Berlari Berkejaran..

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua.
Moga anda semua dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya, insyaAllah.

Tadi pagi aku ke Kota Iskandar, Nusajaya ada urusan.
Setiba balik dari sana, atas meja ada surat pelepasan untuk ke Batam, Indonesia.
Petang ni der. Adeii... Kena kerja jugak hujung minggu ni.
Kerja apa? Masih blur-blur, ikut sajalah rombongan.
Nak mengelak, 'saya yang menurut perintah'.
Jadi kenalah juga korbankan hujung minggu ni untuk bertugas over the sea.
Lepas solat Jumaat, balik rumah packing barang, gerak terus ke jeti!!
 Nasib baik jemputan kahwin member-member start dari minggu depan.
Maaf sekirannya tidak berkesempatan untuk BW.
InsyaAllah sejurus balik Ahad nanti, akan cuba menjengah ke teratak anda semua.

Jom ke Batam...



Dengarnya tadi seorang ustaz kata Batam tu BAHAYA.
Bahaya dengan godaan wanita Indon katanya. Hehe...
Nawaitu tu penting ye kawan-kawan. :)

** Sekadar melebarkan pengalaman ke negara orang.



Best Regard,


Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

19 komen:

apezs shah berkata... [Maklum Balas]

salam
hysman semoga baek2 aje kat sana yea hehe.. best dpt bejalan jg tu.

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

hohohoh...

jaga2 jgn nnt balik bwk tunjuk mak ang

isteri dr batam pulak..

hahaha

eh nak ole2 boleh??

ngeeeeeee

=_=

::FAIZ FARISH:: berkata... [Maklum Balas]

haha komen Wan

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh ko berlari berkejaran ni nak gi Batam ni nak kawin lari kerrrr....


kat batam ade aperrr yerrrr.... hahhh jangan gi tempat tak baik yerrr kat sana banyak rumah urut tau....

selamat pergi dan selamat pulang ketanah air nanti yerrr.... kami menunggu khabar dari anda

hazlin berkata... [Maklum Balas]

cari apa la kat batam tu...
ngeh ngeh

ADfeez berkata... [Maklum Balas]

sobenior plsss........ ;P

NzA berkata... [Maklum Balas]

SAYA YG MENURUT PERINTAH"...smbil2 kerja jengah tmpt org, best gak tu...jgn bw blk minah indon udah ye pak!!!!!!!

Areef Ibn Naim berkata... [Maklum Balas]

assalamu 'alaikum man,

aku penah bercuti ke batam ni thn lps. 'benda tu' klu kita cari, mmg kita jupe. tp klu kita niat nak bercuti n cari pengalaman baru, ia mmg satu momen yg pasti sukar utk dilupakan. 'benda tu' kat mana2 pun ada. just org yg suka meletakkan persepsi sebegitu...

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

hati2 ye dik, hehehe

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

melancong seyh..
hehe..
jgn lupa ole2..
hehe..

aleen aiden berkata... [Maklum Balas]

kat batam ade ape?nak ikot!hu3

tommy berkata... [Maklum Balas]

^_^

HEROICzero berkata... [Maklum Balas]

semoga baik-baik semuanya =)

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

ala, kalau nk 'buat hal'..tak yah tunggu kat batam, kat mana2...
pokok pangkalnya, iman kat dada beb....
:)
~pstttt...dah ada pasport merah tu, akak pi spore esok, jom join jadi tourist guider la man...hohohh

@cu SaYaNg berkata... [Maklum Balas]

jaga diri ye en.man cayang...jgn tergoda sudah le..hehehee

niesz berkata... [Maklum Balas]

jauh nye smpai ke sana yer..balik bwk ole2 tuk niesz tau, jgn bwk blik minah indon lak..ekekeke..

mahfudzah berkata... [Maklum Balas]

belanjee!haha

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Seiring dan sejalan
Seindah bunga di taman
Bak burung nan megah
Kanda kupuja
Bahagia kita berdua
Berlari berkejaran
Lupakan segala duka
Di kota di desa
Di gunung dan laut
Berlagu kita berdua

uihhhh jauhhh nyerrr perjalanan tuuu

mR.sYaH berkata... [Maklum Balas]

wah pergi oversea.. best2..