Dia Beraya Depan TV..

Hari ni kakak aku tinggalkan bibik baru dia kat rumah parents aku.
Dia sekeluarga ada urusan ke luar Malaysia.
Jadi sini jerlah tempat dia tinggalkan bibiknya untuk beberapa hari.
Nak tinggalkan sorang-sorang kat rumah dia bahaya, pesal bibik ni baru lagi.
Kepercayaan kakak aku masih tahap ciput.com
Hantarlah dia kat JB sini.
Disebabkan baru saja 2 minggu si bibik ni kat Malaysia, mungkin kurang biasa lagi kot.
Dari tengahari tadi sampai ke malam ni asyik depan tv.
Sekarang jam nunjukkan 9.43 malam, masih lagi ngadap.
Dah eloklah tu semua channel baik TV3, Astro Ria, Prima mahupun Oasis semua siar cerita indon.
Habis cerita ni, sambung chanel lain. Adoii...
Tak lepas dia dari pandangan televisyen.
Yang aku pulak duduk bilik, manjang online tak boleh nak buat apa. Adeii...
Nak jer aku sound,
"Wehh, astro ni aku yang bayarlah!" tapi tak sampai hati pulak.
Biarlah dia. Malas aku nak fikir benda yang nonsense.
Gaji dia pun kakak aku yang bayar bukan aku.
Cuma ketidakpuasan hati aku bab etika dia kat rumah parents aku.
Tapi yang aku pelik, bibik kakak aku yang dulu tak pulak macam ni.
Yang dulu punya bibik bagus dan baik,
sampai bebudak tu sedih time bibik tu nak tinggalkan Malaysia.
Kira kalau dia bangun tidur terus ke dapur sampailah masa nak tidur baru masuk bilik.
Tak pernah pulak aku tengok dia cantik punya landing baring depan tv.
Bibik yang baru ni lain pesen skit. Mungkin muda lagi kot.
Apa-apalah... Asalkan kau jaga anak buah aku dengan baik sudah.
Jangan berani sentuh mereka. Marah demi kebaikan tak kisah.
Cuma ada batasan. Anak buah aku yang kecil tu baru 2 tahun. Tak tahu benda.
Iyalah, sekarang ni macam-macam hal dah terjadi.
Bimbang tu perlu ada. Jangan dah tersungkur baru tergadah.
Ya Allah, jauhkanlah...


**Aku cek dalam kalender kuda, aku tahun ARNAB... Seorang yang gembira, berbakat, senang didampingi, rendah diri, tidak sombong, tidak mudah ditipu, bercita-cita tinggi dan sentiasa beruntung dalam perkara yang dilakukan. Oh tidak.com... Hehe...


Best Regard,

Posted by: http://smilemyfta.blogspot.com

Tapaknya..IMAN, Jalannya..SYARIAT, Natijahnya..AKHLAK

25 komen:

IMANSHAH berkata... [Maklum Balas]

salam

haha bibik zaman sekarang..mujur kawan takde bibik..jangn kamu sangkut ngan bibik lak

Dinas Aldi berkata... [Maklum Balas]

nasib baikla ada yg tolong tengok2kan maid tu mengasuh bebudak. takut juga sekarang ni macam2 kes..
eh, dia mengasuh budak ke, asyik tengok tv ja?

ckLah@xiiinam berkata... [Maklum Balas]

Kena tegur tu. Jangan kita yang rasa serba salah tegur bibik sedangkan dia tk rasa salah buat salah....Baik tegur sementara dia masih baru, takut nanti dia mua!

Tukang cerita berkata... [Maklum Balas]

akak tgk macam2 ragam bibik kakak ipar akak mnyebabkan akak sangattttttt tak berani nk amik bibik...tak pelah bersusah2 skit asalakan puas hati anak mbesar dgn tgn sdiri...
:)

mr.syazwan berkata... [Maklum Balas]

tu dia bibik moden

tu la lain kali jgn ckp ayat "buatlah mcm umah sendiri"

konpem lebih dr rumah dia buat

hahahha

ang jgn lak tergoda bibik tu lak

hahaha

a kl citizen berkata... [Maklum Balas]

betul kata cKLah.... kena tegur , nanti naik mua

mR.sYaH berkata... [Maklum Balas]

kena nasihat tu.. nnt mls nk buat kerja.. heheh..

