adik ku...
oh man...

eeiii...geli nyaaahh...

Naz berkata... [Maklum Balas]

fuhhh!!!! ayat2 ko memang mendalam...

theblabber. berkata... [Maklum Balas]

siyesly suka ayat last tu bro. bukan senang nak ada kawan susah dan senang. bagi saya, cukup berkawan baik dgn diri sendiri sbb pengalaman2 lalu buatkan saya rasa tak perlu ada kawan baik. Rasanya berbuat baik dgn semua itu lagi bagus kot?

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

Kawan yg hilang bersebab tu ok gak, boleh tahan tapi kawan yg hanya muncul waktu terdesak ni..rasanya takda pun takpa. Tapi ini bagi akak jalah, heheheh

Zetchi Henry berkata... [Maklum Balas]

salam awak..
terima kasih sebab sudi ikut saya!
wah penatnya..
baru balik kerja..
sempat juga lawat blog awak..

hehhe..
saya sayang sahabat saya.
tanpa sahabat hidup tak bermakna..
tapi jika sahabat menghilang,bukan bermakna dia pergi..

tetapi dia ingin merasa bagaimana agaknya rasa merindui awak!

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Awak.. Awak..
Saya.. Saya???

Saya siapa???

Kekeke.. :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@white rose

kwn mkn kwn tu rase mcm ghimau mkn buaya darat laaa.. hahaha...

oh really?
yeahhhh.. oh ros putihku...
mera mannnn..... :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Naz

ko tetap sahabat aku dunia akhirat bro.. hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@theblabber.

yer betul tu,buat baik dgn semua org adalah yg terbaik..tp ada masa kita perlukan kawan paling rapat utk berkongsi cerita tak kiralah laki ke perempuan.. klu sering dlm benak tak klua2,boleh jd giler.tp make sure org tu betul2 kenal sape kita dan kita kenal die...

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Dinas Aldi

mereka cuma ambil kesempatan atas kesempitan mereka.. bila senang buang kita.... payah!! hehe...

hazlin berkata... [Maklum Balas]

akukah sahabat itu?

wakakakaka..

hysman berkata... [Maklum Balas]

@FarhanaDr

awk kekasih yang tak dianggap..
perghhh statement..
hehhee....

hysman berkata... [Maklum Balas]

@hazlin

akak sahabat maya saye tp bkn sahabat yg terdesak itu...
ahaks.. :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Zetchi Henry

waalaikumussalam wbt,
terima kasih..
saye hargai atas kesempatan anda di teratak buruk kwn nih...

die pergi mgkin sbg ujian buat kita supaya lbh mengerti erti sebuah persahabatan...

sbb tu skrg kena gunakan segala teknologi utk mengurangkan rasa rindu.. hehe

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

siapa pula kak ayu dimata hsyman?????????

nak tau jugak...dik, jom follow kak ke rumah blogger populor masakkan....sabtu. 12.30 petang-2 petang kalau sudi sms kak...
0177914181

zaMir berkata... [Maklum Balas]

apakah beza sahabat, kawan n member??
saje tanye..maen la tau ade beza skit2...=)

nabilah_2908 berkata... [Maklum Balas]

mata = kawan2 blogger.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
S.A.H.A.B.A.Ttajuk n3

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Citarasa Rinduan
kakak yg pandai masak dan masak dgn perangai org.. hehe..
jom main masak2...ahaks..
baek.. insyaAllah kak karang saye inform akak..tp kat mane?
huhu...

hysman berkata... [Maklum Balas]

@zaMir
pd mata kwn,sahabat tu teman paling rapat..kwn tu semua yg kita kenal samada hnya nama jer... tp klu member tu sekumpulan ahli dlm omputihnyer member.. hahaa

hysman berkata... [Maklum Balas]

@nabilah_2908
dr mata turun ke hati...
hehe.. :p

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

hsyman..di sedenak...
inform esok pagi..sebelum kak gerak ke sana

KizZ berkata... [Maklum Balas]

Huuu...betul2..tapi kadang2 sahabat kita bukan macam tu...huaa...

Jom sini,
Lepas gian oh