FarhanaDr berkata... [Maklum Balas]

Erk!!!! Dashyat.. Tambah mendahsyatkan kisah, sekarang memang banyak sinetron ni mas di TV.. Ekekeke.. :p

Afzainizam berkata... [Maklum Balas]

… ....Gong Xi Fat Coi……..
┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓
┃Wish you healthy always┃
┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛
....lllllll........ lllllll .........lllllll....
Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
Wooooo bibik ohhhh bibikkkkk buat kan aku air satu ya....


betoiiii tu sekarang bibik2 ni malas dan tak tau buat kerja....

cuma yang aku takut bibik tu bawak lari ko balik lombok.... udah lahhh

Amieynna Amin berkata... [Maklum Balas]

agaknye bibik ingat, die keje kat umah kakak ko je.. kat umah mak ko, die nak bcuti.. hehe

kite samelaaa tahun arnab.. sebab tu aku comel, putih, cute mcm arnab..-dush33-

Citarasa Rinduan berkata... [Maklum Balas]

slam petang jumaat adikku

peeh..kalau kak ayu..dah lama kasi kick itu pembantu..
melampau

white rose berkata... [Maklum Balas]

waah...baik punya bibik...
xpe, janji jaga anak2 kakak man dgn baik...

kalau tak, man lesing je 2 bijik...
pastu man flying kick...

hahaha...

eh, miahahaha...

cuti2 ni kemana?

hysman berkata... [Maklum Balas]

@IMANSHAH
waalaikumussalam...
sangkut?
takmo ar,ambe high taste..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Dinas Aldi
ntah la kak...
mgkin die jd maid kat umah kakak saye tp kat umah parents saye tidak kot.. huhu....
no komen... :)

hysman berkata... [Maklum Balas]

@ckLah@xiiinam
nnt dikate saye yg lebih2..
yg sure saye dok dlm bilik tak klua sgt pon sapa die..
hehe..
perhatikan die dr jauh jer..

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Tukang cerita
kakak saye camtu gak same cam akak..tp klu nk hantar ke rumah pengasuh sorg budak dah RM250 klu dah 4org bdk dah bape kak..fuhhh..
baik bayo maid jer RM400 sbln..
boleh cuci toilet,siram pokok,kemas umah n basuh baju.. huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

@mr.syazwan
ambe ckp "buatlah rumah ni mcm rumah cik puan yer"..
hehe...
tergoda?
tak mungkin3.... :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@a kl citizen
tgk keadaan kak..
klu dah berbulan2 masih lagu tu,
baru saye repot kat kakak saye..
hehe

hysman berkata... [Maklum Balas]

@mR.sYaH
klu malas kasi aja buluh runcing..
:p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@FarhanaDr
sinetron kan antara ceritera fav cik hana.. grr...
suka la tuh...
hahaa..

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Afzainizam
bro, nak soh die bikin air utk biz ang kaa?hehe....

lombok?
ambe kasi flying kick same die..
huhu

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Amieynna Amin
eh ek,boleh plaki camtu....
mane boleh,sane sini lagu tu gak...
huhu...

nak ckp aku hitam la tu?
grrr.. :p

hysman berkata... [Maklum Balas]

@Citarasa Rinduan
salam mlm minggu kak...
jgn kak..nnt depa kasi suluh lazer kat pangkal mata payah nnt sane...
hehe...

hysman berkata... [Maklum Balas]

@white rose
betul3...tp blum sure lg..
baru 2 minggu kak..
hhuhu...

flying kick boleh kak tp takut tersalah bg flying kiss..
larrikkssss... hehe...

cuti2 dok dlm bilik je kak...
hahaa

niesz berkata... [Maklum Balas]

same!niesz pon taun arnab..kite sebaya ke?ehe..